Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Viespi

Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare

09 august, 2022

Viespile traiesc in colonii, construindu-si cuiburi in copaci sau sub acoperisul casei tale. Cuibul construit de viespi are forma unui fagure si este realizat din lemn maruntit. Textura cuibului este asemanatoare cu textura hartiei. Viespea seamana foarte bine cu albina, doar ca are corpul mai mare si mult mai lung. Daca in prima parte a verii nu prea te intalnesti cu ele, viespile isi fac simtita prezenta toamna, cand sunt atrase de sursele de zahar. Contrar asteptarilor, viespile aduc si cateva beneficii pe langa casa omului. Ele distrug unele insecte daunatoare din gradini si livezi, de exemplu omizile si afidele. Pe de alta parte, viespilor le place nectarul florile, contribuind astfel, alaturi de albine si fluturi, la polenizare. Din pacate, acestea sunt cam singurele beneficii pe care…

mai mult >
on

Produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor

12 iulie, 2022

Fiecare gradinar isi doreste ca plantele pe care le cultiva sa fie sanatoase, rezistente si sa asigure o productie bogata si delicioasa. Insa, plantele sunt organisme vii, prin urmare, extrem de vulnerabile in fata bolilor, a daunatorilor si chiar a schimbarilor bruste de temperatura. Astfel ca, a avea plante sanatoase si roditoare in fiecare an este o adevarata provocare pentru orice gradinar. Iti doresti fructe si legume cat mai mari, coapte uniform si delicioase? Ei bine, respectand un plan de nutritie corespunzator si folosind produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor, vei putea obtine acest lucru. Iata in continuare cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand doresti sa folosesti ingrasaminte in perioada de maturare a fructelor. Administrarea corecta a ingrasamintelor…

mai mult >
on

Deciziile inspirate se iau vara

04 iulie, 2022

Universul caselor noastre se continua firesc cu amenajarea exterioara a gradinilor. De aceea, avem o rubrica dedicata: Amenajari Exterioare – Gradina, atat in Forum cat si in site, unde urmarim cu interes discutiile despre calitatea si intretinerea gazonului, tratamentul plantelor decorative si combaterea daunatorilor sau idei privind constructiile specifice: de la alei si mobilierul de gradina, pana la sere sau casuta cainelui de paza. In ceea ce priveste catalogul PARTENERI DE INCREDERE Misiunea Casa, sustinem companiile romanesti. Spre exemplu: Marcoser este o afacere de familie, 100% romaneasca, lider pe piata din Romania in ceea ce priveste consultanta in horticultura si furnizarea unei game largi de produse de care legumicultorii au nevoie, de la infiintarea culturilor si pana la recoltare.…

mai mult >
on

Cum protejam culturile de temperaturile inalte?

08 iunie, 2022

In ultimii ani s-a remarcat o crestere a temperaturilor din timpul verii. Mai mult decat atat, incalzirea globala se accentueaza atat de rapid, incat extrem de multe specii de plante si animale nu mai gasesc puterea de a se adapta noilor conditii. Stim cu totii ca valurile de caldura, o consecinta a incalzirii globale, implica riscuri si pentru sanatatea populatiei. Dar daca noi oamenii ne putem proteja de razele puternice ale soarelui, ce se intampla insa cu plantele din gradinile noastre, cum le putem proteja astfel incat sa se mentina sanatoase si sa ne asigure o recolta bogata? Arsura solara – Cum afecteaza aceasta plantele? Arsura solara este o problema des intalnita la culturile horticole. Aceasta afectiune este declansata de temperaturile ridicate, de lipsa apei si de radiatiile puternice…

mai mult >
on

Produse de fertilizare special create pentru agricultura organica

11 mai, 2022

Odata cu cresterea restrictiilor privind utilizarea produselor agrochimice de sinteza, tot mai multi agricultori se orienteaza catre produse de fertilizare special concepute pentru agricultura organica. Aceasta directie poate fi observata in toata lumea si este incurajata si de cererea tot mai mare pentru produsele obtinute pe cale naturala. Ce este agricultura organica Agricultura organica este o metoda folosita de agricultorii care urmaresc sa produca alimente cat mai sanatoase, utilizand doar substante si procese naturale. Este important sa mentionam faptul ca agricultura organica are un impact limitat asupra mediului inconjurator, caci ea urmareste: Folosirea in mod responsabil atat a energiei, cat si a resurselor naturale; Cresterea fertilitatii solului; Mentinerea calitatii apei la un…

mai mult >