+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Sape de nivel

 1. #1

  Sape de nivel

  Am ajuns la faza sapelor pentru nivel. Am de realizat 2 sape, una la parter si una la etaj. Placile sunt drepte, dar suporta nivelare.
  Din cate stiu exista 2 tipuri de sape: egalizatoare si autonivelante. Prima cred ca este cea care se pune direct pe placa, a doua vine deasupra primeia si nu stiu daca este necesara pentru a iesi oglinda.
  Asa, concret.
  Vreau sa izolez placa de la parter deasupra ei:

  -as vrea sa-i fac hidroizolatie cu bitum pentru zona baii, bucatariei, camarii si holului - suprafata acoperita cu gresie. Peste aceasta va veni polistiren extrudat de 3cm si sapa. Intrebarea este de care sapa, o fac din margaritar fin si ciment? Plasa sudata de 4cm este necesara sau se poate arma, daca este absolut necesar si cu altceva (plasa de fibra). Daca sapa asta iese dreapta, cred ca pot lipi gresia direct pe ea, nu?

  -la etaj, este absolut necesar sa fac sapa pentru zona care vine acoperita cu parchet, sau pot pune parchetul peste polistiren (stiu ca nu este necesar) dar nu as mai turna sapa in camere ci doar in baie si hol? Polistirenul l-as pune sub parchet pentru fono-izolare si egalizarea nivelului parchet-gresie. La etaj, sapa este doar de egalizare a placii, nu are rol de rezistenta, precum cea de la parter si deci nu va trebui armata cu plasa. Gresesc?

  Multumesc anticipat de raspunsuri.

 2. #2
  la etaj, este absolut necesar sa fac sapa pentru zona care vine acoperita cu parchet, sau pot pune parchetul peste polistiren (stiu ca nu este necesar) dar nu as mai turna sapa in camere ci doar in baie si hol? Polistirenul l-as pune sub parchet pentru fono-izolare si egalizarea nivelului parchet-gresie. La etaj, sapa este doar de egalizare a placii, nu are rol de rezistenta, precum cea de la parter si deci nu va trebui armata cu plasa.
  Parchet laminat?
  Daca doriti sa izolati pardoseala impotriva zgomotului de impact (dar si la zgomot aerian) se pot utiliza materiale dedicate. Este vorba de placi rigide de vata minerala. Ulterior se trage o sapa armata. Polistirenul nu va ajuta decat pentru a obtine o izolatie termica. Avem un coleg de forum care a realizat o astfel de izolatie, utilizand placile Isover TDPS. Arucnati o privire in linkul: http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...11092&start=15

  Doar izolatie, fara sapa, nu se poate.

  as vrea sa-i fac hidroizolatie cu bitum pentru zona baii, bucatariei, camarii si holului - suprafata acoperita cu gresie. Peste aceasta va veni polistiren extrudat de 3cm si sapa. Intrebarea este de care sapa, o fac din margaritar fin si ciment? Plasa sudata de 4cm este necesara sau se poate arma, daca este absolut necesar si cu altceva (plasa de fibra). Daca sapa asta iese dreapta, cred ca pot lipi gresia direct pe ea, nu?
  Puteti realiza o sapa de egalizare, minim 45mm, peste izolatia de 3cm.
  Sapa poate fi achizitionata din comert - exista sape la saci, predozate, sau o puteti realiza la fata locului. Pentru realizarea la fata locului se realizeaza un amestec de ciment (multibat de exemplu), nisip 0-7mm recomandat (insa se poate reduce granulatia la maxim 3 mm asa cum sunt sapele predozate) si apa.
  Se poate arma sapa cu plasa de sarma.
  Gresia se poate aplica pe sapa de egalizare uscata, amorsata corespunzator.
  Sub placarea cu gresie se poate realiza inca o hidroizolatie subtire, aceasta va proteja sapa de actiunea apei ajunse accidental in zoan ei.

 3. #3
  Inteleg ca orice sapa, oriunde ar fi, atat la parter cat si la etaj, fie ca are polistiren sub sau nu, trebuie armata?

  Trebuie sau nu sa folosesc o sapa autonivelanta peste sapa de egalizare, sau aceasta autonivelanta se foloseste doar in cazul in care cea de egalizare nu a iesit bine?

  La etaj, presupunand ca diferentele la placa de beton nu sunt mari, nu se poate folosi direct sapa autonivelanta, fara sapa de egalizare?

  Hidroizolatia daca o fac deasupra sapei, nu o inlocuieste pe cea de sub sapa?

  Placa de la parter este hidroizolata sub cu folie, iar peretii au carton asfaltat sub ei (doar la parter). In cazul aceasta, trebuie sa fac hidroizolatie peste placa/sapa peste tot, sau doar in zona bailor (gresiei in general)?

  Hidroizolatia, oricare ar fi varianta buna, se repeta si pentru etaj?

 4. #4
  Autonivelanta, in principal, retuseaza suprafata celei de egalizare sau aduce la acelasi nivel suprafete care au diferente intre ele.

  Nu este obligatorie utilziarea autonivelantei daca sapa de egalizare este realizata bine.

  La etaj, se poate si cum spuneti dvs. cu sapa de egalizare insa ganditi solutia completa, pana la finisaj si nu pe bucatele.

  La etaj se poate si doar cu hidro sub ceramica insa la parter este recomandata si peste placa pentru a impiedica ascensiunea umiditatiii din spre sol.Obligatoriu este pentru zona bailor insa se poate extinde pe toata suprafata parterului, depinde si de specificul zonei dvs. si a casei.

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Sape usoare
  De teoliki în forumul Amenajari interioare
  Răspunsuri: 9
  Ultimul post: 05.12.2008, 20:51
 2. profile sape
  De carla_ro_b în forumul Anexe
  Răspunsuri: 2
  Ultimul post: 27.08.2007, 14:37
 3. sape
  De mirela în forumul Corp cladire
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 06.04.2005, 00:51
 4. Turnat sape
  De C.D. în forumul Termoizolatii
  Răspunsuri: 2
  Ultimul post: 11.01.2005, 16:03
 5. turnarea unei sape
  De dorel în forumul Amenajari interioare
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 31.10.2004, 08:33

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii