Poate era mai bine sa postez subiectul la sisteme de incalzire dar esenta in sine tine de instalatii electrice si metode de folosire a curentului electric in alte scopuri decat cele clasice.
Am vazut la cineva acu`s vreo cativa ani,pe o teava de 2" in subsol pe instalatia de incalzire ,un mosor bobinat,care era legat la o cutie unde era ceva electronica,si omul imi zicea:
-Cu asta-mi incalzesc casa..........Nu pot sa-ti spun ce e.
-Cat platesti curent?
-Aprox 1 milion-2mil(ROL)....
Timpul a trecut si intamplarea a fost sa leg cateva plite cu inductie la diversi clienti.Mi-am cumparat si eu plita cu inductie,si am constatat ca la o putere reglata de 600 W fierbe 1 l de apa intr-un minut.
Am mai cumparat o plita pe care intentionez sa o bag in teste pt a vedea daca as putea sa o transform intr-o "centrala termica pe baza de inductie".
O sa va tin la curent cu testele.
Cu respect ... Ovi
Un pret mic nu inseamna o afacere buna.Lucrul bun e scump! Lucrul prost te costa dublu, poate triplu, poate...viata !!!
Centralele electrice au cel mai mare randament.
Curentul nu iarta!
Dar implica si niste costuri suplimentare deloc neglijabile. Ma refer la cele de peste 30 de kW. Din nefericire infrastructura distribuitorilor de energie electrica este sub-dimensionata, posturile de transformare sunt cum sunt si majoritatea clientilor renunta cand se vad pusi in fata atator acte si cheltuieli orientandu-se spre celelalte variante.
Sanatate maxima si efort minim!