PDA

Arată versiune întreagă : izolatievasile_j
12.12.2004, 12:24
Buna ziua va scrie iarãºi dar de data aceasta vreau informaþii despre izolarea interioarã a unui perete. Dacã folosesc sistemul uscat cu vatã minerala , plãci de ghips-carton ºi folie din aluminiu sau PVC cum am citit intr-un rãspuns dat de dumneavoastrã ,care este ordinea operaþiilor? Dupã ce dau cu soluþia Ceresit CT 99 antimucegai, prind profilele de perete cu dibluri, aºez vata mineralã ( dar în acest caz sub profilul CD 60 rãmâne peretele fãrã vatã mineralã. Este bine aºa?) dupã aceea folia din aluminiu sau PVC dupã care plãcile de ghips –carton. ªi mai am o întrebare la îmbinarea ca sã spun aºa a plãcii de ghips-carton ºi tavan sau perete lateral dupã ce am pus plasa aceea care se lipeºte ºi am gletuit ca sã spun aºa cu praf de rigips totuºi dupã un timp a apãrut fisuri. Ce nu am fãcut bine?

Specialistul MC
16.12.2004, 11:37
Stimate dl. Vasile I,
Ordinea operatiilor descrisa de dvs. este corecta. Nu are importanta ca sub CD nu este termoizolatie deoarece suprafata de contact este mica.
Pentru muchiile interioare (cazul dvs.) exista o banda speciala cu doua benzi de aluminiu lipite pe ea. Acestea se indoaie la 90 de grade si formeaza un fel de cornier, care se lipeste cu metalul spre perete si hirtia spre exterior.
Pentru unghiurile exterioare exista un profil metalic special, care permite realizarea unor muchii perfecte si previne si fisurarea.