Centrala electrica in paralel cu centrala pe lemne

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • cosminium
    Incepator
    • 20.apr.2016
    • 16

    Centrala electrica in paralel cu centrala pe lemne

    Buna seara,

    Studiez de vreo 2 luni subiectul pe care urmeaza sa-l detaliez si, cum nu am reusit sa ma lamuresc, va rog sa ma ajutati dvs.

    O sa incep cu inceputul (e o mica poveste si multumesc celor care au rabdarea sa o parcurga).

    Asadar, in luna mai a anului trecut am cumparat o casa de lemn la munte (casa de lemn, izolata cu vata minerala 15 cm, parter open space si 3 camere la mansarda - plus 2 bai si o camara, in total 125 mp locuibili). O folosesc doar in weekend si o data sau de doua ori pe an, cate o saptamana ... in concedii.

    Casa are incalzire pe centrala pe lemne cu gazeificare (24KW)... Problema mea a plecat de la faptul ca nu am control asupra incalzirii (de altfel am mai creat un topic pe aceasta tema insa nu s-a concretizat nimic).... Din momentul in care fac focul si pana plec, in casa este foarte, foarte cald (ca sa va faceti o idee, iarna asta, la -18 grade afara, in casa aveam 24-26 de grade).

    Sugestiile primite de la dvs. (la topicul pe care l-am deschis pe aceasta tema) nu erau aplicabile: puffer nu pot monta pentru ca nu e rentabil: ajung vineri seara, fac focul si apa din puffer se incazeste (evident dupa ce incalzesc mai intai casa) abia a doua zi (sambata) dimineata. Iar duminica la ora 18 plec. Deci nu se justifica un puffer.

    A doua sugestie primita: un sistem de termostate.. nu era ideala pentru ca toata caldura trebuia sa se descarce undeva si tot acolo ajungeam (din open space-ul de la parter, caldura ajungea la mansarda).

    Acum, dupa ce va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit "povestea" sa va aduc in atentia intrebarea topicului.

    Ma gandesc serios de ceva timp la montarea unei centrale electrice in paralel cu cea pe lemne.. Asta din 3 motive:
    1. Rezolv problema cu controlul temperaturii
    2. E mult mai comoda (nu ma mai trezesc noaptea sa incarc centrala pe lemne)
    3. Cred ca o pot folosi eficient in sensul urmator: ajung vineri seara, fac un foc in centrala pe lemne (incalzesc apa la 75 de grade) dupa care las centrala electrica sa-si faca treaba peste noapte.

    Mentionez ca pot instala curent trifazic, exclusiv pentru centrala (am monofazic pentru consumatorii casnici).

    Problema este ca trifazicul la care am acces (rapid si relativ ieftin ...vecinul de gard are trifazic instalat cu doua posturi din care foloseste doar unul si e de acord sa-mi dea mie al doilea post) are puterea instalata de doar 10kw.
    Conform calculelor preliminarii (inca n-am ajuns la stadiul de a face un proiect cap coada), pentru cei 125 mp am nevoie de o centrala cu puterea de 18-20kw.

    Intrebari pentru dvs.:
    1. Pot sa iau o centrala de 9kw (maximum ce pot instala pe bransamentul trifazic la care am acces)?
    2. Va putea incalzi (in conditiile de mai sus, in care prima incalzire a agentului termic o sa o fac cu centrala pe lemne) toata casa?
    3. Daca nu, macar jumatate (fie doar mansarda, fie doar parterul)? ... pentru ca sunt dispus sa iau si un sistem de termostate Honeywell SmartHome (si sa pun capete termostatate la fiecare din cele 10 calorifere din casa) si sa incalzesc alternativ mansarda si parterul... Adica noaptea sa incalzesc doar dormitoarele de la mansarda iar ziua doar parterul.

    Chiar daca ar functiona permanent pe perioada noptii, nu ar fi o problema pentru ca o sa pun contoar inteligent si o sa iau abonament cu tarif preferential pentru noapte si weekend.

    Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Procesare...