PDA

Arată versiune întreagă : Totul despre TERMOIZOLATIE (termosistem)Pagini : 1 [2] 3 4 5 6 7

iulianchioibasu
31.03.2008, 11:55
Amorsare este necesara pe suprafata suport a placarii si peste stratul de spacluire.

Daca folosesti materiale de calitate ( ma refer la adezivi de peste 40 Ron / sac ) NU este nevoie de amorsarea peretelui . Doar de curatare si reparare a eventualelor zone deteriorate . Atunci cand propuneti amorsarea peretilor conform indicatiilor firmei pe care o promovati in emisiune , macar faceti mentiunea ca acest procedeu NU se aplica si in cazul altor produse ( nu odata ati creat confuzie si probleme in randul consumatorilor cu aceasta idee )
Chiar daca minimalizam rostul amorsarii tot trebuie facut o desprafuire a stratului suport ( lucru ignorat de multi ! ) asa ca daca tot facem acest lucru credeti ca o amorsare strica ? facem 2in 1 ! Dam cu amorsa si desprafuim . Nici nu costa o avere nici manopera multa ...rezultate mai bune !

Una este curatarea suportului si cu totul altceva este amorsarea acestuia .
Daca vedeti rostul amorsei in cazul in care vorbim de materiale compatibile ( nu vorbeam de aplicarea tencuielior acrilice sau a vopselelor
ci de aplicarea unui adeziv pe baza de ciment peste un suport mineral ) atunci ... ce sa mai spun . Mai bine s-ar obisnui romanii sa lucreze cu materiale de real calitate ( si nu doar sa urmareasca reclamele ) si atunci s-ar vedea foarte usor diferenta !
Mentionez ca ma raportez la ce se intampla in mod uzual si nu exclud faptul ca exista situatii speciale ( dar nu de larga aplicatie ) in care este necesara o amorsare .
Totusi , la exterior se utilizeaza eficient grunduri de profunzime ( fortifiante ) iar acestea nici de departe nu te pot ajuta la "desprafuire" . Cele de legatura au si ele rolul lor dar ... nu la lipirea polistirenului . Daca poti sa desprafuiesti cu o substanta lipicioasa spune-mi si mie te rog !

ake11
31.03.2008, 12:34
caramida eficienta din anii ``80`` latime 37,5 cm
si polistiren de 16 cm

imi cer scuze pentru omisiune

Mircea G
31.03.2008, 12:41
Din practica ! Urmariti cum se lucreaza in realitate ! In momentul cind se da cu amorsa practic se curata si se si stabilizeaza suportul . Poate in laborator e altfel ....

iulianchioibasu
31.03.2008, 15:19
Din practica ! Urmariti cum se lucreaza in realitate ! In momentul cind se da cu amorsa practic se curata si se si stabilizeaza suportul . Poate in laborator e altfel ....

Tot din practica ... am discutat cu persoane avizate care , dupa amorsare au avut probleme cu priza adezivului / gletului . Repet ,daca se utilizeaza produse de calitate ( care nu le vezi in realitatea romanesca prea des ) NU este cazul sa amorsezi peretele inainte de aplicarea polistirenului . Ce intelegi prin stabilizarea suportului ?
... daca ai citit cu atentie ce am scris mai devreme poti observa ca am facut diferenta intre grunduri , iar cel care fortifica /stabilizeaza suportul NU are rol de curatare - din cate stiu ( si utilizat ) eu
Ideea de 2 in 1 in domeniul constructiilor nu prea se aplica daca urmaresti sa obtii calitate . In plus am studiat si eu E.O.T.A Guide si nu-mi amintesc sa apara recomandata efectuarea amorsarii suportului inainte de lipirea polistirenului ( daca nu s-ar pune problema reclamei ti-as putea indica cel putin 4 furnizori de astfel de produse unde nu se utilizeaza curent amorsarea dar , cu toate acestea sunt in frunte d.p.d.v al calitatii reale - peste ceea ce se promoveaza in emisiuni )
Chestia cu laboratorul este deplasata ... multi "meseriasi" dau atentie anumitor aspecte irelevante si nu reusesc sa inteleaga neceitatea utilizarii unor produse de calitate , mai scumpe dar mult mai performante ( cati dintre acestia dau atentie rezistentei la incovoiere , capacitatii de aderenta la suport , rezistentei la compresiune si la vaporii de apa ? )

Gemini
31.03.2008, 16:59
caramida eficienta din anii ``80`` latime 37,5 cm
si polistiren de 16 cm
imi cer scuze pentru omisiune

Rezistenta termica estimativa, in campul peretelui, este de circa 5 mpK/W.

Gemini
31.03.2008, 17:09
Totusi , la exterior se utilizeaza eficient grunduri de profunzime ( fortifiante ) iar acestea nici de departe nu te pot ajuta la "desprafuire"

Denumirea de amorsa este un termen generic iar in cazul nostru, pentru ca tot doriti sa mentionati atat de des numele unei emisiuni care va deranjeaza, CT17 este un grud de profunzime care face parte dintr-un sistem de termoizolatie agrementat pe piata romaneasca. Peste stratul de spacluire, grudndul (amorsa) are alt cod, CT16 si este total diferita de CT17.
Daca aveti anumite observatii, va rog sa le adresati direct producatorilor, este mai corect asa decat sa amestecati cuvintele intr-o ordine care va convine.
Pana atunci, ne rezervam dreptul de a face cunoscute aceste sisteme - asa cum ne pricepem noi.
Daca aveti curiozitatea sa cititi fisa tehnica a produsului - adeziv pentru polistiren CT85 (care nu este un adeziv standard), o sa gasiti proprietatile acestuia:
-conductivitate termica
-rezistenta la difuzia vaporilor
-rezistenta la temperatura etc.

In acelasi timp, m-as bucura sa fiti alaturi de noi si de membrii forumului.
Cu deosebita consideratie,
Gemini


P.S. Sa nu exploatam cuvintele asa cum nu sunt expuse.

Gemini
31.03.2008, 17:31
Daca sistemul este facut cum trebuie, nu exista acest risc iar sortimentul de vata minerala bazaltica are o rezistenta superioara la umiditate.

De regula, se prevad bariere de vapori in astfel de cazuri.

In topicul de case pasive o sa aveti ocazia sa vedeti un anumit tip de perete sandwich.

Negulescu Corneliu
31.03.2008, 19:24
Uite un exemplu demn de urmat, cam pe la min. 8. Nu e nevoie sa asteptati sa vina acest minut. Dupa ce porniti filmul, dand clik pe play-ul din imaginea ca va apare, fortati pe grila de timp de jos minutul 8.
http://www.mctv.ro/index.php?page=3&menu1=SistemHidroizolatie&id=403&mod=&mod2=

david alin
05.04.2008, 23:32
Va multumesc pentru raspunsuri ! Ce spuneti de acoperisul din tigla Bramac Donau. Majoritatea celor ce l-au folosit spun ca este mai bun decit acoperisul din tabla. Este adevarat ?

gabimok
06.04.2008, 10:15
Gips cartonul se poate lipi pe perete cu un adeziv pe baza de ipsos dupa amorsarea peretilor cu amorsa specifica.
peste peretele interior de caramida,se poate lipi direct,fara o tencuiala,pentru a avea o oarecare planeitate?

Gemini
09.04.2008, 20:11
Fiecare invelitoare are atat avantaje cat si dezavantaje.
Pentru alegerea unei tigle de beton trebuie sa dimensionati structura acoperisului corespunzator pentru ca este ceva diferenta de greutate intre tigla de beton si tigla metalica.

Cel putin din pdv fonic si termic este mult mai buna.

Gemini
09.04.2008, 21:25
Gips cartonul se poate lipi pe perete cu un adeziv pe baza de ipsos dupa amorsarea peretilor cu amorsa specifica.
peste peretele interior de caramida,se poate lipi direct,fara o tencuiala,pentru a avea o oarecare planeitate?

Da, se poate.
Se amorseaza suprafata si apoi se aplica ipsosul adziv pe placa de gispcarton. Planeitatea se regleaza la lipire. Nu putem acoperi prin lipire directa abateri de mai mari de 2 cm.

horst rudolf
10.04.2008, 22:48
eu lipesc cu adeziv pt.faianta ceresit cm9

iulianchioibasu
11.04.2008, 20:34
M-am uitat pe google,,,ce sa va spun despre casa,,e din caramida,asa,,si e situata intr-o zona de vile,,in oras,,,ca m-ati intrebat de zona geografica,,nu inteleg prea multe de pe site-uri,,ce imi recomandati,,ce produse?Mersi :)

Este destul de simplu , pentru etapa de informare !
Cauta sa compari mai multe sisteme consacrate . Sfatul meu este sa ceri agremente tehnice si sa urmaresti datele prezentate acolo privitoare la rezistenta la transfer termic a sistemului . Daca nu exista valori declarate sau determinabile iti recomand sa nu crezi in alte calcule facute de vanzatorii acestor sisteme - calitatea nu lasa loc de interpretare niciodata !
Cel mai bine incearca sa contactezi INCERC / ICECON Romania . Ei se ocupa de teste si avizari tehnice si te pot ajuta cu adevarat sa optezi pentru tipul de izolatie . Mai departe ... analizeaza costurile fiecaruia !

PS. Daca o sa obtii agremente tehnice de pe piata ... o sa ai cateva surprize vis-a-vis de ce ti-am spus . Este o valoarea importanta ce da masura gradului de izolare si este corect ca sa exista si aceasta "garantie" nu-i asa ?!
Parerea mea ...

david alin
12.04.2008, 04:39
Ma gindeam la acoperis din traverse (birne ) de beton +blocuri ceramice, si apoi tigla. Este mai scump dar mai trainic. Cred . Multumesc pentru raspunsuri !

Mircea G
12.04.2008, 07:47
Ma gindeam la acoperis din traverse (birne ) de beton +blocuri ceramice, si apoi tigla. Este mai scump dar mai trainic. Cred . Multumesc pentru raspunsuri !
Va ginditi bine , dar despre centru de greutate , protectie antiseismica ce stiti ? Sistemul cu birne ( capriori ) de beton s-a folosit pentru acoperisuri la blocuri . Structura din placi de beton , rezistenta ...la o casa aveti idee ce greutate are un asemenea acoperis ? cite zeci de tone inseamna tigla +grinzile+ forta vintului ? Cam cit si cum trebuie dimensionata constructia pt a putea pune un " mot " de asemenea greutate ? Gindind ca acum pe piata sint n materiale care imita tigla -tigla ar fi mai rentabil un acoperis usor , pe o structura mai normala si la un pret mai rezonabil . Banii economisiti pot fi investiti in izolatii termice de calitate . Am spus - imita tigla ...da ! sint invelitori din tabla care imita tigla , arata mai bine , sint mai trainice , extrem de usoare , se monteaza mai rapid , posibilitati de infiltrare a apei mai putine , manopera mai ieftina , transport si manipulare mai ieftin , structura acoperis mai ieftina , structura de rezistenta a casei mai ieftina , riscuri de accident in caz de cutremur - zero , sa mai spun avantaje ? Totusi lumea evolueaza ! Chiar si in caz de restrictii urbanistice se permite inlocuirea tiglei cu tabla tip tigla .

david alin
13.04.2008, 13:34
Sunt inca in faza de informare si ca oricine , doresc sa fac cel mai bun lucru, chiar daca in general calitatea costa . Va multumesc pt raspuns . Sunt argumente pe care nu le-am luat in calcul si pe care nu le-am discutat cu nici un arhitect . Aveti perfecta dreptate in tot ceea ce spuneti !

Gemini
13.04.2008, 14:03
eu lipesc cu adeziv pt.faianta ceresit cm9

Rau faceti. :cry:
O sa aveti tot timpul sa regretati aceasta decizie.

Decat sa faceti o astfel de alegere, mai bine nu mai efectuati termosistemul.

horst rudolf
14.04.2008, 15:50
pot sa spun ca sunt cativa ani de cand am lipit cu un adeziv pt faianta si nu am avut reclamatii.poate chiar 10 ani nu mai stiu.

Gemini
14.04.2008, 17:37
Si acum 10 ani cu ce adeziv si polistiren ati placat?

Considerati ca variantele improvizate trebuie promovate?

horst rudolf
17.04.2008, 21:48
nu consider ca improvizatiile trebuiesc promovate dar erau o solutie mai ieftina.mai lipesc si acum asa.care ar putea fi motivele sa regret mai tarziu?

Gemini
18.04.2008, 17:52
Intodeauna solutiile de compromis sunt mai ieftine. :wink:

sgaby
06.05.2008, 18:39
buna ziua
ce solutie recomandati pt.un ap la parter si de ce din punct de vedere al durabilitatii 5-10 ani

termosistemul de exterior astfel:

--polistiren de exterior
-prins cu dibluri,armat cu plasa
-tras tinci,driscuit
-amorsa de exterior modeco
-vopsea lavabila exterior
sau

--polistiren de 5
-prins cu dibluri,armat cu plasa
-tras tinci,driscuit
-amorsa de exterior
-strop de piatra (ciment,aracet ,praf de piatra ) dat cu morisca

andreisor1
06.05.2008, 19:20
lavabil clar deoarece pe strop se aduna praf, mizerie

Specialistul MC
06.05.2008, 22:38
Pentru protectia termosistemului pe exterior se utilizeaza o vopsea lavabila de exterior de calitate ori o tencuiala decorativa.

chrisiul
11.05.2008, 08:27
Pretentiile noastre pe acest forum sunt mai mari de la specialisti "Misiunea Casa".
Un termosistem este complet numai cu strat final tencuiala decorativa. Indicat o grosime medie spre mare 2-3mm.
Sunt numai anumite vopsitorii speciale pentru termosistem sau sunt anumite mase de spaclu speciale peste care se poate aplica o vopsitorie.
De obicei fatadele vopsite fisureaza in 1-2 ani. Proportia este de peste 70% din cazuri
De ce nu polistiren mai gros? Cu cat este mai gros cu atat frigul/caldura se pierd in acesta iar confortul termic este mai ridicat!

Mircea G
11.05.2008, 08:57
Un sfat din constatari personale . Vopseaua decorativa ! Nu este o simpla culoare data peste izolatie ci si un strat de protectie destul de gros . :arrow:

diaconuionel
14.05.2008, 14:12
salut cum e mai bine sa prinzi placa de polistiren pe mamaligi sau la pieptene am auzit ca pe mamaligi este recomandat de ce :?: :idea:luminatima va rog trebuie sa izolez si nu sunt decis :idea:

iulianchioibasu
14.05.2008, 18:55
Recomandat este sa aplici adezivul pe intreaga suprafata a placii ( 95% de fapt ) dar acest lucru presupune un perete foarte drept si fara rosturi ( deci... tencuit in prealabil ).
Pentru celelalte situatii se aplica metoda lipirii cu " mamaligi" si cu cordon perimetral de 4 - 5 cm latime . Atentie foarte mare la pozitionarea in campul placiii a turtelor de adeziv : trebuie sa tii cont de o repartizare uniforma a sarcinilor , coroborata cu densitatea materialului izolator , grosimea placii de polistiren , gradul de elasticitate al acesteia si , nu in ultimul rand ... de calitatea adezivului ales ( comportamentul acestuia sub actiunea vaporilor si a ciclurilor de inghet-dezghet )

Specialistul MC
14.05.2008, 21:59
salut cum e mai bine sa prinzi placa de polistiren pe mamaligi sau la pieptene am auzit ca pe mamaligi este recomandat de ce :?: :idea:luminatima va rog trebuie sa izolez si nu sunt decis :idea:

Ce diferente de nivel aveti la peretii fatadei ?

diaconuionel
15.05.2008, 12:16
multumesc pentru sfat dar sunt prea multe detali tehnice pentru mine In principiu citiva cm. este destul de dreapta fatada pina . la citi cm. imi permite ..p.. sa indrept vreau sa pun ...p .. de 10cm am caramida de 30cm cu gauri este necesar sa fie mai gros ..p.. nu vreau sa ma zgircesc la izolatie e :!: atit de scump gazul :!: :!: :!: dar nici sa exagerez va multumesc

Specialistul MC
15.05.2008, 12:49
Daca aveti diferente de nivel de "citiva cm." ar fi mai util sa aplicati un strat de tencuiala pe pereti.

Aplicarea adezivului in puncte se poate face doar la diferente de nivel de pana la 1-1,5 cm.

diaconuionel
15.05.2008, 18:52
multumesc dar grosimea polistirenului densitate :?: :?:

Specialistul MC
15.05.2008, 20:49
Densitatea polistirenului expandat utilizat pentru termoizolatia peretilor este cuprinsa intre 15 kg/mc - 20kg/mc.

Polistirenul expandat trebuie sa fie detensionat si ignifugat.

Grosimea stratului de termoizolare din polistiren expandat se determina in urma unui audit termic.

Informativ in cazul dumneavoastra este necesar o grosime minima de 10 cm pentru termoizolatia realizata din polistiren expandat.

diaconuionel
15.05.2008, 21:30
multumesc mult ce firma imi recomandati

diaconuionel
15.05.2008, 21:32
cum se face acest audit termic cu respect

Specialistul MC
16.05.2008, 12:24
Va recomand sa achizitionati un sistem complect de termoizolare a fatadelor ca de ex. Ceresit Ceretherm.

diaconuionel
18.05.2008, 21:17
multumesc :idea:

iulianchioibasu
18.05.2008, 22:24
Este recomandabil sa achizitionezi un sistem integral , int-adevar .
Sfatul meu este sa te informezi inainte de toate asupra caracteristicilor sistemului in ansamblul sau ( multi fac greseala de a crede ca , daca un produs component este bun , asa este si sistemul )
Primul sfat : daca doresti sa beneficiezi de un termosistem de calitate cere IN PRIMUL RAND valorea "R" a acestuia ( rezistenta la transfer termic ) . Este o valoare esentiala ...
Ai grija la determinarea acesteia prin raportare la conductivitatea termica a polistirenului expandat ,pentru ca aceasta din urma nu ramane constanta ci creste cu pina la 60% ( minim 18% ) - ceea ce conduce la o scadere a gradului real de izolare termica
Cel mai sigur este ca aceasta valoare sa apara declarata in agrementul tehnic al sistemului ( daca nu , nu mai asculta povestile celui ce vrea sa-ti vinda sistemul = singura solutie este sa-ti supradimensionezi izolatia fata de grosimea initiala ).
Din cate cunosc ... chiar o sa ai surprize in acest sens cu multi furnizori !

meghitz
20.05.2008, 15:34
Buna tuturor,

M-am hotarat (impreuna cu mai multi vecini.. 4-5 apartamente) sa placam in regie proprie exteriorul blocului cu polistiren extrudat pt a izola termic apartamentele la bloc.

Va cer ajutorul in cateva aspecte:

Unul ar fi refertor la pret.. cam cat ar trebui sa coste... am vorbit cu niste persoane care se ocupa cu asa ceva si ne-au cerut 50 ron/mp cu materialele noastre, cu vopsire finala inclusa. Varianta cu materialele lor si polistiren expandat ar fi de 75 ron/mp. Eu prefer extrudatul si de asta zic ca vreau sa cumparam noi materialele. Eventual vreau sa le cumparam din Bulgaria pt ca acolo am inteles ca sunt mai ieftine.

O alta nelamurire este cea referitoare la calitatea lucrarii... cam ce ar trebui sa urmaresc pe parcursul lucrarii? Ce ar trebui sa le impun? Cu placarile exterioare chiar nu m-am intersectat deloc si nu am nici cea mai vaga experienta.

Altceva ce ma doare este faptul ca vecinul de deasupra mea nu vrea sa isi izoleze apartamentul.. si aici ma gandesc la finisajul (panta) care trebuie facut pt a nu intra apa pe sub polistiren. Ce ar trebui sa le cer mesterilor vis-a-vis de aspectul asta?

Multumesc tuturor celor ca re imi vor raspunde.

VYS
20.05.2008, 17:49
Ei na, polistirenul sa fie adus din Bulgaria? Nu erau destul masinile inmatriculate! Ce tara avem! :cry:

Pai cel mai bine ar fi sa incerci sa intelegi componenta si modul de punere in opera a termosistemului, pe etape.
Daca accepti materialele lor este posibil sa isi doreasca sa aduca cele mai ieftine materiale.
Ce garantie iti dau la lucrare?
Poate faceti cumva si convingeti si vecinul, eventual sa ii facilitati o plata in rate a partii lui sau alte chestii, ar fi de dorit sa izolati integral.

meghitz
21.05.2008, 09:04
e cam greu cu garantia sa ii am la mana...mi-au zis ca nu pot da garantie, sunt persoane fizice, etc... dar in cazul constatarii vreunei probleme au zis ca vin si remediaza imediat.. asta e, n-am incotro..

ca si materiale mi-au spus ca trebuie sa cumpar cam asa:
- polistiren extrudat de 5 cm pt pereti si de 2 cm pt glafuri la geam
- adeziv... (eventual ceresit cm11)
- plasa
- coltare (care sa aiba in prelungire o bucata de plasa lipita pt o fixare mai buna)
- vopsea (la culoarea blocului)

poate ma ajutati sa imi spuneti va rog pe unde se gasesc mai ieftin aceste materiale

iar in ce priveste vecinul...el zice ca se va muta in maxim 2 ani de acolo si de asta nu vrea sa faca... eventual doar daca il sponsorizez eu cu bani iar el sa imi dea in rate... dar nu prea cred ca o sa vrea nici asa si nici pe mine nu ma coafeaza ideea :) .. asta e

later edit... am uitat sa va intreb ceva f important: pentru aceasta lucrare ne trebuiesc ceva autorizatii de la primarie? nu vreau sa ne trezim cu reclamatii sau ceva de genu'..

multumesc

meghitz
21.05.2008, 09:53
intre timp am mai aflat ceva si anume ca e bine ca extrudatul sa fie prins in cateva dibluri (4-5 dibluri/mp), si, ca la efectuarea pantei e bine ca acolo, pe langa adeziv, sa se puna spuma poliuretanica (intre polistiren si bloc)

ponorranch
21.05.2008, 10:46
la fiecare placa de polistiren, 4 dibluri, la colturi, (speciale! au o lungime mai mare dec?t grosimea polistirenului cu cel putin 2 cm), dar ATENTIE!!!
ceresitul se va aplica precum la gresie cu "piaptanul" si nu asa zisele "mamaligi".Apoi, la ferestre trebuiesc luate masuri speciale ca sa nu intre apa de ploaie ?ntre perete si polistiren, ca igrasia va paste!
Grosimea materialului
Grosimea stratului izolator rezult? din calculul valorii k c?tre care se
tinde. ?n tabelul 1 s-au indicat acele grosimi ale izola?iei care indic? aceea?i
valoare, 10 cm EPS (Stiropol). Pentru diferite elemente ale construc?iei exist?
reguli de protec?ie a c?ldurii (valorile k). ?n cele mai multe cazuri ?ns?, din
motive de protec?ie a mediului, a atmosferei pl?cute din cas? ?i a economisirii
cheltuielilor pentru energie se tinde c?tre o mai bun? izola?ie termic?. Costurile
rezultate din pierderile de c?ldur? ale unui element de construc?ie se estimeaz?
cu ajutorul valorilor pentru costurile energiei (pagina 5)
Pierderile de c?ldur? prin elementele de construc?ie ?n kWh pe m2 ?i an:
elementele exterioare ale construc?iei valoarea k ori 100
elementele de construc?ie de la acoperi? valoarea k ori 80
elementele de construc?ie de la pivni?? valoarea k ori
50
• Recomand?ri pentru valoarea k:
peretele exterior k < 0,3 W/m2K
acoperi? /tavan /podea k < 0,2 W/m2K
tavanul pivni?ei k < 0,4 W/m2K
pentru ?nc?lzirea podelei k< 0,3 W/m2K
Pre?ul pentru materiale
Pre?urile pentru materiale se refer?, pentru a putea face o mai bun?
comparare, la o grosime a izola?iei care corespunde materialelor izolatoare de
10 cm EPS. Materialele izolatoare sunt oferite ?n diferite tipuri de execu?ie. A?a,
de exemplu, materialele izolatoare pe baz? de fibre minerale pot fi sub form? de
p?sl? sau pl?ci. O cre?tere a pre?urilor a avut loc ?n prim?vara anului 1995.
Necesarul de energie pentru fabricarea materialelor izolatoare
Cu ajutorul izola?iei termice, ?n mod normal, se economise?te mai mult?
energie dec?t cea folosit? pentru fabricarea materialelor izolatoare. Diferen?ele
sunt considerabile. Energia folosit? pentru fabricarea materialelor izolatoare pe
baz? de celuloz? este cu circa 100 mai mic? dec?t pentru acea cantitate de argil?
expandat? care are un efect de izolare comparabil.
?n cazul materialelor izolatoare biogene, cum ar fi pluta, ?n doar c?teva
zile se poate economisi mai mult? energie dec?t este necesar? pentru fabricare.
Clasificarea (sursa (20)):
0 - 10 M/Wm2K foarte redus
10 - 30 M/Wm2K redus
30 - 60 M/Wm2K mediu
60 - 100 M/Wm2K ridicat
peste 100 M/Wm2K foarte ridicat

ponorranch
21.05.2008, 10:55
la fiecare placa de polistiren, 4 dibluri, la colturi, (speciale! au o lungime mai mare dec?t grosimea polistirenului cu cel putin 2 cm), dar ATENTIE!!!
ceresitul se va aplica precum la gresie cu "piaptanul" si nu asa zisele "mamaligi".Apoi, la ferestre trebuiesc luate masuri speciale ca sa nu intre apa de ploaie ?ntre perete si polistiren, ca igrasia va paste!
pentru doritori am un studiu al CENTRUL DE CONSULTAN?? ECOLOGIC? GALA?I, in pdf Adobe Reader.... :)

PowerMC
21.05.2008, 10:58
Daca dati COPY si PASTE, asa cum este scris in acel document :wink: , se ajunge la situatia actuala cand nu aveti inregistrat decat unmesaj iar daca voi sterge mai mult de 1 mesaj, voi fi nevoit sa va sterg contul. :idea:

Editare ulterioara: daca doriti sa ne respectam reciproc atunci utilizati forumul asa cum trebuie.
Pana atunci aveti nevoie de un nou cont.

diaconuionel
21.05.2008, 11:08
multumesc o sa tin cont desfaturi :wink:

mester traian
21.05.2008, 20:01
pai ce mai e de spus????????????
daca va luau 50 ron /metru patrat manopera cu finisaje si 75 ron /metru patrat cu materiale am spus totul in conditiile in care polistirenul extrudat de 5 cm se apropie de 25 ron / metru patrat . unde mai socotiti adezivul (care intre noi fie vorba nu e cm 11 nici la chineji ) plasa , diblurile , coltarele cu plasa , care asa sunt ele cu plasa special pentru asa ceva ,
si vopseaua speciala de fatada .
este adevarat , se construieste mult in ziua de azi , dar inainte cautati o firma specializata care s-ar putea sa-si rupa 5 minute din viata (un maistru sau un inginer din firma respectiva ) chiar si telefonic sa va spuna exact ce fel de materiale aveti nevoie si costuri in privinta manoperei .
parerea mea e ca la bulgari veti gasi aceleasi preturi nu va imbogatiti din asta .
si nu in ultimul rand AUTORIZATIILE .
legal aveti nevoie de ele , dar cum spunea cineva : daca nu noi atunci cine?
va recomand sa luati legatura prin asociatie cu cineva din primarie si ulterior se vor rezolva si aprobarile . sau inainte depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie .
succes

meghitz
26.05.2008, 08:58
mai am doua nelamuriri momentan:

prima ar fi referitoare la "banda" de spuma poliuretanica care trebuie pusa intre placa de polistiren si peretele blocului, la ultimul apartament de sus placat pentru a nu intra apa... operatiune ce se face suplimentar pantei de scurgere
intrebarea mea este daca e bine sa se puna aceasta spuma sau nu..

si a doua nelamurire este cea referitoare la autorizatiile de la primarie...
ce tipuri de autorizatii de trebuiesc? putem lua la comun sau pt fiecare apartament individual? .. ma gandesc pt cazul in care poate merge o singura persoana ca sa rezolve problema pt toti

sper ca peste o saptamana sa ma apuc de lucru

multumesc tuturor pentru amabilitate

Gemini
26.05.2008, 18:10
Autorizatia trebuie obtinuta pentru intrega lucrare denumita anvelopare bloc si nu de catre fiecare proprietar.

Referitor la spuma poliuretanica, aceasta nu are rol de hidroizolare. O solutie trebuie aleasa functie de modul de constructie al terasei blocului, de regula la apartamente exista glafuri (ex.de tabla) ce ies cativa cm peste nivelul final al fatadei.

Seni
26.05.2008, 18:18
- adeziv... (eventual ceresit cm11)
pentru aplicare polistiren ceresit CT83, pentru masa de spaclu ceresit CT85

meghitz
28.05.2008, 13:12
Referitor la spuma poliuretanica, aceasta nu are rol de hidroizolare. O solutie trebuie aleasa functie de modul de constructie al terasei blocului, de regula la apartamente exista glafuri (ex.de tabla) ce ies cativa cm peste nivelul final al fatadei.

@Gemini: multumesc pentru raspunsul cu autorizatia... f util !

referitor la panta si la izoloatia care trebuie facuta sunt de acord cu solutia sugerata dar aceasta este valabila numai in cazul in care izolarea blocului se face pornind de la ultimul etaj.. atunci ne puteam folosi de glafurile terasei
problema la noi este ca apartamentele pe care le izolam sunt amplasate "razletz" la etaje si pe linii diferite, nu sunt toate unele sub altele pornind de la ultimul etaj

@seni: multumesc pt sugestie.

-----------------
later edit: am aflat din mai multe surse ca o polistirenul extrudat pe care ma gandisem initial sa-l folosesc "nu respira" favorizand umezeala, igrasia, etc... mai ales in cazul unei eventuale patrunderi de apa pe sub el
multi spun ca in loc sa folosesc extrudat de 5 cm, mai bine pun expandat de minim 8 sau 10 cm cu o densitate de 15kg/metru cub
va rog, daca sunteti in continuare amabili, sa imi comunicati opiniile dvs in acest sens

mester traian
29.05.2008, 19:46
credeam ca am lamurit-o daca nu o facem acum :
1) forumul asta ne invata multe si de aici am vazut ca pt izolatia ext este intrebuintat polistirenul expandat , densitate minim 15kg/metru cub , si foarte important de preferat un sistem complet , adica exact opusul a ceea ce vreti d-tra .
2) grosimea acestui polistiren conteaza prea putin daca ati hotarat sa fie cel putin 5 cm , dar pt 3-4 lei in plus (pt polistiren pt ca la restul materialelor consumul , respectiv pretul nu se modifica ) pe metrul patrat , consider ca merge si de 8 cm .
3) daca m-ati fi ascultat cred ca intr-o saptamana ati fi gasit o parere avizata si nu din mai multe surse!!! o parere avizata de cele mai multe ori inseamna una la fata locului ; noi vb din experienta nu pe viu ceea ce s-ar putea sa duca la alte situatii
4) placarea pe care doriti sa o faceti (in etape , un apartament aici unul acolo ) nu vreau sa va deziluzionez dar s-ar putea sa nu treaca de aprobari .
ca sa nu aveti probleme v-ar trebui multa putere de convingere si eventual o doza de nebunie , adica va apucati de treaba , cand vine inspectia sperati ca nu va obliga sa dati polistirenul jos, si dupa aceea intrati in legalitate ( cu ceva prin buzunare ? )
in rest succes

iulianchioibasu
29.05.2008, 20:06
Referitor la spuma poliuretanica, aceasta nu are rol de hidroizolare. O solutie trebuie aleasa functie de modul de constructie al terasei blocului, de regula la apartamente exista glafuri (ex.de tabla) ce ies cativa cm peste nivelul final al fatadei.

@Gemini: multumesc pentru raspunsul cu autorizatia... f util !

referitor la panta si la izoloatia care trebuie facuta sunt de acord cu solutia sugerata dar aceasta este valabila numai in cazul in care izolarea blocului se face pornind de la ultimul etaj.. atunci ne puteam folosi de glafurile terasei
problema la noi este ca apartamentele pe care le izolam sunt amplasate "razletz" la etaje si pe linii diferite, nu sunt toate unele sub altele pornind de la ultimul etaj

@seni: multumesc pt sugestie.

-----------------
later edit: am aflat din mai multe surse ca o polistirenul extrudat pe care ma gandisem initial sa-l folosesc "nu respira" favorizand umezeala, igrasia, etc... mai ales in cazul unei eventuale patrunderi de apa pe sub el
multi spun ca in loc sa folosesc extrudat de 5 cm, mai bine pun expandat de minim 8 sau 10 cm cu o densitate de 15kg/metru cub
va rog, daca sunteti in continuare amabili, sa imi comunicati opiniile dvs in acest sens

Esti sigur ca faci afirmatii corecte ?
Daca ai fi atent la ceea ce este esential ( conform normelor EOTA ) ai putea descoperi ca nu prea conteaza atat de mult capacitatea "de a respira" a polistirenului cat a peretelui-suport ! Intreaba-ti sursele inca o data ... pentru ca s-ar putea ca polistirenul extrudat ( de fatada ) sa nu fie atat de rau pe cat crezi !
... Cred ca este de discutat destul de mult , nu-i asa ?!

Gemini
31.05.2008, 13:32
referitor la panta si la izoloatia care trebuie facuta sunt de acord cu solutia sugerata dar aceasta este valabila numai in cazul in care izolarea blocului se face pornind de la ultimul etaj.. atunci ne puteam folosi de glafurile terasei
problema la noi este ca apartamentele pe care le izolam sunt amplasate "razletz" la etaje si pe linii diferite, nu sunt toate unele sub altele pornind de la ultimul etaj

Nu va recomand sa faceti izolatii in aceasta maniera, doar pe anumite zone ale blocului. Daca ponderea celor care sunt dispusi sa face termoizolatia exterioara este mult mai mare decat a celor care nu doresc, se poate gasi o cale de compromis astfel incat sa izolati intreaga fatada. Nu puteti obtine o autorizatie pentru intreaga lucrare pentru zone de fatada.
Daca realizati lucrarea asa cum ati mentionat veti avea o scadere a eficientei izolatiei si va suferi si aspectul final al fatadei.
Daca partea finala a termoizolatiei va fi intr-o zona intermediara a fatadei s epoate realiza inchiderea suprafetei in vederea eliminarii sanselor de patrundere a apei din precipitatii. O varianta este "sigilarea" zonei cu adeziv pentru polistiren apoi aplicarea benzii CL52 impreuna cu hidroizolatia mienrala CL51.

SERBANESCU CRISTI
18.06.2008, 21:24
Dragii mei,

In toamna ( septembrie- octombrie ) vreau sa plachez cu polistiren exteriorul , sa pun plasa , sa dau o mana de adeziv peste ea si la primavara sa dau a doua mana si tencuiala decorativa. Este OK ? Pot trece in acest fel de iarna fara a avea probleme ?

Multumesc mult

VYS
18.06.2008, 21:38
Da de ce sa nu termini lucrarea tot anul asta, daca tot ai inceput-o?

Teoretic sunt sanse mici sa se deterioreze fatada daca o lasi doar pe stratul de amorsa insa este nerecomandabil sa faci intreruperea lucrarii.

Si tu esti cu doua straturi de spacluire? E doar unul. :wink:

SERBANESCU CRISTI
18.06.2008, 21:41
din motive financiare. Tencuiala decorativa este al draqu de scumpa. si ma gandeam sa procedez de maniera mai sus mentionata. apropos ce tencuiala decorativa imi recomandati ?

SERBANESCU CRISTI
18.06.2008, 22:34
Dragilor,

Ce parere aveti de tencuiala decorativa DEKO REIBEPUTZ R 15 - tencuiala decorativa siliconica. Cum vi se pare ? DEKO e buna calitativ ?

multumesc

SERBANESCU CRISTI
18.06.2008, 23:03
Nu are nimeni nicio parere ?

tufeanu vasile
01.07.2008, 14:08
As vrea sa-mi prezentati un mod de izolare exterioara, termica si fonica (materiale folosite/mod de lucru) pentru o casa de 70mp .va multumesc si sper sa nu ocoliti intrebarea mea!!!

Specialistul MC
01.07.2008, 14:25
Sa stiti ca nu ocolim nici o intrebare ci raspundem la toate intrebarile puse.

Va rog sa specificati ce grosime au peretii exteriori si din ce material de constructii sunt ?

cimpoaca nicusor
05.07.2008, 23:13
Am folosit de la ceresit. CT 65 sau CR65. Nu mai stiu sigur. O sa verific si iti zic sigur. Foarte multumit.

SERBANESCU CRISTI
06.07.2008, 18:28
Buna ziua,

Domnule Nicusor,

Si cat v-a costat CT65-ul la ce suprafata si cat este o galeata ?

Multumesc anticipat!!!

rere
23.07.2008, 10:39
Construiesc o casa (sper sa o si termin) amplasata intre alte doua case, la distante extrem de mici, respectiv 30cm si 15 cm.
Datorita spatiului foarte mic la calcan, la momentul ridicarii zidariei, constructorul a fixat placile de polistiren pe exterior doar cu adeziv, fara a mai monta dibluri.
Credeti ca va rezista in timp termoizolatia (ma refer la lipitura)?
Exista vreo solutie tehnica de fixare mai buna a placilor de polistiren in conditiile mentionate mai sus?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Mircea G
23.07.2008, 14:47
Si restul finisajului cum se face ? Plasa , adeziv , vopsea ??? In mod normal nu asa se facea !

Specialistul MC
23.07.2008, 16:50
Construiesc o casa (sper sa o si termin) amplasata intre alte doua case, la distante extrem de mici, respectiv 30cm si 15 cm.
Datorita spatiului foarte mic la calcan, la momentul ridicarii zidariei, constructorul a fixat placile de polistiren pe exterior doar cu adeziv, fara a mai monta dibluri.
Credeti ca va rezista in timp termoizolatia (ma refer la lipitura)?
Exista vreo solutie tehnica de fixare mai buna a placilor de polistiren in conditiile mentionate mai sus?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Nu. Trebuie gasita o modalitate de a proteja termoizolatia de actiunea factorilor atmosferici.

zxm_patrick
23.07.2008, 17:14
Din ce a scris omu nu rezulta ca nu a pus plasa... rezulta ca nu are dibluri..

andreisor1
23.07.2008, 17:16
Da, nu are dibluri si nu e o tragedie.

rere
23.07.2008, 19:29
Corect: placile sunt lipite, plasa a fost pusa, iar acolo unde nu a fost pusa se va pune (mai greu pentru ca spatiul este foarte ingust - 15cm intre doi pereti verticali), dar nu este suficient loc pentru a se monta dibluri, in primul rand pentru ca nu incape nici macar masina de gaurit.

Aveti idee despre o posibila solutie (de preferat a se aplica la ceea ce exista deja)?

Mircea G
23.07.2008, 19:55
Corect: placile sunt lipite, plasa a fost pusa, iar acolo unde nu a fost pusa se va pune (mai greu pentru ca spatiul este foarte ingust - 15cm intre doi pereti verticali), dar nu este suficient loc pentru a se monta dibluri, in primul rand pentru ca nu incape nici macar masina de gaurit.

Aveti idee despre o posibila solutie (de preferat a se aplica la ceea ce exista deja)? In spatiul acela ingust ce lucrare se mai poate face ? Polistirenul se va distruge in ceva timp .... :shock: In mod normal trebuia ca pe partea respectiva fundatia sa fie ceva mai lata si sa se zideasca la modul urmator : zid interior , izolatie , zid de protectie pt izolatie . Zidul de protectie se putea face din cel mai subtire bca sau caramida pe cant , prins cu agrafe de zidul casei iar pe masura ce se ridica se putea da pe el , poate cu drisca , un strat de mortar , pe post de tencuiala !

zxm_patrick
24.07.2008, 07:24
Eu nu cred sa fi o problema daca ai folosit adeziv bun si ai intins pe toata placa

Kamena
27.07.2008, 17:42
vreau sa izolez mansarda

nu sunt clar cu folia izolatoare dintre asteriala si vata minerala . de ce mai e nevoie de ea daca deja exista folie anticondens peste asteriala?

structura (de la exterior spre interior):
- tabla ondulata gen lindab
- sipci 4x6 cm
- folie anticondens
- astereala rasinoase 2,5cm;
- capriori 12x12cm.
distanta dintre vata minerala si asteriala trebuie de 4 cm? sau e buna si de 2 cm?
cum prind vata minerala intre capriori avand in vedere ca vata are 10 cm si capriorii au 12 cm
cum prind vata minerala de 5 cm in lungul capriorilor?????
rigipsul se prinde pe rigle?
da-ti detalii clare si bune chiar si foto daca se poate
va multumesc

Gemini
28.07.2008, 13:39
Daca va exista spatiu de ventilatie (asta inseamna ca acest spatiu va asigura circulatia naturala a aerului necesitand deschideri la nivelul inferior si superior al acoperisului) se recomanda folia de difuzie pentru protectia stratului izolator.
Daca nu va fi spatiu de ventilatie nu este necesara alta folie de difuzie in afara celei existente sub invelitoare.

Vata poate fi introdusa in spoatiul dintre capriori prin taierea la o dimensiune putin mai mare (2cm in plus pe latime) decat spatiul disponibil si se va sustine singura, fara alte prinderi suplimentare.
Altfel, se pot face diverse prinderi pentru asigurarea pozitiei pe parcursul montajului (ex. capse)
Inciderea structurii s epoate face cu profile de gipscarton sau profile de lemn insa acestea din urma trebuie sa fie uscate corespunzator. Se recomanda o structura metalica pentru gipscarton pentru ca este mult mai flexibila si se comporta mult mai bine decat una de lemn.
Al doilea strat de vata se introduce in spatiul dintre profilele metalice.

Puteti realiza o cautare in subiectele existente la Termoizolatie si o sa gasiti numeroase aplicatii de acest gen.
Altfel va stam la dispozitie cu alte detalii.

legionaire
07.08.2008, 22:23
salut!

in ultima vreme am tot auzit ca la aplicarea polistirenului pe fatada ar trebui sa fie o distanta de 1 cm intre polistiren si perete.
cine stie cum se procedeaza?

Gemini
08.08.2008, 19:40
Unde ati vazut aceasta mentiune?
Nu exista o astfel de recomandare la termosistemul cu polistiren expandat.
Un spatiu de acest gen va exista la lipirea polistirenului utilizand metoda prin puncte, varianta alternativa de lipire.

dan_c
18.08.2008, 22:11
Salut
Vreau sa ma apuc sa izolez termic casa. Casa este din BCA si este tencuita. Mi s-a recomandat polistiren de 8 sau de 10 cm.

As vrea o recomandare privitor la ce materiale sa folosesc: tip polistiren, densitate polistiren, tip adeziv, tip plasa.

Locatia este in jurul bucurestiului, campie.

Iarna trecuta(dupa punerea termopanelor) am avut probleme cu condensul si implicit cu mecegaiul. Deci va trebui sa fiu atent la puntile termice. Din aceasta cauza am sa pun urmatoarele intrebari:

Trebuie sa izolez pe langa soclu si temelia ? Daca da, e suficeint sa sap 30 cm ?
Exista vreun pericol daca voi sapa un sant de 30 adancime si 30 latime in jurul casei ?

Trebuie hidroizolatie precum si termoziolatie sau este suficienta termoizolatia ?

Multumesc mult de ajutor.

radua
19.08.2008, 12:39
Buna ziua,

Locuiesc intr-o casa de caramida celulara, cu peretii exteriori de 30 cm, tencuiti cu sto (aspect rugos, ca niste bobite). Stalpii din beton au fost izolati cu caramida plina. Podeaua este din gresie pe tot parterul (constructorul sustine ca are izolatie sub)

Din pacate iarna am urmatoarele probleme:
- podeaua este foarte rece - are cu 5 grade mai putin decat sa zicem la 1.5m inaltime
- se face condens pe gresia din sufragerie, chiar langa perete de nord, incat trebuie sa tin fereastra deschisa mult timp, altfel se face o pelicula de apa.
- in aproape toate camerele la colturi sau pe muchii se face mucegai (nu foarte mult, dar oricat suficient incat sa arate o problema de izolatie a betonului).
- podeaua camerei care se afla pe garaj este foarte rece (garajul nu e incalzit si probabil nici nu e izolata)
- la etaj e mai frig decat la parter (de fapt era, situatia s-a mai ameliorat dupa ce am pus polistiren extrudat in pod; culmea, aici era polisiten, se simtea podeaua moale, dar poate prea subtire)

In mod clar trebuie sa fac o izolatie cu polistiren si probabil sa pun un parchet peste gresie dar am urmatoarele intrebari:
1 se poate sa izolez doar soclul si colturile casei (pentru a evita modificarea traseului tevii de gaze, burlanelor si refacerea pervazelor ferestrerelor)?
2 am deja polistiren extrudat de 3cm; in varianta in care trebuie sa izolez si peretii, se poate folosi in loc de expandat?
3 se poate aplica polistirenul direct pe sto sau mai trebuie data o amorsa?
4 cum fixez polistiren pe tavanul garajului care este din beton armat? am incercat sa dau cateva gauri pt dibluri dar e cumplit de greu, am rupt si doua burghiuri.
5 ce alternative exista la polistiren? am mai auzit de vylinit si spuma poliuretanica - aveti experienta cu acestea, cum se comporta si ce costuri au?


Multumesc mult

Specialistul MC
19.08.2008, 19:06
Va recomand sa efectuati un audit termic pentru a se stabili grosimea necesara pentru termoizolatie.

1. Nu, pentru a se evita puntile termice este necesar sa termoizolati toate fatadele casei.
2. Este prea subtire, orientativ o sa fie necesar o grosime a termoizolatiei din polistiren expandat de cel putin 8 cm.
3. O sa faceti inainte de montarea termoizolatiei un test de aderenta.
4. Prin fixare cu un adeziv specific, Ceresit CT83 ori Ceresit Ct85, polistirenului expandat.
5. ..... ori termoizolatia cu vata minerala.

vlad2005
19.08.2008, 22:19
Ce metoda este recomandata pentru a se monta polistirenul de exterior?
Adeziv intins cu gletiera, pe toata suprafata placii, sau in puncte?
Mentionez ca aplicarea se face direct pe caramida, iar zidirea nu este perfecta, sunt denivelari, mai ales in zona stalpilor.
In acest sens, uneori, apare o distanta intre perete si placa de 1-1,5 cm. Este vreo problema?

Gemini
20.08.2008, 20:36
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=17955

Gemini
20.08.2008, 20:48
Aveti raspunsul meu in celalalt topic.

DEKO
28.08.2008, 23:08
Audit termic sa ai ia banii sa ai zica ca trebuie izolat cu min 8 sau cu 10 ?

Specialistul MC
29.08.2008, 11:07
Audit termic sa ai ia banii sa ai zica ca trebuie izolat cu min 8 sau cu 10 ?

Din 1 ianuarie 2007 a intrat în vigoare Legea nr. 372/2005 care prevede obligativitatea detinerii unui "Certificat de performanta energetica a clădirii".

DEKO
31.08.2008, 07:39
Din 1 ianuarie 2007 a intrat în vigoare Legea nr. 372/2005 care prevede obligativitatea detinerii unui "Certificat de performanta energetica a clădirii".

Acesta lege presupunea interzicerea vanzarii de case , apartamente , care nu detin acest certificat si totusi... :shock:

ellapop88
01.09.2008, 13:55
sunt la faza de lipire a polistirenului pe fatada casei.Cu adezivul cu care se lipeste polistirenul se da si pe canturile placii de polistiren? sau numai pe partea care se lipeste pe fatada??? raspuns urgent multumesc

gabix
01.09.2008, 14:11
doar pe partea care se lipeste pe fatada!

Pe canturi ar constitui punte termica ( betonul este un bun conductor termic )
si ai compromite solutia de termoizolare. Daca ai rosturi mai mari le poti umple cu straifuri de polistiren sau cu spuma poliuretanica.

Specialistul MC
01.09.2008, 15:52
sunt la faza de lipire a polistirenului pe fatada casei.Cu adezivul cu care se lipeste polistirenul se da si pe canturile placii de polistiren? sau numai pe partea care se lipeste pe fatada??? raspuns urgent multumesc

Nu se aplica adeziv si pe canturile placilor de polistiren in cazul in care termoizolati fatada.

Pentru rostuirea placilor de polistiren utilizati spuma poliuretanica.

adybluestar
15.09.2008, 12:56
Buna ziua. sunt la faza de finisare a fatadei..., de doua zile am terminat de pus plasa de fibra pe termosistem. As fi vrut sa aplic o tencuiala decorativa dar din pacate, cand am achizitionat termosistemul am luat si tinci. Asa ca o sa fac in lavabila de exterior.
As vrea sa-mi spuneti etaple urmatoare pana la vopsit,(amosra, tinci, glet,lavabila...sau??)
mai doresc sa stiu si grosimea maxima pana la care se poate aplica tinciul, ( pt o protectie mai buna a termosistemului), pt ca m-i se pare cam putin cei 3 mm masa de spaclu.

Specialistul MC
15.09.2008, 17:53
In mod normal peste masa de spaclu nu se aplica tinci ci stratul de finisaj compus din amorsa+vopsea lavabila ori amorsa+tencuiala decorativa.

adybluestar
16.09.2008, 15:53
...dar nu e cam subtire doar stratul de adeziv, (masa de spaclu), aplicand peste el amorsa si lavabila?

Specialistul MC
17.09.2008, 08:30
Nu. Grosimea minima a stratului masa de spaclu armata trebuie sa fie cuprinsa intre 3-5 mm.

iulianchioibasu
18.09.2008, 11:44
Salut
Daca ai folosoit un adeziv de calitate superioara - pregatit si aplicat corect - nu ar trebui sa ai nevoie de tinci . In schimb iti recomand sa aplici 1 -2 straturi de glet inainte de vopsea . Deci ... recomandare :
1. Glet pe baza de ciment alb ....... - 1 mm grosime
2. Amorsa .... ( 1 strat ) - nu necesita pigmentare
3. Vopsea acrilica ...... ( 2 straturi ) - nu necesita strat de corectare
Nu este nevoie de aplicarea unei amorse inainte de glet .
Toate acestea ar costa , impreuna , maxim 4.3 RON / mp ( cu tot cu TVA ) , iar durata de viata si aspectul final vor fi cu adevarat deosebite fata de ce poti vedea( si obtine ) in mod obisnuit .

Mesaj modificat de PowerMC
Se pare ca doriti sa trecem la urmatorul pas, dupa avertisment.

veronici
22.09.2008, 14:48
salut! pot placa cu polistiren exteriorul casei si evident cu polifixul respectiv fara sa mai tencuiesc peretii?casa este noua,din b c a dar nu este tencuita.face priza polifixul cu bca-ul?manopera este destul de scumpa si vreau sa stiu daca reusesc sa ma descurc singura.sfaturi?!multumesc.

aura.hamza
23.09.2008, 18:57
Buna seara,

Am o intrebare ptr un specialist Misiunea Casa..
Am o casa din BCA, se pot izola peretii exteriori direct pe BCA cu polistiren de 10 cm sau trebuie inainte si tencuit...

Multumesc...astept raspuns...

Gemini
25.09.2008, 08:43
Suprafata BCA trebuie sa fie obligatoriu amorsata si ulterior se poate placa cu orice adeziv pentru polistiren.
Daca exista o planeitate destul de buna, se poate placa si direct - mai raspandita este metoda in puncte la acest tip de zidarie.
La BCA, as recomanda o tencuire prealabila.

strike
25.09.2008, 22:09
am vazut ce spune lumea in mesaje....

Am sa va expli.

Daca cumparati polistiren de 10 cu densitate 12.... si polistiren de 5 cu densitate 15............... care e mai bun??????

daca aveti bani luati polistiren de 15 cu densitate 18... ala e cel mai bun daca nu luati de 10 cu densitate 15
daca nu luati de 5 cu densitate 18
daca nu luati de 5 cu densitate 15
niciodata nu luati de 10 densitate 12 mai degraba luati de 5 cu densitate de 15 e mai bun...

Rigipsul nu are proprietati termice. el doar face ca peretii sa fie drepti da doar impresia ca ar fi izolator.
Nu folositit decat adezivi pentru polistiren nu pentru gresie. Pentru ca cel de gresie nu are proprietati termice e facut pentru lipire de ceramica. si e bun conducator termic. asta e diferenta intre un adeziv profesional de polistiren si celelalte.

aura.hamza
26.09.2008, 10:32
Multumesc,

As mai avea o intrebare...
Unde se pune polistiren cand torni sapa ptr in living?
pun polistiren si apoi sapa sau invers?
Multumesc...

VYS
26.09.2008, 15:14
Logic este sa pui polistirenul + izolatia si apoi sa torni sapa.

aura.hamza
26.09.2008, 20:48
Dar polistirenul nu inseamna izolatia?
Ce inseamna la dvs izolatia?
Deci pun polistiren si sapa, altfel cum?
Explicati-mi va rog ce inseamna polistiren + izolatie

VYS
26.09.2008, 20:58
Scuze, in loc de "+" ar fi trebuit sa fie "=". Am gresit redactarea mesajului. :oops:

aura.hamza
29.09.2008, 18:36
Multumesc...
Polistirenul se prinde cu un adeziv ceva sau se pune pur si simplu, si apoi se toarna sapa.
Daca se prinde cu adeziv, cu de care?
Multumesc!

aura.hamza
29.09.2008, 19:31
Ce grosime trebuie sa aibe polistirenul extrudat de sub sapa?
Cat recomandati :?:

Gemini
29.09.2008, 19:33
Daca aplicati polistiren extrudat profilat si turnati o sapa de egalizare nu este necesara lipirea polistirenului pe pardoseala.
Se vor aseza placile astfel incat sa nu ramana rosturi, se va monta o banda perimetrala si se va turna sapa de egalizare.

Grosimea poate varia si functie de spatiul disponibil.
Daca aveti suficient spatiu pe verticala, se poate opta pentru un polistiren extrudat de 5cm cu o densitate de minim 35kg/mc.

licuta32
03.10.2008, 21:50
conform programului aicSimpleSol,nu exista nici o diferenta de rezistenta termica intre polistirenul expandat si cel extrudat la aceeasi grosime.Sa fie adevarat???? oare extrudatul nu izoleaza mai bine decat expandatul ?!!!!!!!!!

RaduCA
04.10.2008, 06:31
[...] nu exista nici o diferenta de rezistenta termica intre polistirenul expandat si cel extrudat la aceeasi grosime. [...]Există o astfel de diferenţă, dar ea este foarte mică. Dacă observaţi că diferenţa este sesizabilă (la conductivitatea termică) doar abia la a treia zecimală, se poate spune că cele două materiale izolează cam la fel.

teosandor222
08.10.2008, 10:25
termosistemul de fatada poate fi lasat in timpul iernii doar cu plasa de fibra de sticla inglobata în masa de spaclu fara a fi gletuit si vopsit cu vopsea lavabila?
Multumesc

lavinius
08.10.2008, 11:59
va rog sa imi delatiati avantajele/dezavantajele care exista intre izolarea exterioara a peretilor in cazul in care folosesti polistiren sau vata minerala bazaltica.

Am cautat pe internet o astfel de comparatie nu am gasit ceva satisfacator.

teosandor222
08.10.2008, 16:06
Termosistemul de faţada poate fi lasat in timpul iernii doar cu plasa de fibra de sticla inglobata în masa de spaclu fara a fi gletuit si vopsit cu vopsea lavabila?
Multumesc

Seni
08.10.2008, 16:23
nu este indicat....

Gemini
08.10.2008, 17:50
Nu se recomanda lasarea masei de spaclu expusa intemperiilor.
Daca totusi o faceti, incercati sa protejati zonele expuse la apa si amorsati suprafata astfel incat sa fie cat de cat protejata.

teosandor222
08.10.2008, 19:16
multumesc mult

Specialistul MC
08.10.2008, 20:50
Nu. Deoarece se deterioareaza atat masa de spaclu cat si stratul termoizolant.

ghibilicvasi_BC
12.10.2008, 12:45
stie cineva vreo modalitate de tras tencuiala decorativa pe o fatada izolata cu polistiren?
:?: :!: :idea:

Seni
12.10.2008, 16:34
mai exact??

ghibilicvasi_BC
12.10.2008, 17:50
cu ce se trage tencuiala structurata [modalitate]

Seni
12.10.2008, 18:41
un exemplu ai aici:
http://www.mctv.ro/index11.php?page=2&menu1=Etapa%202.%20Aplicare%20tencuiala%20decorati va&id=15&mod=&mod2=&cod1=xx22

Gemini
13.10.2008, 21:03
stie cineva vreo modalitate de tras tencuiala decorativa pe o fatada izolata cu polistiren?
:?: :!: :idea:

Spacluire si armare suprafata polistiren, slefuire usoara si aplcare amorsa specifica decorativei, aplicare decorativa cu o gletiera, finisare decorativa conform fisei tehnice.

teosandor222
16.10.2008, 12:34
dupa inglobarea plasei in masa de spaclu este nevoie de grunduire pentru a aplica un strat de glet si apoi vopseaua lavabila? multumesc

Specialistul MC
16.10.2008, 21:53
Nu.

Masa de spaclu, cu grosimea cuprinsa intre 3-5 mm, este stratul suport pentru vopseaua lavabila.

tevion2005
21.10.2008, 22:05
cat se asteapta pentru uscarea spaclului ce este dat peste polistiren si peste care se da tencuiala decorativa...cei de la Baumit imi recomanda 7 zile si mi se pare cam mult si sunt presat si de racirea vremii.....ce imi recomandati ?

Gemini
24.10.2008, 17:55
Asa este, Baumit mentioneaza acea perioada de uscare minima de 7 zile si ar trebui sa o respectati, cel putin pentru ca vremea actuala nu permite o uscare mai rapida a masei de spaclu.

Daca era vremea mai calda, se putea scurta usor perioada. In orice caz, perioada minima de aplicarea a amorsei decorativei sau altor finisaje nu poate fi, in nici un caz, sub 48 ore - varianta cea mai optimista, in sezonul cald.

Nu stiu in ce zona locuiti insa as prefera sa astept, se pare ca vremea din noiembrie poate permite aplicarea decorativei.

tevion2005
24.10.2008, 20:30
Asa este, Baumit mentioneaza acea perioada de uscare minima de 7 zile si ar trebui sa o respectati, cel putin pentru ca vremea actuala nu permite o uscare mai rapida a masei de spaclu.

Daca era vremea mai calda, se putea scurta usor perioada. In orice caz, perioada minima de aplicarea a amorsei decorativei sau altor finisaje nu poate fi, in nici un caz, sub 48 ore - varianta cea mai optimista, in sezonul cald.

Nu stiu in ce zona locuiti insa as prefera sa astept, se pare ca vremea din noiembrie poate permite aplicarea decorativei.

Construiesc in zona Pantelimon (Ilfov) si sper ca vremea sa ma ajute sa termin cu termosisitemul. azi am pus polistitenul si diblurile pe o latura a casei si am sa incerc sa respect cele 7 zile de uscare a masei de spaclu.

Multumesc de sfaturi.

alex_alimpie
27.10.2008, 11:36
Casa mea e gata in rosu intr-o saptamana si vreau si stiu daca am sau nu voie sa o plachez cu polistiren!Stium cum trebuie realizat termosistemul si stiu ca nu se poate efectua daca afara sunt sub 5 grade.
Bun problema este daca vremea tine cu mine ar vrea sa incept dar stalpi de la etaj ,boiandrugi de la etaj sunt foarte proaspat turnati vreau sa stiu daca este vreo problema daca incep placarea?Sau cat mai trebuie sa astept pentru o uscare completa a betonului?Multumesc

alex_alimpie
27.10.2008, 12:05
Va rog.......? Trebuie azi la 18:00 sa le confirm la mesteri daca incep sau nu.Ei tot ma conving ca e timpu favorabil dar eu tind sa cred ca betonu nu este suficient de uscat si sa nu a probleme pe urma ...!!Multumesc

VYS
27.10.2008, 12:27
Eu zic sa o lasi asa pana la primavara.

alex_alimpie
27.10.2008, 12:33
Interesu meu ar fi sa o izolez anu asta....dar doar daca sunt sigur ca voi avea calitate 100% si nu tebuie sa dau jos in viitor.Alte sugestii opienii va rog..

ombun
27.10.2008, 14:12
nu risca anul asta.....! :cry:

Specialistul MC
27.10.2008, 19:43
Casa mea e gata in rosu intr-o saptamana si vreau si stiu daca am sau nu voie sa o plachez cu polistiren!Stium cum trebuie realizat termosistemul si stiu ca nu se poate efectua daca afara sunt sub 5 grade.
Bun problema este daca vremea tine cu mine ar vrea sa incept dar stalpi de la etaj ,boiandrugi de la etaj sunt foarte proaspat turnati vreau sa stiu daca este vreo problema daca incep placarea?Sau cat mai trebuie sa astept pentru o uscare completa a betonului?Multumesc
Timpul de maturare al betonului este de 28 zile.

Exista un risc ca sa incepeti termoizolarea fatadei in aceasta perioada. Va recomand sa studiati prognoza meteo extinsa pentru o periada de cel putin 1 luna ca sa vedeti daca temperaturile vor scadea sub 0 grade Celsius.

alex_alimpie
27.10.2008, 21:37
Multumesc frumos,ramane in primavara:)

Specialistul MC
28.10.2008, 20:12
Cu placere.

gabimok
31.10.2008, 12:02
In podul casei trebuie sa infund lateralele cu osb(am luat de 10mmm),peste care o sa pun polistiren de 10 cm,insa cei care mi-au facut acoperisul,nu au last o diferenta intre peretele de zidarie,din partea de sus terminala,si locul unde vine osb-ul pe un caroiaj de lemn,pt ca popii pe care se sprijina acoperisul sunt la acelasi nivel cu zidaria,astfel,montajul osbului o sa iasa in afara cu 1 cm fata de zidarie,acest lucre ma deviaza la placare.Ce sa fac,ca sa nu mai fie diferenta aceasta,o varianta ar fi sa cioplesc din acea talpa de lemn,dar nu am pozitie si e aproape imposibil.Ma ajutati cu un sfat ....?

Seni
31.10.2008, 12:56
folosesti polistiren mai subtire pentru acea zona!!

Gemini
01.11.2008, 14:43
In nici un caz nu "sculptati' in structura de rezistenta a acoperisului.

Daca nu se poate prelua diferenta dinutilizarea unor grosimi diferite pe cele doua zone, puteti prelucra oblic zona de trecere si diminuati efectul vizual asupra acesteia.

gabimok
03.11.2008, 10:29
Am decupat osb-ul exact dupa conformatia popilor si a elementelor acoperisului,astfel a iesit o supprafata de inchidere plana,dar cam neetansa,ceea ce nu e semnificativ,urmand placarea cu polistiren.

Gemini
03.11.2008, 17:27
Puteti etansa cu spuma poliuretanica.

stefanev
03.11.2008, 19:34
Puteti etansa cu spuma poliuretanica.

... de densitate mica :) (pt rosturi)

dudelia37
07.11.2008, 12:58
1) VA rog MULT un specialist in domeniu sa imi spuna si mie care sunt EXACT pasii ptr realizarea fatadei, caci am ametit citind diverse pareri :shock:
Precizez faptul ca peretii sunt termoizolati, peste s-a pus plasa lipita cu masa de spaclu.Noi am dori sa dam cu glet de exterior (este gata cumparat) si apoi vopsea lavabila de exterior. Am citit ca unii spun ca nu mai e necesar gletu-dar noi deja l-am cumparat.
2) De aemenea va rog sa imi spuneti:ptr ca sa nu se vada denivelari (stim cu totii cat de "frumos" lucreaza muncitorii romani) tb "ploshati" peretii? - un muncitor asa a spus : ca se vede altfel ORICE denivelare. Sau -fie vorba intre noi fiind zilier-ne sfatuieste numai ca sa stea in plus sa ia bani aiurea?

VYS
07.11.2008, 13:00
....... tb "ploshati" peretii? - .....

Ce inseamna a "plosha" ?

dudelia37
07.11.2008, 13:14
scuze..polishati""

Specialistul MC
07.11.2008, 21:38
Ce grosime are masa de spaclu ?

Ce denumire are gletul achizitionat ?

dudelia37
07.11.2008, 22:01
Masa de spaclu a fost data cat sa lipeasca plasa de polistiren si sa nu se vada..deci...habar nu am..1-2-3mm?Gletul este de la Zivvo

Specialistul MC
07.11.2008, 22:13
Daca masa de spaclu avea o grosime cuprinsa intre 3 mm si 5 mm si daca era lisata corespunzator (finisata prin nivelare cu gletiera de inox) nu era necesar sa mai aplicati un strat de nivelare.

coke17
16.11.2008, 21:14
sunt in aceeasi situatie ca si colegul de mai sus ,numai ca eu am terminat de aplicat masa de spaclu si in 2-3 zile trebuie sa aplic decorativa, temperatura de afara s-a racit destul de mult(coboara si la-1grad)ce pot sa fac ?-astept pana la primavara (cu masa de spaclu in ger) sau risc sa aplic decorativa- tot sistem baumit?

Gemini
18.11.2008, 20:19
Destul de greu de aplciat decorativa la aceste temperaturi. Producatorul recomanda o temperatura mai ridicata decat valoarea arhicunoscuta in constructii, + 5 grade C.
La temperaturi joase va trage greu sau deloc suprafata si nu puteti intinde tencuiala corespunzator. Conditionarea nu se poate face la temperaturi scazute.

Va recomand sa asteptati o zi mai calda .. daca va mai fi!

vigeak
18.11.2008, 20:31
D-le Gemini, sper ca ati vrut sa folositi in fata cifrei 5 o liniuta de cratima, nu semnul minus. unii l-ar putea citi gresit, cu consecinte grave. cu respect.

Gemini
18.11.2008, 20:35
D-le Gemini, sper ca ati vrut sa folositi in fata cifrei 5 o liniuta de cratima, nu semnul minus. unii l-ar putea citi gresit, cu consecinte grave. cu respect.

Multumesc pentru atentionare, am modificat. :wink:

Valeriu Alexandrescu
07.01.2009, 12:51
Bine v-am gasit!

Sunt Product Manager la compania Austrotherm si daca va pot fi de folos cu diverse informatii legate de polistiren si termoizolare in general va stau la dispozitie.

As avea de completat la discutiile de aici, dar sunt prea vechi discutiile si cred ca deja s-au finalizat multe dintre ele. O sa incep sa imi dau cu parerea de acum inainte.

Cu respect,
Valeriu Alexandrescu

tsebastianvictor
04.02.2009, 10:34
ar fi interesant o diagrama facuta si pentri blocheti :D am casa constuita si izolata cu expandat de 5. punctul de 0 grade pica in interior???

Maestrul Max
04.02.2009, 10:41
ar fi interesant o diagrama facuta si pentri blocheti :D am casa constuita si izolata cu expandat de 5. punctul de 0 grade pica in interior???
din ce material si ce grosime au peretii ?

tsebastianvictor
04.02.2009, 11:52
ar fi interesant o diagrama facuta si pentri blocheti :D am casa constuita si izolata cu expandat de 5. punctul de 0 grade pica in interior???
din ce material si ce grosime au peretii ?

zidul este facut din blocheti de ciment, iar grosimea este de 25 cm. izolatia din expandat de 5.

Valeriu Alexandrescu
04.02.2009, 12:02
Incercati sa folositi acest program:
aic.info.ro/Downloads+MostPopular.html
Este gratis si util ;)

Maestrul Max
04.02.2009, 13:02
zidul este facut din blocheti de ciment, iar grosimea este de 25 cm. izolatia din expandat de 5. Ati facut o izolatie doar pe jumatatea. trebuia sa termoizolati cu polistiren de cel putin 10 cm grosime. Punctul 0 cade periculos de aproape de suprafata exterioara a termoizolatiei.

Gemini
04.02.2009, 17:49
Probabil va referiti la boltari.
Este prea subtire polistirenul, cred ca acum este prea tarziu pentru a-l schimba si din acest motiv va recomand dublarea izolatiei, pe interior.

RaduCA
04.02.2009, 19:29
[...] va recomand dublarea izolatiei, pe interior.Ca aproape orice lucru, şi acesta are atît avers, cît şi revers. Adică veţi îmbunătăţi semnificativ termoizolarea, dar veţi scădea drastic temperatura de la limita dintre polistiren şi bolţari. :wink:

dalex10
05.02.2009, 00:10
Am citit mare parte din comentariile legate de termoizolatie si imi permit sa va ofer parerea mea.
In momentul in care se doreste calculul coeficientului de transfer termic al solutiei constructive, pe langa caracteristicile termoizolatoare ale materialelor componente, trebuie avuta in vedere si influenta umiditatii relative asupra sistemului.
In principiu ideea provine din faptul ca un material are alt comportament in conditii diferite de imbibare cu vapori de apa.
Corect din punct de vedere tehnic ar fi sa se faca un calcul termotehnic care sa tina cont si de umiditate.
Ca sa concluzionez, puteti alege materiale foarte bune din punct de vedere al izolatiei termice dar este posibil ca termoizolatia d-voastra sa nu corespunda.
Adaug acest coment pentru ca am intalnit cazuri in care un termosistem de 5 cm este mai performant decat un termosistem cu polistiren de 10 cm si consider ca orice clarificare este binevenita.
Cu stima

Maestrul Max
05.02.2009, 08:17
Adaug acest coment pentru ca am intalnit cazuri in care un termosistem de 5 cm este mai performant decat un termosistem cu polistiren de 10 cm si consider ca orice clarificare este binevenita.
Cu stima Oare ?

dalex10
05.02.2009, 09:25
Daca doriti va invit sa vedeti 2 case facute in oglinda.
Una dintre ele are termosistem de 10 cm si a fost si incalzita iar cealalta termosistem de 5 cm si nu a fost incalzita.
In primul caz la colturi si in zona geamurilor a aparut mucegai si umiditatea se apropie de 60 %.
In al doilea caz peretii sunt curati iar aerul respirabil este de o calitate simtitor mai buna.
Cu stima.

RaduCA
05.02.2009, 10:29
Irelevant. :wink:
O astfel de comparaţie nu vizează doar cum au fost făcute, ci şi modul de exploatare al lor. În cazul Dvs.
[...] Una dintre ele are termosistem de 10 cm si a fost si incalzita, iar cealalta termosistem de 5 cm si nu a fost incalzita.[...]

Maestrul Max
05.02.2009, 11:25
Daca doriti va invit sa vedeti 2 case facute in oglinda.
Una dintre ele are termosistem de 10 cm si a fost si incalzita iar cealalta termosistem de 5 cm si nu a fost incalzita.
In primul caz la colturi si in zona geamurilor a aparut mucegai si umiditatea se apropie de 60 %. In al doilea caz peretii sunt curati iar aerul respirabil este de o calitate simtitor mai buna.
Cu stima. Pai asa vreti sa faceti o comparatie ? Totalmente gresit.

ioan72p
01.03.2009, 14:44
:o Slalut!
Locuiesc la casa ,am planşeu beto la demisol plaşeu beton la parter.Am izolat exteriorul cu polistiren de 10 densitate 15,placa la ultimul nivel am izolat-o cu expandat tot de 10 densitate 15 la interior tavanul l-am iyolat cu vata minerala 5cm.Am geamuri termopan cu sticlă lowe.Ce ar mai trebui să fac pentru a realiza un bun termosistem.

VYS
01.03.2009, 16:24
Pai vad ca ai terminat termosistemul deja!

Maestrul Max
01.03.2009, 16:59
:o Slalut!
Locuiesc la casa ,am planşeu beto la demisol plaşeu beton la parter.Am izolat exteriorul cu polistiren de 10 densitate 15,placa la ultimul nivel am izolat-o cu expandat tot de 10 densitate 15 la interior tavanul l-am iyolat cu vata minerala 5cm.Am geamuri termopan cu sticlă lowe.Ce ar mai trebui să fac pentru a realiza un bun termosistem.
Planseul de la demisol cu ce ati termoizolat ? Aveti mansarda ?

kristina_racoasa
31.03.2009, 16:35
Buna ziua. Revin cu o intrebare dupa aproape un an. A venit primavara si ...a inceput si munca. Anul trecut sotul meu a izolat casa cu polistiren. Dar din pacate nu a finisat "la gata". A dat o singura mana de adeziv, dar nefiind priceput, nu a iesit bine. Acum urmeaza sa finalizeze. Ce ar trebui sa faca? Trebuie smirgheluite acele denivelari de la gletiera? E obligatoriu sa dea inca o mana de adeziv sau ar merge si un glet de exterior?

gelupetre
31.03.2009, 18:48
preferabil este un tinci dupăcare var lavabil fără glet sau o tencuială decorativă

kristina_racoasa
31.03.2009, 20:18
Am inteles. Multumesc mult! :D

Helerea Nicolae
31.03.2009, 20:34
A dat o singura mana de adeziv, dar nefiind priceput, nu a iesit bine.
poate ca sotul nu e chiar nepriceput. prima mina aceea in care se inglobeaza armatura oricum nu se poate finisa bine si mai e nevoie de un alt strat de finisaj, care poate fi cu acelasi material sau o tencuiala decorativa sau glet de exterior. depinde cum doriti sa arate finisajul fatadei. ar putea sa fie chiar finisaje diferite intre partea din fata si cea din spatele casei.

Specialistul MC
31.03.2009, 20:50
Buna ziua. Revin cu o intrebare dupa aproape un an. A venit primavara si ...a inceput si munca. Anul trecut sotul meu a izolat casa cu polistiren. Dar din pacate nu a finisat "la gata". A dat o singura mana de adeziv, dar nefiind priceput, nu a iesit bine. Acum urmeaza sa finalizeze. Ce ar trebui sa faca? Trebuie smirgheluite acele denivelari de la gletiera? E obligatoriu sa dea inca o mana de adeziv sau ar merge si un glet de exterior? In cazul in care doriti sa finisati fatada cu tencuiala decorativa slefuiti denivelarile existente dupa care aplicati amorsa Ceresit CT17.
Dupa uscarea amorsei refinisati masa de spaclu cu denivelari cu inca un strat de masa de spaclu Ceresit CT85, armata cu plasa din fibra de sticla, cu grosimea minima de 3 mm.

adii
07.04.2009, 13:38
Buna ziua
Sunt noua pe aici si a-si avea doua intrebari
1. cum pot realiza un termosistem (polistiren de 8 cm) pe o suprafata rotunda. Pot pune ul polistiren de 5 si unul de 3? Cel de 5 se poate curba?
2. in cazul in care la interior folosesc gips carton si vata de 10 cm, se justifica termosistemul de 8. Mai exact spus -nu este cam "exagerat" si una si cealalta. Mentionez ca zidaria este facuta cu caramida plina.

tanasie
07.04.2009, 17:20
Poti pune termosistem si pe suprafata rotunda, il tai fisii mai subtiri si-l tesesti la imbinari.
O izolatie in plus nu strica niciodata , o sa ai un plus de confort termic si o factura la incalzire mai mica, dar trebuie izolat si tavanul, pe acolo se pierde cea mai multa caldura.

Gemini
09.04.2009, 19:15
Nu este exagerata o grosime a polistirenului de 8cm - utilizati polistiren cu grosimea de 8cm si nu doua grosimi (5 si 3 cm) suprapuse.
La interior, se poate aplica o izolatie cu 5cm daca exista aceasta posibilitate insa nu este obligatoriu.

La rosturile dintre fasiile de polistiren se va utiliza spuma poliuretanica.

Lupsa Ioan
08.05.2009, 20:51
Vreau sa i-mi plachez casa cu polistiren pe exterior si nu stiu daca trebuie sau nu tencuita inainte de placare.Am mai auzit ceva da un canal de ventilatie care se face in partea de jos a termosistemului.Ma ajuta si pe mine cineva? Am citit ce s-a mai scris pe forum, stiu etapele tot de aici, doar atat ma intereseaza daca am o probabilitate sa apara mucegai daca pun polistirenu` inainte de a tencuii sau, din contra e bine sa tencuiesti inainte de a placa cu polistiren.Si canalul de ventilatie cand se foloseste?
casa este din caramida eficienta,caramida nu este de calitate, am locuri destul de mari intre caramizi si de catvia cm 3,5 cm poate si mai mult in unele locuri.Trebuie rostuita? in casa este tencuit cu tencuiala clasica ciment,var. nisip.
Astept cu mult interes raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc.

MFM
09.05.2009, 06:42
Nu sunt un mare specialist, dar tencuiala e sanatoasa si pe exterior si pe interior!

ALINOOOO7
09.05.2009, 08:45
deci si eu am pus polistirenul fara a tencui si nu am probleme , apoi mise pare o cheltuiala in plus sa tencuiesti pe exterior, de ajuns ca ai peretii derepti

Specialistul MC
09.05.2009, 14:38
Vreau sa i-mi plachez casa cu polistiren pe exterior si nu stiu daca trebuie sau nu tencuita inainte de placare.Am mai auzit ceva da un canal de ventilatie care se face in partea de jos a termosistemului.Ma ajuta si pe mine cineva? Am citit ce s-a mai scris pe forum, stiu etapele tot de aici, doar atat ma intereseaza daca am o probabilitate sa apara mucegai daca pun polistirenu` inainte de a tencuii sau, din contra e bine sa tencuiesti inainte de a placa cu polistiren.Si canalul de ventilatie cand se foloseste?
casa este din caramida eficienta,caramida nu este de calitate, am locuri destul de mari intre caramizi si de catvia cm 3,5 cm poate si mai mult in unele locuri.Trebuie rostuita? in casa este tencuit cu tencuiala clasica ciment,var. nisip.
Astept cu mult interes raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc.

Nu este necesar sa tencuiti casa ci doar sa rostuiti intre caramizi.

Nu se lasa nici un fel de canal de ventilatie intre termoizolatie si zidarie.

crib
14.05.2009, 22:10
buna seara
cum se poate tencui exterior pe un suport de polistiren extrudat si apoi vreau sa aplic termosistem ? adica stilpii si grinzile sint placate cu extrudat de 5 (asa au fost turnati) acum vreau sa tencuiesc si apoi termosistem de 10
ma gindesc la aderenta tencuielii pe extrudat .
multumesc

Gemini
17.05.2009, 20:30
Nu puteti tencui peste extrudat. Aplicati direct polistirenul pe acele zone.

RADUNICKMC
09.06.2009, 10:01
bun gasit tuturor.problema mea este legata de ultimul strat protector pt fatada.vreau sa izolez casa cu polistiren dar in loc de tencuiala actuala care se foloseste astazi eu ma gindeam la "stropi"de cimen alb cu praf de piatra sa praf de marmura.stie cineva o reteta pt asa ceva care sa dureze cit mai mult?va rog,astept pareri si sfaturi.av multumesc.

Specialistul MC
09.06.2009, 21:42
Peste stratul termoizolant din polistiren se aplica doar tencuiala decorativa ori vopsea lavabila pentru exterior de calitate.

a_ionut
14.07.2009, 09:31
Salutare.
Ce grosime de polistiren recomandati la un zid de bca de 25 tencuit?
Nu as vrea sa am surpriza ca dupa placare sa imi apara mucegai sau alte lucruri.
Placarea va fi clasica la exterior.
Zona dobrogea.
Multumesc

RaduCA
14.07.2009, 10:23
[...] Ce grosime de polistiren recomandati la un zid de bca de 25 tencuit? [...]Minim 8 cm.


[...] Nu as vrea sa am surpriza ca dupa placare sa imi apara mucegai sau alte lucruri. [...]Doar termoizolarea nu vă garantează lipsa mucegaiului.

a_ionut
14.07.2009, 11:21
Nu am avut mucegai pana acum.
Din 84 pana acum nu am avut asa ceva.
Dar nu as vrea sa apara. Am auzit situatii cand s-a montat polistiren de o dimensiune gresita, si a aparut mucegaiul. Sau sunt baliverne?

xrogo
26.07.2009, 09:16
Va salut
Va rog sa-mi sugerati cum sa izolez peretii la o casa de lemn masiv,din birne ,daca vreu ca exteriorul sa ramina fara izolatie,adica birna "natur" .Precizez ca grosimea birnelor este de 14 cm.
Multumesc!

Gemini
28.07.2009, 09:56
In acest caz doar pe interior utilizand vata minerala.
Ce finisaj se doreste la interior?

AdrianIoan100
30.07.2009, 10:01
Buna,

As vrea sa izolez casa cu polistiren expandat de 10 cm.
Mesterii mi-au propus 2 metode de a lipi polistirenul de casa:
- Una este de a "unge" placa de polistiren cu adeziv pe toata suprafata si a se lipi de perete.
- A doua este a a pune sase "bule" ("gramajoare") de adeziv pe placa si de a o lipi pe perete(Fara a intinde bulele de adeziv pe placa de polistiren).

Ultima varianta ar crea spun ei un strat de aer intre perete si polistiren ceea ce creaza o izolare mai buna.

Am tot citit forumul dar nu am gasit care dintre metode este mai buna.
Ma puteti sfatui?

Multumesc mult,
Adrian

VYS
30.07.2009, 10:07
Alegeera metodei de placare depinde de planeitatea suportului.
Daca suprafata este plana atunci merge cu pat continuu, in caz contrar cu metoda in puncte.

AdrianIoan100
30.07.2009, 10:18
Mersi mult de raspuns.
Suprafata nu e foarte plana ceea ce ar justifica a doua metoda.
Frica mea de metoda in puncte este ca se creeaza un gol de aer, neventilat intre perete si polistiren. Spatiu care mi-e frica sa nu favorizeze aparitia mucegaiului.

VYS
30.07.2009, 10:46
Spune-le mesterilor ca in afara de mamaligi se pune si cordon perimetral pe placa.

http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=8335

AdrianIoan100
30.07.2009, 11:23
Mersi mult VYS

xrogo
30.07.2009, 18:18
In acest caz doar pe interior utilizand vata minerala.
Ce finisaj se doreste la interior?
Ca sa pastrez aerul rustic as placa cu lambriu.Ce grosime pentru vata si spunet-mi va rog ce folii ar trebui puse si in ce ordine.
Va multumesc!

Gemini
01.08.2009, 11:20
Puteti izola cu 10 cm de vata minerala.
Intre lambriu si vata minerala se aplica o bariera de vapori.

xrogo
01.08.2009, 19:40
Multumesc pentru sfat.

Mircea G
01.08.2009, 20:35
In acest caz doar pe interior utilizand vata minerala.
Ce finisaj se doreste la interior?
Ca sa pastrez aerul rustic as placa cu lambriu.Ce grosime pentru vata si spunet-mi va rog ce folii ar trebui puse si in ce ordine.
Va multumesc! Despre ce fel de lambriu este vorba ????? daca este de lemn , folia ar trebui sa fie de aluminiu ! Adica bariera de vapori . Sau in tot cazul ceva rezistent la agenti chimici !

xrogo
01.08.2009, 21:16
Lambriu din lemn bineinteles,asa pastrez aerul rustic.
De ce neaparat folie aluminiu ?

Mircea G
01.08.2009, 21:27
Lambriu din lemn bineinteles,asa pastrez aerul rustic.
De ce neaparat folie aluminiu ? Lemnul va trebui tratat periodic si este posibil sa se scurga ceva si pe folie .... Trebuie o folie care sa nu poata fi atacata de vopsea, lac , sau ce veti folosi .

xrogo
02.08.2009, 06:43
Plauzibil,multumesc de sfat.

Gemini
04.08.2009, 12:04
In mod normal finisarea lambriului nu ar trebui sa afecteze in nici un fel bariera de vapori aflata la o distanta de 1-2 cm fata de lambriu iar imbinarea lambriului are un profil specific ce nu permite trecerea vopselei/lacului sau oricarui lichid dincolo de acestea.
Oricum o folie de aluminiu este o solutie mai buna decat o folie de polietilena.

topdra
15.09.2009, 08:18
Buna ziua,
Am urmarit cu interes acest topic, si as avea si eu o intrebare.
Am zidaria de caramida de 25cm, iar la exterior polistiren de 5cm (F15kg/m3).

Cat de buna este izolatia casei ?


Cu stima,
Dragos Topolica

Gemini
15.09.2009, 18:34
Medie, ar fi fost mai bine sa optati pentru polistiren de 8 sau 10cm.

moscra1
27.09.2009, 10:24
Aveti incredere in adezivul poliuretanic?
Se lucreaza muuult mai usor si cred eu e si mai ieftin, dar cum stam cu calitatea...

aurora56
27.09.2009, 10:31
sunt in faza de constructie casa.S-a turnat placa de la parter astfel :pamant compactat,pietris ,folie ,plasa ,turnat beton.Acum s-au turnat stalpii si se lucreaza la pregatirea pentru turnare a placii de la mansarda (lemn,plasa fier ,etac).Ce pot pune peste placa de la parter (ordinea materialeleor de la placa la parchet ,eventual gresie) avand in vedere ca voi avea portiuni in care voi placa in final cu gresie si alte portiuni unde voi placa cu parchet?. Mentionez ca aceasta constructie nu va fi locuita pe perioada de iarna cel putin vreo 5-6 ani de acum inainte iar dupa aceea nu stiu si doresc doar ca in aceasta perioada sa mentin o temperatura in incaperi de 10-15 grade celsius.

RaduCA
27.09.2009, 15:07
[...] Ce pot pune peste placa de la parter (ordinea materialeleor de la placa la parchet, eventual gresie) avand in vedere ca voi avea portiuni in care voi placa in final cu gresie si alte portiuni unde voi placa cu parchet? [...]Pentru că nu aţi pus polistiren extrudat sub placă (deşi vi s-a recomandat acest lucru :wink: ), va trebui să-l puneţi peste ea. Peste acest polistiren extrudat puteţi opta în a turna fie o şapă egalizatoare armată, fie una autonivelantă. Mai există şi o variantă cu OSB peste EPS, dar nu cred că este cazul la voi.

Spor la treabă!

Gemini
29.09.2009, 19:53
Cred ca este prea devreme pentru finalizarea pardoselii de la parter daca sunteti inca in constructie (turnat placa etaj/mansarda).
Finalizati ridicarea casei, montati invelitoarea si apoi sa puteti gandi la alte lucrari la interior.

moscra1
04.10.2009, 20:30
Nu stie nimeni despre cat de eficient este adezivul poliuretanic la lipirea placilor de polistiren?

Gemini
05.10.2009, 17:56
Este eficient si se poate utiliza pentru termoizolare.

Discutii similare gasiti in topicele:
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=18705
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=21101&highlight=adeziv+poliuretanic

moscra1
05.10.2009, 19:46
Multumesc pentru topicurile trimise, m-am lamurit.

Nastase Claudiu
06.10.2009, 09:51
Buna ziua,
Am construit acum 7 ani o casa P+1 din caramida si blotari(asa se numeau pe vremea aceea), iar acum doresc sa o izolez la exterior cu polistiren. Problema este ca nu stiu ce materiale sa aleg data fiind multitudinea de producatori, astfel incat sa gasesc un raport calitate - pret bun. :idea:
Va cer ajutorul voua in speranta ca ma veti ajuta sa iau o decizie cat mai buna in alegerea materialelor.
Va multumesc.

Gemini
07.10.2009, 12:09
Aveti mai multe oferte de la societati care sa va realizeze termosistemul sau cumparati dvs. produsele necesare dintr-un magazin specializat?

In principiu v-as recomanda polistiren expandat de 8-10cm pentru cazul dvs., EPS 80.

Nastase Claudiu
08.10.2009, 08:03
Aveti mai multe oferte de la societati care sa va realizeze termosistemul sau cumparati dvs. produsele necesare dintr-un magazin specializat?

In principiu v-as recomanda polistiren expandat de 8-10cm pentru cazul dvs., EPS 80.

Termosistemul va fi realizat de o firma specializata dar cu materialele achizitionate de catre mine, nu de alta dar am citit si am auzit multe lucruri neplacute despre unele firme care vin cu materialele lor de o calitate indoielnica.

Ce marca de adeziv mi-ati recomanda(raport calitate - pret)?
Am observat ca multi constructori folosesc adeziv pentru placare si la spacluire, este corect sau trebuie sa folosesc un adeziv de spacluire? Care ar fi diferenta intre ele?

Gemini
09.10.2009, 20:00
Swisspor, Caparol, Baumit, Apla, Zentyss ...

Exista atat adeziv pentru polistiren ce se utilizeaza doar la lipire (exemplu Ceresit CT83) cat si adeziv pentru polistiren ce se utilizeaza ata la lipire cat si la spacluire (exemplu Ceresit CT85).

catalin11
11.10.2009, 10:54
Buna, as dori sa va intreb pana la cate grade celsius se pot executa lucrari de termoizolare cu polistiren pentru ca sapt asta am ajuns si eu la rand la firma respectiva dar nu sunt sigur daca calitatea lucrarii este aceasi daca temperatura este in scadere dupa cum preconizeaza la meteo :( este o problema ,si cam in cat timp se usca materialul respectiv sub placa si inca ceva cat de benefica e o termoizolatie ma gandesc ca daca izolez peretii respira la fel imi e frica sa nu imi apara mucegai ,igrasie asa ca va rog sfaturi si indicatii .ASTEPT RASPUNS multumesc .stima

AutoCorect
11.10.2009, 12:58
Sub 5 grade nu se recomanda efectuarea de operatii cu adezivi neaditivati.

Nastase Claudiu
12.10.2009, 07:53
Am rezolvat.
Multumesc frumos pt sfaturi.
O zi buna!

Specialistul MC
12.10.2009, 20:41
Buna, as dori sa va intreb pana la cate grade celsius se pot executa lucrari de termoizolare cu polistiren pentru ca sapt asta am ajuns si eu la rand la firma respectiva dar nu sunt sigur daca calitatea lucrarii este aceasi daca temperatura este in scadere dupa cum preconizeaza la meteo :( este o problema ,si cam in cat timp se usca materialul respectiv sub placa si inca ceva cat de benefica e o termoizolatie ma gandesc ca daca izolez peretii respira la fel imi e frica sa nu imi apara mucegai ,igrasie asa ca va rog sfaturi si indicatii .ASTEPT RASPUNS multumesc .stima

Temperatura exterioara cat si temperatura stratului suport nu trebuie sa fie mai scazute, cel putin pe timp de 2-3 saptamani, de +5 grade Celsius.

florin ene
17.10.2009, 23:46
Salut. Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare: trebuie sa izolez casa si am planificat lucrarile pentru saptamana viitoare, dar dupa 3 zile de ploaie si vant de saptamana asta, caramida (de tip poroterm), a tras atata apa incat, in unele locuri, se vede umed pe partea din interior a peretelui (tencuit doar pe interior). Avand in vedere ca temperaturile nu vor creste atat de mult incat sa se usuce complet peretele si ca va ramane caramida uda in interior, ce este mai indicat sa fac: sa aman lucrarea pentru anul viitor (amenajarile interioare sunt in curs de finalizare si trebuie sa ma mut anul asta) sau mai astept sa se usuce cat de cat peretele si sa folosesc in locul adezivului mineral de polistiren (pentru care trebuie ca de temp sa nu scada sub +5 grd C timp de cateva zile dupa lipire) adezivul poliuretanic (la tub). Stiu ca cei de la Ceresit (CT 84) si DenBraven au un produs de genul asta. Si poate mai sunt pe piata si alti producatori, dar eu doar de astia am aflat. Mi se pare mult mai comod si mai sigur adezivul poliuretanic. A lucrat cineva cu el? Care ar fi inconvenientele fata de cel mineral?

Mircea G
18.10.2009, 06:49
Asta este ! Prima oara se " rezolva "anvelopa" casei , adica , se pune acoperisul , se fac tencuieli exterioare ( mai ales daca zidul este din blocuri ceramice ) apoi se poate trece la finisaje interioare ....
In situatia dvs ... :( riscati sa inchideti apa in ziduri si apoi sa o scoateti sub forma de igrasie in casa :!:
Uscati zidurile sau faceti tencuiala exterioara si apoi izolatia . Apa care spuneti ca a tras , nu a tras ci a intrat ! deoarece zidaria nu este etansa .....
Cum se poate usca la vremea asta ? Prelate ! Montati prelate !

Specialistul MC
18.10.2009, 19:06
Salut. Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare: trebuie sa izolez casa si am planificat lucrarile pentru saptamana viitoare, dar dupa 3 zile de ploaie si vant de saptamana asta, caramida (de tip poroterm), a tras atata apa incat, in unele locuri, se vede umed pe partea din interior a peretelui (tencuit doar pe interior). Avand in vedere ca temperaturile nu vor creste atat de mult incat sa se usuce complet peretele si ca va ramane caramida uda in interior, ce este mai indicat sa fac: sa aman lucrarea pentru anul viitor (amenajarile interioare sunt in curs de finalizare si trebuie sa ma mut anul asta) sau mai astept sa se usuce cat de cat peretele si sa folosesc in locul adezivului mineral de polistiren (pentru care trebuie ca de temp sa nu scada sub +5 grd C timp de cateva zile dupa lipire) adezivul poliuretanic (la tub). Stiu ca cei de la Ceresit (CT 84) si DenBraven au un produs de genul asta. Si poate mai sunt pe piata si alti producatori, dar eu doar de astia am aflat. Mi se pare mult mai comod si mai sigur adezivul poliuretanic. A lucrat cineva cu el? Care ar fi inconvenientele fata de cel mineral?

-Daca ati inceput lcrarile pe interior acoperiti cu o prelata ori cu o folie zidaria pe exterior.

-Asteptati ca peretele sa se usuce. Poate prindeti cateva zile in care temperatura exteriora si temperatura suprafetei sa fie mai mare de +5 grade C (noaptea) si aplicati polistirenul pe fatade cu adezivul poliuretanic Ceresit CT84.

Zsolty007
18.10.2009, 20:51
Am auzit recent de un sistem de termoizolatie interiore unde zice ca au facut doar un schelet metalic aplicat perete si placat cu gipscarton fara vata si (cred) bariera de vapori zicand ca ajunge doar aerul ca izolator ?! Hmmm nu stiu ce sa fic as asculta si parerea celor care se pricep la asa ceva!!

VYS
18.10.2009, 20:54
Cred ca au uitat sa spuna ca la nevoie se pune si un sistem de racire pentru ca se supraincalzeste peretele. Probabil este o gluma sau nu ai toata informatia.

Zsolty007
18.10.2009, 20:56
este pe bune asa facut ca zicea nu mai are bani de vata minereala si de accea a decurs la acest lucru !!!

andidani
14.11.2009, 22:03
se poate folosi adeziv weber p39 pentru polistiren expandat de 10 cm? Daca nu, care tip de weber este necesar, sau alt producator?

sriw
15.11.2009, 06:37
Nu se poate folosii.Maxim 8 cm.

Gemini
15.11.2009, 19:25
Conform recomandarilor producatorului ( fisa tehnica), se poate utiliza pentru polistiren cu densitatea de maxim 16 kg/mc si grosimea de maxim 8cm.
Puteti utiliza adezivul P50 de la acelasi producator sau adeziv pentru polistiren de la alte firme, de exemplu Ceresit - CT85.

zimbrul
24.11.2009, 21:48
Va rog sa-mi faceti o recomandare! Ce izolatie pot folosi la o casa P+1+2, caramida Brikston GV 290/138 (290x240x138), la parter este asezata pe 29 iar la mansarda pe 24? Sunt sigur ca voi cumpara un polisteren expandat dar la ce grosime, ce coeficient sa aiba si ce adezivi sa cumpar?
Multumesc

Gemini
30.11.2009, 17:53
Ar trebui sa cereti o oferta de termosistem la unul din marii producatori de pe piata (Ceresit, Baumit, Caparol etc.).

Polistirenul pentru cazul dvs. poate fi de 8cm sau 10 cm, evident polistiren pentru fatada EPS 80.
Aveti si varianta de termosistem cu vata bazaltica, superior celui cu polistiren http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=24941

zimbrul
07.12.2009, 21:05
Va multumesc. Doresc sa mai intreb daca pe o izolatie cu polisteren de 10 cm grosime, dupa aplicarea tencuielii pot sa aplic un strat de praf de marmura cu o culoare, eventual (asa cum se faceau casele inainte de aparitia tencuielii decorative) Intreb pt ca sunt interesat de aceasta metoda deoarece tencuiala decorativa mi se pare foarte scumpa. Multumesc

tanasie
08.12.2009, 09:51
Tencuiala decorativa protejeaza termoizolatia in sensul ca nu trece apa prin ea, ceea ce nu se poate spune despre vechile tencuieli.

Gemini
08.12.2009, 19:35
Nu este indicata aceasta metoda de finisare pentru termosisteme.

dredis
21.12.2009, 04:43
Cum calculez pierderea de caldura prin perete?
Caramida Siceram Sighisoara cu goluri mici 25 cm + polistiren 15 densitate 18.
geam termopan triplu stratificat

Vreau sa imi calculez pierderea de caldura a casei ca sa stiu ce sistem de incalzire am nevoie, unde sa caut despre acest subiect?
Multumesc

dredis
21.12.2009, 05:16
caramida eficienta din anii ``80`` latime 37,5 cm
si polistiren de 16 cm
imi cer scuze pentru omisiune

Rezistenta termica estimativa, in campul peretelui, este de circa 5 mpK/W.

Se poate o diagrama de acest gen si pentru zid caramida 25, Caramida Siceram Sighisoara cu goluri mici, polistiren 15.
Cum e mai bine zid de 30+polistiren 10 sau zid 25+polistiren 15?
Multumesc

Gemini
23.12.2009, 12:04
Doar privind din punctul de vedere al calculului simplificat pentru ambele cazuri de zidarie si termoizolatie avem graficele de mai jos.
Se poate observa diferenta intre rezistentele termice obtinute, in campul peretelui.

dredis
27.12.2009, 17:14
Ma iertati dar se poate un pic de explicatie. Eu le vad cam identice. La ce trebuie sa ma uit?

Seni
27.12.2009, 18:15
nu sunt identice....
la caramida de 25 s-a folosit polistiren de 15, iar la caramida de 30, polistiren de 10!

Gemini
28.12.2009, 10:15
Se poate observa diferenta intre rezistentele termice obtinute, in campul peretelui.

3.38 la primul caz si 4.51 la al doilea.
Limita de la care se pate spune ca exista o izolatie buna, netinand cont de faptul ca celelalte elemente cu izolatie mai slaba decat zidaria (elemente beton, ferestre etc.), este de 3.

dredis
29.12.2009, 03:50
ce sistem termoizolant , caramida+polistiren , indicati?
porotherm 39+polistiren 10.......este multumitor? merita investitia?
multumesc

Gemini
31.12.2009, 12:29
39 nu exista ca dimensiune, poate 38.

30 cu 10 sau 38 cu 10 insa alegera tipului de caramida nu are legatura cu partea de termoizolatie.
Alegeti tipul zidariei impreuna cu proicetantul dvs. functie de specificul constructiv al casei si apoi dimensionati izolatia.

dredis
31.12.2009, 15:41
38 cu 10 scuze
cum sa nu aiba importanta la izolatie?
e totuna dacva e caramida plina, porotherm, piatra, beton........?
LA MULTI ANI TUTUROR

Gemini
04.01.2010, 11:23
Nu rastalmaciti cuvintele mele.
Nu e tot una insa principalul criteriu al alegerii zidariei nu este inlegatura directa cu termoizolatia oferita si cea ulterioara.

Daca realizati o casa simpla, fara cerinte deosebite, se poate merge pe varianta 30+10.

Gemini
13.01.2010, 13:02
Zidarie 38 cm si expandat de 8cm.

ryan
08.02.2010, 21:23
Buna,
am casa la rosu, peretii sunt cam subtiri din BCA de 20cm doresc sa stiu ce grosime recomandati la polistiren pe exterior si daca este bine sa izolez si pe interior cu vata minerala ? Casa este in Hunedoara.
Multumesc

Gemini
11.02.2010, 19:52
Izolatia exterioara cu o grosime de 10cm.
Nu este nevoie de inca o izolatie interioara dar daca se vor face finisaje la peretii exteriori cu gipscarton pe structura metalica, se poate utiliza spatiul interior al structurii pentru o izolatie minima, 5cm de vata minerala cu bariera de vapori.

paolo34
21.02.2010, 22:57
Referitor la acest subiect as avea si eu o intrebare : la cat timp dupa ce s-a ridicat casa la rosu se poate face izolatia exterioara a fatadei? (adica cat de repede se usuca zidaria si se poate finisa). Va multumesc!!!

Gemini
22.02.2010, 18:32
De preferat sa finalizati lucrarile cu materialele umede la interior (pereti) inainte de a trece la termosistem.
Un termen exact este greu de estimat.

ryan
22.02.2010, 21:56
@Gemini
In ce consta acea bariera de vapori ?

tanasie
23.02.2010, 07:57
@Gemini
In ce consta acea bariera de vapori ?
Este o folie de polietilena sau aluminiu care se pune intre vata minerala si gips carton pentru a impiedica migratia vaporilor spre exterior si condensarea acestora cand intalnesc un strat mai rece.

ryan
23.02.2010, 13:57
@Tanasie, multumesc

Daca nu mai pun vata sub righips ci il lipesc direct pe peretele de bca, mai este nevoie de bariera de vapori ?

Gemini
23.02.2010, 19:08
Pentru peretii interiori nu este nevoie de o bariera de vapori.
Pentru peretii exteriori, bariera de vapori este obligatorie numai daca se utilizeaza vata minerala sub gipscarton.

ryan
24.02.2010, 09:25
In exemplul din poza la peretele exterior unde vata minerala se inchide in OSB iar gips cartonul se lipeste peste OSB, mai e nevoie de bariera de vapori ?

Gemini
24.02.2010, 18:33
Lipirea gipscartonului pe OSB nu este o varianta recomandata.
OSB-ul se dilata destul de mult si necesita rosturi intre placi. Acest lucru poate compromite ideea de bariera de vapori si rezistenta panotajului cu gipscarton.
In mod normal nu este nevoie de acest strat de OSB spre interior.
Este recomandat sa aplicati inca in strat de vata de 5cm peste structura de lemn a peretilor, aceasta avand bariera de vapori.
Peste se poate inchide structura cu gipscarton pe o structura de metal.
Daca doriti neaparat sa pastrati placile OSB pe interior (presupun ca doar din considerente de intarire a structurii de lemn), nu trebuie sa afectati celelalte straturi.
Avetiun exemplu de structura de lemn izolata.
1,2, 3 - izolatie
9 - bariera vapori
6 - gipscarton
Pe exterior este o fatada ventilata (5 - folie difuzie)

andreutzu
04.03.2010, 18:02
Exista vre-o diferenta de pret intre poliestiren cu aceeasi densitate de 15kg/mc de firme diferite, pentru ca pretul difera binisor intre un Austrotherm si altele mai putin cunoscute.?