Hobby

Daca iti plac florile ai nevoie de cele mai bune sfaturi legate de ingrijirea lor si de ghivece cu personalitate. Afla cum trebuie sa le pregatesti pentru plecarea ta in vacanta. Ai talent mestesugaresc? Iti aratam cum poti incondeia oua. Ai o pasiune pentru carti rare si pretioase? Iti propunem sfaturi pentru colectionarea si depozitarea lor.

on

Vrei sa faci sport la tine acasa? Iata cateva sfaturi

27 iulie, 2015

Pentru a fi in forma, a-ti pastra tonusul muscular si pentru a ramane sau ajunge la greutatea optima, este important sa faci exercitii fizice. Unii merg la sala de fitness, altii prefera sa alerge in parc atunci cand le permite vremea, dar nu toti reusesc sa ajunga la sala sau in parc, din cauza programului prea incarcat. Intr-o astel de situatie, iti ramane solutia exercitiilor fizice pe care sa le faci la tine acasa. Iata cateva sfaturi pentru un astfel de proiect. In primul rand, stabileste-ti un program pe care sa-i si respecti. Fie dimineata devreme, poate la 6:30, fie seara tarziu, la ora 23:00, aloca-ti 30 de minute in care sa faci aceste exercitii. Sub nicio forma nu cauta scuze pentru a nu le face. Atata timp cat ai un program riguros de la care nu te abati, aceste exercitii vor deveni…

mai mult >
on

Cum pastrezi vinul la tine acasa

17 iunie, 2015

Daca este pastrat in conditii necorespunzatoare, vinul isi pierde din savoare sau chiar poate sa se strice. Orice om pasionat de aceasta bautura nobila stie acest lucru. Dar, daca este pastrat in conditii optime de temperatura, umiditate, luminozitate, ventilatie, vinul devine tot mai bun o data cu trecerea anilor. Iata ce trebuie sa cunosti despre pastrarea vinului acasa. In primul rand, vinul nu trebuie depozitat in frigider, debara sau vitrina deoarece isi va pierde din savoare. Locurile optime in care vinul se pastreaza cel mai bine sunt crama si pivnita. Reguli pe care sa le respecti pentru pastrarea corespunzatoare a vinului: Umiditatea optima din crama sau pivnita trebuie sa fie intre 50% si 80%. Umiditatea ridicata afecteaza dopul de pluta si compromite calitatea vinului. Daca umiditatea…

mai mult >
on

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului

09 iunie, 2015

Bonsaiul nu este o planta, ci este numele dat unei plante care este cultivata intr-un ghiveci si, prin iscusinta si creativitate, este taiata si mentinuta la o anumita forma si dimensiune. Poti creste un bonsai doar daca iubesti cu adevarat acea planta, daca o ingrijesti cu rabdare si cu pasiune. Bonsaiului trebuie sa ii acorzi foarte multa atentie. Se spune ca bonsaiul este iluminare si aduce pace in spirit, probabil acesta este motivul pentru care chinezii si japonezii sunt cei care au ridicat aceasta activitate la rang de arta. Bonsaiul in China si Japonia In China, bonsaiul este mai contorsionat si reprezinta un simbol. In Japonia, bonsaiul trebuie sa fie nu atat contorsionat, cat rafinat. Japonezii creeaza, cu ajutorul bonsailor, adevarate peisaje in miniatura. Ingrijirea bonsaiului Bonsaiul…

mai mult >
on

Cum pastrezi in siguranta discurile de vinil

28 mai, 2015

In ziua de azi, muzica preferata o pastram si o ascultam din calculatorul personal, telefonul mobil sau cloud. Dar, inainte sa fie stocata in format digital, muzica era inregistrata pe casete audio, benzi de magnetofon, discuri de vinil sau compact discuri, vinilul si compact discul asigurand si cea mai buna calitate a sunetului. Numerosi melomani apreciaza muzica redata de pick-up si colectioneaza discuri de vinil. Desi acestea sunt tratate anti-fungic si nu mucegaiesc, discurile de vinil trebuie depozitate si intretinute corespunzator. Depozitarea Discurile de vinil trebuie depozitate vertical. Daca sunt depozitate pe plan orizontal, atunci cand este scos un disc din stiva, acesta risca sa se zgarie. In plus, cand sunt depozitate unul peste celalalt, discurile se taseaza si se pot deforma.…

mai mult >
on

Cum plantezi si ingrijesti lamaii ca arbusti de interior

27 mai, 2015

Chiar daca lamaile pe care le cumparam de la supermarket sunt aduse din tari cu o clima mult mai calda decat tara noastra, lamaiul poate sa creasca si sa infrumuseteze orice casa din Romania. Iata cum poti cultiva si ingriji chiar tu acest arbust. Nu-i greu deloc. Plantarea lamaiului. Alege semintele din 3-4 lamai. Spala-le bine apoi lasa-le 4 ore intr-un pahar cu apa calduta, asezat la fereastra, in lumina. Acest lucru va stimula incoltirea rapida a semintelor. Cumpara de la magazinele de specialitate pamant special pentru citrice. Acest tip de pamant este format in mare parte din lut si nisip, ceea ce asigura o buna drenare. Umple cateva pahare din plastic cu acest tip de pamant. Realizeaza un orificiu in fundul paharului si planteaza cate o saminta in fiecare pahar. Uda cu putina apa. Aseaza…

mai mult >