Gratar de gradina pe lemne

Ghid de cumpărături – 6 motive să alegi un grătar de grădină pe lemne

10 august, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mâncarea are un alt gust, un gust delicios, atunci când este pregătită afară, în propria curte, la un foc de lemne, cu mirodeniile pe care le apreciezi, într-un cadru destins, alături de prieteni.

De altfel, grătarul de grădină este atât de apreciat de noi atât din prisma faptului că poți oricând pregăti o friptură delicioasă, poate chiar în fiecare seară, cât și datorită stării pe care acesta o generează, de voie bună.
Din aceste motive nicio curte nu ar trebui să fie privată de un astfel de element, decorativ și atât de funcțional.

Și pentru că la tot pasul găsești grătare de grădină, de la benzinării și până la marile magazinele de specialitate de bricolaj, cum faci să-l alegi pe cel mai bun, pe cel care să te țină mulți ani de aici înainte?

Ți-am pregătit noi o listă, un ghid care să te ajute în luarea celei mai bune decizii.

1. Primul lucru pe care ar trebui să-l știi despre grătarele de grădină este că acestea sunt disponibile în trei variante, pe gaz, electric și pe lemne sau cărbune. Ori, pentru că pentru majoritatea dintre noi un grătar adevărat este cel în care se stârnește vâlvătaia focului, în care flacăra se domolește cu un strop generos de bere sau jarul se ațâță cu evantaiul, ne vom opri la acesta din urmă. Nimeni nu contestă calitățile celorlalte două modele, însă spiritul nostru tradiționalist este mult mai atașat de grătarul pe lemne și despre el ar trebui să aflăm mai multe.

2. Designul grătarului de grădină este un alt aspect care ne poate influența luarea unei decizii, de multe ori corelată cu dimensiunea propriei curți și cu bugetul de care dispunem. Astfel, într-o grădină mică un grătar de dimensiuni mai mici este obligatoriu pentru a da naștere unui decor proporțional, unui spațiu atrăgător. Din metal, dar cu o înălțime foarte joasă care ar putea să devină incomodă în timp, sau placate cu piatră naturală, precum cele de aici, care-ți oferă o postură confortabilă în timp ce întorci mici pe grătar și un spațiu mult mai generos pentru pregătirea mai multor tipuri de preparate în același timp, grătarele de dimensiuni potrivite cu siguranță își vor găsi un loc în grădina ta. În plus, cele realizate din materiale solide, finisate cu piatră naturală rezistentă la temperaturi ridicate, au o durată de viață cu mult mai mare decât orice alt model. Cât privește forma și finisajele acestea trebuie alese în raport cu stilul care te caracterizează. Poți opta pentru o formă originală atipică, ce îmbină modernul cu rusticul, perfectă pentru o grădină minimalistă sau te poți orienta către un model care să-ți aducă un strop generos de rustic în grădină, care poate fi „condimentat” cu lădițe din lemn, carafe din pământ pictat și multe alte accesorii foarte colorate.

3. Dimensiunea suprafeței de gătit te poate ajuta, de asemenea, să te decizi. Raportându-te la numărul de persoane pentru care obișnuiești să gătești în mod regulat, vei știi cu siguranță dacă este cazul să te orientezi către un grătar mic din metal sau către unul solid finisat într-un material natural extrem de atrăgător. Astfel, dacă la masa ta se aduna undeva la 6 persoane, un grătar cu o suprafață de gătit care să oscileze între 38 și 58 centimetri pătrați ar trebui să fie numai bun.

4. Accesoriile cu care este dotat grătarul de grădină este un alt lucru pe care ar trebui să-l iei în seamă. În timp ce în cazul grătarele conveționale fumul se împrăștie în toată curtea, în cazul unui grătar placat cu piatră naturală, de exemplu, fumul este direcționat către horn, fiind mult mai ușor de gestionat situația. Totodată, acesta din urmă poate fi însoțit de o masă de lucru asortată unde poți monta o chiuvetă, spațiu de depozitare pentru lemne și cărbune, precum și uși care să ascundă combustibilul utilizat pentru funcționarea grătarului pe lemne.

5. Un alt motiv pentru care ar trebui să te convingă să optezi pentru un grătar de grădină care funcționează cu lemne sau cărbune este ușurința cu care acesta poate fi pus în funcțiune. În cazul modelelor pe gaz sau electrice acestea trebuie racordate la o sursă de curent sau de gaz pentru a putea fi folosite, fapt care va implica efort și investiții suplimentare din partea ta.

6. Cu toate că spre deosebire de modelele amintite un pic mai sus grătarul pe lemne nu-ți permite reglarea temperaturii, mâncarea va avea un gust extraordinar. Niciun preparat nu se poate compara cu cel pregătit la un foc/jar de lemne. În plus, poți crea două zone de gătire, una extrem de ridicată și alta moderată. Acest lucru îl poți realiza prin direcționarea într-o parte a grătarului a jarului format și plasarea în imediata vecinătate a unei oale din aluminiu umplute cu apă. acesta poți găti legume la abur.

#maibunpegratar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Compresoarele de aer: de ce sunt utile in gospodarie si ce trebuie sa stii despre folosirea lor Compresoarele de aer: de ce sunt utile in gospodarie si ce trebuie sa stii despre folosirea lor
Sofranul: sfaturi de plantare si intretinere ale celui mai scump condiment din lume Sofranul: sfaturi de plantare si intretinere ale celui mai scump condiment din lume
Prepara corect zeama bordeleza Prepara corect zeama bordeleza
FOLOSIREA TUBURILOR (INVELITORILOR) DE PROTECTIE A VITEI-DE-VIE DUPA INFIINTAREA PLANTATIILOR FOLOSIREA TUBURILOR (INVELITORILOR) DE PROTECTIE A VITEI-DE-VIE DUPA INFIINTAREA PLANTATIILOR
10 Sfaturi Simple si Utile Despre Cum sa Ingrijesti Trandafirii Cataratori 10 Sfaturi Simple si Utile Despre Cum sa Ingrijesti Trandafirii Cataratori
Bucuria verii pentru fiecare situatie: muscatele colorate fac viata mai frumoasa Bucuria verii pentru fiecare situatie: muscatele colorate fac viata mai frumoasa

Vezi mai multe articole