Nivelare sapa din spuma poliuretanica

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Mihai20002
    Incepator
    • 12.apr.2018
    • 4

    Nivelare sapa din spuma poliuretanica

    Am izolat o pardoseala de mansarda cu spuma poliuretanica de cca 6 cm. Problema este ca aceasta e denivelata si nu stiu cu ce sa o nivelez. Imi trebuie o solutie usoara care sa nu includa ciment sau materiale grele. Denivelarile sunt si de 3 cm in locurile unde e turnata si mai gros de 6 cm. Pardoseala a fost destul de denivelata la randul ei si la asta s-a mai adaugat si maiestria "pistolarului".
    Si inca ceva. Peste spuma aplicata, inclusiv pe pereti, sub rigipsul, respectiv, osb/parchet, trebuie pusa folie de vapori? Multumesc!Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20180516_172044.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	216,8 KB 
ID:	642579Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20180516_172048.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	192,8 KB 
ID:	642580
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15056

    #2
    Răspuns la: Nivelare sapa din spuma poliuretanica

    Ce destinatie are mansarda? Se amenajeaza cumva? Din ce se vede izolagtia este mai mult intre capriori iar pe pardoseala de ce s-a aplicat? Este un planseu intermediar si nu necesita super izolare termica.
    Daca spatiul se va amenaja pentru locuire, va trebui izolat suplimentar in structura de inchidere a peretilor si tavanului. Adaugand izolatie suplimentara, va trebui sa avetibariera de vapori intre gipscarton si noua izolatie, din vata.
    La pardoseala este mai dificil. Cand un mester alege o solutie, nu este suficient sa acopere cu spuma si sa plece, ar trebui sa ofere si solutia de acoperire. Nu de altceva dar avem utilizatori ai forumului care au avut fatade fisurate si cazute pentru ca peste spuma poliuretanica s-a tencuit simplu si totul s-a dus de rapa.
    La pardosela nu trebuie vreo folie de vapori dar va trebui sa reduceti manual din denivelari, daca sunt asa mari si sa acoperiti cu placi de OSB lipite sau mai degraba cu sapa de egalizare. Spuneti ca nu trebuie sa fie un strat greu dar totusi o pardoseala are aceasta menire, sa preia incarcarea si sa o transmita prin planseu, structurii de rezistenta a casei.

    Comentariu

    Procesare...