+ Răspuns la subiect
Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 26

Subiect: Vana de amestec cu 3 cai, pt centrala fara gazeificare !

 1. #1

  Vana de amestec cu 3 cai, pt centrala fara gazeificare !

  Buna ziua

  am cautat pe forum un subiect asemanator dar nu am gasit ! Intrebarea mea e urmatoarea : in curand o sa-mi montez o centrala pe lemne de fonta Viadrus U 22 cu 5 elementi si asi dori sa stiu daca e justificata si montarea unei vane de amestec cu 3 cai.

  Instalatorul care mi-o monteaza zice ca nu e necesar, deoarece numai la centralele cu gazeificare se impune montajul respectivei vane. Dar in urma consultarii forumului si altor surse de informare, caci in momentul in care imi vine un meserias in casa, eu vreau sa stiu ce face si daca face bine, eu personal am ajuns la concluzia ca rau nu i-ar putea face centralei, ci din contra faptul ca apa care intra pe retur nu e mai rece de 60 de grade, imi va reduce condensul si depunerile care se formeaza in camera de ardere.

  A doua rugaminte pe care v-o adresez : care e schema de montaj a unei centrale pe lemne fara gazeificare la care se monteaza si o vana cu 3 cai. Asta in conditiile in care incalzesc aprox 80mp, am 7 calorifere de otel, din care 5 de 1200, unul de 1000 si unul de baie. Dintre acestea 2 se afla la etaj ( mansarda ) si restul la parter, caloriferele sant legate pe un singur circuit ( sant deja montate mai am doar centrala de montat ) fara distribuitor.

  Nr 3 : montarea vanei implica si montarea unei clapete de sens ? In acest caz e deajuns o pompa de circulatie sau mai trebuie inca una ? ( vorbind strict de incalzire fara producere de ACM )

  Va multumesc anticipat pt timpul acordat si pt viitoarele raspunsuri !

 2. #2
  Buna ziua

  va atasez o schema facuta de mine ( nu sant instalator ) pe care va rog sa o corectati conform rugamintei de mai sus !

  Multumesc !

  PS se pare ca din motive care imi scapa nu pot sa atasez o scanare, imi cer scuze !

 3. #3
  Cea mai simpla schema posibila . Aveti dreptate temperatura de retur nu trebuie sa scada sub 55-65 ( difera de producatori )
  Miniaturi atașate Miniaturi atașate Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	schema_565.jpg‎ 
Afișări:	11662 
Mărime:	25,3 KB
ID:		39440  
  Instalatii verificari-revizii gaze

 4. #4
  Buna ziua

  exact aceesi schema mi-a propus-o si instalatorul, dar eu vroiam schema instalatiei care contine si o vana de amestec mecanica !

  Multumesc !

 5. #5
  Miniaturi atașate Miniaturi atașate Dă click pe imagine pentru versiunea extinsă.

Nume:	schema_2_607.jpg‎ 
Afișări:	11597 
Mărime:	22,6 KB
ID:		39441  
  Instalatii verificari-revizii gaze

 6. #6
  Multumesc frumos pt raspunsul rapid, dar in acest caz nu e necesara montarea unei supape de sens pe tur, dupa ramificatie, spre calorifere, ca sa impiedice aspirarea apei dinspre calorifere si sa recircule / amestece doar turul cald si returul rece ?

  Multumesc !

 7. #7
  Citat Postat în original de UWE
  Multumesc frumos pt raspunsul rapid, dar in acest caz nu e necesara montarea unei supape de sens pe tur, dupa ramificatie, spre calorifere, ca sa impiedice aspirarea apei dinspre calorifere si sa recircule / amestece doar turul cald si returul rece ?

  Multumesc !
  Eu zic ca se poate monta , macar pt linistea dvs ! Si nici nu este o mare investitie .
  Instalatii verificari-revizii gaze

 8. #8
  Buna ziua

  deci : am cumparat vana de amestec termostatica cu 3 cai reglata la 60 de grade si 2 supape de sens, care vor fi montate una pe tur si una pe retur, dupa vana cu 3 cai, pt a impiedica aspiratia apei calde din tur si a face amestecul cu apa din retur rece si apa calda din centrala.

  Maine montez centrala si am nevoie de un raspuns insotit daca se poate si schema : plecand de la schita de mai sus, pt care multumesc Dl Mircea G, cum se leaga si un boiler de acumulare mixt, serpentina / electric, folosindu-ne de aceeasi pompa de recirculare ? In acest caz putem spune ca boilerul poate functiona si ca puffer ? Daca functioneaza ca pufffer in momentul in care se opreste focul nu se raceste apa din istalatie odata cu cea din boiler ?

  Imi cer scuze pt exprimare prea putin tehnica si sper ca ati inteles ce am vrut sa spun !

  Multumesc !

 9. #9

  vana de amestec cu 3 cai

  ai dreptate. dar este necesar, consuta-te cu instalatori autorizati(ROMSTAL), si monteaza o pompa suplimentara de circulatie a agentului de incalzire, de preferinta la 12 volti(pret circa 700 le inclusiv acumulatori), necesara mai ales cand se intrerupe curentul. am patit acest lucru la cazanul pe lemne, temperatura s-a ridicat in 10 min. la peste 120 grade.

 10. #10
  Buna ziua
  da e necesara si o solutie de back-up, dar pe mine ma preocupa acum gasirea unei scheme de montaj plecand de la schema de mai sus, in care sa intercalez si un boiler de acumulare folosindu-ma de aceeasi pompa de recirculare !

  In ceeace priveste instalatorii autorizati de la Romstal........... mai bine imi leg eu centrala, i-am consultat si pot sa spun ca nu vor decat sa-ti ia banii, in viziunea lor o centrala fara gazeificare, are nevoie doar de o pompa de recirculare ( cat mai mare ca sa vanda magazinul mai mult ) si un termostat de contact aplicat pe teava reglat la 60 de grade.......no coment !

  Eu am in plan urmatorul lucru : in casa un termostat ambiental care sa-mi comande pompa cand sa plece si cand sa stea, respectiv la atingerea temperaturii dorite, iar ca masura de precautie in cazul in care centrala ajunge la 85 de grade, ( temperatura la care voi regla si clapeta de admisie aer sa se inchida )un termostat de contact pe teava care sa porneasca pompa chiar daca in casa am temperatura dorita.

  In acest mod, sper ca centrala mea atat timp cat are lemne sa lucreze intre 60 80 de grade, iar in casa sa am o temperatura relativ constanta.

  Stiu ca poate vreau prea mult de la o centarala simpla, dar o sa vedeti ca o sa-mi duc proiectul la indeplinire !

  Astept in continuare de la voi schema de care am vorbit mai sus !

  Numai bine !

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Ventilator la centrala fara gazeificare
  De stelian-marculesti în forumul Instalatii de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului
  Răspunsuri: 2
  Ultimul post: 08.01.2013, 19:17
 2. Pompa bypass vs. vana de amestec
  De gabitzu8400 în forumul Instalatii de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului
  Răspunsuri: 2
  Ultimul post: 09.08.2010, 15:35
 3. Conectare vana gaze la centrala Paradox
  De dorin_dragomir în forumul Siguranta ambientala
  Răspunsuri: 6
  Ultimul post: 01.06.2010, 08:10
 4. Cumpar vana amestec
  De and69 în forumul Bursa
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 25.10.2009, 14:24
 5. Cazane cu combustibil solid cu sau fara gazeificare
  De mihai799 în forumul Instalatii de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului
  Răspunsuri: 2
  Ultimul post: 10.11.2004, 09:03

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii