+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Desfundare scurgere

 1. #1

  Desfundare scurgere

  La casuta de vacanta niste "meseriasi" cand au rostuit faianta din baie au aruncat restul de chit in chiuveta care avea impreuna cu dusul scurgere teava PVC trasa prin sapa. Scurgerea chiuvetei este irecuperabila dar dusul este doar gatuit partial probabil in zona de unire a celor 2 tevi de scurgere.Nu va mai povestesc ce m-am chinuit ba sa suflu pe tevi, ulterior cu un "sarpe" dar cred ca se intarise deja..Problema este : se mai poate scapa intr-un fel de chitul din teava de scurgere? se poate dizolva chimic cu ceva? Cu sarpele nu prea are randament fiindca trec printr-un cot de 90 grd. pana la locul de imbinare a celor 2 scurgeri unde este gatuirea.

 2. #2
  Incearca cu Ciff, ala de curatat cada si WC-ul in felul urmator: torni pe teava nediluat, lasi cam 30 de minute sa lucreze si apoi torni apa si incerci cu sarpele. Apoi repeti procedura daca mai este cazul. Atentie ca Ciff-ul sa nu atinga parti de fier sau inox pentru ca lasa urme (mananca metalul). Tevile pe care torni trebuie sa fie din PVC!!!
  Ciff-ul ala de curatat WC-ul este extraordinar de bun.
  In mod normal trebuie sa dea rezultate dar nu te astepta ca teava sa fie eliberata complet de moloz pentru ca nu se poate - se elibereaza de moloz decat partea inferioara a tevii si mai putin partea superioara.
  Astept sa imi zici daca ai reusit.

 3. #3
  Am incercat cum ai spus, se pare ca s-a desfundat ceva, mai incerc in week-endul asta inca o data si-ti raspund luni deoarece ajung numai in week-enduri acolo..Am sa incerc si cu soda caustica dupa ideea unui instalator.Revin, multumesc.

 4. #4
  Fii atent. nu cred ca va merge cu soda caustica. Incearca tot cu ce ti-am zis. Ideea este urmatoarea : trebuie sa dai cu Ciff pe peretii conductei care sunt pietrificati- fa lucrul asta si totul va fi ok in final (eventual dupa mai multe repetari) pentru ca Ciff-ul mananca piatra.
  Aspept sa-mi zici cat de mult ai reusit desfundarea.
  Succes.

 5. #5
  Se pare ca am reusit cu Cilit. Am suflat apa de pe teava, am turnat cilit pana s-a umplut si am lasat vreo 2 ore dupa care am turnat apa si am bagat sarpele, asta de 2 ori. E OK !
  Data viitoare incerc si scurgerea chiuvetei pe unde s-a turnat de fapt pasta de chit numai ca asta are 2 metri prin sapa pana unde se uneste cu celelalte si cred ca e aproape plina. Imi este teama insa sa nu infund iar locul de imbinare a celor 3 tevi cum s-a intamplat cu scurgerea dusului.
  Multumesc mult !

 6. #6
  De care Cillit ai folosit? Incearca sa desfunzi si la chiuveta, daca tot ai inceput. Chiar daca cumva se va infunda iar cea de la dus, aplici din nou procedura - Cillit + sarpe, ca piatra respectiva se va marunti si va fi eliminata din locul respectiv. Atentie! Sa nu torni apa in clocot pe teava ca s-ar putea sa compromiti tevile.
  Succes.

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Desfundare tevi canalizare
  De Baloi_Adrian în forumul Instalatii canalizare, statii de epurare ape uzate menajere, colectare ape pluviale
  Răspunsuri: 15
  Ultimul post: 11.03.2015, 00:37
 2. Desfundare canalizare cu aer comprimat
  De SaschArt în forumul Instalatii canalizare, statii de epurare ape uzate menajere, colectare ape pluviale
  Răspunsuri: 5
  Ultimul post: 18.04.2011, 11:40
 3. Scurgere apa
  De christon în forumul Hidroizolatii
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 26.03.2010, 10:36
 4. Scurgere etaj
  De ivan_turbinca în forumul Instalatii canalizare, statii de epurare ape uzate menajere, colectare ape pluviale
  Răspunsuri: 3
  Ultimul post: 07.09.2009, 19:50
 5. Inclinarea scurgere WC
  De doro76 în forumul Instalatii canalizare, statii de epurare ape uzate menajere, colectare ape pluviale
  Răspunsuri: 5
  Ultimul post: 18.03.2007, 08:47

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii