+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Mucegai in camera mica

 1. #1

  Mucegai in camera mica

  Buna ziua tuturor.Ma confrunt si eu cu o problema mare.In primavara acestui an am renovat camera copiilor am inbracat toata camera in rigips modul de aplicare a fost urmatorul:
  Sa folosit rigips de 9mm sa aplicat material pentru rigips in 8 puncte pe placa si sa lipit pe perete apoi sa prins cu 8 suruburi de perete pentru a fi sigur ca nu ma trezesc cu ea in cap.Mentionez ca placile sau aplicat direct pe perete fara altceva intre ele si perete,facand asta mai mult pentru a nu da jos zugraveala din inainte care era bob de orez si era foarte greu de dat jos.Eu stau intrun bloc de 8 etaje stand la etajul 7 si avand incalzire centrala care se ridica la o temperatura normala in camera de 23-25 grade.De atunci au aparut problemele au inceput sa se umezeasca placile in punctele in care a fost dat material pe spate si unde se afla suruburile prinse.Si se vad numai urme mari si umede si au inceput sa mucegaiasca,tavanul este facut cu placi de polistier de acelea casetate pentru design,geamurile sunt de termopan iat aerisire fac zilnic cateva ore.Va rog sa ma ajutati si pe mine ce ar trebui sa fac . Acestea se intampla doar pe peretele care este in exterior,nu se poate izola exterior ce as putea sa fac pentru o izolatie pe interior.Va multumesc.

 2. #2
  Rigipsul lipit pe perete inseamna lipsa barierei de vapori deci aveti o minunata lucrare compromisa ...Rigipsul se poate monta lipit pe peretii exteriori atunci cind exista izolatie exterioara performanta si se exclude posibilitatea aparitiei condensului . Ce puteti face ? Dat jos si izolat pe structura metalica si bariera de vapori combinat cu incalzire buna si lipsa umiditatii interioare .
  Instalatii verificari-revizii gaze

 3. #3
  Este corect ceea ce va sfatuit colegul Mircea G cu o mica corectie, eliminarea totala a umiditatii nu se poate realiza.

  Probabil a dorit sa ne spuna ca este necesara pastrarea nivelului de umiditate intr-un interval normal - 30-60% .

  Puteti demonta placile de gipscarton de pe peretele exterior, realizati structura mentionata anterior si refaceti finisajul pe acel perete exterior.
  Aceasta implica pierderea unui spatiu de minim 60mm pe acea latura a camerei. Placile de gipscarton, functie de starea lor, se pot recupera.

 4. #4
  Citat Postat în original de Gemini
  ........ cu o mica corectie, eliminarea totala a umiditatii nu se poate realiza. Probabil a dorit sa ne spuna ca este necesara pastrarea nivelului de umiditate intr-un interval normal - 30-60% .
  Sigur la asta ma refeream dar am crezut ca este un lucru de la sine inteles !
  Instalatii verificari-revizii gaze

 5. #5

  k

  Multumesc de raspuns .Dar pe exterior nu pot face nimic fiind imbracat cu placute de caradamida.

 6. #6

  k

  Multumesc de raspuns .Dar pe exterior nu pot face nimic fiind imbracat cu placute de caradamida.

 7. #7

  Renovare camera cu mucegai pe perete

  buna ziua,
  am si eu o problema in legatura cu igrasia. intr-o camera in care vreau sa-mi fac acum bucataria am pe 2 pereti mucegai, mai exact pe un colt de perete (ambii pereti sunt exteriori) camera nu era incalzita pana acum o saptamana (recent am pus calorifer), din lipsa de timp n-am curatat locul respectiv si sa vad daca mucegaiul revine. daca voi curata locul respectiv cu clor sau bison (am auzit ca este foarte bun) dupa care voi lipi gipscarton verde direct pe perete este posibil sa reapara (mentionez ca peste gipscartonul verde voi aplica faianta)? multumesc anticipat.

 8. #8
  Nu va recomand sa placati cu gipscarton, cel putin pana nu clarificati situatia exacta de la fata locului.
  Tratamentul antimucegai sau cu clor se poate face pentru a curata suprafetele insa trebuie vazuta cauza exacta a problemei.
  Cunoasteti structura peretelui in acele zone, de la interior catre exterior?
  Este o camera la subsol, demisol sau parter? Zonele unde este raspandit mucegaiul, cum sunt pozitionate pe pereti?
  Puteti atasa poze cu suprafetelor afectate?

 9. #9
  mucegaiul nu este raspandit prea mult pe pereti, peretii n-au fost niciodata gletuiti sau varuiti. peretii au fost tencuiti acum vreo 4-5 ani si peste tencuiala s-a dat un tinci (ciment cu nispip fin). la parter (stau la crute). o sa incerc sa revin cu poze in cel mai scurt timp. mentionez ca nu am izolatie cu poliester. in anii trecut cand mi-am facut locuibile si celelalte camere, datorita faptului ca mucegaiul era prezent, m-am apucat si am izolat cu vata minerala, peste camere am adaugat profile si gipscarton. acum nu mai am niciun fel de problema cu mucegaiul, nici urma de el, dar stau si ma intreb ce o fi intre perete si gipscarton, nu cumva mucegaiul se dezvolta acolo?

 10. #10
  Depinde cum s-a aplicat solutie de izolatie, este posibil sa nu fie probleme sub gipscarton dar si contrariul. S-a utilizat o bariera de vapori intre gipscarton si vata minerala?
  Casa cum este incalzita?
  Asteptam pozele.

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Mucegai intr-o camera reabilitata
  De kklaus în forumul Igrasie, Mucegai si Condens
  Răspunsuri: 2
  Ultimul post: 20.08.2010, 08:37
 2. Mucegai camera
  De danmarianpopescu în forumul Igrasie, Mucegai si Condens
  Răspunsuri: 4
  Ultimul post: 31.01.2010, 13:51
 3. o mica nelamurire
  De Cherubino în forumul Amenajari interioare
  Răspunsuri: 6
  Ultimul post: 03.10.2007, 21:02
 4. SFAT Culoare usi si parchet pt.camera mica
  De luckystyle2002 în forumul Amenajari interioare
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 09.09.2007, 22:23
 5. La camera de pe colt a aparut mucegai pe peretele exterior
  De SILAGHI MIRELA în forumul Igrasie, Mucegai si Condens
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 09.12.2005, 17:44

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii