• Intretinerea si reconditionarea usilor din lemn

  renovare usaArunca o privire spre usile din lemn ale casei tale. Sunt vechi, ponosite, degradate? Planuiesti sa le inlocuiesti cu unele noi? Inainte sa te indrepti spre magazinul de bricolaj cu cartea de credit, gandeste-te cum le poti oferi o noua viata celor vechi. Cu putin efort, putini bani si in foarte scurt timp le poti reconditiona chiar tu. Urmeaza cativa pasi simpli:

  1. Asigura-te ca usa este curata, uscata si fara praf. Ideal ar fi sa scoti usa din balamale si sa o pozitionezi orizontal pe un suport fix pe tot parcursul reconditionarii. Acest lucru te va ajuta sa distribui uniform vopseaua, fara ca aceasta sa curga si sa lase dare inestetice. In plus, vei impiedica zgarierea sau deterioarea usii cat timp montezi sau remontezi accesoriile metalice.

  2. Repara gaurile sau adanciturile cu chit pentru lemn.

  3. Slefuieste cu un smirghel fin. Incepe de sus si continua spre partea inferioara a usii. In acest fel vei scapa si de vopseaua demodata si de zgarieturile fine care s-au format de-a lungul timpului.

  4. Sterge usa pentru a inlatura praful produs de slefuire.

  5. Acum e momentul sa fii creativ. Aplica culoarea de vopsea care se potriveste camerei sau lac daca vrei sa expui culoarea naturala a lemnului. Pentru un efect de patina aplica doua straturi de vopsea de culori diferite si revino cu hartie abraziva pentru a expune prima culoare. Insista in zonele ce sufera cel mai mult la trecerea timpului: muchiile, zona clantei si a balamalelor, marginile elementelor decorative ale usii, in caz ca exista. Daca optezi pentru un aspect retro si vechile clante ale usilor tale sunt suficient de vechi pentru a fi capatat deja o anumita valoare estetica, le poti pastra. Daca preferi un look modern, poti cumpara clante noi si balamale decorative ce vor schimba dramatic aspectul usii.

  Usile de lemn din casa nu-ti mai sunt pe plac? Acum stii ca poti economisi bani daca le reconditionezi singur. Repara zgarieturile, gaurile si ofera-le un facelift.
  O multime de usi asteapta ca tu sa le deschizi. Asigura-te ca sunt frumoase.