Baterie termostatata Grohe Grohhterm 800 nu functioneaza

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • ci_daniel
    Incepator
    • 13.mai.2018
    • 3

    Baterie termostatata Grohe Grohhterm 800 nu functioneaza

    Buna ziua,

    Se dau urmatoarele date ale problemei:
    In apartament am doua bai si o centrala termica Vaillant. Centrala este noua, bateriile sunt noi. In prima baie am o cada cu baterie clasica iar in a doua baie am un dus cu o baterie termostatata Grohe Grohterm 800.
    In toate punctele de apa calda din casa in momentul in care mut pe apa calda, ea vine la robinet in conditii normale ( nu am fluctuatii sesizabile de temperatura iar fluxul este constant).
    Problema este la dusul cu baterie termostatata unde se manifesta urmatorul fenomen:
    - Daca pornesc dusul si manerul din dreapta este la 38 de grade va veni apa calda.
    - Daca misc manerul asa incat sa cer apa cu temperatura mai mare, ea va veni
    - Daca misc manerul sa cer apa cu temperatura mai mica, va veni apa rece complet( se observa ca oprirea debitului de apa calda se face brusc pentru ca centrala se opreste ) iar daca misc inapoi la apa calda, ea nu va mai veni deloc, ci va ramane blocata pe apa rece.
    - Apa calda va reveni doar daca opresc apa de tot de la manerul din stanga, astept aproximativ jumatate de minut iar apoi pornesc din nou.

    Solutii incercate:
    - desfacut capacele laterale de reglaj dar nu am rezolvat nimic, fara rezultat
    - redus temperatura din centrala pentru ca ma gandeam sa aiba un debit mai bun cu o apa cu temperatura mai mica in valva de amestec, fara rezultat

    Practic in momentul in care dau sa reduc temperatura, pare ca ajunge la un punct ( cam o cincime de cursa) in care comuta complet pe apa rece si nu mai deschide ulterior circuitul de apa calda.

    Ce ziceti ca ar fi?

    Multumesc anticipat
  • Consultant sanitare
    Moderator
    • 16.oct.2006
    • 1551

    #2
    In interior are un termo element si site, pe partea unde este reglajul de temperatura. Posibil sa fie acolo problema. Garantie nu mai aveti la baterie?

    Comentariu

    Procesare...