+ Răspuns la subiect
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Grunduire inainte de termoizolatie?

 1. #1

  Grunduire inainte de termoizolatie?

  Este necesar sa aplicam un grund de profunzime pe tencuiala exterioara inainte de aplicarea termosistemului? Am vazut acest lucru intr-un filmulet prezentat pe mctv.ro si mi se pare totusi exagerat.
  Chiar este necesara operatiunea aceasta? De ce?
  Personal nu cred ca exista mester care sa aplice si grundul ....

  Va multumesc pt raspunsuri.
  Cu stima,

  Catalin

 2. #2
  Este optiunea dvs. daca nu doriti sa aplicati sistemul complet, asa cum este recomandat de producator.

  Grundul (amorsa) are rolul ei si nu vad motivul pentru care nu trebuie utilizata atat timp cat nu aduce decat beneficii iar cheltuielile implicate sunt minime.

  Ca mesterii nu parcurg aceasta etapa, nu este un argument solid. In acelasi timp as spune ca aceiasi mesteri nici macar nu curata fatada sau desprafuiesc zonele asa ca nu as lua exemplu ca pe o referinta corecta.

  Grundul mareste aderenta, stabilizeaza praful superficial etc. si va recomand sa il utilizati daca va doriti o lucrarea cat mai buna.

 3. #3
  De acord cu utilitatea acestei grunduiri dar costurile nu sunt deloc de neglijat avand in vedere ca un bidon de grund costa cca 60-70 RON...

  Daca tencuiala este executata bine si este proaspat aplicata nu s-ar putea evita grunduirea?

  Multumesc
  Cu stima,

  Catalin

 4. #4
  Un bidon de 10 litri acopera maxim 100 mp.
  Analizati pretul amorsei in structura termosistemului si nu in afara acestuia.

  Amorsa nu se aplica pe zone umede ci numai pe straturi uscate, cu capacitate portanta si curatate in prealabil.

 5. #5
  Nu este necesara folosirea de grunduri inainte de aplicarea termosistemului decat in cazurile in care suportul necesita fortificare ( este instabil , se prafuieste usor etc ) . Daca suportul este in stare buna ( ca si rezistenta ) , atunci se aplica direct adezivul fara grunduire .
  ... daca nu folosesti materiale de calitate atunci cred ca se poate ...
  IulianC. si Domus

 6. #6
  Stratul suport trebuie grunduit inainte de a fi aplicat polistirenul. Recomand sa asteptati uscarea tencuielii inainte de a aplica termosistemul.

  Nu este necesara folosirea de grunduri inainte de aplicarea termosistemului decat in cazurile in care suportul necesita fortificare ( este instabil , se prafuieste usor etc )
  Daca stratul suport este instabil,va garantez ca n-o sa-l fortificati din grund

 7. #7

  re...

  de acord cu varianta iulian...

 8. #8
  Citat Postat în original de sriw
  Stratul suport trebuie grunduit inainte de a fi aplicat polistirenul. Recomand sa asteptati uscarea tencuielii inainte de a aplica termosistemul.

  Nu este necesara folosirea de grunduri inainte de aplicarea termosistemului decat in cazurile in care suportul necesita fortificare ( este instabil , se prafuieste usor etc )
  Daca stratul suport este instabil,va garantez ca n-o sa-l fortificati din grund
  Sa inteleg ca vorbiti de amorse de legatura ? Atunci ... care este rolul unei amorse de legatura ?!
  ...
  Totusi ... cunosc lucrari unde s-a utilizat grund special de profunzime care a avut ca efect si fortificarea suportului - initial acesta fiind instabil datorita calitatii slabe a materialului utilizat in realizarea tencuielii ! Spre rusinea mea am patit-o chiar si la mine acasa , lasandu-ma in baza stiintei unui "meserias" ,caruia a trebuit ulterior sa-i corectez erorile !
  IulianC. si Domus

 9. #9

  O fi bine sa folosesc CT17 putin expirat?

  Am un bidon de CT17 ceva mai vechi, si-n toamna asta (pe la-nceputul lui septembrie) vreau sa-mi izolez apartamentul pe afară.
  Faţada blocului este cu zgrumţuri (că nici nu stiu cum se numesc, tehnic vorbind – vezi pozele 1, 2 si 3), existand o posibilitate mai mare a acumulării de praf, in timp. Pentru că nu vad cat de bine s-ar curaţa peretele de acest praf (daca ai da cu mătura inainte de placarea cu EPS), m-am gandit sa folosesc niste CT17 pe care l-am cumaparat anul trecut.
  In toamna lui 2010 am avut de construit două parapete laterale din BCA la balcon, iar pentru asta am fost nevoit sa cumpar un bidon de 10 L de amorsă (grund de profunzime) Ceresit CT17 (la bidoane mai mici, de 5 L, n-aveau), din care am folosit foarte putin. După ce-am terminat treaba, restul amorsei CT17 (peste 9,5 litri!) am vrut să i-o vand cuiva la jumatate de pret, dar n-am gasit pe nimeni (trăgeam speranţe, fiindcă vecinul de-alaturi taman ce-şi renova intreg apartamentul pe interior). Negăsind nici un client, am vrut s-o arunc pe toată la canalizare, mie nemaifiindu-mi de trebuinţă. Apoi am zis totusi s-o mai pastrez un an, "că cine stie?", urmând s-o arunc de-abia dupa ce-i expiră termenul de garantie.
  Termenul de garantie n-a fost tiparit din fabricatie pe eticheta originală, asa cum ar fi fost normal să se procedeze, ci a fost aplicat ulterior (de către "cineva"!?!), cu un aparat special, cu care lipesc ăştia prin magazine preţul produselor alimentare (vezi ultima poză). Acest abţibild poate fi lipit de catre orice neica-nimeni, in orice dugheană de la colţ de stradă. Cand am cumparat bidonul am vazut acest lucru si l-am intrebat pe cel din magazin (reprezentanţa Ceresit Piteşti, din Cart. Craiovei) cine a aplicat data expirarii. Vanzatorul a zis că producatorul a facut-o, nicidecum ei in magazin.
  Pe hartiuţa aia galbenă zice că amorsa mea CT17 va expira pe 24 august 2011 ("Expiră: 24.08.2011" - adică mâine-poimâine). Eu apreciez c-o sa m-apuc sa termoizolez abia pe la-nceputul lui septembrie (8-10 sept), asa ca pana atunci o sa mai treacă trei săptămani.
  Intrebări:
  1. Are ceva daca folosesc această amorsă CT17 la maxim o luna de la data expirarii lipite pe bidon de asa-zisul "producător"?
  2. Iar daca termenul de valabilitate a expirat mai demult
  (de juma’ de an, să zicem, eu neavand posibilitatea sa verific acest lucru) si folosesc totusi această amorsă, poate ea sa facă mai mult rău decat bine?[/b] (să scadă si mai mult conditiile de aderenţă a adezivului la perete, adică să fie si mai nasol decat in cazul in care-as fi lipit EPS-ul direct pe zidul plin de praf!!!)

  P.S.: Mentionez faptul ca bidonul cumparat de mine a fost protejat permanent de intemperii. L-am tinut numai in casă, pe hol, la intare, unde nu bate niciodată soarele, si unde temperatura vară-iarnă variază in limite mai mult decat rezonabile (18-28 °C).
  Acum, dacă tot s-a ivit ocazia cu termoizolarea faţadei, ma gandesc totusi sa folosesc conţinutul acestui bidon de CT17, fiind păcat sa arunc la canal 9,5 L de amorsă expirată de-o lună (conform abţibildului ăla galben lipit, zice-se, "de către producator" - Henkel, pe numele lui!).
  Incă o chestie. Pe eticheta originală, la paragraful “Depozitare”, spune asa: “12 luni în locuri racoroase, ferite de ingheţ”. De ingheţ a fost ferit cu siguranţă, dar partea cu depozitarea “în locuri răcoroase” n-am avut cum s-o respect (mai ales acu’, vara), că n-am pivniţă la bloc. Iar bidonul l-am desigilat hăt, anul trecut, in septembrie. Are ceva?

  Domnule Gemini, Dvs ce ziceti, la experienţa pe care-o aveti? Zecile de bidoane de CT17 care v-au trecut prin mână tot asa arătau, cu termenul de valabilitate aplicat ulterior, folosind un banal aparat de marcat preţurile? Oare nu există posibilitatea fraudării termenului de valabilitate de catre orice vanzator cu amănuntul? (presupunînd c-a rămas cu marfa pe stoc?) Pentru că o asemena etichetă poate fi falsificată de orice gură-cască, nu-ti trebuie cine stie ce facultăţi absolvite la Oxford.
  Cand l-am cumparat, m-am uitat atent, dar cele 8-10 bidoane de CT17 aflate atunci la vanzare in magazin arătau la fel, toate avand lipite acest abţibild galben (si toate expirau exact in aceeasi zi, pe 24 august 2011!). Insă asta nu duce la nici o concluzie, nici că DA, nici că BA.
  Daca eram in Germania, nu mi-as fi pus problema. Dar stiti cum sună o zicală românească post-decembristă: "Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul!" Din păcate, as adăuga!
  Miniaturi atașate Miniaturi atașate Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	01_lateral_stanga_spre_perete_120.jpg‎ 
Afișări:	70 
Mărime:	202,7 KB
ID:		59151   Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	02_lateral_dreapta_spre_perete_110.jpg‎ 
Afișări:	84 
Mărime:	117,4 KB
ID:		59152   Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	03_aspect_perete_zgrumturos_vazut_de_la_firul_ierbii_213.jpg‎ 
Afișări:	203 
Mărime:	201,9 KB
ID:		59153   Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	04_celebra_amorsa_ct17_de_la_henkel_114.jpg‎ 
Afișări:	45 
Mărime:	53,5 KB
ID:		59154   Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	05_ct_la_bidon_de_10_litri_114.jpg‎ 
Afișări:	45 
Mărime:	60,1 KB
ID:		59155  

  Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	06_bidonul_de_ct17_cu_cele_doua_abtibilduri_galbene_746.jpg‎ 
Afișări:	49 
Mărime:	35,6 KB
ID:		59156   Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	07_data_expirarii_amorsei_ct17_394.jpg‎ 
Afișări:	44 
Mărime:	25,8 KB
ID:		59157  

 10. #10
  Mi se pare tare ciudat modul de marcare, din cate stiam eu sunt toate imprimate din fabrica, pe bidon sau pe eticheta, ori termenul de expirare, ori data producerii.

  In cazul in care este expirata, nu poate face rau pentru ca partea de rasini se separa de apa. Cu alte cuvinte vei da cu apa cu anumite resturi din compozitie si nu se va realiza efectul scontat.
  Daca ajung maine intr-un magazin de bricolaj, o sa vad daca pe la noi este acelasi stil de etichetare, insa nu cred.

  Poti face un test, agita bine bidonul si aplica pe o suprafata mica. Daca peste 2-3 ore se usuca si se simte ca a stabilizat urmele de praf si este oarecum rezistent la zgariere este totul OK.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Tinci inainte de decorativa
  De Anddor în forumul Amenajari interioare
  Răspunsuri: 11
  Ultimul post: 20.05.2013, 21:08
 2. Tencuiala inainte de placare cu polistiren
  De Alenard în forumul Termoizolatii
  Răspunsuri: 4
  Ultimul post: 21.03.2010, 18:21
 3. Tencuiala inainte de izolare
  De lusia în forumul Corp cladire
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 09.10.2008, 20:20
 4. Glafuri ,inainte sau dupa termoizolatie?
  De gabimok în forumul General
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 01.07.2008, 00:11
 5. Răspunsuri: 5
  Ultimul post: 27.07.2006, 17:50

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii