Foi usi de interior cu toc sau prag

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • ienicer
    Incepator
    • 12.nov.2012
    • 25

    Foi usi de interior cu toc sau prag

    Buna ziua,
    Casa bunicilor de la mare dorim a o renova si folosi precum casa de vacanta. Bunicii nu mai traiesc. Suntem doi frati adulti fara propriile noastre familii inca. Casa are doua intrari separate insa cele trei camere (living, dormitor 1 si dormitor 2) sunt insiruite.
    Am dori ca usa dintre dormitor 1 si dormitor 2 sa izoleze fonic cele doua camere. Casa este intr un cartier numai de case pe o strada fara trafic rutier mult. Deci este foarte liniste ziua. Iar noaptea este si mai liniste. Astfel orice zgomot interior sa va auzi. Sa zicem ca unul dintre noi doreste sa urmareasca TV pana mai tarziu iar celalalt doreste sa doarma. Cu o usa care nu izoleaza fonic, sunetul de la TV sau alte activitati dintr-o camera se va auzi in cealalta camera. Usile cu foaia antifonica si cu falt ar reduce din intensitatea sunetului dar in partea de jos daca nu exista prag sau latura de jos a tocului astfel incat si in partea de jos foaia usii sa fie etansa pe ceva, atunci sunetele inca se vor auzi in camera cealalta prin spatiul de 3-5 mm dintre foaia usii si podea.

    Intrebarile mele:
    1. Exista usi de interior de lemn/MDF si cu latura de jos a tocului sau cu prag facute din fabrica? Noi nu am gasit pe internet la cautarile noastre.
    Se poate face prag separat la tamplar insa cred ca asta merge doar la usile in culori uni pentru ca modelul si culoarea de furnir tamplarul nu le poate face sa fie la fel cu usa.

    2. Apoi ne am gandit ca usile de interior sa le facem din PVC/termopan cu model de furnir. Sa para mai naturale. Posibil si o parte cu sticla, sa nu fie complet din PVC. Usile PVC/termopan au tocul din patru laturi iar cand se inchid in doua, trei puncte se inchid mai etans (ca o usa de balcon) ceea ce ar izola fonic mult mai bine. Credeti ca ar fi o solutie? Si din pdv estetic; merg usi interioare de PVC, chiar daca sunt cu model de furnir si o parte sticla?

    3. V as ruga daca dvs ati vedea alte soluti in cazul prezentat mai sus?
    Mai mentionez ca e posibil sa inchiriem in sezonul estival cele trei camere de exemplu unor doua familii care nu se cunosc; intrarile sunt separate si exista doua bai. Ma gandesc ca o familie are un program, cealalta are altul, una are copii mici care mai fac galagie, alta nu are copii. Deci izolarea fonica dintre cele doua dormitoare pentru noi este foarte importanta.

    Va multumesc daca ati citit pana aici si astept cu interes raspunsurile dvs.
  • coby
    Living Legend
    • 21.feb.2012
    • 6865

    #2
    Răspuns la: Foi usi de interior cu toc sau prag

    Aplicati pct 2 si binenteles fara sticla , doar cu panel . Nu uitati sa montati si broasca cu cheie .
    Si din nimicuri poti face ceva bun .

    Comentariu

    • Consultant Tamplarie
      Moderator
      • 27.mai.2008
      • 904

      #3
      Răspuns la: Foi usi de interior cu toc sau prag

      Se poate utiliza o usa din tamplarie PVC, fie cu toc complet din PVC, fie cu toc din aluminiu. In loc de tamplarie alba utilizati o culoare gen stejar inchis sau ce va place, arata mult mai bine variantele cu profile infoliate. Poate ar trebui sa reganditi aceasta locuinta si in loc de usa sa apelati la o varianta de zidire sau separare a camerelor care sa nu implice deranjul reciproc, daca este cazul.

      Comentariu

      • ghimarcat
        Membru Marcant
        • 19.feb.2006
        • 412

        #4
        Răspuns la: Foi usi de interior cu toc sau prag

        Pentru exterior, ce usa se recomanda (lemn, metal, pvc sau alte variante)?

        Comentariu

        Procesare...