Cum te pregatesti sa inchiriezi un apartament

Adună
X
Adună
  •  

  • Ghid de inchiriere a apartamentului

    Proprietar care ofera cheile chiriasuluiFrenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri.

    1 Afla pretul zonei. Degeaba vrei tu sa obtii pe apartamentul tau cu 2 camere o chirie de 2.000 lei pe luna, daca pretul zonei este de 1.400 lei. Cei care doresc sa inchirieze un apartament cunosc, de obicei, pretul pietei, dar daca tu ceri mult mai mult, chiriasii te vor ocoli iar tu te vei frustra. Nu incerca sa obtii in Galati o chirie de Bucuresti, nu incerca sa obtii in cartierul Colentina o chirie de Magheru.

    2 Stabileste daca-l inchiriezi complet mobilat si utilat sau nu. Majoritatea celor care locuiesc cu chirie prefera sa se mute intr-un apartament complet mobilat si utilat. Nimeni nu vrea sa-si cumpere o masina de spalat rufe sau un frigider pe care apoi sa-l mute din apartament in apartament, nimeni nu vrea sa-si monteze si demonteze dulapul din doi in doi ani. Evident, exista si oameni care prefera sa inchirieze un apartament gol, pe care sa-l mobileze si utileze cu propriile lor lucruri, dar acestia iti vor oferi o chirie mai mica pe un apartament gol. Este logic ca pe un apartament fara frigider si fara pat nu poti cere acelasi pret ca pe unul complet mobilat si utilat. Iar cale de mijloc nu prea exista, nu poti scoate la inchiriat un apartament care are tot ce-i trebuie, dar ii lipseste un electrocasnic indispensabil, pentru ca nu-i poti cere chiriasului sa-si cumpere din banii lui ceea ce tu nu vrei sa cumperi din banii tai.

    3 Asigura-te ca apartamentul are toate utilitatile. Cel care se muta in apartamentul tau are nevoie nu doar de pat si frigider, ci si de internet, cablu TV, apa curenta sau gaze. Facturile la aceste utilitati si servicii trebuie sa fie platite la zi, nu poti sa inchiriezi un apartament care a fost debransat de la reteaua de apa, gaze sau termoficare.

    4 Fa toate reparatiile. Instalatiile sanitare se defecteaza in timp, lucrurile se mai strica. Schimba bateria de la chiuveta din baie daca este cazul, cheama un instalator sa repare racordul care acum picura si care sigur va ceda peste cateva luni. Degeaba ai apartamentul complet mobilat si utilat, daca dormitorul este plin de igrasie, putini vor accepta sa-l inchirieze. Ideea este sa faci o lista a defectiunilor, sa le remediezi, si abia apoi sa dai anuntul de inchiriere.

    5 Fii corect si nu minti. Nu-i spune viitorului tau chirias ca apartamentul are internet, daca providerul ti-a taiat acest serviciu de luni bune, nu-l minti ca la iarna va avea caldura cand, de fapt, blocul a fost debransat de la reteaua de termoficare din cauza facturilor neplatite. Mintindu-l si ascunzandu-i lucruri nu faci decat sa-l enervezi si sa-l determini sa-si caute un alt apartament pe care sa-l inchirieze.

    6 Fa curatenie generala. Chiar daca mobilierul si electrocasnicele sunt de calitate, nu poti organiza o vizionare daca apartamentul este murdar. Asta inseamna ca trebuie sa faci curatenie generala sau sa angajezi o persoana sau firma care sa faca asta in locul tau. Totodata, daca este cazul, fa si o dezinsectie. Gandacii de bucatarie alunga orice chirias. Nimeni nu vrea sa plateasca bani ca sa imparta apartamentul cu gandacii.

    Si mai e ceva. Fa poze elocvente. Atunci cand dai anuntul pe un site de specialitate, pozele sunt cele care ii fac pe potentialii chiriasi sa te sune si sa programeze o vizionare. Deci pozeaza baia, bucataria, dormitorul si sufrageria din mai multe unghiuri, astfel incat cel care vede pozele sa isi poata face o idee cat mai clara despre apartamentul pe care tu vrei sa-l oferui spre inchiriere.
      Postarea de comentarii este dezactivată.

    Categories

    Adună

    article_tags

    Adună

    Latest Articles

    Adună

    • Deseurile din Constructii si Demolari
      postat de calin.diaconu


      Legea Nr. 211/2011 și Modificările Sale


      Legea Nr. 211 din 15 noiembrie 2011 reprezintă un punct de referință în gestionarea deșeurilor din România, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Modificările aduse prin actele legislative subsecvente adaugă detalii și clarificări, îmbunătățind implementarea și conformitatea.

      Principalele Obligații ale Firmelor de Construcții
      1. Colectarea selectivă a deșeurilor: Firmele sunt obligate să colecteze selectiv
      ...
      07.apr.2024, 17:53
    • Panta de Canalizare si Importanta Montarii unui Separator de Grasimi
      postat de calin.diaconu
      Atunci când vine vorba de proiectarea și montarea sistemelor de canalizare, doi factori sunt esențiali pentru funcționarea eficientă și durabilitatea sistemului: panta corectă a conductelor și prevenirea blocărilor printr-o întreținere adecvată.

      În acest articol, ne vom concentra pe rolul pe care îl joacă panta conductelor de canalizare și pe beneficiile instalării unui separator de grăsimi.

      Panta Ideală pentru Conductele de Canalizare

      Panta conductei este...
      21.mar.2024, 20:19
    • Sfaturi pentru montarea corecta a Parchetului: Etansarea Plintelor
      postat de Gabriel Dobrin
      Am primit încă o întrebare interesantă pe adresa Forumului nostru, și ne bucurăm să o răspundem, oferind un articol dedicat unui topic de interes: ”Etanșarea plintelor”. Suntem convinși că discuția pe care a deschis-o Domnul M.C. ne va ajuta să înțelegem mai bine că fiecare detaliu contează, dacă ne dorim o amenajare perfectă ...



      Diferențe între Profesioniști și Pasionații DIY

      Înainte de toate, felicitări pentru inițiativa de a vă ocupa personal de montarea...
      17.mar.2024, 21:41
    • Târgul MCE Milano: Oportunitate de Învățare și Dezvoltare în Domeniul HVAC
      postat de calin.diaconu
      Evenimentele din domeniul HVAC, cum ar fi târgul MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano, reprezintă puncte de reper importante pentru profesioniști și studenți interesați de ultimele tendințe și tehnologii din sectorul încălzirii, ventilației, climatizării, surselor regenerabile, eficienței energetice și managementului apei. Aceste evenimente sunt esențiale pentru consolidarea unei comunități dinamice și inovatoare, facilitând schimbul de cunoștințe și experiențe între...
      12.mar.2024, 12:49
    • Cum izolezi apartamentul tău de zgomotul transformatorului: Ghid complet
      postat de calin.diaconu


      Trăind în proximitatea unui transformator, te-ai putea confrunta cu un zgomot constant și enervant care pare să pătrundă fără oprire prin zidurile apartamentului tău. Acest zgomot nu numai că perturbă liniștea căminului tău, dar poate avea și consecințe neplăcute asupra sănătății tale mintale și fizice. În contextul actual, în care confortul și liniștea în habitatul propriu sunt mai importante decât oricând, este esențial să găsim soluții eficiente...
      18.feb.2024, 05:13
    • Detectorul de gaze
      postat de dana.danescu

      Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

      Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
      10.ian.2022, 15:46
    Procesare...