PDA

Arată versiune întreagă : Reconditionarea parchetului masivpedrosz
25.05.2004, 12:20
Buna ziua!
Exista chit de rosturi pentru parchet? Am gasit ceva asemanator la un magazin fabricat de DYO (Dyofill) dar de la vinzatorii nu am primit informatii despre produs (..este ceva nou..), iar pe cutia scria numai turceste.
Va rog sa-mi raspundeti daca se gasesc pe piata si de la alte producatori.
Va multumesc!

Specialistul MC
26.05.2004, 16:35
Nu cunosc acest tip de chituri dar nu le stim chiar pe toate. Sunt destul de sceptic ca poate da rezultate pe termen lung, intrucit lemnul din care este confectionat parchetul este un material "viu". El sufera dilatari si contractii succesive in functie de umiditatea mediului, precum si eforturi de incovoiere care sunt greu de preluat de un chit. Oricum cereti in conformitate cu legislatia un prospect in romana care este obligatoriu pentru orice vinzator.

vasile voinescu
21.11.2004, 12:41
As dori sa aflu operatiunile , sculele si materialele aferente reconditionarii
parchetului din lemn natural.
Multumesc

Specialistul MC
22.11.2004, 22:21
Stimate dl. Vasile Voinescu,

Pentru reconditionarea unui parchet clasic va sfatuiesc sa apelati la un parchetar de meserie. Acesta are o masina de raschetat cu hirtie abraziva.
Dupa raschetare tot el va aplica grundul si cel putin doua miini de lac pentru parchet, care poate fi lacul "PREMIUM" si grundul "PROXILIN" de la Policolor.

23.09.2005, 10:13
Nu cunosc acest tip de chituri dar nu le stim chiar pe toate. Sunt destul de sceptic ca poate da rezultate pe termen lung, intrucit lemnul din care este confectionat parchetul este un material "viu". El sufera dilatari si contractii succesive in functie de umiditatea mediului, precum si eforturi de incovoiere care sunt greu de preluat de un chit. Oricum cereti in conformitate cu legislatia un prospect in romana care este obligatoriu pentru orice vinzator.

iftimi_ovidiu
27.02.2006, 18:57
Blocul in care locuiesc are in jur de 30 de ani.Parchetul, in cele 2 camere este din fag; in decursul timpului...pe alocuri...s-a desprins de pardoseala si "joaca" la apasare; exista spatii intre placi.Cum as putea sa-l fixez, fara sa fiu nevoit sa-l desprind integral, stiut fiind faptul ca....greu se mai poate reaseza.
Va multumesc.

VYS
27.02.2006, 20:48
Procesul de reconditionare presupune scoaterea integrala a parchetului si remontarea acestuia ca si cum ar fi unul nou. La vartsa pe care ati spus ca o are acest parchet, sincer, ar merita sa fie schimbat.

Parchetul melaminat este o varianta alternativa ce trebuie luata serios in calcul, mai ales pentru cine nu doreste sau nu poate sa faca investitii mari si cu rezistenta in timp. Poate ca varianta de a schimba la 5 ani parchetul este o optiune de luat in seama, mai ales ca finisajele sunt in continua dezvoltare.

Iuli@n
04.03.2006, 14:00
Daca parchetul arata bine,indicat ar fi sa-l scoateti pe tot si sa-l puneti tot pe acesta dar,bineinteles,cu ajutorul cuiva care se pricepe.Varianta cu parchetul melaminat va va incanta doar la inceput;este o alternativa dar nu dintre cele mai bune.

Specialistul MC
05.03.2006, 10:08
Stimate d-le, Ovidiu,
Cred ca ar trerbui sa apelati la un parchetar care sa demonteze si sa remonteze parchetul existent.

robiser
02.04.2006, 17:54
Apeleaza la specialiti ei stiu ce au de facut

klaus
02.04.2006, 19:16
Hai sa faci tu plici ca un arici pogonici...

ddany
22.09.2006, 09:38
Salut,
Vreau sa reconditionez parchetul (are cam 20 de ani vechime dar se prezinta intr-o stare buna) si va rog sa-mi spuneti spuneti daca este corecta succesiunea operatiilor care trebuie executate (recomandate de un mester parchetar):
1. chituit (cu chit de cutit culoare "stejar").
2. raschetat (masina de raschetat cu aspiratie praf).
3. finisat (lustruit).
4. lacuit.
Un alt mester mi-a recomandat intai raschetarea, apoi chituirea parchetului, restul operatiunilor fiind in aceeasi ordine
De asemenea, va rog sa-mi spuneti si care ar fi cele mai bune materiale de utilizat pe fiecare operatiune si cum este recomandat sa se efectueze raschetarea parchetului (manual / automat). Camerele sunt proaspat zugravite (lavabil culori deschise).
Va multumesc.

VYS
22.09.2006, 09:44
Parerea mea este ca operatiunea de chituire se face dupa raschetare.
Chitul cutit pentru ce anume doresti sa il folosesti, rosturi lamele, crapaturi lamele etc?
Raschetarea cu masina de raschetata (speciala) - nu altceva.

expertparchet
22.09.2006, 12:24
Ce meserias este ala ca trebuie sa-i verificati operatiunile??? Slefuire cu masina ,chituire cu chit de parchet care se prepara cu paraf de la 80-100granulatie,slefuirea chitului cu 100-120 apoi aplicare grund,lac si finisajul acestora. Daca doriti sa iasa ceva frumos nu puteti slefui decat cu o masina "buna". Cu mana vreti sa face-ti "sculptura".???

Maestrul Max
22.09.2006, 12:25
Nefind specialist in domeniu am "furat" de la mesteri:
Deci cum au lucrat ei:
-au raschetat mecanic parchetul
-au aspirat praful de pe parchet, ziceau ei ca se vad crapaturile mai bine
-din rumegusul rezultat dupa raschetare au facut un amestec cu aracet si au chituit crapaturile, au mai folosit si chitul Mix&Fill tot la crapaturi mai mici
-dupa uscarea chitului au finisat zonele chituite.
-au grunduit cu grund acrilic Prime pentru a evita ca shimbarile de umiditate sa mai crape lemnul
-au lacuit cu lac incolor Mega in 3 straturi
-au lustruit suprafata cu ceara pentru parchet

expertparchet
22.09.2006, 20:19
Domnule "Maistru" nu au facut chitul cu aracet cred eu. Mix&fill este chitul care se face cu praf fin.Iar dupa chituire trebuie slefuita din nou toata suprafata!! Daca au slefuit doar local aia nu sunt meseriasi si "carpaci de ocazie" . Mix&Filll si Mega sunt lacuri de la Bona(produse profesionale) care nu pot fi puse in evidenta fara sa stii intradevar "meserie".

Maestrul Max
22.09.2006, 21:13
Mie imi place cum a iesit.

In privinta chitului Max&Fill citez din descrierea produsului: "Mix&Fill este un chit pe baza de apa, care poate fi amestecat cu praful de rumegus. Deoarece se foloseste chiar rumegusul de la podea, crapaturile vor avea aceeasi culoare ca si podeaua." Deci mesteri au procedat corect.

Ionita_Ella
03.12.2006, 13:54
Am parchet masiv de 40 de ani.In timp s-a rarit,innegrit si mai si scartaie. Ce as putea sa fac?Sa montez parchet laminat peste sau sa-l raschetez si sa-l indesesc ? M-ar interesa si ce e mai convenabil din punct de vedere financiar!

Specialistul MC
03.12.2006, 14:03
Personal as opta pentru desfacere si remontare.

Depinde de cum se prezinta parchetul demontat, ce straturi sunt sub parchet.

VYS
03.12.2006, 14:04
Chiar daca nu este lipsit de importanta, aspectul financiar ar trebui lasat pe planul 2.

In orice caz sunt: parchet masiv nou, reconditionare parchet existent - daca mai este cazul si parchet laminat, stratificat.

Ordinea de sus reflecta calitatea, durabilitatea si marimea investitiei.

Sash
01.02.2007, 21:20
Am cautat prin celelalte discutii de pe forum referitoare la parchetul masiv dar nu am reusit sa ma lamuresc :(
Trebuie sa renovez cateva camere care au pe jos parchet masiv de stejar. Parchetul cred ca e de prin anii 60, nu pare sa fi fost lacuit si am inteles ca a fost raschetat de maxim 1-2 ori. In cateva zone scartaie si in anumite locuri placutele s-au distantat la 2-3 mm. Eu speram sa fie nevoie doar de raschetat si lacuit dar meseriasul mi-a sugerat scoaterea si remontarea lui (dar el nu face asa ceva) sau aplicarea unui parchet melaminat deasupra. Nu as vrea sa il acopar cu melaminat daca gasesc (si imi permit ca pret) o varianta de reconditionare.
Stiti cumva unde as putea gasi un parchetar care sa fie dispus sa scoata si remonteze parchet si aveti idee de un pret pentru aceasta operatiune? (sunt aprox. 45mp)
Exista si alte variante de reconditionare si astupare a spatiilor intre placute in afara de demontare/remontare?

expertparchet
02.02.2007, 06:30
Sash scoaterea parchetului si remontarea lui va costa enorm de mult.Asa ca uitati de asa ceva. Scoaterea lui implica sigur si refacerea suprafetei supor pe langa manopera propriuzisa. Cel mai bine ar fi daca s-ar scoate numai suprafata care nu este lipita (distantata)si sa se remonteze dar cu conditia ca suportul sa fie solid!! Cum si pe ce este montat parchetul?De unde esti?

Specialistul MC
02.02.2007, 08:54
Varianta durabila pentru reconditionarea pardoselii este prin demontare parchetului si refacerea stratului suport.

Sash
02.02.2007, 11:34
Din Bucuresti sunt. Apartamentul este intr-un bloc vechi de prin 60..parchetul din aceiasi perioada. Am inteles ca sub parchet ar fi scanduri si moloz intre ele (tehnologia de atunci). Nu este o zona compacta in care placile sunt distantate, dar din loc in loc cate o placuta pare ca s-a "strans" 2-3 mm si nu mai ajunge pana la capatul urmatoarei (este pus in forma de V-uri). Nu exista o varianta de umplere a acestor spatii cu lac, chit sau alta substanta?

expertparchet
02.02.2007, 11:39
Da SMC dar manopera costa asa de mult ca mai bine cumperi parchet!!! SMC ai idee cat costa manopera in astfel de caz: demontare,curatire,refacere suport,remontare,finisare????? Daca gaseste pe cineva sa-i faca cu sa zicem 70-75 RON m/p inseamna ca este norocosul lunii!!!! + ca-l mai costa adezivul,lacul si consumabilele destul de mult. Iar daca parchetul nu este intr-o stare ffffffff buna cu ce se alege omul?

VYS
02.02.2007, 11:53
Nu il opreste nimeni sa faca singur toate operatiunile pana la montarea efectiva a parchetului (asta daca se mai merita sa refoloseasca parchetul - la vechimea lui eu zic ca nu mai este cazul).

Specialistul MC
02.02.2007, 12:12
Dumneavoastra hotarati ce doriti sa faceti din urmatoarele variante :

-raschetare + montat folie PEE + parchet laminat (varianta cea mai ieftina ieftina)
-fixare parchet care se misca + raschetare + chituire + lacuire
-demontare cu refacerea straturilor suport si montare parchet nou (varianta cea mai scumpa).

expertparchet
02.02.2007, 15:08
Varianta cu demontare,curatire,refacere strat suport merge in cazul in care propietarul are timp si executa acele operatiuni apoi sa cheme un parchetar sa-l monteze si finiseze doar. Sa platesti pe cineva sa-l scoata,curete si refaca stratul suport costa cam mult.

Sash
02.02.2007, 16:35
Pentru varianta 1 de ce mai am nevoie de raschetare daca montez folie deasupra?
Pentru varianta 2 aveti idee care ar fi costurile pe mp? Parchetul nu arata rau si daca pretul nu e mult mai mare decat varianta cu parchet laminat as opta pentru aceasta... Ce presupune fixarea? Adaugarea unor aschii de lemn in zonele in care s-au format spatii?
Iar varianta 3....costurile sunt prea mari din pacate :( Iar eu singura nu ma apuc de demontat - nu am vazut niciodata cum se face si am inteles ca e prins cu niste cuisoare prin partea subtire a cantului care se poate rupe in timpul scoaterii.

expertparchet
02.02.2007, 18:09
Omule noi care nu vedem ne putem da cu parerea inca o luna si nu vei ajunge la un rezultat.... Cheama un parchetar (specilaist) si el iti va zice ce poti face . Eu daca as vedea mi-as da seama pe loc ce se poate face dar asa din povesti.... nu ma pot pronunta pt. varianta optima!!!!

Sash
02.02.2007, 18:25
Am ajuns deja la un rezultat. M-ati ajutat mai mult decat va imaginati si va multumesc mult pentru sfaturi si promptitudinea lor. Meseriasul pe care l-am consultat nici nu a mentionat varianta 2 el dorind sa imi monteze laminat. Acum stiu ca are sens sa caut un parchetar bun caruia sa ii solicit fixarea parchetului.
Mi-as dori sa il puteti vedea, dar...din pacate Clujul e departe.

samolapraga
11.03.2007, 12:15
Stiu ca nu prea se fac recomandari de mesteri aici, pe topic-uri, dar poate sa imi imi recomande si mie cineva pe PM un parchetar bun care sa imi reconditioneze si mie parchetul in doua camere si un hol, adica vreo 40mp? Zona Brezoianu-Bucuresti.
Si daca deasemenea, poate recomanda ce materiale si ce modalitate de reconditionare ar trebui sa folosesc, tinand cont ca parchetul vechi este de stejar, nu s-a umflat pe nicaieri, doar scartaie un pic, dar lucrul asta nu ma deranjeaza foarte tare, deci nu ar fi nevoie de remontat.
Multumesc!

dorel007
11.03.2007, 13:05
incearca cu sablare cu gheata uscata(dry ice).
Furnizor Linde Gaz : Autostrada Buc -Pitesti km 11

samolapraga
12.03.2007, 10:40
O sa incerc sa vad ce presupune curatarea cu asa ceva, desi pe mine m-ar fi interesat mai degraba procedeele clasice. Multumesc si astept si alte solutii!

Specialistul MC
12.03.2007, 10:48
Procedeele clasice presupun raschetarea parchetului cu scule profesionale, chituirea, slefuirea, baituriea/lacuirea parchetului.
Lucrarile se executa doar de personal calificat in acest scop.

expertparchet
12.03.2007, 13:54
Dai si tu un search in Pagini aurii de Bucuresti la partea de "Parchete Pardoseli" si o sa gasesti parchetari!!

expertparchet
12.03.2007, 14:00
Dai si tu un search in Pagini aurii de Bucuresti la partea de "Parchete Pardoseli" si o sa gasesti parchetari!!

pedro
14.03.2007, 22:13
Cam cat ar dura, teoretic, raschetarea+lacuirea+uscarea pentru o camera(12-15m2)?

expertparchet
14.03.2007, 22:51
Daca folosesti lacuri ecologice cam cel mult 48 ore

expertparchet
14.03.2007, 22:51
Daca folosesti lacuri ecologice cam cel mult 48 ore

valeron1880
28.03.2007, 20:28
Salutare! De curand am terminat de zugravit dormitorul, unde am avut probleme cu peretii din cauza igrasiei. Acuma vrem sa reconditionam parchetul (din lemn masiv, sterjar) vechi cat blocul (cam 40 de ani). Cum se face aceasta reconditionare? De ce materiale am nevoie si care sunt etapele ce tb parcurse? Multumesc. Nu vreau sa apelez la parchetari sa il rascheteze fiindca nu prea imi mai ajung banii sa le achit manopera asa ca prefer sa incerc singur. Insa am nevoie de sfaturi. :)

VYS
28.03.2007, 20:47
Problema este cu ce scula il raschetezi?

valeron1880
28.03.2007, 21:01
exact. de ce ustensile am nevoie. de ex, daca vreau sa il raschetez la mana (fara aparat) ce imi trebuie?

VYS
28.03.2007, 21:08
Din pacate nu merge prin tehnica "la mana".
Sunt niste "raschete" - de mana in comerrt.. 10 lei... dar nu poti prelucra o suprafata mare... pana la pensie termini si parchetul.

Ai nevoie de o masina de raschetat.. si daca nu ai o cunostiinta pentru a o imprumuta (sau nu ti-o imprumuta expertparchet :lol: ) nu poti face nimic bun.

In rest nu ar fi probleme daca parchetul este fara rosturi.

valeron1880
28.03.2007, 21:24
Pai la mana vreau fiindca o masina de raschetat e cam scumpa. Camera are cam 12mp. Asta e. Parchetarul a cerut 170 mii manopera pe mp plus materialele, ajunge undeva la 3,5 milioane. La banii astia pot sa imi pun laminat, nu merita sa bagi 3 mil in parchet vechi. Asa ca incerc sa "ii dau fata" singur. Dupa raschetare se da cu grund si apoi cu lac?
Ce trebuie stiut ca sa nu il inchid la culoare.
Mersi.

alincotuna
31.03.2007, 22:42
ca sa nu il inchizi la culoare trebuie sa sti ca nu trebuie sa fi zgarcit.

codreanu
01.04.2007, 07:48
o masina de raschetat hoby este cam 80 lei fa si tu calcul si vezi dak merita. eu cred ca mai bine platesti meseriasul.

VYS
01.04.2007, 09:35
o masina de raschetat hoby este cam 80 lei fa si tu calcul si vezi dak merita. eu cred ca mai bine platesti meseriasul.


Care e masina ai de raschetat.. hoby?

codreanu
01.04.2007, 10:03
SUNT MAI MULTE FIRME budget einchel... am vazut la Selgros einhel cu 87 lei

VYS
01.04.2007, 10:19
Cred ca te referi la rindea electrica.. nu la masina de raschetat.

Din pacate nu este o solutie .. e testata de mine...

vasco
01.04.2007, 11:39
Se poate raschete cu masina de slefuit cu banda.slefuiesti cu banda abraziva dura,de 24, dupa care slefuiesti cu banda mai fina ,de 100 sau 120.daca apelezi la o masina profesionala sar putea sa sara tot parchetul fiind vechi. eu personal am raschetat lui sora-mea 2 camere si a iesit super.spor la treba!

emil b
01.04.2007, 14:03
vasco are dreptate, spor la treaba

cezar76
01.04.2007, 14:11
eu nu am facut asa ceva , dar am vazut undeva ca meseriasul curata (slefuia?) cu 2 masini:
1 cu banda cu care slefuia grosier
2 orbital cu care slefuia mai fin
ambele cred ca era metabo sau makita nu stiu exact!

VYS
01.04.2007, 19:05
Cred ca este bine sa nu confundam slefuirea cu raschetarea.

Raschetarea presupune eliminarea unui strat de 1-2 mm.. ceea ce este mai greu cu o masina de slefuit. Merge slefuit decat daca suprafata nu prezinta denivelari, lamelele sunt aproape la acelasi nivel... altfel... omori slefuitorul.

Bafta.

expertparchet
01.04.2007, 20:37
Ciobaneala....... Daca vrei singura cale este o masina de slefuit parchet! In rest orice scula gen:rindea,slefuitor de mana =CIOBANEALA

vasco
02.04.2007, 11:36
Trebuie sa fiti de acord cu mine ca, daca are prchet din acela mic adica o lamela are 1cm/5cm si sunt grpate cate 5 formand un patrat mic si poate mai sunt si dezlipite cu siguranta cand bagi masina de slefuit parchet vor sari toate,asa mai bine pui parchet laminat.exact parchet din acesta era unde am slefuit cu slefuitor cu banda.daca prchetul are lamele mai mari si este prins bine este pacat sa nu-l raschetezi cu masina speciala ptr ca orice alta masina nu va scoate calitate.spor la treba!

puiu007
09.04.2007, 15:16
salutare... am parchet masiv dar nu stiu din ce lemn , si l-am scos... el are o vechime de 7 ani... arata excelent... dar cred ca nu mai poate fii pus... daca da... astept un raspuns... a fost pus pe grinzi din lemn adica are inca cuiele de sita in el...daca ar trebuii scoase cuile nu cred ca l-ar mai putea pune cineva la loc... s-ar sparge... :roll:

Specialistul MC
09.04.2007, 15:33
Se poate remonta un parchet masiv.

puiu007
10.04.2007, 07:09
multumesc frumos... asta stiam si eu dar daca il vede un specialist... se lasa pagubas... unele placi de parchet nu mai are nut si feder... ar trebuii iarasi tras...

Specialistul MC
10.04.2007, 17:44
Un meserias bun se descurca si cu un asemenea parchet. Eventual complectati cu parchet nou doar cantitatea care nu se poate utiliza.

expertparchet
10.04.2007, 17:50
In acest caz se poate monta prin lipire de sapa sau suport lemn,OSB.In oricare dintre cazuri suportul trebuie sa fie fix si cu o rezistenta buna la compresiune iar lipirea sa se faca cu cu adeziv de parchet de preferat fara continut de apa! Acuma problema este cum gasiti pe cineva disponibil sa vi-l curete?

puiu007
11.04.2007, 08:32
asta e problema cine il curata... am cautat cativa meseriasi si imi lua cat nu face unul nou... dar cred ca o sa incec sigur... si parchet mai am nu trebuie sa mai cumpar..
poate o sa caut pe cineva sa il slefuiasca... sa il chituiasca daca este nevoi dar de pus cred ca o sa-l pun eu... nu prea eram eu lamurit daca se poate pune pe osb... multumesc oricum pentru sfat...

puiu007
13.04.2007, 05:52
acum daca tot m-am bagat in seama... poate imi spuneti si mie daca este bine sa imbrac scarile de interior care sunt turnate din beton... cu parchet subtire de 7 mm ... si daca merge cum??? lipit??? daca da cu ce??? am sa va pun si o poza... ma gandesc ca este mai complicat de pus parchet pe trepte... dar daca merge mai am o intrebare... cum montez contra-treapta... ???
nu a, reusit sa postez fotografiile cu scarile mele dar scara este in arc de cerc...

Specialistul MC
13.04.2007, 11:06
Sfatul meu este sa optati pentru o placare a treptelor cu un material mai rezistent decat parchetul laminat.

puiu007
13.04.2007, 17:10
multumesc pt sfat... asa aveam degand sa fac dar ma gandeam ca poate pun parchet... asta e... multumesc...

dan_petrescu
13.04.2007, 23:43
Am un apartament vechi de reconditionat. Una din probleme este PARCHETUL. Este masiv din stejar(30cmX5,5cm montat inV), dar scartzie cand se paseste pe el datorita faptului ca la montarea lui in urma cu 50 ani nu a fost perfect uscat.
1. Cum elimin acest inconvenient? Prin demontare si remontare? Alta solutie?
2.Trebuie neaparat raschetat si lacuit. Este posibil sa folosesc un lac astfel incat sa-mi permita ulterior sa spal parchetul cu apa si detergent( de lemn bineinteles) cu mopul fara sa afecteze aspectul sau?
3.Precizez faptul ca doresc sa angajez un specialist pentru a-mi face lucrarea in cele 2 camere ale apartamentului. In acest sens daca cineva cunoste valori ale manoperei pt astfel de lucrare si mi-o comunca as fi recunoscator!

expertparchet
14.04.2007, 05:27
Demontarea si remontarea implica costuri enorme + refacerea suprafetei suport care costa iarasi mult. Pe ce suport este montat parchetul? Parerea mea este sa cautati un meserias in domeniu care la fata locului va poate spune daca merita remontat sau doar slefuit si lacuit. In privinta "spalatului" ,parchetul nu se spala!!!!! Ci se curata cu un sistem special gen paleta pe care se monteaza o carpa de sters parchet care se umezeste in lichid pt. curatat parchet iar apoi se stoarce ff bine!!!!!!!

dan_petrescu
15.04.2007, 08:47
Sincer multzumesc de raspuns. Am citit pe forum multe dintre interventiile tale si mi s-au parut pertinente, de profesionist. De aceea este importanta pt mine parerea ta.
Exact asa gandeam si eu ca implica mari costuri demontarea, refacerea "infrastructurii" si remontarea...
Dar profit de amabilitatea ta de a conversa cu mine si itzi marturisesc faptul ca cel mai deranjant lucru la acest parchet este scartziitul si abia ... pe urma aspectul. Pacat ca este o distantza asa mare intre Pitesti si Cluj!!! (In sensul ca eu sunt in Pitesti ca si apartamentul pe care foarte curand vreau sa-l renovez.)
Daca ai fi in locul meu ce ai face, ce hotarare ai lua? Ce inseamna costuri enorme la asa o reconditionare de parchet?

expertparchet
15.04.2007, 09:55
Nu pot sa-mi dau o parere ce ar trebui facut daca nu sunt acolo sa vad exact care este starea actuala. Din cate deduc parchetul este montat pe un suport de lemn in cuie deci este normal sa scartie. Pe mine personal nu m-ar deranja aceste scartieturi. Daca in rest este in stare buna eu doar l-as reslefui si lacui,posibil baitui mai intai de al lacui. Demontarea lui si refacerea stratului suport apoi remontare implica costuri de cel putin 20euro/mp numai manopera unde mai puneti materialele gen: sapa sau grinzi noi si OSB,adeziv etc.

dan_petrescu
15.04.2007, 16:50
La montare acum 50 ani parchetul nu a fost depozitat corespunzator si a preluat umezeala din depozit. Pe parcurs, a inceput sa scartie, pe masura uscarii sale. La pasirea pe el, lamelele se "misca vizibil". Iar zgomotul se aude in toata casa..... S-ar putea sa fie mai rau decat ti-ai putea imagina. Am sa incerc o poza din care sa reiasa aspectul sau.
In ce priveste suportul pe care e montat nu pot sa spun mare lucru, deoarece proprietarul care initial a urmarit lucrarea nu mai este in viatza. Dar am retzinut din mesajul pe care cu amabilitate mi l-ai transmis anterior ca chiar suportul pe care e montat parchetul e posibil sa fie in dificultate... Te rog sa-mi comunici orice alta idee ai avea .
Banuiam ca e o lucrare costisitoare, dar cand vii tu ca profesionist si-mi confirmi.... Am sa ma mai gandesc la solutia pe care o voi adopta.
Sa scot parchet de stejar sa-l arunc si sa cumpar "melaminat?" In dialogul pe care il purtai cu altcineva am vazut ca erai vehement aparator al parchetului clasic si sunt convins ca aveai dreptate.
Te-as mai intreba ceva: demontarea nedistructiva a parchetului actual e o operatiune ce trebuie facuta de specialist sau o poate face si un amator? Asta in sensul daca as mai putea "atenua " din costul lucrarii.
Multzumesc pentru promtitudinea cu care mi-ai raspuns la precedentele intrebari!

Specialistul MC
15.04.2007, 17:31
Cu atentie puteti sa demontati singur parchetul montat.

Va rog sa ne comunicati starea suportului pentru a veni cu o solutie concreta.

expertparchet
16.04.2007, 04:53
Puteti sa-l demontati si dvs dar neparat sa chemati inainte un meserias in domeniu sa va arate cum trebuie curatat si selectat pt. a putea fi remontat!!! Iar dupa demontarea parchetului tot meseriasul sa decida cum trebuie refafcut stratul suport?!

dan_petrescu
17.04.2007, 05:41
D-le moderator, ma simt onorat sa ma ajutati cu idei!
1.Starea suportului de parchet pare buna deoarece parchetul are o suprafatza plana si nu a suferit nici un incident de-a lungul timpului gen inundatie. Mai mult a fost in casa o atmosfera foarte uscata, incalzirea facandu-se cu sobe cu gaze.
Izolarea termica a podelei nu ar fi necesara, deoarece apartamentul e la etajul1, iar la parter e un alt apartament locuit.
2.Eu as fi dorit mai intai sa ma ocup de zugravirea tavanului si peretzilor, apoi sa trec la reconditzionat parchetul, in ordinea asta. E bine asa?

Specialistul MC
17.04.2007, 08:10
Corect ar fi prima data sa reconditionati parchetul pana dupa faza de raschetare. Asta deoarece in timpul raschetarii se degaja praf care ar afecta calitatea zugravelii.

Inainte de aplicarea grundului si a lacului puteti sa zugravit camera prin protejarea suprafetei de parchet raschetate cu o folie de polietilena.

dan_petrescu
17.04.2007, 11:20
1. D-le moderator multzumesc pt sfatul util si logic. In alta ordine de idei credetzi ca am intuit corect starea suportului asa cum am explicat intr-un mesaj precedent? Daca da va incumetati sa-mi sugerati o solutie de remediere? Trebuie sa va mai spun ca intentionez ca dupa renovare a acestui apartament sa-i dau destinatzia de sediu firma, mai exact birouri.
2. L-as ruga pe "expertparchet" sa-mi comunice in ce consta operatia de baitzuire si care e diferentza intre lacuire si baitzuire. Pentru ca anterior mi-ati sugerat aceasta operatiune. Cu cat mai multe explicatzii cu atat mai multe multzumiri din partea mea!

VYS
17.04.2007, 11:39
In cateva cuvinte:
Baitul este un produs pentru colorare si se aplica inainte de lac.
Lacul este stratul ce asigura protectia lemnului cat si a baitului.

dan_petrescu
17.04.2007, 13:13
Multzumesc mult d-le Viorel. Deci baitzul e pt a da culoare. In acest caz am posibilitatea sa aleg intre nuantze sau el are o singura culoare, o singura nuantza? Sincer sa fiu asa cum am prezentat si in poza parchetul are o culoare ....cam "trista!" Probabil dupa raschetare se va "deschide" la culoare....

VYS
17.04.2007, 13:23
Exista un paletar pentru bait.. functie de firma care il produce.

De regula, rachetarea scoate parchetul la o culoare normala.. fucntie de esenta parchetului.

Cel din poza probabil va arata frumos, un galben deschis de tot.

Specialistul MC
17.04.2007, 18:21
-Mai multe date despre suportul pe care este montat acuma parchetul ne puteti furniza dupa demontarea parchetului. Eu inclin sa cred ca stratul de PFL sau PAL este pe alocuri putrezit si v-a trebui inlocuit.

-Se foloseste bait pentru a schimba nuanta naturala a lemnului sau pentru a scoate in evidenta fibra lemnului.
Lacul este stratul de protectie si uzura care se aplica pe lemn (parchet).

dan_petrescu
19.04.2007, 05:59
1.In urma cu 50 ani nu cred ca se utiliza nici PAL nici PFL. Mai degraba rigle de lemn. Repet greseala a fost ca nu s-a montat parchet perfect uscat.
Asa cum prin umezire se "umfla" prin uscare isi micsoreaza dimensiunile...
2.Are cineva idee cat ar fi o manopera doar de montat parchet melaminat?

dewe
07.06.2007, 09:04
Am citit tot ce am putu pe aici despre parchet dar tot nu m-am lamurit ce sa fac cu al meu.
Am cumparat de curand o garsoniera si camera are parchet masiv. Problema e ca e lasat in unele locuri, centrul camerei, cam pe unde au avut anteriorii proprietarii mobila mai grea, pe unde se circula. Asta ar fi una din problemele grave. Diferenta de nivel este de peste 2 cm uneori, din ce mi-am dat eu seama.

O alta problema o reprezinta spatiile dintre piese, dar asta din cate am citit nu ar fi chiar o tragedie. Parchetul se vede ca a fost chituit, mai are si o piesa rupta, o alta este arsa putin.

Intrebarea mea...am ce sa ii mai fac sau singura solutie este sa il scot, torn sapa, refac daca se mai poate recupera.
Sapa pe care e pus acum e un amestec de rumegus, nisip, smoala, etc din ce mi-am putut eu da seama.

Multumesc mult.

VYS
07.06.2007, 09:09
Eu sunt de parere ca o reconditionare a parchetului actual (probabil are vreo 30 ani) este inutila.

Zic asa:
-eliminare parchet actual
-refacerea sapei functie de ce gasesti sub parchet
-montarea unei nou finisaj functie de pretentii si posibilitati financiare (parchet masiv nou, laminat etc.)

In functie de starea suportului si finisajul dorit se va opta pentru o anume solutie.

dewe
07.06.2007, 09:12
Sapa actuala din ce am vazut eu e extrem de faramicioasa la margini. Cum ma duc putin spre centrul e mai dura dar nu imi inspira prea multa incredere.

Dar parchetul asta de recuperat e asa de greu? Ideea e ca posibilitatile financiare spun parchet melaminat...visele mele...:) parchet masiv... Deci ca sa impac si mintea si portofelul ar fi sa reusesc cumva sa il recuperez.

VYS
07.06.2007, 09:29
Iti dai seama ca teoretic se poate recupera, praktik depinde de starea lui de uzura.. asta tu o sti.

Trebuie sa sti ca fiecare lamela necesita curatare (de smoala sau de adezivul folosit atunci la lipire) - e o munca de sclav si nu vad un mester care sa stea sa frece fiecare lamela.

Daca rosturile alea sunt "consistente" este posibil sa iti mai trebuiasca cateva placi de parchet. Presupunem ca totul e OK, suportul a fost refacut, parchetul lipit (asta daca nu ai lamele distruse -ciblite, sparte, arse etc.)- acum trebuie rachetat, slefuit, lacuit.

De aici mai departe tu alegi solutia care te avantajeaza.

dan_petrescu
21.06.2007, 00:55
As dori sa aflu daca o manopera de 40 ron (400.000 lei) / mp pentru operatiile de demontare parchet vechi stejar, rebatere si raschetare este o manopera buna.

expertparchet
21.06.2007, 06:50
E foarte bun pretul domnule Petrescu

dan_petrescu
21.06.2007, 20:46
Multzumesc de raspuns Expert parchet! Daca tot ai avut amabilitatea sa-mi raspunzi, te-as ruga sa-mi spui daca meseriasii pe care am de gand sa-i pun la treaba o sa procedeze corect DACA LA REMONTARE FOLOSESC SI ARACET pe langa faptul ca prind parchetul cu ajutorul cuielor.
Pun aceasta intrebare deoarece doresc o remontare corecta a parchetului si care sa fie de durata. Au spus ca o sa procedeze asa cum am zis anterior....

Maestrul Max
21.06.2007, 20:54
Meseriasi ? Cuie ? Aracet ? Mai bine alti meseriasi.

expertparchet
21.06.2007, 21:56
Daca folosesc cuie inseamna ca se va face montaj pe suport lemn. Merge si aracet daca montajul se face pe suport lemn dar mai bine decat aracet un adeziv de parchet..............Mie oricum mi-se pare cam ieftin la 40 lei

pd
09.08.2007, 15:03
Am urmatoarea situatie:
Intr-o camera de 5/3 m vreau sa reconditionez parchetul. Parchetul, de fag, este intr-o stare foarte buna (cu toate ca e de 20 de ani pus), dar suportul pe care era s-a deteriorat in cateva locuri si parchetul s-a distantat.
Am scos cateva placi de parchet acolo unde era distantat si am vazut ca dedesupt era un strat de prundis peste care erau asezate niste placi de PAF (cineva mi-a spus ca asa se numesc). In unele locuri acele placi s-au deteriorat. Peste aceste placi a fost lipit cu aracet parchetul.

Am tot citit pe forum si am vazut mai multe solutii. Avand in vedere ca stau la bloc si as vrea sa fac si o izolatie termica/fonica sub parchet, am inteles ca se poate pune polistiren de 3 sa u 5 cm grosime in locul prundisului, dar nu stiu daca parchetul pot sa-l asez peste polistiren sau trebuie inca ceva.

Va rog sa-mi dati un sfat in acest sens.
multumesc

Specialistul MC
09.08.2007, 21:44
Masurati cu exactitate diferenta de nivel de la placa de beton pana la fata vazuta a parchetului.

In functie de diferenta de nivel existenta o sa va ajutam cu detalii concrete pentru refacerea pardoselii parchetate.

pd
10.08.2007, 07:31
diferenta de nivel intre placa de beton si fata nevazuta a parchetului este de exact 6 cm iar parchetul are o grosime de 2 cm., deci in total 8 cm.

expertparchet
10.08.2007, 07:36
si vrei sa remontezi acel parchet?

pd
10.08.2007, 07:43
da
remontat/raschetat/lacuit

expertparchet
10.08.2007, 08:52
E destul de nasoala aceasta inaltime de 6cm!Deoarece pt. parchet masiv este recomandat suport de lemn sau sapa de egalizare fiind de evitat autonivelanta in acest caz. Eu iti recomand 2 variante. Prima sapa de egalizare armata de 6 cm grosime caz in care iti trebuie pt. uscare minim 2 luni dupa care trebuie facute masuratori cu un higrometru pt. a afla umiditatea inaintea montajului. Varianta a 2-a mai rapida este indreptarea suprafetei actuale cat de cat apoi montarea de grinzele de lemn din 30-30 cm apoi OSB de minim 15-18mm iar apoi parchet. Varianta aceasta a 2-a are timp de executie mult redus fata de sapa care trebuie sa se usuce. Varinta cu extrudat te impinge la autonivelanta deoarece ai doar 6 cm la dispozitie iar sapa de egalizare sub 5 cm peste extrudat nu poti turna deoarece iti va crapa toata.

pd
10.08.2007, 09:14
Varianta 2 suna mai bine din cauza timpului de executie.

Pt izolare fonica/termica se poate pune polistiren? Mai exact, in cazul variantei 2, se poate folosi polistiren? Daca da, sub placa OSB?

extrudat=polistiren?

marianactinescu
10.08.2007, 10:28
Am vazut in pagina de start un articol referitor la reconditionarea parchetului masiv, dar n-am putut sa-l citesc, deoarece se suprapunea peste pagina anterioara. Va rog mult, sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa fac, sa-l fac sa arate mai bine? Nu este deteriorat, nu scaratie, ci e doar patat si n-are "fata"! Va multumesc!

Specialistul MC
10.08.2007, 11:02
Doarece doriti un timp scurt de executie va propun o varianta complecta de realizare a pardoselii:
-un caroiaj din rigle de lemn de 30/60, cu distanta dintre rigle de 35(40) cm. Riglele le montati pe suprafata de beton prin intermediul unei benzi de etansare Ceresit CL52.
-vata de sticla de 3 cm grosime montata intre riglele caroiajului cu rol de reducere a zgomotului de impact.
-folie polietilena
-banda autoadeziva din burete de 3 mm grosime sau fasii din folie PEE (folie parchet)
-placi OSB3 de 18 mm grosime.

marianactinescu
14.08.2007, 20:34
Imi spuneti si mie, careva , ce sa-i fac parechetului , sa capete si el o "fata istorica"? Va rog mult ! :cry: Stiu ca ar trebui Slefuit ,dar petele sint destul de adinci, si nu ies la raschetat . Ar putea fi vopsit, dat cu bait?Ce sa-i fac ? Nu-mi poate spune si mie nici un specialist din cei de pe acest site? Va multumesc pt. eventualul raspuns !

VYS
14.08.2007, 20:40
Ce pete sunt astea atat de adanci :shock: !

De regula operatiunea de raschetare presupune indepartarea a cativa mm din grosimea lamelei functie de starea acestuia.. sa zicem 2mm ... si ar trebui sa fie OK.

Specialistul MC
14.08.2007, 23:47
Imi spuneti si mie, careva , ce sa-i fac parechetului , sa capete si el o "fata istorica"? Va rog mult ! :cry: Stiu ca ar trebui Slefuit ,dar petele sint destul de adinci, si nu ies la raschetat . Ar putea fi vopsit, dat cu bait?Ce sa-i fac ? Nu-mi poate spune si mie nici un specialist din cei de pe acest site? Va multumesc pt. eventualul raspuns !

Va rog sa precizati natura si provenienta "petelor" ?

Prin raschetare se pot indeparta pete si de 5 mm adancime. Daca petele sunt si mai adanci este de preferat sa se inlocuiasca lamelele de parchet afectate.

marianactinescu
15.08.2007, 15:59
Petele provin de la o soba de motorina care a curs iar indepartarea lor presupune prea multi bani . Un bait, o vopsea , n-ar rezolva oarecum problema?

Specialistul MC
15.08.2007, 20:02
Pentru ca nuanta sa fie uniforma pe toata suprafata parchetului tot v-a trebui sa slefuiti sau raschetati parchetul ca sa puteti sa aplicati bait pe parchet.

marianactinescu
15.08.2007, 20:27
Multumesc mul pt. sfat ! :lol: Sanatate !

mesk38
19.08.2007, 09:29
si parchetul din camera copiilor s-a departat putin (2-5 mm)...
fara a rascheta (deocamdata) pot sa pun ceva intre rosturi????adeziv faianta sau silicon...ar fi bun????

Specialistul MC
19.08.2007, 10:23
Aparitia rosturilor intre lamelele de parchet se datoreaza faptului ca in momentul montarii parchetul nu era bine uscat.

Deocamdata nu aveti ce face, doar in momentul in care se rascheteaza/slefuieste parchetul se poate rostui cu un chit pentru parchet, ca de ex. Bona Max&Fill.

expertparchet
20.08.2007, 07:24
Rosturile au mai aparut si cand parchetul s-a miscat sau se misca!!

Specialistul MC
20.08.2007, 10:41
Aveti drepatate insa atunci trebuie sa luam in calcul ca parchetul nu a fost bine fixat cu adeziv.

expertparchet
20.08.2007, 17:04
100% la suta nu a fost bine fixat!!! cu ce sa-l fi fixata pe vremuri? :) Alde aracet si bitum??

snow
06.06.2008, 08:40
Buna ziua
Am in trei camere parchet masiv, clasic, in stare foarte buna.
Acum rezovez casa :? :? :? si probabil trebuie sa si raschetez parchetul.
Cum pot sa il pastrez intr-o culoare deschisa? ! Este alb, frumos pana il lacuiesc dupa care ia o culoare de maroniu inchis. Mentionez ca parchetul este din stejar.
Mi s-a spus ca trebuie dat un prim strat, dupa raschetare, cu apa amestecata cu aracet dar nu sunt prea convins de asta.
Astept cu interes sfaturile dumneavoastra.
Multumesc

Specialistul MC
06.06.2008, 09:18
Nu este o solutie folosirea altor materiale decat cele profesionale pentru lacuirea parchetului.

In comert gasit lacuri foarte deschise ca nuanta, practic incolore.

snow
09.06.2008, 11:06
Nu este o solutie folosirea altor materiale decat cele profesionale pentru lacuirea parchetului.

In comert gasit lacuri foarte deschise ca nuanta, practic incolore.

Imi recomandati ceva anume? o anumita marca care e mai buna?

codroot67
14.07.2008, 20:58
exista in afara de lac(PALUX)si alta solutie la care mirosul sa nu fie asa de puternic si care sa perminta statul in camera mai repede de 48 de ore?
am auzit de ceva in genul "lac de apa".

expertparchet
14.07.2008, 21:19
Se numesc lacuri ecologice si exista!

Specialistul MC
15.07.2008, 16:14
Sunt produse pentru reconditionarea parchetului pe baza de apa: Thomsit PP60 Extrem protect, Thomsit PP65 Extrem protect Natural.

codroot67
16.07.2008, 12:38
Sunt produse pentru reconditionarea parchetului pe baza de apa: Thomsit PP60 Extrem protect, Thomsit PP65 Extrem protect Natural.
Multumesc pentru raspunsuri!

Specialistul MC
16.07.2008, 14:55
Cu placere.

cristi_simeria
28.01.2009, 06:57
buna ziua,
as vrea sa reconditionez parchetul masiv; m-ati putea ajuta cu niste sfaturi/informatii cu privire la raschetare, scule folosite, lacuire sau baituire.....
va multumesc

PowerMC
28.01.2009, 16:34
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=6390
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=7439&start=0
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=17063
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=9160&start=0
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=4901
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=7242&start=0

si altele . :idea:

rmoglan
05.08.2009, 12:20
Buna ziua,

As vrea o sugestie cum sa procedez in situatia de mai jos:

- parchet vechi care scartie in unele locuri
- intre unele lamele de pachet sunt distante intre 2-5 mm
- plinta arata foarte rau - acum 3 ani parchetul a fost raschetat - plinta nu (stiti unde as putea gasi plinta pentru parchet vechi, pentru a o inlocui?)
- nu stiu exact ce este sub parchet - blocul este vechi din '75-78 cred

Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumec mult!

VYS
05.08.2009, 12:30
Este timpul sa te gandesti la eliminarea parchetului si gasirea altui finisaj pentru pardoseala.

rmoglan
05.08.2009, 13:15
Parchetul arata destul de bine, mai ales dupa ce a fost raschetat. Plinta arata mai rau.

Ma gandesc daca se poate scoate si dupa aia pus din nou - ca sa nu mai fie spatii intre lamele. Sau exista alta solutie - adica un fel de chit care sa umple spatiile?

Specialistul MC
06.08.2009, 22:46
In functie de modul de montaj anterior daca demontati cu atentie parchetul puteti recupera 70%-80% din lamele de parchet.

Ar fi util sa remontati parchetul avut.

rmoglan
10.08.2009, 09:22
Multumesc pentru raspuns!

Mi-ati putea recomanda pe cineva? Un parchetar bun. Eu am incercat sa vorbesc cu cineva recomandat si mi-a raspuns ceva de genul ca el nu face "carpeala".

Si unde pot gasi lamele din lemn si plinta (pervaz)?

Va multumesc!

blackie
24.08.2009, 22:23
In functie de modul de montaj anterior daca demontati cu atentie parchetul puteti recupera 70%-80% din lamele de parchet.

Inainte de a demonta parchetul, chiar daca recuperezi 80% din el, vezi cam ce costuri vei avea cu materialele pt remontarea lui, io am avut de curand o surpriza, destul de mare tb sa recunosc....

expertparchet
25.08.2009, 07:08
Operatiunea de reconditionare prin demontare,curatare,refacere strat suport si remontare costa foarte mult.In genrel merita recuperat un parchet care este foarte vechi si are valoare.

venom386
25.08.2009, 13:06
Salut.
Am in sufragerie si dormitor parchet de stejar, are in jur de 10 ani de cand a fost raschetat/lacuit ultima data. Desi arata cat de cat ok, este zgariat pe ici pe colo lacul, mai are si cateva crapaturi care trebuie chituite, ma gandesc sa-l reconditionez. Eu ma gandeam la dat un strat de lac peste, nu il pot rascheta din nou pentru ca nu am cum sa scot din casa mobila.
Intrebarea mea este daca se poate da un strat de lac peste cu mobila in camera. O mut intr-o parte, dau cu lac, se usuca, o mut si dau si in partea cealalta. Mi-a sugerat cineva lac Dyomarine, altcineva Durolac.

Specialistul MC
25.08.2009, 21:39
Personal as opta pentru o reconditionare a parchetului prin slefuire, chituire si relacuire. Merita efortul.

silb_ro
26.09.2009, 15:35
Buna ziua,

Am inchiriat de curand un apartament si am inceput sa il reconditionez.
Cu peretii m-am descurcat :) problema este parchetul. In mare este ok, dar are doua portiuni unde s-a dus lacul de deasupra si a intrat mizeria in el. Dupa cate imi pot da seama in acele doua locuri au fost birouri si parchetul s-a uzat de la scaunele cu roti.
Cum pot reconditiona aceste portiuni ?
Am atasat si poze.

Multumesc anticipat pt. ajutor.

Specialistul MC
26.09.2009, 17:23
Personal as opta pentru demontarea si remontarea parchetului.

expertparchet
27.09.2009, 00:53
sLefuire +chituire+slefuire+gunduire+lacuire+lacuire

silb_ro
27.09.2009, 08:50
Multumesc pt. raspuns.

Slefuitea se face cu smirghel ? Ce granulatie sa aiba ca sa nu lase urme ?
Lacul este special pt. parchet ? Banuiesc ca se aplica cu pensula.

expertparchet
27.09.2009, 08:53
Slefuirea se face cu o maisna de slefuit parchet iar la margini cu o masina de slefuit parchet la margini!
Nu aveti cum sa faceti cu mana sau cu orice alta scula electrica.

Specialistul MC
27.09.2009, 10:12
sLefuire +chituire+slefuire+gunduire+lacuire+lacuire

Sunt rosturi prea mari si prea multe.

expertparchet
27.09.2009, 13:54
Este mai bine sa reconditioneze acel pachet daca este bine prins de suport decat sa-l inlocuiasca cu un laminat!

ionn
12.03.2010, 02:22
as dori sa reconditionez si parchetul la apartamentul ce va intra in renovare. este cel montat acum 40 de ani. s-a maentinut bine, fara rosturi prea mari dar scartaie. care sunt etapele care reb parcurse. ma refar la substrat, si daca se mai curatat pe muchii etc. este bine sa se monteze pe osb? multumesc

Specialistul MC
12.03.2010, 19:31
as dori sa reconditionez si parchetul la apartamentul ce va intra in renovare. este cel montat acum 40 de ani. s-a maentinut bine, fara rosturi prea mari dar scartaie. care sunt etapele care reb parcurse. ma refar la substrat, si daca se mai curatat pe muchii etc. este bine sa se monteze pe osb? multumesc Doriti sa demontati parchetul existent si sa refaceti stratul pe care este montat ?

valentyn
04.05.2010, 21:58
am in apartament parchet vechi de circa 13 ani in unele camere este pus in V iar in unele in linie, au aparut rosturi de 5mm si pe alocuri este denivelat.
mai pot sa acopar acele rosturi?
in legatura cu denivelarile pot scoate parchetul sa torn o sapa si apoi sa-l montez la loc?

tanasie
05.05.2010, 08:09
Ce fel de parchet, laminat, lemn masiv etc.

expertparchet
05.05.2010, 08:20
Daca are rosturi de 5mm sigur este masiv.
Probabil nici nu este lipit de suport si s-a miscat de s-au format asemenea rosturi.
Eu ce as face:
1.As turna o rasina speciala in rosturi sa-l lipeasca apoi l-as slefui,lacui.
2.Sau scos afara si montat alt parchet sau remontat caz in care costa ceva bani.......

Specialistul MC
05.05.2010, 12:24
am in apartament parchet vechi de circa 13 ani in unele camere este pus in V iar in unele in linie, au aparut rosturi de 5mm si pe alocuri este denivelat.
mai pot sa acopar acele rosturi?
in legatura cu denivelarile pot scoate parchetul sa torn o sapa si apoi sa-l montez la loc?

Ce marime au denivelarile ?

valentyn
05.05.2010, 22:22
nu sunt mari denivelarile se observa doar daca te uiti atent si cand calci pe el se lasa putin
cineva mi-a zis ca pot sa-l scot si sa il curat, apoi il pot remonta fara nicio problema
nu stiu ce sa fac mi-e sa nu-l stric de tot :roll:
aveti idee cat mar costa o lucrare de reconditionare si remontare la o suprafata de 60 m patrati :?:
cineva mi-a zis ca a fost montat verde iar cand s-a uscat s-a umflat, paote fi adevarata varianta asta :?:

expertparchet
06.05.2010, 07:32
Cel mai sigur a fost asa:
Din lipsa de materiale suportul(sapa) nu a fost pregatit corect apoi parchetul nu a fost lipit bine.s-a miscat si a mai si lucrat putin si au aprut rosturile respective.
Varianta cu remontarea este costisitoare,mai bine se monteaza un parchet nou.Materialele costa mult si va trebui refacut suportul
Varianta mai lesne,fixarea lui cu rasina si apoi slefuire,chituire,lacuire apoi la iarna avut grija sa se respecte climatul corespunzator pt. parchet (temp. 18-20 grade,umiditate aer 45-65%)!!!

Specialistul MC
06.05.2010, 11:32
nu sunt mari denivelarile se observa doar daca te uiti atent si cand calci pe el se lasa putin
cineva mi-a zis ca pot sa-l scot si sa il curat, apoi il pot remonta fara nicio problema
nu stiu ce sa fac mi-e sa nu-l stric de tot :roll:
aveti idee cat mar costa o lucrare de reconditionare si remontare la o suprafata de 60 m patrati :?:
cineva mi-a zis ca a fost montat verde iar cand s-a uscat s-a umflat, paote fi adevarata varianta asta :?:

Daca parchetul este bine fixat si doar in cateva locuri este desprins puteti sa montati un parchet laminat peste parchetul masiv.

Daca insa este desprins trebuie demontat, refacut stratul suport dupa care remontat.

O rasina nu ajuta la fixarea parchetului daca stratul suport este deteriorat.

expertparchet
06.05.2010, 12:59
Asta cu laminatul e buna de tot.

a_ionut
06.05.2010, 13:11
Eu am patit asa cu un parchet masiv montat acum 20 de ani in dormitoare.
S-a scos rand cu rand si s-a lipit la loc.
Manopera a fost 35roni/mp si a inclus: demontat/montat/slefuit/lacuit.
Ca materiale pentru operatiune mai tin minte doar ca adezivul folosit la lipire a fost aprox 800 roni pentru cele 2 dormitoare adica ~35mp.

expertparchet
06.05.2010, 20:45
Acum 20 de ani a costat atata?

a_ionut
07.05.2010, 07:54
Nu, poate m-am exprimat aiurea.
Parchetul a fost montat acum 20 de ani.
Operatiunea a fost executata acum 2 luni. Realizata in Constanta de un unchi. Nu stiu daca e mult sau putin. La casa parintilor am fost multumit de rezultat asa ca nu m-a interesat prea mult daca e scump sau ieftin.
Lucrarea sa iasa bine.

expertparchet
08.05.2010, 08:10
Pret super bun.
La asemenea pret i-as da hectare de remontat si apoi finisat

horia16
28.05.2010, 18:54
probabil la aceasta ora ai luat deja o hotarire,in caz ca nu mergi pe variante mai sus mentionata cea cu fixarea cu rasina,raschetat si lacuit vei avea un parchet ca si nou.sigur depinde totul de calitatea materialelor,dar daca este parchetar cel ce til va face si nu "specialist in toate" vei avea un rezultat super,
eu personal mi-as taia mainile sa acopar un parchet masiv cu un laminat

a_ionut
29.07.2010, 08:50
Va salut.
Se pare ca am dat chix cu super oferta mea.
Pentru remontarea care mi-a facuto e totul ok.
Dar parchetul nou montat in hol si sufragerie prezinta doua zone unde a inceput sa scartaie deja dupa 4-5 zile.
Azi ajunge meseriasul sa vada despre ce e vorba.
Ce metoda ar fi indicata pentru remediere.
O zona este pe o latura unde nu am trafic si este greu de demontat tot si pus la loc iar o alta zona este cu trafic intens si ar merge desfacut si facut la loc fiind apropiat de capatul holului.
Eu m-am gandit ca in zona fara trafic sa imi gaureasca si sa injecteze "adeziv" iar in zona cu trafic sa il pun sa il scoata si sa il lipeasca pe tot la loc.
Cum credeti ca ar fi mai bine?

Specialistul MC
29.07.2010, 13:48
Pe ce si cu ce ati lipit parchetul ?

a_ionut
29.07.2010, 17:13
S-a folosti parkettcoll de la chimiver dupa recomandarea meseriasului.
Eu am avut impresia ca pune cu zgarcenie dar mi-a zis ca e deajuns. Material a avut la discretie...
Mai devreme a venit si a zis ca il va scoate si lipi la loc. Ce se va putea recupera. Restul pe cheltuiala mea ca de... suntem neamuri.

a_ionut
29.07.2010, 21:57
Pe bune nu am nevoie de reprosuri.... aveam nevoie de un sfat.

expertparchet
30.07.2010, 05:01
Ce sfat mai bun decat "Ia-ti domnule un meserias"

Andrei_F
08.08.2010, 14:07
Buna ziua! Am un parchet de lemn masiv (stejar, cred) care, din pacate are sapa facuta din rumegus. Asa a fost construit blocul, acum multi ani de zile. Din pacate, in acel rumegus si-au facut tot felul de insecte culcus (a se citi gandaci) si, in plus, am mai avut si o inundatie acum ceva timp... Solutia ar fi sa fie scos, turnata sapa noua si batut la loc. Bine, plus cateva elemete (bucati de parchet) de reconditionat/refacut. Apoi, desigur, raschetat si lacuit. Are cineva idee cat este un pret corect pentru toate aceste operatiuni? Inca nu am inceput sa caut oferte dar nu vreau sa fiu "tepuit"!

expertparchet
08.08.2010, 21:20
Ca si idee .
Scos parchet,curatat,decontaminat (carat mizeriile),turnat sapa+ montaj parchet,finisaj parchet si toate materialele daca iesi sub 150 ron m/p sa fi fericit.
Asta cu meseriasi vorbind,nu cu boschetari....

snake
09.08.2010, 03:22
,turnat sapa+ montaj parchet,finisaj parchet si toate materialele daca iesi sub 150 ron m/p sa fi fericit.

Inclusiv materialele pentru sapa? ciment-nisip, sau autonivelanta?

expertparchet
09.08.2010, 09:03
Da inclusiv materialele de sapa!
Eu vorbeam de meseriasi nu boschetari.
Daca sunt meseriasi nu mai este nevoie de autonivelanta!
Autonivelanta se toarna cand nu este sapa buna ,este ca o plomba pe o carie....

Andrei_F
13.08.2010, 11:21
Multumesc ... Cam mult .. inca ma mai gandesc daca-l reconditionez sau pun parchet laminat...

coretweaker
13.08.2010, 11:41
Buna ziua! Am un parchet de lemn masiv (stejar, cred) care, din pacate are sapa facuta din rumegus. Asa a fost construit blocul, acum multi ani de zile. Din pacate, in acel rumegus si-au facut tot felul de insecte culcus (a se citi gandaci) si, in plus, am mai avut si o inundatie acum ceva timp... Solutia ar fi sa fie scos, turnata sapa noua si batut la loc. Bine, plus cateva elemete (bucati de parchet) de reconditionat/refacut. Apoi, desigur, raschetat si lacuit. Are cineva idee cat este un pret corect pentru toate aceste operatiuni? Inca nu am inceput sa caut oferte dar nu vreau sa fiu "tepuit"!

Trebuie turnata o sapa buna (fara autonivelanta). Sapa trebuie lasata la uscat minim 3 saptamani. Pretul depinde si de cat metarial intra. Pentru parchet exista adezivi speciali de foarte buna calitate si acesta trebuie remontat, chituit, raschetat, lacuit. Manopera plus materialele pentru parchet te pot costa undeva in jurul a 90 lei/mp.
Trebuie sa mai iei in calcul si revaruirea casei... aproape obligatorie dupa montarea parchetului.

expertparchet
13.08.2010, 15:29
Andrei F un parchet merita remontat daca are "valoare".Adica de ex. daca este lemn invechit.
Ca de altfel te costa scump.
Laminatul este varianta ieftina .

Andrei_F
16.08.2010, 08:32
Cred ca merita .. are 40 ani , lemn masiv .. a trecut prin doua inundatii si tot drept si fara probleme este.... daca nu ar fi problema sapei cu rumegus din constructie si a gandacilor cuibariti acolo, nici nu m-as gandi sa umblu la el ..

mester strica
15.10.2010, 07:40
Salut,

Rog pe cei care pot si au timp sa-mi dea si mie citeva sfaturi.
As vrea sa reconditionez parchetul de la casa parinteasca.
Este vorba de parchet masiv din stejar, montat in urma cu vreo 35 de ani.
Parchetul este montat in bitum (asa era tehnologia la vremea respectiva).
Parchetul este OK, nu are uzura, nu este dezlipit sau umflat.
Cele trei camere au fost lacuite cu un singur strat, iar holul n-a fost lacuit niciodata.
As vrea sa realizez acest lucru in regim DIY, deoarece un mester m-ar costa prea mult.
As vrea sa cumpar un "utilaj".
Interebarea este ce sa cumpar: masina de slefuit cu banda, o masina de raschetat, sau amindoua?
Sa-mi recomandati un lac bun cu raportul pret calitate OK.
Pentru astuparea rosturilor (in unele locuri prin uscare si contractie au aparut si asa ceva) este bun chitul MIX&FILL, sau ar trebui altceva.
Orice sfat este binevenit si multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.

coretweaker
15.10.2010, 10:17
Salut,

Rog pe cei care pot si au timp sa-mi dea si mie citeva sfaturi.
As vrea sa reconditionez parchetul de la casa parinteasca.
Este vorba de parchet masiv din stejar, montat in urma cu vreo 35 de ani.
Parchetul este montat in bitum (asa era tehnologia la vremea respectiva).
Parchetul este OK, nu are uzura, nu este dezlipit sau umflat.
Cele trei camere au fost lacuite cu un singur strat, iar holul n-a fost lacuit niciodata.
As vrea sa realizez acest lucru in regim DIY, deoarece un mester m-ar costa prea mult.
As vrea sa cumpar un "utilaj".
Interebarea este ce sa cumpar: masina de slefuit cu banda, o masina de raschetat, sau amindoua?
Sa-mi recomandati un lac bun cu raportul pret calitate OK.
Pentru astuparea rosturilor (in unele locuri prin uscare si contractie au aparut si asa ceva) este bun chitul MIX&FILL, sau ar trebui altceva.
Orice sfat este binevenit si multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.

Sfatul meu: nu te apuca singur sa faci lucrul asta ca nu o sa-ti iasa bine. Parchetul trebuie raschetat, chituit si lacuit.
Raschetarea se face cu masini speciale (si foarte scumpe).

horia16
16.10.2010, 10:28
Nu se poate rascheta un parchet in sistem DIY decit daca doresti ceva mai de proasta calitate decit ai la acest moment.

Sculele de raschetat costa foarte mult (undeva la 3-4.000 euro minim)
Se pot inchiria, dar la cit va dura la tine aceaste operatii te costa cel putin cit te costa un meserias (doar masina de raschetat costa 150ron/zi+consumabile).
Ca sa nu mai zic ca nu este deloc usor sa lucrezi cu acele masini practic imposibil pentru o persoana care nu are de aface cu asa ceva.
Cit despre chituit daca ai doar citeva rosturi se poate folosii MIX&FILL, dar daca e vb de ceva mai mult nu renteaza din cauza pretului, muncii cit si chinul de a curata surplusul.
Un lac bun calitate pret este Durolac. Intr-adevar, parchetul este scump de intretinut si achizitionat, dar vb aceea "obrazul subtire cu cheltuiala se tine" :wink:

mester strica
23.10.2010, 02:17
Dragilor, "m-ati lasat masca" :shock:
"Noa ca nu-i bai", zice ardeleanul in situatii din astea. Am uitat sa va spun ca sint din Cluj, "maritat" in Bucuresti de vreo 22 de ani.
Asa se zice in Ardeal, cind barbatul isi lasa casa lui si merge la a muierii.
Deci casa la care trebuie reconditionat parchetul este pe un deal al Clujului, la iesirea inspre Zalau.
Daca ati sperat intr-un angajament pentru a-mi executa lucrarea va spun ca nu e rentabil, e prea departe, daca doar ati vrut sa ma descurajati, n-ati reusit.
Draga "horia 16"citez: "ca sa nu mai zic ca nu este deloc usor sa lucrezi cu acele masini practic imposibil pentru o persoana care nu are de a face cu asa ceva."- spune-mi, te rog, de unde stii matale cu ce am avut eu de a face pina la cei 59 de ani ai mei?

In ceea ce priveste preturile la sculele pe care le-ai enumerat, nu vreau sa te contrazic, dar ai uitat sa precizezi ca sint scule Bosch, Makita sau de alt "neam", scule profesionale facute sa lucreze timp de 24 de ore din 24, multi ani.
Sint rentabile pentru meseriasii care se ocupa de domeniu.
Sa stii ca in OBI, PRAKTIKER si BRICOSTORE se gasesc aceleasi scule, la un pret intre 160-500 lei. E drept ca pe prospectul multora scrie "Doar pentru uz gospodaresc."
Amu pentru 50-60 mp io zic ca-s bune.
Tot ce pot sa va mai spun e ca am mai slefuit parchet, dar pe vremea "impuscatului" (acuma io nu stiu ce virsta aveti), cind nu exista aceasta abundenta de scule (existau doar masini cu tambur si nici din astea nu avea oricine.), chituri, lacuri si vopsele, pe vremea cind se gletuia cu ipsos crud (pentru ca altceva nu se gasea) si daca nu stiai sa tii fierul de glet in mina ti-se intarea ipsosul in galeata.
Sa auzim de bine. :wink:

sriw
23.10.2010, 06:04
Una este sa slefuiesti un parchet si alta sa-l raschetezi.
Suprafetele rezultate dupa ambele operatii sunt mult diferite.
Dar dupa cum ati spus,pentru o intinerire a parchetului puteti incerca o slefuire in regim DIY.
Chituiti si dati cu lac.

P.S.: N-ati fost inspirat cand v-ati ales numele pe forum, poate deaia va sfatuiesc colegii de pe forum sa nu va apucati. :D :D

horia16
23.10.2010, 07:29
@ mester strica

Dupa cite vad lectiile le a aveai facute din inainte, cit despre faptul caci casa este pe un deal in nu stiu ce colt de tara nu are nici o importanta.
Ce, nu poti pretinde un lucru bun chiar si pe deal sau doar la vale sunt romanii obisnuiti? :lol:

Faptul pentru care insinuezi ca vreau lucrarea ta ma face sa imi para rau ca am pierdut timpul pentru ati da un sfat.
Despre sculele care spui tu eu nu stiu cum te poat ajuta la operatia pe care vrei sa o faci, dar oricum "spor la treaba".
Cit despre modul in care te adresezi persoanelor care iti dau sfaturi si incearca sa te ajute nu trebuie sa depinda de faptul daca iti convine sau nu acele sfaturi, dar se pare ca la capitolul asta cei 59 de ani (multi inainte) nu te-au ajutat prea mult.
Cit despre faptul ca eu nu stiu ce ai facut tu pina la aceasta virsta nu e treaba mea ce ai facut, dar daca tot le-ai facut pe toate chiar si parchet atunci de ce mai ceri sfaturi pe forum?
Aha sa inteleg ca a fost un test :wink: .
Pace tie!

mester strica
23.10.2010, 10:15
Salut la toti,imi cer scuze daca am fost inteles gresit,inchiriez "cenusa de pus in cap",daca as fi mai bogat,mi-as cumpara-o singur.Uite ca nu ma pot abtine sa nu o iau pe gluma,dar lasind gluma la o parte,pe bune ca am nevoie de ajutor.Daca citeati mai atent ceea ce am scris eu poate nu ajungeam sa ne suparam.Am specificat clar, camerele au fost lacuite o singura data iar holul deloc.(deci implicit se subintelege ca daca s-a lacuit,inainte a fost raschetat.)Intrebarea a fost ce scule sa -mi cumpar,ne mai lucrind pe domeniu,in decursul timpului au aparut scule performante pe care eu nu le cunosc(nu pretul lor!)Am intrebat de un lac si un chit bun in raportul pret/performanta.Am intrebat cum se poate face in "regim Home made"si mi s-a raspuns cum "cum nu se poate face."Deci eu nu am primit nici un sfat, asa ca ai pierdut timpul spunindu-mi ca nu se poate.Nu vreau sa testez pe nimeni ,nu vreau sa fac polemica nesanatoasa,las pe cei care vor citi acest topic sa decida. Sa aveti o zi buna :D

mester strica
23.10.2010, 11:14
Salut "sriw",da asta vreau sa fac o reslefuire,dar nu stiam exact ce sa folosesc?O scula de slefuit cu banda,sau un slefuitor cu vibratii.Aceste scule'sint disponibile in marile magazine,la un pret mai mult decit OK,sub 200 lei la o putere de 750 watti.(am mai prmit o sugestie,e drept de la o persoana "neautorizata"ca sa nu fac"mari investitii"sa cumpar niste discuri abrazive,pe care sa le montez pe "flex",dar ma gidesc ca nu am control asupra presiunii de apasare si s-ar putea sa trag niste"brazde" in parchet -spre satisfactia unora.)In cit priveste chitul iar as vrea niste informatii.Pina la citi mm. spatiu dintre lamele este indicat,daca exista aceasta specificatie sau nu?(pe "vremuri"se amesteca praf de la slefuit cu aracet si asta era chitul.)Ma gindesc ca aceste chituri "moderne" nu se mai amesteca cu praful din lemn de parchet.Alta problema este cite straturi de lac este indicat sa se dea si daca dupa uscarea lacului mai este nevoie de ceara de parchet pt.lustruire si protejare?Dupa cum vezi am multe nelamuriri.Sa ai o zi buna. P.S.-in legatura cu numele ales pe Forum,vorba romanului:"numai cine nu munceste,nu greseste. si de cele mai multe ori aparentele inseala. Sa auzim de bine. :D

horia16
23.10.2010, 13:01
Ok, fie am inteles eu gresit modul tau de a aborda problema.

Deci cea mai buna scula (casnica) pentru raschetat parchetul in sistem DIY (Do It Yourself), chiar si pentru unul care nu se pricepe este vibratorul orbital electric sau pneumatic.

In functie de cit de gros este lacul sau cit de muradar este parchetul se incepe cu discuri smirghel granulatie 36 (zirconiu, sunt albastre si chiar daca sunt mai scumpe fac totii banii).
Dupa care in functie de cit de dur este lemnul se continua cu 40 sau 50 dupa care se chituie si se finiseaza si indeparteaza surplusul de chit cu 60-80 dupa care se da si 100 daca se doreste mai fin si se lacuieste.
In rest, spor la treaba! Si daca mai ai nelamuriri, sper sa te pot ajuta.
Dar inarmeaza-te cu mult timp liber si rabdare.
Pentru un randament mai bun, ideal e sa folosesti un slefuitor cu banda pine se curata tot si se ajunge la lemn curat dupa care se continua cu slefuitorul orbital.

mester strica
24.10.2010, 08:42
"Sa traiesti bine", hait ca iara o dau pe gluma, draga "horia 16"
Iti multumesc pentru sfaturi.
Intr-adevar se vede ca esti profesionist si dupa sfaturile pertinente pe care mi le-ai dat si dupa pozele sculelor pe care le-ai postat.
Sa stii ca o sa tin cont de ele.
Sa ai o zi buna si sa auzim de bine. :D

horia16
24.10.2010, 08:57
Cu placere!
Bafta si tie si spor la treaba! :wink:

expertparchet
24.10.2010, 10:14
Profi sfat sa slefuiesti parchetul cu scule de mana.
Probabil ceva sadomasochist ar face asa ceva.
Spor la treaba!
Ceva poze nu ar strica, desigur poze facute dupa terminarea reconditionarii cu scule de mana.

horia16
24.10.2010, 11:02
Profi sfat sa slefuiesti parchetul cu scule de mana.
Probabil ceva sadomasochist ar face asa ceva.
Spor la treaba!
Ceva poze nu ar strica, desigur poze facute dupa terminarea reconditionarii cu scule de mana.

Eu i-am spus, dar nu a fost nimic de facut sa interpretat altfel si atunci i-am dat citeva sfaturi.
El sustine ca se poate si asa. Si eu sunt curios cum iese si cit timp implica.

picpro52
04.11.2010, 10:18
Exact problema asta am avut-o eu.
Am incercat cu o masina de slefuit cu banda si dupa ce am consumat o roaba de benzi (care-s scumpe rau de tot!) pe o portiune de nici un metru patrat m-am lasat pagubas fiinca rezultatul lasa de dorit.
Ideal ar fi sa slefuiesti lamela cu lamela, altfel iese neuniform. Plus ca al meu era si cam denivelat.
Dar nu sunt chinez asa ca l-am spalat cu o carpa umeda si apoi cu Pronto.
Dupa aia am dat cu lac tip Palux (doua straturi) si gata.
Arata mult mai bine ca inainte. Adica "intinerit".

mester strica
21.11.2010, 14:56
Salut la toti!
Recunosc ca sunt "ardelean capos", dar tampit nu sunt.
Vorba romanului: "Cind trei insi iti spun ca esti beat, du-te si te culca".
M-ati pus "in garda" si va multam ,asa cum am zis, sunt ardelean nu chinez, asa ca o sa reevaluez datele problemei.
Totusi trebuie sa gasesc o solutie "crestineasca" sa-mi fac damblaua.

Armand_h
03.12.2010, 07:47
UN var de-al meu si-a reconditionat parchetul singur cu o rindea electrica.
Cand l-am auzit aproape ca nu mi-a venit sa cred ca a reusit asa ceva dar uite ca se poate.
Dupa rindeluire in strat subtire, a dat cu smirghel, apoi cu 2 straturi de lac.
A iesit o lucrare super, cu bani putini.

Chitul special pentru parchet l-a cumparat de la magazinele specializate.

Cam asta a fost tot.

mester strica
07.12.2010, 06:59
M-am gindit si eu la varianta cu rindeaua,dar nu stiu de ce am impresia ca rindeaua ar putea sa distruga capatul lamelei de parchet(sa sara aschii).Avind in vedere ca nu exista baie, m-am hotarit sa transform o camera mica in baie,parchetul din incaperea respectiva va trebui indepartat.Ei bine,acolo pot experimenta fara frica ca se va distruge parchetul si sper sa gasesc metoda optima.

VYS
07.12.2010, 08:16
Am mai spus intr-un alt topic pe forum despre aceasta experienta personala.
Cine are timp, rabdare si conditie fizica poate experimenta aceasta operatiune.

A racheta cu rindeaua electrica aprchetul este perfect posibil daca acesta nu este degradat si trebuie indepartat mai mult din el.

Dupa rachetare este obligatoriu sa se slefuiasca pentru ca mai raman urme de la cutit.
Oepratiunea decurge greu, necesita timp, solicit al amaxim utilizatorul deoarece trebuie sa stea ingeninchi, solicita extrem de puternic rindeaua. Aceasta se va incalzi rapid iar in cazul in care nu se tine cont de acest lucru pot apare deefctiune gen - curea terminata, lagare (rulmenti) deteriorati, cutite uzate rapid. Daca nu aveti cutite de calitate este groaznic.

Zgomotul este pe masura iar durata acestuia exaspereaza cel putin vecinii.

Una peste alta, se poate scoate la capat operatiunea dar cu destula bataie de cap. Din aceasta cauza nu recomand metoda decat "dusmanilor".

Pentru a va creea o imagine, atasez doua foto cu acelasi parchet.

Prima, este realizata cu un aparat foto preistoric in anul 2000 si este scanata (aceasta este cauza calitatii proaste), asa arata sufrageria cand am cumparat apartamentul. Un parchet aproape negru dar destul de sanatos, lasand la o parte varul de deasupra.

A doua poze este facuta inanul 2010, asa arata parchetul dupa 10 ani de exploatare si in momentul eliminarii. Mentionez ca parchetul a fost rachetat manual cu rindeaua electrica, si lacuit cu 3 straturi de lac Kober

mester strica
09.12.2010, 23:03
Felicitari, deci se poate!
Acum in pragul sarbatorilor de iarna,nu-mi ramine decit sa astept luna mai cind am de gind sa incep reintinerirea casei.
Pina atunci incerc sa-mi fac curaj si imi fac "planul de bataie".
Am sa postez si eu poze cu lucrarile efectuate, inainte/dupa.
Pina atunci "Sarbatori fericite "si un calduros LA MULTI ANI.

VYS
10.12.2010, 07:35
Imposibil nu este insa ramane sa vezi ca nu este deloc usor. Repet, daca nu aveti rabdare, rezistenta fizica, un pic de nebunie si nu menajati sculele se poate sa va para rau ca ati demarat operatiunes.
Cum am mai spus nu este o varianta pe care sa o recomand, un meste cu o scula profesionala termina treaba in cateva ore, fara praf si la o calitate superioara.

Apropo ... rindeaua sa fie cuplata la un aspirator pentru a minimiza praful rezultat.

Intef
10.01.2011, 20:11
Buna ziua, am urmarit si su subiectul,si cred ca am inteles ce vrea ardeleanul nostru.
Investitie redusa nu ceva profesional, scule si unelte pe care poate nu le va mai folosi prea curand.
Casa mea este constructie 1900, si din 1982 parchetul nu a mai fost raschetat, devenise prea subtire in urma deselor raschetari.
Asadar, sfatuit de un coleg (nu am o meserie care sa se "pupe" cu tamplarie, lacatasuserien sau ceva, lucrez in alimentatie deci cunostintele mele in materie de bricolat sunt chiar ZERO), am cumparat din Europa sau Dragonul Rosu (nu-mi amintesc exact) un flex de 45 de lei, si niste cercuri din smirghel (va rog sa scuzati exprimarea mea populara, repet nu ma pricep la astfel de scule si denumiri).
Cu astea am facut toate 3 camerele,am slefuit bine (parchetul devenise cenusiu spre negru), apoi praful acela care a reiesit in urma slefuirii l-am amestecat cu lac si am pus intre placi.
Am slefuit din nou si am dat cu lac de 2 ori. A iesit perfect,si a fost o treaba ce am facut-o in timpul liber, de aceea mi-a luat cam 3 saptamani.
Fara denilevari sau placi sparte, dar cu mult, foarte mult praf. Poate ajuta si parerea mea,eu am spus cum am facut.
Fireste,varianta raschetarii cu o masina PROFI este mai la indemana, insa omul nostru cred ca vrea sa scuteasca niste cheltuieli si prefera DIY.
Pana la urma...intentie laudabila,dar vreau sa spun ca pe la jumatate ma durea foarte tare spatele si aveam numai praf pe gat.
In rest... interesant si ieftin.
Succes!!!!!!!

mester strica
11.01.2011, 08:00
Voi tine cont de toate sfaturile si experientele D-voastra.Pina la primavara cind voi incepe renovarea casei sigur voi avea o "strategie",pe care o voi pune in aplicare.Sa auzim de bine.

coretweaker
11.01.2011, 11:01
Si numai daca ar fi pentru praful pe care il inspiri si tot merita sa lasi treaba cu raschetatul s-o faca un mester cu scule profi. Eu n-as inspira atat de mult praf nici daca mi-ar da cineva o gramada de bani.
Sculele "profi" au saci pentru praf si chiar si asa tot mai iese ceva praf, iar statul in emanatiile lacurilor si a chitului de rosturi sunt la fel de nocive.
Sa te zgarcesti pentru cativa banuti (la raschetare) pe care sa-i dai mai tarziu pe doctori nu prea este ok.

Eugen R.
11.01.2011, 11:11
Cred ca ati uitat un amanunt si anume: parchetul este din stejar, deci un lemn foarte dur.
Daca trebue sa intrati si in masa lemnoasa nu va vad bine. Pe vremuri am raschetat MANUAL patru(4) camere lamela cu lamela (de fag).
Cred ca este pe departe cel mai grea robota (vorba ardeleanului) ce poate exista. Spun asta ca am inpins si vagoneti in mina.
Anul trecut in apartamentul fiului meu , mesterii au reconditionat un parchet cu aspect mizerabil (a trebuit sa fie scos si montat la loc, e drept nu a fost montat in smoala).
A iesit ceva splendid incomparabil sa zicem cu parchetul laminat chiar mai frumos decat parchetul de bambus. A costat 3000 lei pentru trei camere (sufrageria de 25mp), cu materiale si manopera.
Parchetul de stejar este foarte frumos, ar fi pacat sa-l stricati.

mester strica
12.01.2011, 05:17
Acum 7 ani am reusit sa ma mut de la bloc la "curte".
Am cumparat o casa noua, dar facuta pentru vinzare.
Bineinteles si parchetul era facut de mintuiala.
Am inceput sa intreb si cum se intimpla de obicei, cineva mi-a recomandat niste "mesteri", au venit am "batut pama" si s-au apucat de treaba.
In "nebunia" cu rearanjatul casei (zugravi, faiantari, instalatori etc.) nu am fost foarte atent la calitatea lucrarii, mai ales ca lacul proaspat dat, lucea frumos.
Dupa ce totul s-a linistit si am inceput mobilatul, am vazut mai atent parchetul, mi-a venit sa pling, toate camerele erau in valuri.
Masina cu care au executat lucrarea era una de tip vechi cu tambur rotativ.
Asa ca "cine s-a fript cu ciorba, sufla..."
Asa ca daca dai un ban, macar sa stii pe ce.
Sa aveti o zi buna !

Galushca
14.01.2012, 23:01
Buna seara,

Locuiesc intr-o casa veche. Parchetul a fost montat acum 60 de ani si a fost raschetat in cateva randuri de bunicii mei. Este vorba de parchet masiv de stejar.
Ma intereseaza cum as putea sa il raschetez singur in mod traditional - adica, manual. Am auzit de la parinti ca raschetarea se facea manual cu o rindea, insa nu am si alte informatii despre cum anume se desfasura intreaga operatiune (paluxat, chituit, lacuit).
Am incercat sa reconditionez mai multe in casa fara sa apelez la "mesteri". Nu este vorba neaparat de bani, ci de seriozitate si atentie. Pe de alta parte, de pasiunea mea pentru aceasta casa. Prefer sa investesc mult timp (meseria mea imi permite), asa ca nu ar fi o problema.
Daca stie cineva cum se rascheteaza parchetul masiv manual as fi foarte interesat sa ma apuc de asta.

(am citit marea majoritate a subiectelor de pe forum si am vazut ca aproape toata lumea recomanda meseriasi, masini de raschetat profesionale, si rindele electrice). Nu am asemenea unelte si nici nu ma intereseaza sa lucrez cu asa ceva.

V-as ruga sa imi explicati din experienta voastra ce presupune rachetatul manual si daca cineva a incercat asta vreodata.

Nu vreau sa par caraghios, dar asa cum bunicii si parintii nostrii raschetau parchetul fara masinarii sofisticate si unelte care mai de care, inseamna ca se poate.

Va multumesc

stefan1
15.01.2012, 00:54
Eu in armata (1988) impreuna cu alti camarazi de-ai mei am raschetat parhetul masiv din biroul unui colonel cu cioburi de sticla apoi si l-am lustruit cu ceara, a iesit super.

Galushca
15.01.2012, 12:18
Si cum se proceda exact? Am mai auzit de procedeul asta, dar nu inteleg totusi ce fel de cioburi. Ce dimensiuni aveau? De ce este diferit de o rindea? Banuiesc ca era o munca titanica. Poti sa-mi explici te rog cum faceati?

Multumesc pentru raspuns

stefan1
15.01.2012, 15:53
Cum se proceda, spargeam 2-3 sticle de 1 litru si cu cioburile respective razuiam fiecare sipculita in parte eram vreo 5 persoane, dupa ce se uza un ciob, i se ducea acel tais, luam altul timp aveam berechet ca de, eram in armata nu era nici o graba mai trecea timpul, nu era o munca titanica, nu e asa de greu, era diferit de o rindea fiindca in unitate nu aveam o asa scula electrica si nu stiu daca pe vremurile alea (1988) se gaseau in magazine sculele astea din ziua de astazi, poti fece o proba cu un ciob intr-un colt al camerei.

Specialistul MC
15.01.2012, 18:47
Ma intereseaza cum as putea sa il raschetez singur in mod traditional - adica, manual. Am auzit de la parinti ca raschetarea se facea manual cu o rindea, insa nu am si alte informatii despre cum anume se desfasura intreaga operatiune (paluxat, chituit, lacuit)....
La raschetalea parchetului manual puteti utiliza cioburi de sticla (de ex. de la un geam) insa riscul de ranire este foarte mare. Mult mai usor ar fi daca ati gasi o rascheta pentru lemn ca cel din imagine.

Personal as inchiria o masina pentru raschetat parchet cu care in 2-3 ore ati fi rezolvat problema raschetatului.

Galushca
16.01.2012, 00:19
Multumesc mult pentru raspuns. O sa incerc, macar de curiozitate intr-un colt unde nu este asa vizibil. O sa revin sa va spun ce mi-a iesit. Ma interesa metoda asta (sau cu o rascheta- ca cea de mai jos) pentru ca am destul timp liber si nici nu ma grabesc. As vrea sa fac cate o incapere, incet, incet, fara sa fie nevoie sa ma mut in alta parte sau sa mut mobilele afara - ca sa incerc cu masini profesionale. Camerele nu sunt foarte mari si daca as reusi sa fac macar una cu metoda asta, as prinde curaj si pentru celelalte si as fi foarte multumit.

Galushca
16.01.2012, 00:22
La raschetalea parchetului manual puteti utiliza cioburi de sticla (de ex. de la un geam) insa riscul de ranire este foarte mare. Mult mai usor ar fi daca ati gasi o rascheta pentru lemn ca cel din imagine.

Personal as inchiria o masina pentru raschetat parchet cu care in 2-3 ore ati fi rezolvat problema raschetatului.

Ca experiment, voi incerca mai intai cu cioburi pe o suprafata foarte mica, dar sigur ca as vrea o asemenea rascheta. Am cautat pe google, dar se pare ca nu prea se comercializeaza asa ceva prin magazinele mari. O sa fac totusi o vizita la Brico sa o caut.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Va tin la curent :)

horia16
16.01.2012, 08:40
sper sa nu fim atat de batrani si sa mai reusim sa citim ceea ce ne vei scrie

VYS
16.01.2012, 09:59
Se gasesc in magazine niste raschete de mana din otel (acum ani buni am luat si eu vreo 2) insa si eu te sfatuiesc sa renunti la acest mod de lucru. Iti spun din experienta proprie, este un chin cu cioburi si cu raschete de mana.
Chiar daca rezultatul poate fi destul de bun, o astfel de lucrare realizata manual consuma extraordinar de mult timp si cere efort. Sunt sigur ca nu vei face fata, vei face primul metru patrat si vei injura de toate cele, durezi se spate si genunchi, muschi etc.
Daca ai de unde si vrei sa faci singur, incearca sa inchiriezi o masina de raschetat sau apeleaza la un mester.

tanasie
16.01.2012, 11:03
....As vrea sa fac cate o incapere, incet, incet, fara sa fie nevoie sa ma mut in alta parte sau sa mut mobilele afara - ca sa incerc cu masini profesionale. Camerele nu sunt foarte mari si daca as reusi sa fac macar una cu metoda asta, as prinde curaj si pentru celelalte si as fi foarte multumit.
Prin metoda cu sticla s-au raschetele alea metalice o sa-ti treaca elanul dupa prima camera.
In armata am avut nenorocul sa avem parchet in dormitor, tot asa il raschetam cu cioburi de sticla si raschete de otel, terminam treaba cam de pe al prinz pina pe la 12 - 1 noaptea in cazul in care eram 17 "raschetatori" la un dormitor de 17 paturi si presuri printre paturi.

Galushca
16.01.2012, 20:24
Am incercat metoda cu cioburi intr-un colt al camerei pe cateva lamele. Partea proasta este ca cioburile isi tocesc destul de repede taisuri si asta presupune sa spargi tot timpul cate o sticla sau borcan ca sa ai 'unelte' ascutite. Pe de alta parte, am constatat ca daca cioburile sunt suficient de ascutite, merge destul de usor; mizeria de la suprafata se curata imediat. Cele cateva lamele mi-au luat deja jumatate de ora. Arata foarte bine, dar, cu toate ca nu am camerele foarte mari, ma gandesc ca e foarte mult de lucru. O sa trec saptamana asta sa-mi cumpar o rascheta din aceea de otel si voi pune cateva poze cu rezultate.

tanasie
17.01.2012, 10:55
Cu rascheta de otel, daca gasesti, iti recomand sa o folosesti sub talpa piciorului incaltat, merge mai usor.

horia16
17.01.2012, 12:47
eventual sub ambele picioare si la maini ,mergi in patru labe prin casa,asa poate reuseti ceva pina la primavara.
ca sa nu mai vb de reglajul si ascutitul rindelei care nu este pentru toata lumea,altfel intri in lemn si cind smulgi iti pleaca cate 5mm la un pasaj.

jvu
09.03.2012, 17:58
Buna. Am de raschetat parchetu in 3 camere aprox 40m patrati dar am urmatoarea problema !. Am facut aproape o camera mica dar merge incet ca se umple hartia abrazivă cu lac repede. Stiti cumva se poate curata lacu de pe parchet cu soda caustica ?. Mi-a zis cineva ca se da cu o carpa ceva de genu sa lasa la inmuiat si dupaia se ia cu spaclu lacu !. Echipament am de protectie dar nu vreau sa fac alte prosti. Tipu folosea le reconditionat mobila.Ca dupaia e imi este usor de raschetat dupa ce inlatur stratu de lac. Multumesc.

horia16
09.03.2012, 21:20
puteti incerca pe o suprafata mica cu toate ca lacul pe parchet are o grosime cel putin tripla fata de cel pe mobila,consistente si tipuri de lac diferite,parerea mea este ca nu se poate dar incercarea morte nare.
tocmai de aceea conteaza foarte mult masinile de raschetat parchetul pt ca este o munca titanica si cere foarte mult timp ca sa nu mai zic ca rezultatul nu este cel mai bun in cazul raschetarii manuale.

jvu
09.03.2012, 21:53
Problema e ca am o masina de raschetat facuta improvizat isi face treaba dar, jumate de metru patrat si e gata imbaxita cu lac hartia abraziva !. Daca nu as mai avea lac ar fi o plimbare in parc. Am sa incerc si asta cu soda dar mai vreau pareri.

Armand_h
10.03.2012, 07:36
in loc de soda caustica cred ca se poate folosi cu succes decanol. Mare atentie insa pentru ca este foarte inflamabil iar vaporii sunt nocivi. Se poate incerca intr-un colt de camera, cu geamul larg deschis. Nu e nevoie de inmuiere decat cateva minute.

horia16
10.03.2012, 12:17
eu zic sa nu faceti experimente pe parchet pt ca lemnul va absorbiisubstante si murdaria inmuiate dea cesta si pe urma trebuie raschetat min.2-3mm si atunci adio raschetatla mana,deja e bine daca nu raman pete si dupa ce se rascheteaza cu masina.
de obicei experimentele astea sunt sortite esecului si pina la uram te costa mai mult decat faceai cu un meserias de la inceput.

zorix
05.04.2012, 21:47
salutari tuturor! tin sa precizez ca am citit tot threadul acesta si problema cu care ma confrunt a mai fost mentionata: am achizitionat un apartament din 61, care are 3 camere dotate cu parchet masiv. lamelele parchetului nu par prea distantate, denivelari prea evidente nu sunt, insa scartie ingrozitor pe aproape 90% din suprafata. nu stiu pe ce suport a fost montat, sunt constient ca reconditionarea acestuia ar presupune niste costuri f mari pe care nu as fi dispus sa le am. ce ar fi mai indicat dintre urmatoarele 2 variante la care m-am gandit:
1. am fost sfatuit sa aplic parchet laminat peste cel masiv. facand asta, se vor mai auzi scatieturi? e recomandat un astfel de procedeu?
2. sa scot parchetul masiv si sa pun de la 0 parchet laminat? e o solutie mai buna decat prima?

suprafata totala la care ma refer e undeva la 40mp.

as accepta si varianta unui meserias parchetar care sa faca o evaluare la fata locului, insa nu cunosc nici unul si n-as vrea sa ma risc la cineva fara recomandare.

multumesc!

Specialistul MC
07.04.2012, 09:35
Daca parchetul "scartie ingrozitor pe aproape 90% din suprafata" cel mai indicat ar fi sa demontati parchetul, sa refaceti toata structura de sub parchet si sa remontati parchetul.

Catalin1111
21.04.2012, 19:36
Buna ziua,

Am parcurs intregul subiect si indraznesc sa apelez la dvs. pentru oferirea unei solutii in urmatoarea situatie:
- parchet lemn in apartament bloc din anii '60 (nu stiu ce este dedesubt)
- se prezinta relativ bine, nu scartaie,fara distantieri intre lamele (adica asa mi se pare mie, ca necunoscator)
- plintele sunt intr-o stare destul de proasta, nu stiu exact cum se prezinta parchetul sub ele, desi intr-un loc se vede ca arata destul de rau
- o portiune din dormitor este innegrita, de pe vremea fostului proprietar, banuiesc ca din cauza umezelii din zona respectiva
- parchetul a fost raschetat si lacuit acum 5 ani (de catre o firma, dar nu ma pot pronunta cat de profesionisti au fost; in opinia mea, aratat destul de bine dupa). La momentul respectiv, dupa aplicarea lacului, parchetul in sufragerie - unde sunt probleme mai mari - a fost lasat doar 24 de ore la uscat, nefiind posibil un termen mai mare. In dormitor s-a putut usca mai mult timp, dar si acolo au aparut probleme asemanatoare.
Problema ar fi urmatoarea: daca in primele luni parchetul a aratat bine, ulterior, in zonele circulate si in zonele unde a fost amplasata mobila, lacul dat s-a uzat rapid si destul de pronuntat, parchetul nemaiaratand bine in acele zone. De asemeni sunt portiuni (ca de ex. in zona fotoliilor, unde de la rotile acestora s-au format santulete in parchet) unde parchetul este mai adancit.

Ce solutie as putea aplica in aceasta situatie? Am garantia ca daca as apela la o noua raschetare si lacuire, nu se va intampla ca data trecuta, unde efectul sa dureze atat de putin? Ar merita scos si remontat, desi stiu ca aceasta este o varianta destul de scumpa?

Atasez cateva poze cu starea parchetului in zonele unde este uzat si unde apare o adancitura, pentru ca dvs. sa va faceti o idee.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Specialistul MC
22.04.2012, 21:50
Inclin sa cred ca sub parchet aveti zone umede si cu mucegai. Ar trebui sa demontati parchetul macar de pe zonele afectate pentru a vedea in ce stare este substratul.

Daca substratul este uscat se merita sa investiti intr-o reconditionare a parchetului prin raschetare si relacuire.

Catalin1111
23.04.2012, 13:11
Va multumesc pentru raspuns!

Cu referire la solutia oferita de dvs., am urmatoarele dileme:
1. pot face aceasta reconditionare in conditiile in care pe unele portiuni, adanciturile in parchet sunt destul de pronuntate? (cum se vede in ultima foto)
2. cum ar trebui efectuata aceasta reconditionare a.i parchetul sa is mentina aspectul frumos mult timp? Dupa ultima reconditionare, pe zonele cu trafic au aparut acele deteriorari mentionate in cateva saptamani, in schimb in zonele de parchet protejate, aspectul este acceptabil si acum.
Mentionez ca pentru reconditionarea de acum 5 ani am apelat la o firma, insa nu pe baza unor recomandari pentru ca nu am avut de la cine, a.i nu-mi pot da cu parerea despre cat de profesionisti au fost.

Multumesc anticipat!

horia16
23.04.2012, 20:56
este inacceptabil ca un parchet sa arate asa dupa doar 5 ani,nu comentez manopera dar materialele au fost cel mult proaste calitativ,daca au fost pe baza de apa ecologice atunci in mare se explica.
in una di foto unde este coltul camerei si sunt si conducte,parchetul este inegrit ori din cauza umiditatii si nu ai ce sa ai faci,se va diminua negreala dar nu va disparea complect,sau mai poate fi de la glet sau alte materiale pe baza de ipsos sau ciment,ecestea fac reactie cu lemnul si il inegresc in suprafata dar va iesi la raschetat.
acolo unde sunt acele gauri din raschetare nu ai ce sa ai mai faci,prin raschetare se va diminua vizibil dar gaura va exista in continuare,este prea adanca si trebuie sa raschetezi prea in profunzime si sa te largesti perimetral pt a pierde acest diznivel.
ori era deja ceva inainte si atunci nu este vine lui el incercand doar sa curete interior gaurii deja existente ori avea dusmanie pe tine pt ca altfel nu imi explic.

ca produse iti recomand produse profesionale fabricate de marci care se ocupa in principal cu industria chimica pt parchet nu de la ciment pina la scotch,si cu precadere pe baza de solvent,si vei avea un parchet in acest stadiu doar dupa 15 ani.

Florin147
23.04.2012, 20:58
Incercati sa inlocuiti bucatile uzate sau eventual sa le plasati in spatiul nefolosit sub mobilier (ca ultima solutie daca nu gasiti bucati similare ca aspect, dimensiuni si textura).
Raschetarea se face de obicei cu o masina speciala de slefuit care ii confera un aspect uniform pe suprafete intinse.
Straturile de lac se dau succesiv, depinde foarte mult de calitatea lacului, de duritatea lui; nu folositi lacul de mobila pentru parchet, au caracteristici diferite!
Daca este posibil pastrati parchetul din lemn, cel laminat este un inlocuitor ieftin (sau nu prea :)), o solutie venita din Occident unde parchetul natural are preturi mari iar montajul costa destul de mult.
Incercati intotdeauna sa alegeti materiale naturale, in timp veti sesiza diferente calitative, de aspect, nivel de viata si de mentinere a sanatatii comparativ cu cele sintetice.
Ca si comparatie (putin fortata) este pentru casa si pt. dvs ca alegerea unei imbracaminti de bumbac in locul celei sintetice (plastic).

Catalin1111
30.04.2012, 15:48
Imi cer scuze pentru intazierea raspunsului, am citit sfaturile dvs. si va multumesc foarte mult! O sa analizez in continuare si o sa vad care este varianta cu cele mai mari sanse de realizare. Va multumesc inca o data pentru ajutor!

Armand_h
05.05.2012, 16:41
Aveti o sursa de umezeala acolo in colt. Din acest motiv s-au oxidat si tevile din cupru si apar acum de culoare albastruie.

Demontati, vedeti ce este dedesubt si cum puteti remedia, apoi refaceti portiunea afectata. Daca sunt adancituri din loc in loc, se pot chitui cu chit special pentru parchet. Eu la mine am folosit produse BONA. Am fost foarte multumit. Gasiti pe internet magazinele care le vand.

horia16
07.05.2012, 19:34
pai sunt 70% convins ca si acest parchet tot cu miraculoasele produse bona a fost tratat si rezultatul il avem in pagina anterioara.
dar e posibil sa ma insel,oricum bona nu este decat foarte multa publicitate si marketing,la preturi exegerate,pretul nu reflecta nici la jumatate calitatea.
la aceleasi preturi iei sayerlackcare este tatal lacurilor ecologice iar ceva mai ieftin iei forbo care este mai calitativ decat bona,asta asa doar 2 exemple scurte.

zstefc
08.08.2014, 18:36
Ca tot ati deschis subiectul, eu vreau sa pun la bloc peste parchetul vechi din lemn masiv un rind de parchet laminat de 10 mm.
Problema celui vechi este ca scartaie destul de tare (si imi trezeste bebelusul) cu toate ca a fost rectificat, kituit si lacuit in urma cu 2 ani .. :(

Peste parchetul vechi as vrea sa pun folie pee deaia subtire alba si peste aia sa mai vin cu un rand de placi de polistiren extrudat dela verde de 4 mm

Credeti ca se vor mai auzi scarturile ?

sau poate .. sa dau niste gaurele in cel vechi .. si sa bag niste adeziv, aracet ceva ?

coby
08.08.2014, 23:05
O sa continuie sa scartaie .

zstefc
09.08.2014, 08:20
imi spunea cineva sa bag sub parchetul vechi niste adeziv poliuretanic pentru lemn BISON PU Max http://www.temad.ro/adezivi-etanseizanti/adezivi/bison-pu-max-adeziv-poliuretanic-pentru-lemn
ca sa intaresc suportul de dedesubt
am sa fac niste gauri inclinate la 45 grade cu bormasina si am sa incerc sa injectez adezivul asta

sunt constient ca peste cativa ani .. tot o sa inceapa sa scartaie .. dar peste 5-6 ani pot sa scot parchetul vechi de dedesbt, refac suportul de la zero si il rearanjez pe cel laminat in caz ca arata bine ... sau dupa caz inlocuiesc placile care s-au zgariat

nu stiu ca bani ce presupune toata distractia asta .. dar .. cred ca ies la juma de pret decat sa-l refac pe cel vechi

Specialistul MC
11.08.2014, 11:10
Este o solutie care aplicata corect poate sa dea rezultate foarte bune. Lucrati pe zone, lasati parchetul liber (sa nu aveti greutate pe parchet), injectati adezivul dupa care asezati o greutate pe parchet. Dupa 24 ore va mutati pe o alta zona de lucru.

zstefc
11.08.2014, 19:48
are cineva idee cum a fost facut suportul de sub parchetul vechi ?
n-as vrea sa ma apuc sa le scot bucati din el si apoi sa nu le mai pot pune la loc ..

credeti ca adezivul BISON PU Max este ok pentru asa ceva ? alte variante ar mai fi ?

Specialistul MC
11.08.2014, 20:37
are cineva idee cum a fost facut suportul de sub parchetul vechi ? credeti ca adezivul BISON PU Max este ok pentru asa ceva ? alte variante ar mai fi ?
Ar trebui sa sondati ce straturi aveti sub parchet. Indepartati parchetul intr-un colt al incaperii mai putin vizibil si vedeti ce straturi aveti. Puteti sa utilizati orce adeziv marcat "D4".

zstefc
12.08.2014, 09:36
am scos 1 bucata de parchet si suportul .. pare sa fie un amestec de ciment cu rumegus :(
o sa mai scot inca 1 bucata din alta camera sa vad daca este acelasi suport

Specialistul MC
12.08.2014, 09:55
Asta nu suna a bine.

zstefc
12.08.2014, 11:51
de ce nu suna a bine ?
nici nu-mi dau seama de ce scartaie parchetul .. ca suportul asta pare a fi destul de dur ..

trebuie sa mai scot niste bucati de parchet din diverse locuri ca nu inteleg care este problema
norocul meu ca am luat de la un prieten un cutter electric si nu trebui sa ma chinui prea mult

Specialistul MC
13.08.2014, 20:37
Dealungul anilor este posibil ca acel amestec de ciment si rumegus se se fi macinat.

zstefc
03.09.2014, 14:58
exista vreun lac special pe care il pot da si sa fixeze mai bine parchetul ?

cineva imi spunea de un anume lac extradur dar n-as stiut sa-mi zica ceva mai exact ...

Specialistul MC
04.09.2014, 09:32
exista vreun lac special pe care il pot da si sa fixeze mai bine parchetul ?
Nu, deoarece aveti parchetul deja lacuit.