Regulament de utilizare a forumului MC

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Admin.MC
    Membru Marcant
    • 05.dec.2005
    • 974

    Regulament de utilizare a forumului MC

    Cititi cu atentie regulamentul inainte sa activati pe acest forum!

    1. Informatii generale:

    Daca apar probleme in timpul folosirii forumului nu ezitati sa ne aduceti la cunostinta, dar nu inainte de a verifica categoria Intrebari frecvente.

    Exista, desigur, intrebari despre functionalitatea forumului, acestea pot primi un raspuns in: Site-ul si forumul Misiunea Casa.

    Forumul este in permanenta imbunatatit de echipa Misiunea Casa. Modificarile survenite va vor fi aduse la cunostinta in forumul Anunturi.

    2. Atunci cand trimiteti un nou mesaj sau creati un nou topic:

    - verificati daca acel subiect nu se discuta in alt loc;

    - cautati cel mai potrivit forum pentru acel topic;

    - daca nu gasiti un loc potrivit folositi forumul: Diverse;

    - pentru cautare folositi motorul de cautare: Cãutare;

    - numele unui topic trebuie sa fie clar si relevat pentru toti utilizatorii, nu folositi nume de topice de genul: "Urgent!", "Eroare...", "Important", "Ajutor!", interjectii, onomatopee, prescurtari, cuvinte de argou sau expresii neconcludente.

    3. Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda.

    4. Scrieti mesaje al caror subiect sa fie legat de domeniul constructiilor.

    5. Mesajele trebuie sa fie scrise intr-un limbaj nederanjant pentru ceilalti utilizatori.

    - redactati si verificati scrierea corecta a mesajelor conform limbii utilizate pe forum (limba ROMANA), verificati coerenta in exprimare si denumirile folosite pentru o citire usoara si o intelegere rapida a mesajelor. Evident ca micile greseli de tehnoredactare vor fi inerente si vor fi exceptate de la aceasta regula, alaturi de forme mai vechi ale unor cuvinte.

    - nu folositi in mod excesiv imaginile emotive (emoticons icon);

    - nu folositi texte cu fonturi colorate excesiv sau cu dimensiuni mari (majuscule);

    - nu porniti discutii incendiare sau in contradictoriu pe subiecte privind gusturi, pareri nefondate sau obiceiuri;

    - este complet interzis si inacceptabil orice atac la persoana; discutati ideea si nu persoana;

    - nu postati mesaje cu continut identic, in mod repetat, doar pentru a evidentia un material, o tehnologie etc.

    6. Imaginile personale (avatarurile) nu trebuie sa depaseasca 30000 bytes si 130x130 pixeli, de asemenea, nu folositi animatii in format gif pentru avataruri. Nu utilizati imagini cu elemente grafice ce pot fi considerate elemente publicitare cum ar fi denumiri de firme sau produse. Aceeasi regula este valabila si pentru contul de utilizator.

    7. Semnatura trebuie sa aiba o dimensiune rezonabila, maxim 2 randuri, si sa nu contina imagini, linkuri, adrese de email sau adrese (fizice) de contact - pentru toate acestea exista campuri predefinite in profil.

    8. Imaginile prezentate in cadrul subiectelor de discutie trebuie sa aiba o denumire reprezentativa. De exemplu, daca atasati o poza cu renovarea baii denumirea acesteia va trebuie sa fie "renovare baie". Pentru a redenumi o poza salvata in calculatorul dvs aveti 2 optiuni la dispozitie: fie selectati poza dorita si apasati tasta F2, dupa care redenumiti poza, fie dati click dreapta pe poza pe care doriti sa o redenumiti si selectati Rename din lista cu optiuni care apare.

    9. Nu folositi mesageria privata pentru a lua contact cu administratorii si moderatorii forumului. Daca aveti probleme sau intrebari scrieti-le in cel mai potrivit forum si cineva se va ocupa de acel lucru.

    10. Nu trimiteti mesaje cu continut personal sau mesaje nesolicitate (spam) membrilor forumului. Mesageria privata, ca mijloc de comunicare in cadrul forumului, trebuie folosita doar la cererea uneia dintre partile aflate in discutie. Totodata, sfaturile oferite pe PM contravin scopului existentei forumului, prin urmare sunt strict interzise. Abuzul, in aceasta privinta, poate duce la desfiintarea contului.

    11. Nu va promovati propria firma, serviciile, produsele, siteul sau alte siteuri la care sunteti afiliat, inclusiv prin folosirea unui nume de utilizator care sa contina, explicit, denumirea unei firme, a unui brand sau a unui produs - nu acesta este scopul acestui forum si prin urmare, mesajele cu scop publicitar vadit vor fi sterse. Sigur, un link, un exemplu sau un scurt citat nu vor fi considerate abateri de la regulament dar utilizarea repetata a acestora, inclusiv in semnatura, se poate considerata o incalcare a regulamentului.

    12. Nu faceti referire la anumite firme, entitati juridice, la modul general, sau persoane fizice intr-o maniera calomnioasa. Fiecare forumist este responsabil in fata legii de informatiile si afirmatiile facute, forumul MisiuneaCasa, administratorii si moderatorii acestuia neputand fi facuti responsabili.


    13. Moderatorii forumului sunt singurii in masura sa rezolve cererile utilizatorilor. Daca regulile de mai sus sunt incalcate voit si in mod repetat, acelui utilizator i se poate sterge mesajul sau chiar contul.

    14. Nu uitati, ca utilizator al forumului Misiunea Casa ati fost de acord cu urmatoarele prevederi:
    "Intotdeauna administratorii si moderatorii acestui forum vor incerca sa indeparteze sau sa modifice orice material deranjant cat mai repede posibil. Este imposibil sa parcurga fiecare mesaj in parte. Din acest motiv trebuie sa stiti ca toate mesajele exprima punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale administratorilor, moderatorilor sau a webmaster-ului (exceptie facand mesajele scrise chiar de catre ei) si de aceea ei nu pot fi facuti responsabili.

    Trebuie sa fiti de acord sa nu publicati mesaje cu continut abuziv, obscen, vulgar, calomnios, de ura, amenintator, sexual sau orice alt material ce poate viola legile aflate in vigoare. Daca publicati astfel de materiale puteti fi imediat si pentru totdeauna indepartat din forum (si firma care va ofera accesul la Internet va fi anuntata). Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor astfel de incalcari ale regulilor. Trebuie sa fiti de acord ca webmaster-ul, administratorul si moderatorii acestui forum au dreptul de a sterge, modifica sau inchide orice subiect, oricand cred ei ca acest lucru se impune. Ca utilizator, trebuie sa fiti de acord ca orice informatie introdusa de dumneavoastra sa fie stocata in baza de date. Aceste informatii nu vor fi aratate unei terte persoane fara consimtamantul webmaster-ului, administratorului si moderatorilor care nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.

    Acest forum utilizeaza fisierele tip cookie pentru a stoca informatiile pe calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere cookie nu contin informatii despre alte aplicatii ci ele sunt folosite doar pentru usurarea navigarii pe forum.


    15. Profilul forumistilor poate fi editat in masura in care acest lucru este permis de optiunile de editare ale forumului. User name-ul/numele forumistilor poate fi schimbat doar de catre administratori, la solicitarea forumistilor ce detin contul cu user name-ul pentru care se face solicitarea sau la initiativa administratorilor."

    16. Conturile create de utilizatori NU vor fi sterse la solicitarea acestora, daca cu aceste conturi au fost initiate discutii sau au participat la discutii initiate de alti utilizatori. Daca o astfel de regula ar fi incalcata, threaduri intregi si-ar pierde sensul, doar pentru ca un utilizator vrea sa renunte la un cont creat de el. Nu sunt acceptate conturile multiple.

    17. Moderatorii si administratorii forumului MisiuneaCasa.ro au dreptul sa recomande ce produse considera acestia de cuviinta in functie de recomandarea facuta!

    18. In regulamentul forumului pot surveni modificari de-a lungul timpului, de aceea va rugam sa-l verificati periodic.

    19. Datele dumneavoastra sunt prelucrate de Babel Communications in conformitate cu Legea nr. 677/2001. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, trimisa pe adresa societatii Babel Communications din Bucuresti, Strada Ermil Pangratti nr 1, Sector 1, Bucuresti.
    Ultima editare de gabriel.dobrin; 15.mar.2024, 02:06.
  • PowerMC
    Administrator
    • 02.mai.2007
    • 2210

    #2
    Atentionare

    As vrea sa recititi cu atentie Regulamentul Forumului, in special punctele ce tin de modul de postare a mesajelor, de exemplu punctul 2 .

    Utilizarea unui titlu adecvat pentru mesaje, cat mai aproape de problema reala, va ajuta toti membrii forumului.

    Mesajele deja existente si care nu au un nume sugestiv vor fi modificate.
    Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

    Community Manager MC

    Comentariu

    • dmih
      Membru Marcant
      • 05.feb.2007
      • 612

      #3
      Mi-e teama ca apelul D-vs se va duce in eter si se va dizolva fara a produce efecte semnificative din pacate

      Dar va inteleg si va sustin efortul. Poate ca ar fi bine ca noi cei care utilizam acest forum mai des decat majoritatea sa-i mai avertizam pe cei care posteaza in mare viteza.

      Comentariu

      • PowerMC
        Administrator
        • 02.mai.2007
        • 2210

        #4
        Poate fi greu insa nu imposibil.

        Sper sa am sprijinul membrilor forumului si sa se inteleaga ca este cel putin un lucru ce tine de eticheta. Modul in care ne prezentam mesajele colegilor de forum poate spune multe.

        Poate ati observat ca aproape in toate sectiunile forumului, titlurile mesajelor au inceput sa arate altfel.
        Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

        Community Manager MC

        Comentariu

        • Mircea G
          Living Legend
          • 14.ian.2007
          • 12085

          #5
          Postat în original de PowerMC
          Sper sa am sprijinul membrilor forumului si sa se inteleaga ca este cel putin un lucru ce tine de eticheta. Modul in care ne prezentam mesajele colegilor de forum poate spune multe.
          Schimbarea este evidenta sper sa nu se umble si la o anumita " lejeritate " a forumului sa nu ajunga ceva scortos gen Softpedia!
          Instalatii verificari-revizii gaze

          Comentariu

          • RaduCA
            Living Legend
            • 09.oct.2005
            • 6360

            #6
            Postat în original de PowerMC
            [...] Poate ati observat ca aproape in toate sectiunile forumului, titlurile mesajelor au inceput sa arate altfel.
            S-a observat. Si mai asteptam si rezolvarea problemei cu diacriticele.

            Dar am mai observat ceva: linga optiunea de modificare a mesajului apare si un "x" pentru a putea sterge mesajul. Este o intimplare? Daca NU, consider ca este un lucru binevenit, pentru ca ajuta la eliminarea mesajelor dublate, accidentale sau plasate gresit.


            L.E. Se pare ca nu in toate topicurile. Eu am vazut acest "x" la acest mesaj.
            De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
            În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

            Comentariu

            • razvan voicu
              Membru Marcant
              • 30.iun.2008
              • 802

              #7
              se pare ca nu am citit cu atentie regulamentul dvs.
              Daca credeti ca semnarea unui contract cu o firma specializata in acoperisuri este in lucru scump, ar trebui sa vedeti cat de mult va poate costa angajarea unor amatori !!!

              Comentariu

              • Adamescu Ion
                Living Legend
                • 21.sep.2008
                • 1105

                #8
                Domnule Administrator MC, la punctul 12. al regulamentului,
                12. Nu uitati, ca utilizator al forumului Misiunea Casa ati fost de acord cu urmatoarele prevederi:
                "Intotdeauna administratorii si moderatorii acestui forum vor incerca sa indeparteze sau sa modifice orice material deranjant cat mai repede posibil; este imposibil sa parcurga fiecare mesaj in parte. Din acest motiv trebuie sa stiti ca toate mesajele exprima punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale administratorilor, moderatorilor sau a webmaster-ului (exceptie facand mesajele scrise chiar de catre ei) si de aceea ei nu pot fi facuti responsabili.
                doresc sa va atrag atentia unui amanunt: atunci cind un moderator modifica un mesaj al unui membru, se poate intimpla ca frintura de mesaj sa nu mai reprezinte punctul de vedere al respectivului membru!
                Din acest motiv doresc sa mi se stearga integral mesajele, atunci cind acestea necesita modificari
                In momentul cind un mesaj este modificat, in mod implicit, acest mesaj exprima punctul de vedere al celui care modifica mesajul (Similitudine cu modificarile de imagine)
                Cum ne putem exprima nemultumirea atunci cind un moderator ne modifica un mesaj in mod abuziv, cu scopul de a ne face sa parem caraghiosi, cu scop de a-si expune propriiile solutii in mod abuziv,...
                Comportament de acest fel am constatat din partea unui singur moderator!
                Nu-mi asum responsabilitatea pentru mesajele modificate de moderatori! (Prin lege nu pot fi tras la raspundere pentru asa ceva!)
                In html, php,... adevarul este relativ virtual...

                Comentariu

                • PowerMC
                  Administrator
                  • 02.mai.2007
                  • 2210

                  #9
                  Nu as zice ca orice modificare (justificata evident) denatureaza mesajul atat de mult.
                  De la caz la caz se pot discuta subiectele daca aveti vreo nemultumire.

                  Astept detalii despre problema reala, pe privat, inclusiv despre acel moderator care spuneti ca ar avea un altfel de comportament decat ceilalti.

                  Avem de rezolvat si semnatura dvs., exista un link catre un site ce reprezinta interesele comerciale ale unei firme si asta nu este in regula.
                  Astept sa modificati semnatura in concordanta cu prevederile regulamentului, in caz contrar o voi face eu. Multumesc pentru intelegere.
                  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

                  Community Manager MC

                  Comentariu

                  • Adamescu Ion
                    Living Legend
                    • 21.sep.2008
                    • 1105

                    #10
                    Domnule PowerMC, cu ceva timp in urma chiar si cu dumneavoastra am avut o mica divergenta care a fost dusa spre putin comic si trebuie sa recunosc ca ati avut dreptate.
                    O sa vorbim pe privat despre noua problema in cauza.
                    Legat de semnatura: de ce moderatorii au drept la un site care reprezinta interesele unor firme? Moderatorii nu trebuie sa fie impartiali, in primul rind?
                    Nu am interese comerciale legate de acea firma, intentia mea a fost sa fac scurtatura spre documentatie dar, adresa era prea lunga. Daca veti verifica mesajele mele, veti constata ca intr-o discutie cu domnul Razvan Voicu, am criticat dur scaparile din documentatie. Nimeni nu a facut-o atit de dur! Critic si laud dupa cum cred ca este corect si obiectiv.
                    Un moderator talentat este domnul Consultant electrice: stie cind este cazul sa completeze solutiile, conduce discutiile in asa fel incit sa le dezvolte pentru a scoate cit mai mult din ele, nu este stinjenitor.
                    Sint constient ca nu toti moderatorii sint Dan Diaconescu sau cel putin Maruta.
                    Doar Dumnezeu detine adevarul si solutiile supreme... Pe acest forum este un nou Dumnezeu in rol de moderator?
                    Daca solutiile impuse de moderator sint gresite (In cazul in discutie sint partial gresite!)?
                    Rog, pe viitor, sa mi se stearga integral mesajele care necesita a-mi fi modificate! Un mesaj modificat de o alta persoana nu mai reprezinta punctul de vedere al autorului initial!
                    Pe viitor, toate mesajele mi le voi salva!
                    Atunci cind apelez la documentatia acelei firme, nu modific nimic pentru a nu fi acuzat de firma respectiva de cine stie ce! Deoarece acea firma a pus la punct acea tehnologie, a brevetat-o, este posibil sa ...?
                    Apelez la documentatie doar cind este pusa la dispozitie in mod gratuit si nu o folosesc pentru a obtine foloase materiale!
                    Doresc sa ajut, nu am interese materiale sau de alta natura!
                    Multumesc pentru ajutor si intelegere, PowerMC! Cred ca stiti despre ce problema este vorba, dupa ce mi-ati citit ultimele mesaje.
                    Periodic voi schimba link-urile semnaturii spre locuri care voi considera ca merita vazute.

                    Comentariu

                    • ing.florin
                      Incepator
                      • 14.mai.2012
                      • 8

                      #11
                      Răspuns la: Regulament de utilizare a forumului MC

                      Conform punctului 7 nu avem voie cu link-uri in semnatura ?

                      Presupun ca fiecare are un interes in momentul in care petrece ceva timp sa dea niste raspunsuri celor ce au nevoie.
                      Interesul meu este sa ofer informatii cat mai corecte (bazate inclusiv pe experienta pe care o am), iar in schimb imi doresc ca link-ul meu sa fie atasat mesajelor mele.

                      Comentariu

                      • PowerMC
                        Administrator
                        • 02.mai.2007
                        • 2210

                        #12
                        Răspuns la: Regulament de utilizare a forumului MC

                        Regulamentul este valabil pentru toti utilizatorii forumului si trebuie respectat.
                        Consider ca ati postat deja doua mesaje in care oferiti serviciile dvs. catre membri forumului, ceea ce este un avantaj de care beneficiati.
                        Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

                        Community Manager MC

                        Comentariu

                        • LUCIAN12345
                          Incepator
                          • 27.oct.2012
                          • 3

                          #13
                          Răspuns la: Regulament de utilizare a forumului MC

                          ok am inteles

                          Comentariu

                          • neluelectron
                            Incepator
                            • 05.dec.2012
                            • 2

                            #14
                            Răspuns la: Regulament de utilizare a forumului MC

                            ma intereseaza conditiile de a deveni moderator detin multa experenta in domeniul electric ..........

                            Comentariu

                            • fanero
                              Living Legend
                              • 02.aug.2008
                              • 2107

                              #15
                              Răspuns la: Regulament de utilizare a forumului MC

                              Postat în original de neluelectron
                              ma intereseaza conditiile de a deveni moderator detin multa experenta in domeniul electric ..........
                              Poti sa o faci si ca simplu membru.
                              O sa fi apreciat la fel.

                              Comentariu

                              Procesare...