+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Montare incalzitor instant apa pe GPL

 1. #1

  Montare incalzitor instant apa pe GPL

  Va salut ! ,
  Intentionez sa cumpar un incalzitor instant de apa pe GPL cu tiraj natural si as avea nevoie de citeva sfaturi pentru montarea acestuia. Incalzitorul va fi alimentat de la o butelie .

  Pentru evacuarea gazelor arse este suficienta scoaterea in exterior a unui burlan de evacuare ( din aluminiu , extensibil ) sau trebuie realizat un cos cu o anumita inaltime ?
  ( la magazinele de specialitate unii au spus ca merge si cu evacuarea scoasa afara altii ca trebuie neaparat realizat un cos de evacuare ) .
  Daca trebuie realizat un cos cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba (diametrul interior , inaltime fata de sol . . .) .

  Camera in care doresc sa montez incalzitorul are un volum de aproximativ 20 mc. dar , din pacate , nu are nici un perete exterior , distanta pina la cel mai apropiat perete exterior fiind de ~ 1.5 m. deci pentru evacuare voi avea o portiune de 1.5 m. in care traseul va fi orizontal ( sau in cel mai bun caz oblic ).

  Referitor la racordarea la butelie aceasta se poate face direct cu un record flexibil metalic pentru gaze fara regulator de gaze ?
  Pentru ca acele “ceas-uri de butelie” care banuiesc ca sunt regulatoare de gaz am observat ca au la un capat un stut pentru furtun (cel putin asa am vazut ca e conectat aragazul la butelie) deci ar insemna sa conectez incalzitorul prin intermediul unui furtun (probabil mai special) .
  Deci , sunt si regulatoare fara stut la care pot conecta un record flexibil metallic sau pot conecta incalzitorul ca si aragazul (“ceas “ de butelie si furtun ) ?
  Va multumesc .

 2. #2
  Atentie cand achizitionezi incalzitorul; sa fie reglat pentru GPL. Daca nu macar sa-ti iei duze pentru GPL si sa le schimbi.
  Eu am folosit un Vaillant care era reglat pe gaz natural si scotea un fum negru groaznic, basca ca termina butelia imediat. Avea 20 de duze si n-am gasit de schimb dar l-am conectat ulterior la gaz si a mers cativa ani perfect.
  Daca il folosesti pe butelie musai trebuie sa ai ceas regulator; iti recomand sa cauti unul cu posibilitati de reglare a presiunii. Poti folosi linistit si furtun special de gaz pentru aragazuri.
  Pentru evacuare eu am folosit cu succes tub gofrat de aluminiu de fi 120 parca si iesire orizontala; sa stii ca gazele produse de incalzitor nu sunt foarte toxice (sunt echivalente cu cele emise de un aragaz cu toate ochiurile aprinse) deci nu-ti fa probleme ca trebuie sa construiesti cos.

 3. #3
  la sfaturile oferite de xena, as adauga ca trebuie avut grija ca tubul grofat sa fie inclinat putin spre iesire pentru ca se va forma condens si apa sa se scurga in exterior

 4. #4
  Culmea e, ca tubul de evacuare se poate pune oricum; daca se face condens, acesta curge in 2 jgheaburi din partea superioara, unde datorita caldurii se evapora.

 5. #5
  Multumesc mult pentru sfaturi .

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Vand Instant Ferrolli Zefiro GPL
  De junior1234 în forumul Bursa
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 19.02.2011, 11:18
 2. Diuza GPL instant apa calda
  De alin_mg în forumul Instalatii de alimentare cu apa
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 09.04.2010, 22:01
 3. Incalzitor instant apa calda
  De gaabyy în forumul Instalatii de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 15.05.2008, 20:17
 4. Alegere incalzitor instant pe GPL
  De corbo în forumul Instalatii de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 05.03.2008, 17:48
 5. Incalzitor instant apa (electric) vs boiler electric
  De alxvsl în forumul Instalatii electrice, iluminat si electrocasnice
  Răspunsuri: 12
  Ultimul post: 10.06.2007, 16:15

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii