+ Răspuns la subiect
Pagina 1 din 36 12311 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 360

Subiect: Izolatia termica si fonica a sarpantei intre capriori

 1. #1

  Izolatia termica si fonica a sarpantei intre capriori

  Vã salut!

  Vreau sa mansardez un pod. Acum este acoperit cu þiglã, dar vreau sa-i schimb învelitoarea cu tablã zincatã si sa-l transform în spaþiu de locuit.
  Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca spatiul sa devina locuibil, ce izolaþie si ce materiale sa folosesc, în ce cantitãþi, ce sa folosec pentru pereþi.
  Vã rog sã-mi mai spuneþi ce materiale trebuie folosite între asterialã ºi tablã pentru a avea hidroizolaþie ºi protecþie anti condens. Am primit mai multe sfaturi:
  - sã folosesc doar carton bitumat
  - sã folosesc doar folie anticondens deoarece cartonul nu are nici un rol
  - sã folosesc ºi folie anticondes ºi carton bitumat pt cã nu se exclud, cea de a doua având doar rolul de a hidroizola.
  Am vorbit cu diferiþi furnizori de materiale de construcþii! Unii mi-au recomandat sã folosesc pentru izolaþia de interior numai vatã mineralã în strat de 15 cm sau de 20 cm. Alþii mi-au spus cã pot folosi materiale combinate pt izolaþie: vatã mineralã ºi polistiren expandat.
  Ce fel de izolaþie de interior trebuie sã folosesc pentru a reduce la minimum transferul de energie termicã de la interior la exterior (iarna) ºi de la exterior spre interior (vara) ºi sã am o bunã izolare fonicã ( împotriva zgomotului produs de maºini, ploaie, vânt)?

  Vã mulþumesc.

 2. #2
  Stimate d-le Bogdanescu,
  Va sfatuiesc sa folositi vata minerala pentru termoizolatie intrucit sistemul adoptat este de tip Rigips.Grosimea ei cu cit este mai mare cu atit mai bine dar cred ca nu are rost sa depasiti 20 cm. In privinta ordinii straturilor, acestea sunt de la interior spre exterior:
  -placa de gips-carton
  -bariera de vapori
  -vata minerala ( Exista vata minerala caserata pe folie de aluminiu, caz in care nu mai e nevoie de alta bariera de vapori. Se monteaza cu folia catre interiorul mansardei.)
  -astereala din scindura
  -strat de difuzie (folie microperforata)
  -carton bitumat
  -invelitoare de tabla

 3. #3
  Buna,
  Nu cred ca mai ai nevoie de carton bituminat. Eu am pus carton bituminat si peste el sistemul lindab(folie anticondens DuPont, sipci si tabla lindab). Acum am dat jos tabla si am gasit sub carton asteriala cu inceput de mucegai si asta din cauza cartonului care nu lasa sa iasa umezeala din casa.

 4. #4
  inseamna ca lipseste bariera de vapori de la interior.
  KATA

 5. #5

  izolatie la mansarda

  Cum este mai indicat sa izolez spatiul de la acoperis la nivelul tavanului de la mansarda ? Ma refer la distanta dintre capriori.

 6. #6
  Ma gandeam sa folosesc o folie anticondens , apoi poliester de 5, vata minerala de 10 , poliester de 5 , rigips. Dar v-a fi o problema majora datorita spatiului vata minerala se va comprima si automat isi pierde din proprietati . O sa fie o problema majora ce nu poate fi oarecum compensata prin stratul de poliester?

 7. #7
  Ar fi mai indicat sa nu mai folosesc al doilea strat de poliester?

 8. #8
  Citat Postat în original de Micky
  Ma gandeam sa folosesc o folie anticondens , apoi poliester de 5, vata minerala de 10 , poliester de 5 , rigips. Dar v-a fi o problema majora datorita spatiului vata minerala se va comprima si automat isi pierde din proprietati . O sa fie o problema majora ce nu poate fi oarecum compensata prin stratul de poliester?
  Nu se monteaza polistiren la acoperis deoarece este combustibil. De ce atata complicatie cand puteti sa rezolvati simplu: folie anticondens, vata minerala cu grosimea capriorilor, inca un strat de vata minerala perpendicular pe capriori, folie bariera de vapori, placi de rigips ignifugate.

 9. #9
  Cele doua straturi de vata de sticla ofera o solutie mai buna decat prevederea unor straturi de polistiren intermediare.

  Vorba domnului Maistrul MAX, de ce sa va complicati cu amestecarea sistemelor?

 10. #10
  Multumesc pentru indicatii!

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Izolare fonica intre parter si etaj, izolare termica etaj
  De mariusgeorgianvasile în forumul Termoizolatii
  Răspunsuri: 10
  Ultimul post: 15.12.2015, 11:05
 2. Termoizolatie intre capriori
  De ah în forumul Termoizolatii
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 29.11.2010, 19:50
 3. Izolatia fonica apartament
  De dnicole în forumul Fonoizolatii
  Răspunsuri: 4
  Ultimul post: 27.11.2009, 12:48
 4. Izolatia fonica a tevilor de apartament....
  De George M. în forumul Fonoizolatii
  Răspunsuri: 5
  Ultimul post: 07.02.2006, 19:07
 5. Izolare fonica intre etaje
  De Bogdan în forumul Fonoizolatii
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 19.10.2004, 10:16

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii