+ Răspuns la subiect
Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 20 din 20

Subiect: Aparat electric de incalzit apa in line

 1. #11
  Am montat cate-va instanturi de incalzire (vreau sa spun mai multe tipui).Daca la bucatarie toate au dat rezultate f.bune, la baie in special iarna nu se putea obtine o apa fierbinte nici cu cele 2 trepte cuplate si insumate adica 5Kw. Vreu sa va informez ca chiar in aceste conditii se puteau utiliza pentru ca se micsora putin presiunea apei si atunci apa devenea mai fiebinte. Toti la care am montat au fost multumiti de ele, in sensul ca se foloseau de ele. Daca montati un boiler atunci el va trebui sa fie tinut tot timpul sub tensiune pentru ca altfel consumul va fi mai mare decat la instant per ansamblu folosire. de exemplu daca are 100l, d-voastra pt dus folositi max 50l. Daca dupa dus il veti deconecta restul de apa se va racii pana la urmatorul dus, pe cand la instant folositi exact apa incalzita. Concluzia este ca boilerul nu trebuie deconectat si in acest caz d-voastra platiti pierderile de caldura care sunt cu atat mai mari cu cat termostatul este reglat pe o temperatura mai ridicata. V-a trebui sa puneti in balanta acestea si faptul ca boilerul ocupa un spatiu in baie mult mai mare ca instantul.

 2. #12
  Citat Postat în original de gogu_ologu
  Vei avea de asteptat 3-4 ore numai daca apa nu este deja incalzita. Dar daca, de exemplu, mai opresti boilerul din cand in cand, sau vii acasa si bagi boilerul in priza, atunci evident ai de asteptat.
  In acest caz cred ca se consuma mai mult curent decit daca boilerul ar sta alimentat continuu, deci nu se recomanda.

  Citat Postat în original de gogu_ologu
  Evident, daca apa incalzita se termina (fac 2 oameni baie, sa zicem), atunci iarasi trebuie sa astepti 3-4 ore...
  Aici ai perfecta dreptate.

  Citat Postat în original de gogu_ologu
  Uita-te la pierderi si fa-ti o socoteala ca sa vezi cat dai pentru a tine apa calda in boiler (atentie - nu pentru a-l folosi)... Dupa calculele mele, e vorba de cateva sute bune de mii in plus la factura, presupunand ca il folosesti moderat.
  Aici e problema, cam care sint pierderile (asa cum am mentionat, nu ma pricep), poate ai niste cifre care sa ma ajute sa fac niste calcule si sa vad exact cit m-ar costa acest lucru. Citeva sute de mii pot fi de la doua la... multe. Iar daca doua-trei sute de mii nu m-ar deranja, vre-o douazeci de sute de mii m-ar pune un pic pe ginduri in privinta folosirii unui astfel de sistem.

  Citat Postat în original de gogu_ologu
  In orice caz, mai mult decat un aer conditionat...
  Ca si aerul conditionat, nici boilerul nu e obligatoriu ca sa traiesti... Totul tine de cit vrei sa cheltuiesti pentru un anume grad de confort.

  In concluzie, poti sa-mi dai niste cifre referitoare la pierderile de energie la boilere? Oricum, multumesc pentru raspunsul dat.
  De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
  În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

 3. #13
  Buna,
  am si eu o dilema... in a carei rezolvare va cer un sfat:

  Am o casa familiala, parter+etaj+pod. Podul este foarte inalt, la coama inaltimea acoperisului este aprox 4,2 m.l.
  Baile ( cite una pe etaj ) sunt asezate pe aceiasi coloana. La constructie nu s-a prevazut o "boxa" speciala pentru instalarea centralelor termice -de incalzire, menajera, etc. deoarece , la inceperea constructiei preconizam racordarea la retelele utilitare ale orasului, care trec prin apropiere.
  INTREBARE;
  Avind in vedere marimea podului, m-am gindit sa construiesc in pod o boxa zidita din BCA si dubluizolata cu polistiren, zidarie care sa fie executata pe conturul zidului de rezistenta al bailor si sa aibe o inaltime de cca 2,5 m. (la nevoie, fie cu guri de ventilatie fortata, fie cu tubulatura de sectiune mare, scoasa prin acoperis-un fel de cos) Asta ar insemna o boxa cu dimensiunile de 3,5 x 3,2 x 2,5 m, unde intentionez sa-mi mut (montez) toate instalatiile de apa calda (baie ,bucatarie) + incalzirea.
  In pod am acces la retea de forta- electrica, pot "urca" foarte comod conductele de apa rece (care urca prin cele 2 bai, iar gazul metan il pot trage de la conducta casei care trece pe la jumatatea exterioara a unei fatade comune. As muta acolo totul: boilere electrice, centrale pe gaz, aer conditinat, etc. scapind astfel de multe inconveniente si in plus mi-ar fi mult mai comod sa distribui totul "de sus in jos" in sistemul "pe verticala".
  CE PARERE AVETI DVS., AR FI VRE-O INCOMPATIBILITATE ?
  Multumesc, DC
  "Diplomele mele este faptele...care, cu diplomele lor nu le pot vede..." (almanahe-drept la replica)

 4. #14

  ref la Gevi

  O solutie este un boiler instant pe gaz natural, iar daca nu ai gaze trase se poate modifica la unitatea service si pe GPL (adica pe butelie). oricum este mai economic decat pe curent electric.

 5. #15
  Totul este OK, deci se poate monta acolo,singura problema este ca trebuie sa aveti proiect de la gaze pentru traseul conductei si pozitionarea centralei sau a boilerului pe gaze, deasemenea acelei boxe trebuie sa-i executati un geam. Pentru a avea acordul de montare a centralei pe gaze trebuie sa va incadrati in raportul dintre volumul boxei si suprafata geamului ( nu stiu care este valoarea).

 6. #16
  Citat Postat în original de Dumitru popa
  Totul este OK, deci se poate monta acolo,singura problema este ca trebuie sa aveti proiect de la gaze pentru traseul conductei si pozitionarea centralei sau a boilerului pe gaze, deasemenea acelei boxe trebuie sa-i executati un geam. Pentru a avea acordul de montare a centralei pe gaze trebuie sa va incadrati in raportul dintre volumul boxei si suprafata geamului ( nu stiu care este valoarea).
  Perfect, stimate coleg! M-am gindit la acest aspect. Dar, in prezent am instalatiile (de gaz, de apa etc.) aprobate legal si functionale (partial ). Centrala am montat-o intr-o camara, anexa a bucatariei (shpais) care are fereastra la ext. si am demontat un geam de separatie cu bucataria pentru a ajunge la "volumul" de montare legal. Dar "problema" este incomoda, face zgomote, mi-a ocupat un spatiu cu... alta destinatie, nu mai pot extinde, pe orizontala, instalatiile, etc.

  Aceasta idee m-ar avantaja extrem de mult prin confort, estetica (conductele vin de sus in jos, strict la pozitie) dar mai ales ca ma pot extinde cu dotarile, in sensul ca pot monta si un panou solar pe acoperis, un boiler electric instant, etc. care sa nu-mi creeze pericolul electrocutarii prin folosirea acestuia in imediata apropiere a cabinei de dus, etc. ( tot "labirintul" de tevi si robinete, relee, electrovalve, ventilatoare zgomotoase, ar fi undeva departe de zona locuibila si interconexiunile ar fi foarte scurte)

  CE DORESC SA-MI SPECIFICATI

  Daca imi fac eu singur modificarile, ar fi o problema?? Un instalator de gaz, in particular, imi face o ramificatie de la conducta de gaz de pe fatada si-mi trage o conducta pe sub strasina, in pod, la pozitie, cu un robinet de serviciu la capat.(pentru executarea lucrarii, instalatorul opreste gazul din robinetul meu de serviciu montat dupa contorul de gaz al firmei, la mine in curte. Dupa executare lucrarea cade in sarcina mea) De aici incolo e treaba mea. Conductele de apa, montarea centralei, pozare, gauri etc. le execut eu, asa cum imi place.
  Totul este la mine acasa, in curtea mea... si nu stie nimeni (oficiali) de mica modificare. De fapt, modificarile instalatiilor de apa interioare cred ca nu intereseaza pe nimeni, la o casa particulara; problema s-ar pune daca as face acest lucru la bloc, unde apare "acordul asociatilor, nu ? Mai vine cineva la mine acasa sa vada ce mici modificari am facut eu la unele instalatii ? Peste vreo 10 ani sau... daca va fi nevoie, se constata "o stare de fapt" si se va face o planse de modificare a... proiectului. Pina acum, nimeni nu a mai facut... reactualizari de proiect pentru modificari de inst. interioare, la case particulare.
  Bineinteles, boxa din pod este foarte spatioasa, cu ferestre de aerisire dimensionate corect, iau toate masurile de securitate si protectie; din acest punct de vedere sunt pe deplin constient !
  O cunostiinta imi spune ca centrala termica pe gaz nu poate functiona decit sub nivelul minim al radiatoarelor ; in regim "inecat". Teoretic, nu-i dau dreptate, dar practic... nu cunosc.

  Multumiri, DC
  "Diplomele mele este faptele...care, cu diplomele lor nu le pot vede..." (almanahe-drept la replica)

 7. #17
  In primul rand trebuie sa rezolvati cu gazul ,aici ramane o problema.
  Ar trebui in mod normal sa modificati proiectul instalatiei de gaze
  In rest LIBER nu o sa va intrebe nimeni nimic ,puteti face orice doriti cu instalatiile termice si sanitare .
  Deocamdata nu cunosc ce va poate incurca.
  spor la lucru
  O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

 8. #18
  [quote="termoadi"]In primul rand trebuie sa rezolvati cu gazul ,aici ramane o problema.

  Perfect! Proiectul de gaz este finalizat la forma existenta; functioneaza consumatorii din proiect - aragazul din bucatarie si partial o centrala pentru apa calda menajera.
  Ce se intimpla daca eu, pe cont propriu fac o mica ramificatie la conducta de gaz a casei si mai trag un tronson in pod. Am spus ca fac lucrarea pe cont propriu. In realitate, pentru siguranta si protectie, lucrarea fizica o executa un mester, autorizat, dar fara acte, adica la "negru". Aceasta pentru a se respecta toate materialele si normele tehnice si pentru ca trebuie executate ceva suduri oxiacetilenice la conducta noua de gaz plus ceva filete ptr. robineti de serviciu, electrovalva de protectie cu declansare de la senzorul de gaz, etc. , lucrari pe care eu nu le pot face.

  In definitiv, cred ca nu este nici-un impediment sa trag si legal aceasta conducta , in pod.
  Am stat de vorba cu un functionar de la gaz si mi-a spus ca trebuie sa reiau procedurile de la capat, adica; un nou proiect cu modificarea, cerere la gaz, depunere documentatie, avizare s-apoi executie, cu firme specializate. Dar acest lucru ma costa o gramada de bani in plus si o perioada de cca 60-70 de zile de asteptare, pina la avizare; practic, procedurile si birocratiile ma costa aproape cit lucrarea fizica.
  Ma ginesc la o economie de timp si bani si... daca va fi cazul, vreodata, se va face o modificare a vechiului proiect , fata de noua situatie. Zic, daca va fi cazul... sa zicem in cazul vinzarii imobilului, ceea ce nu e cazul.
  ASADAR, la o instalatie de gaz existenta si autorizata, e vreo problema daca se mai fac ,in timp, mici "adougiri" ?
  "Diplomele mele este faptele...care, cu diplomele lor nu le pot vede..." (almanahe-drept la replica)

 9. #19
  Orice modificare a instalatiei de gaz trece (trebuie si este normal asa ) prin proiectare , autorizare . Adaugirile sau modificarile au de regula consecinte grave . Exemple vedeti cite vreti la "Stirile ...." de la ora 19 . Mai este un alt risc ; la cam 7 ani distribuitorii de gaz verifica instalatiile cu proiectele si daca nu concorda pleaca cu contorul de gaz . Si frumusetea la chestia asta este ca va pun sa modificati total instalatia sa corespunda cu normele in vigoare la data controlului . (Normele se tot modifica ex. teava de gaz trecea prin casa acum obligatoriu afara ; se monta afara pe jos , apoi pe sus , apoi iar pe jos ; pina la casa era ingropata acum se monteaza aerian etc. ) Instalatiile vechi ramin asa cum au fost construite pina la prima modificare solicitata de proprietar si atunci cer alinierea la normele la zi .
  Nu recomanda lucrarea cu meseriasi la negru !!

 10. #20
  Da,.. multumesc frumos ptr. consultatie; discutind si cu persoane autorizate de la E-ON gaz, am ajuns la concluzia ca e bine sa fie totul legal, nu de alta, dar asa cum ati remarcat, dupa 5 ani se fac verificari s-atunci "nu-i ocaua, cat daraua" cum spune proverbul.
  Mai mult, m-am consultat si cu firma de asigurari unde inchei asigurarea casei si mi-a spus ca in caz de "avarii", daca se constata ca exista instalatii modificate, in afara proiectului de baza, sunt sanse enorme sa nu se plateasca daunele de asigurare.
  Discutind cu un proiectant pe care l-am adus la fata locului, acesta mi-a spus ca nu e nicio problema, tre sa construiesc boxa in termenii indicati de el si dupa aceeia face proectul de "extindere" pe care il inainteaza firmei de gaz pentru aprobare.
  Multumesc tuturor pentru sfaturi si consultare, DC
  "Diplomele mele este faptele...care, cu diplomele lor nu le pot vede..." (almanahe-drept la replica)

+ Răspuns la subiect

Subiecte similare

 1. Alimentare cu apa boiler electric
  De petre_anghel în forumul Instalatii de alimentare cu apa
  Răspunsuri: 26
  Ultimul post: 23.06.2012, 08:36
 2. Flama la prize cand alimentez orice aparat electric
  De razvan911 în forumul Instalatii electrice, iluminat si electrocasnice
  Răspunsuri: 7
  Ultimul post: 07.12.2009, 10:41
 3. Boiler electric apa cu miros urat
  De jank în forumul Instalatii de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului
  Răspunsuri: 5
  Ultimul post: 25.11.2009, 18:32
 4. Tevile de apa si curent electric trase pe podea
  De Mariana82 în forumul Instalatii de alimentare cu apa
  Răspunsuri: 1
  Ultimul post: 21.08.2009, 15:47
 5. Incalzitor instant apa (electric) vs boiler electric
  De alxvsl în forumul Instalatii electrice, iluminat si electrocasnice
  Răspunsuri: 12
  Ultimul post: 10.06.2007, 16:15

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii