Termoizolare subsol

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15019

    Termoizolare subsol

    Cel putin teoretic, este de dorit ca oricare ar fi variatiile de temperatura dinexteriorul unei constructii, acestea sa nu afecteze sau sa influenteze climatul interior. Aceasta se poate realiza doar utilizand solutii ce asigura o termoizolare sporita a suprafetelor si elementelor constructiilor, inclusiv in zonele de contact cu solul, acolo unde exista un factor suplimentar ce afecteaza negativ gradul de izolare - umiditatea.
    De multe ori termoizolarea acestor elemente lipseste cudesavarsire sau este subdimensionata, lucru ce implica cresterea consumurilor energetice atat pentru incalzire cat si pentru racire. Dincolo de aspectele legate de climatul si consumul energetic, exista inca un efect negativ, dehgradarea structurilor.

    Dimensionarea izolatiei termice este recomandat sa fie facuta la momentul zero, realizarea proiectului, de catre elaboratorul acestuia si care sa ina cont de toate elementele ce actioneaza asupra cladirii (temperatura maxima si minima, umiditatea, incarcarile din vant, influenta zonelor adiacente, pozitionare etc.) si de cerintele de la interior.

    In cazul existentei subsolului, termoizolare suprafetelor trebuie sa tina cont de anumite aspecte cum ar fi: destinatie, mod de incalzire, pozitionare in rapor cu cladirea etc.

    Principalul mod de izolare termica a subsolurilor se face utilizand diverse sortimente de polistiren extrudat sau polistiren expandat cu rezistenta mecanica mai ridicata (polistiren mai dens), solutiile fiind diversificate in functie de specificul fiecarei cladiri si aspectele mentionate mai sus.

    Despre modalitatile de izolare a subsolurilor, indiferent ca sunt la casa sau bloc, incalzite sau neincalzite, locuibile sau utilizate ca spatii de depozitare, vom discuta in acest topic.
  • andromeda2
    Incepator
    • 02.feb.2013
    • 41

    #2
    Răspuns la: Termoizolare subsol

    construiesc un demisol locuibil 2.8 m adincime pe partea nordica si a si alti3 m din 7 m sunt in pamant este nevoie de o izolare termizolare pe peretele de nord daca este ce este bun sa folosesc demisolul va fi incalzit voi avea si un semineu plus calorifere

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 15019

      #3
      Răspuns la: Termoizolare subsol

      Ati postat si in alt topic, discutam doar acolo.

      Comentariu

      • and69
        Incepator
        • 21.sep.2008
        • 96

        #4
        Răspuns la: Termoizolare subsol

        Buna ziua.
        Numele meu este Andrei. Doresc sa aflu daca pot placa la interior peretii demisolului cu placi de argila portelanata. Si o intrebare suplimentara: este nevoie in prealabil de o termoizolare a peretilor la interior inainte de placare? Daca da, cum se face aceasta si cu ce tip de materiale?
        Imobilul este o casa veche, construita la sfarsitul sec al XIX-lea. Demisolul masoara cca 40mp, adica cam 1/3 din amprenta la sol a casei si cuprinde o fosta pivnita transformata in sala de masa+bucatarie+baie servici+holisor. Pardoseala este facuta cu gresie; in prezent, baia si bucataria au peretii placati cu faianta, iar in rest pe pereti este tencuiala armata+ glet ipsos+vopsea lavabila.
        Subsolul este deci destinat spatiului de locuit!
        Ca istoric: in trecutul mai indepartat, au existat serioase probleme de umiditate datorate proastei ventilatii dar si a unei tevi de canalizare aflata in vecinatate peretilor (sub 1m distanta) care a fost inlocuta dupa cca 3 ani de reclamatii, discutii, etc.
        In prezent nu sunt infiltratii de apa (vizibile cel putin), peretii fiind uscati la interior.
        Fac mentiunea ca imobilul desi a fost renovat in anul 2000, nu a beneficiat de hidroizolatie si termoizolatie (nici macar la subsol si fundatie.)
        Va rog dati-mi o solutie tehnica, in detaliu daca se poate. Va multumesc nespus de mult!

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 15019

          #5
          Răspuns la: Termoizolare subsol

          Va referiti gresie si faianta portelanata probabil. Sigur, se poate placa subsolul cu aceast finisaj.
          Nu este necesara termoizoalrea peretilor subsolului.
          Va dam orice detaliu doriti insa dorim sa detaliati putin ce anume asteptati de la solutia tehnica. Cum se monteaza gresia si faianta sau ce anume?
          Daca vom clarifica ceerrea dvs.,lamurim si restul. Daca aveti foto din spatiul respectiv, va rog sa le postati.

          Comentariu

          • and69
            Incepator
            • 21.sep.2008
            • 96

            #6
            Răspuns la: Termoizolare subsol

            Buna ziua.
            Da, ma refer la placarea peretilor cu faianta portelanata.
            Nu sunt atat de interesat de modul de fixare a placilor pt ca nu am luat am in vedere o solutie diy, cat sunt interesat de probabilitatea aparitiei condensului, mucegaiului, etc.
            Ati auzit si dvs desigur ca si mine spunandu-se des: "peretele nu respira". Nu ma picep, dar cred ca intra-adevar trebuie ca peretele, mai ales cel aflat in pamant, demisolul/subsolul, sa nu respire, caci daca ar fi asa, ar patrunde la interior toate bacteriile, microbii, etc. Sunt mai curand interesat ca umiditatea sa nu migreze de la exterior spre interior ( si aici am in vedere ca zidurile sunt f vechi, au cca 120 ani, au avut probleme seriose in trecut care s-au rezolvat prin inlaturarea cauzei, fara a se face lucrari de reparatie si prevenire, adica tratarea zidului urmata de hidroizolatie si termoizolatie.)
            Stiu dintr-un articol citit candva ca temperatura la un anumit nivel in interiorul solului se pastreaza relativ constanta in toate anotimpurile. Daca spre exemplu, iarna, temperatura zidurilor inregistrata la exterior este de 4-5*C iar in interior sunt 22*C, nu apare fenomenul de condens???
            Pt ventilatie optima, am facut un nr de gauri in peretii exteriori si am montat grile de aerisire. Dispun si de un horn dezafectat pe care pot sa-l folosesc la o adica pt evacuarea aerului din interior, montand un ventilator cu senzor de umiditate care sa absoarba aerul. In plus, intreg spatiul, in afara de baie, este unitar d.p.d.v al ventilatiei, neexistand usi montate in spatiile de comunicare, deoarece centrala este un cazan atmosferic de pardoseala de 48KW.
            Am sa incerc sa revin cu fotografii.
            Multumesc pt ajutorul acordat.
            Ultima editare de and69; 22.aug.2016, 11:40.

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 15019

              #7
              Răspuns la: Termoizolare subsol

              Daca in acest subsolul nu este vreo problema cu umezeala, utilizarea placilor de faianta nu va genera o astfel de problema si nu aveti de ce sa va faceti griji.

              Comentariu

              • and69
                Incepator
                • 21.sep.2008
                • 96

                #8
                Răspuns la: Termoizolare subsol

                Intentionez sa plachez toti peretii!!!
                Am vazut ieri cautand in paginile forumului cu subiecte adiacente un post similar aproape cu al meu, in care propietarul spunea ca a avut faianta pe pereti si a trebuit sa o dea jos.
                Preventiv, as putea sa fac nici un tratement hidrofug si/sau termoizolant?
                Daca da, cum?
                Va rog un raspuns.

                Comentariu

                • and69
                  Incepator
                  • 21.sep.2008
                  • 96

                  #9
                  Răspuns la: Termoizolare subsol

                  Revin cu precizari importante, zic eu:
                  Am fost astazi in curtea vecinului si am inspectat peretele-calcan al casei mele. Am constatat ca de la nivelul curtii si pana la cca 1m inaltime, tencuiala casei are culoarea schimbata, praful de marmura are nuante in degrade de la brun-argila spre alb-galbui iar la pipait pare umed. In plus, in partea cea mai de jos adica 15-25 cm de la sol prezinta si un fel de"sare" acel ceva specific umezelii.
                  Curtea vecinului este cimentata cu sapa armata de cca 10 cm peste care s-a placat cu dale mici hexagonale si nivelul ei estimez ca este cu cca 20 cm mai jos de tavanul demisolului meu.
                  De spart si escavat curtea vecinului ca sa fac hidroizolatie si termoizolatie, nici vorba.
                  Ultima editare de and69; 23.aug.2016, 21:40.

                  Comentariu

                  • Gemini
                    Moderator
                    • 06.iun.2006
                    • 15019

                    #10
                    Răspuns la: Termoizolare subsol

                    Probabil tencuiala trage umezeala de la sol, daca nu si alte straturi de sub aceasta. Este un fenomen normal daca ajunge apa pe zone cu capilaritate ridicata, putem vedea si la garduri stradale. Aceasta nu inseamn aca apa pate trece dincolo de perete, intotdeauna.
                    Pe interior se poate face hidroizolatie inainte de placarea ceramica insa aceasta are doar rolul de a nu lasa umezeala din exterior sa treaca in interior. Cum nu este cazul sa aveti umezeala pe peretii actuali ai subsolului, nu vad necesitatea acestei hidroizoaltii.

                    Comentariu

                    • and69
                      Incepator
                      • 21.sep.2008
                      • 96

                      #11
                      Răspuns la: Răspuns la: Termoizolare subsol

                      Va rog un raspuns d-na/d-le moderator.

                      Comentariu

                      Procesare...