+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Cum se monteaza si hidroizoleaza corect un sifon de pardoseala

 1. #1

  Post Cum se monteaza si hidroizoleaza corect un sifon de pardoseala

  Buna ziua.
  Nu sunt instalator dar as incerca sa fac singur si daca se poate sa fie o lucrare de calitate.
  Cum se monteaza si hidroizoleaza corect un sifon de pardoseala. As fi interesat sa-mi schimb sifonul de pardoseala din baie de sub cada, care este unul din fonta vechi cu scurgere verticala (teava iese pe tavanul vecinului de la etajul de jos), si as dori sa-l inlocuiesc cu unul cu doua intrari si racordat la aceeasi iesire. Mai mult ca sigur nu va fi din fonta ca acum totul e din PVC adica cum se face adaptarea si cel mai important cum se pregateste cimentul si materialele pentru etansare pardoseala si cum se aplica. Pardoseala este din chesoane din beton late de 1m si lungi de citiva metri. Pe lungime are cam 4 sau 5 canale cu diametrele ceva mai mici decit grosimea placii ca sa scada greutatea dar ca sa fie probleme la etansare! Aceasta in ideea ca scurgerea de la cada sa se faca direct in canalizare, si nu deasupra sifonului, si sa nu se mai faca atita apa in baie si cealalta intrare sa fie de la masina de spalat. Sifonul de pardoseala doresc sa ramina cam doar pentru probleme, cum am mai patit ; in caz ca se sparge furtunul dela chiuveta sau alte probleme ce duc la inundarea vecinului de sub etajul meu. Trebuie cumva ca sifonul sa etanseze mirosul si sa inchida ermetic cumva dupa evaporarea apei. Ca sa ma duc si sa tot complectez cu apa ca sa nu miroasa nu cred ca este o sulutie. Daca se poate pune si un filmulet video cu asa ceva ca nu am gasit niciunde despre problemele acestea nici chiar aici si nu stiu cum ar trebui procedat. Va multumesc anticipat pentru ajutor.

 2. #2

  Răspuns la: Cum se monteaza si hidroizoleaza corect un sifon de pardoseala

  Daca faci scurgerile direct in canalizare fara sifon o sa ai probleme cu siguranta cu mirosurile. Chestia de etansare depinde si din ce material si dimensiune sunt tuburile care pleaca din sifon.

 3. #3

  Răspuns la: Cum se monteaza si hidroizoleaza corect un sifon de pardoseala

  salut... mentionez ca masina de spalat nu se baga in sifonul de pardoseala... si iti spun asta ca si sfat.. treaba cu adptarea sifonului la teava vechie e cam naspa.... pt ca inainte majoritatea sifoanelor de pardoseala erau bagate intr-o teava de plumb si atunci adptarea este de 2 x mai dificila.... daca nu esti instalator sfatul meu e sa stai linistit sa strangi niste banuti si sa chiemi pe cineva care e competent da daca nu sigur te vei certa cu vecinu de mai jos.... Ps. intrarile in sifon sunt de diametru 40 si iesirea este pe 50respectiv 1tol si unsfert si 1 tol si jumatate

 4. #4

  Răspuns la: Cum se monteaza si hidroizoleaza corect un sifon de pardoseala

  Citat Postat în original de adamo Vezi post
  Buna ziua.
  Nu sunt instalator dar as incerca sa fac singur si daca se poate sa fie o lucrare de calitate.
  Cum se monteaza si hidroizoleaza corect un sifon de pardoseala. As fi interesat sa-mi schimb sifonul de pardoseala din baie de sub cada, care este unul din fonta vechi cu scurgere verticala (teava iese pe tavanul vecinului de la etajul de jos), si as dori sa-l inlocuiesc cu unul cu doua intrari si racordat la aceeasi iesire. Mai mult ca sigur nu va fi din fonta ca acum totul e din PVC adica cum se face adaptarea si cel mai important cum se pregateste cimentul si materialele pentru etansare pardoseala si cum se aplica. Pardoseala este din chesoane din beton late de 1m si lungi de citiva metri. Pe lungime are cam 4 sau 5 canale cu diametrele ceva mai mici decit grosimea placii ca sa scada greutatea dar ca sa fie probleme la etansare! Aceasta in ideea ca scurgerea de la cada sa se faca direct in canalizare, si nu deasupra sifonului, si sa nu se mai faca atita apa in baie si cealalta intrare sa fie de la masina de spalat. Sifonul de pardoseala doresc sa ramina cam doar pentru probleme, cum am mai patit ; in caz ca se sparge furtunul dela chiuveta sau alte probleme ce duc la inundarea vecinului de sub etajul meu. Trebuie cumva ca sifonul sa etanseze mirosul si sa inchida ermetic cumva dupa evaporarea apei. Ca sa ma duc si sa tot complectez cu apa ca sa nu miroasa nu cred ca este o sulutie.
  Solutia ca acel sifon ramas doar cu rol de protectie la evenimente neplacute legate de instalatii este sa legati scurgerea de lalavoar la acesta. In acest fel se alimenteaza singur cu apa ori de cate ori folositi lavoarul. Sigur este doar cada de baiei conectata la acel sifon montat in planseu sau coelcteaza si apa de pe pardoseala?
  Nu stiu cum este legata cada la acest sifon dar daca este posibil, cada se poate separa de sifon pe un traseu nou insa pentru aceasta trebuie sa duceti noul traseu pe langa perete, catre teava de canalizare. Totul depinde de accesul la teava de scurgere verticala, de 110mm si pozitionarea obiectelor sanitare fata de aceasta. Cada poate avea sifon de plastic montat imediat sub ventilul de scurgere si de aici pe un traseu de 40-50mm catre scurgere.

+ Răspuns la subiect

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii