+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Termoizolatie dus

 1. #1

  Termoizolatie dus

  am nevoie de niste sfaturi; vreau sa scot cabina dus de fibra si sa o construiesc din nevada, gresie si faianta, problema e ca sub cada am deja gresie pusa de acum 3 ani si nu vreau sa o scot, intrebarea mea este daca este posibila termoizolatia peste gresia existenta, iar apoi placarea cu un nou strat de gresie si de ce anume am nevoie?

 2. #2

  Răspuns la: Termoizolatie dus

  Ce legatura are o termoizolatie cu cabina de dus?
  Locuiti la bloc? Aveti o schita a ceea ce doriti sa faceti?
  In principiu, realizarea unei cadite de dus zidite implica o etansare perfecta pe zona infrerioara, ultima grija fiind placarea cu ceramica.
  Aveti o poza cu spatiul unde se va instala cabina?

 3. #3

  Răspuns la: Termoizolatie dus

  nu am poza, stau la casa, iar baia este renovata acum 3-4 ani, din comoditate am preferat o cabina din fibra, dar acum am constatat cu stupoare ca in cadita este o fisura de 3 cm si din aceasta cauza vreau sa fac o cabina zidita. Ma intreseaza termoizolatia deoarece este cam rece pardoseala, dar problema e ca nu vreau sa scot gresia existenta si stiu ca este sistemul gresie-adeziv flexibil-gresie, dar nu stiu daca se poate peste gresie placa polistiren extrudat si apoi gresie sau daca exista vreo alta metoda?

 4. #4

  Răspuns la: Termoizolatie dus

  Nu este in regula ceea ce doriti sa faceti si mai ales in baie. Pentru a avea o pardoseala calda in baie, atat timp cat exista gresie, inseamna mai mult decat o termoizolatie deoarece gresia, prin definitie, este un material rece. Doriti pardoseala calda, alegeti un sistem de incalzire prin pardoseala.
  Faptul ca s-a fisurat cadita actuala ne duce cu gandul la un produs de o calitate indoielnica sau la un montaj gresit. Sunt cadite care au structura de sustinere sau fundul intarit si nu necesita vreun substrat special, dar si cadite ce necesita o baza solida (mortar, polistiren etc.)
  Amenajarea unei cadite zidite implica decopertarea straturilor actuale, hidroizolarea perfecta, pozarea scurgerii si ulterior finisarea cu gresie.
  O cadita zidita necesita minim 10cm inaltime fata de pardoseala actual asi amenajarea peretilor si pozare unei perdele de dus sau pereti de sticla.
  Mi se pare ceva mai complicat si mai costisitor sa amenajati o cadita zidita (care oricum nu va fi calda la picioare) decat sa inlocuiti cadita actuala, fisurata.

 5. #5

  Răspuns la: Termoizolatie dus

  cred ca a fost montata incorect, cabina a fost scumpa, este cu hidromasaj si nu cred ca pot schimba doar cadita. oricum necesarul de materiale le-am cumparat deja, asa ca voi renunta la cea existenta si o vom zidi. deci ceea ce vreau eu este imposibil de realizat? cred ca va fi cam rece de la gresie, de aceea eram curioasa daca exista vreo solutie. hidroizolatia v-a fi asigurata de ceresit cl 51 cel putin 2 maini , apoi adeziv si faianta, iar chitul de rosturi este aquastatic.

 6. #6

  Răspuns la: Termoizolatie dus

  Daca luati legatura cu furnizorul sau producatorul este foarte posibil sa gasiti doar cadita pentru a fi schimbata, daca nu se poat eface chiar in garantie ceva.

  Este posibil de realizat insa trebuie sa aveti in vedere aplicarea unei membrane hidroizolatoare, executarea zidariei din caramida pentru a forma cadita, pozarea si etansarea scurgerii, turnarea unei sape pentru formarea interioara a caditei dupa care vor urma straturile de hidroizolatie Ceresit CL51 si finisajul ceramic. Gresia va fi rece atat timp cat nu va curge apa calda pe ea.

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Dus in gradina
  De div369 în forumul Gradina / Curte
  Răspunsuri: 7
  Ultimul post: 13.06.2013, 07:06
 2. Dus instant
  De CAROLINA P în forumul Instalatii de alimentare cu apa
  Răspunsuri: 14
  Ultimul post: 06.02.2013, 14:23
 3. baterie dus
  De pepe76 în forumul Amenajari interioare
  Răspunsuri: 4
  Ultimul post: 01.09.2006, 16:00
 4. cadita de dus
  De aliann în forumul Mobilier
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 12.01.2006, 19:43
 5. Cadita de dus
  De Otilia în forumul Amenajari interioare
  Răspunsuri: 5
  Ultimul post: 03.05.2005, 11:41

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii