Hobby

Daca iti plac florile ai nevoie de cele mai bune sfaturi legate de ingrijirea lor si de ghivece cu personalitate. Afla cum trebuie sa le pregatesti pentru plecarea ta in vacanta. Ai talent mestesugaresc? Iti aratam cum poti incondeia oua. Ai o pasiune pentru carti rare si pretioase? Iti propunem sfaturi pentru colectionarea si depozitarea lor.

Cheesecake cu caramel

Cheesecake si caramel, o combinatie inspirata

01 februarie, 2013

Iti propunem o reteta de desert usor de pregatit, ce va avea un gust mult mai bun decat atunci cand e cumparat din cofetarie. Nu te voi minti, aceasta prajitura delicioasa are ceva calorii, insa o poti considera mica ta placere secreta, inainte de a te reintoarce la dieta echilibrata. Atat timp cat faci suficienta miscare, nu lenevesti in fata televizorului si ai grija sa consumi cat mai multe fructe si legume, silueta ta nu va avea de suferit. Iata de ce ai nevoie si cum poti pune reteta in practica. Ingrediente: - 2 cesti de firimituri de biscuiti graham - 3 oua - 1/2 ceasca de unt topit - 2 linguri de zahar - 3 cutii de crema de branza mascarpone - 1/4 ceasca de cafea tare - o ceasca de zahar alb - o cutie de smantana - 10 felii subtiri de lamaie - 2 lingurite de extract de vanilie - topping…

mai mult >
ingrijire plante apartament

Ingrijirea plantelor de apartament pe timp de iarna

07 decembrie, 2012

In mod normal, plantele de apartament sunt prospere pe timp de vara si primavara, dar adevarata provocare consta in a le ajuta sa supravietuiasca peste iarna. Totusi, nu e nimic mai frumos decat sa te poti bucura de un coltisor de verdeata in timp ce afara zapada se asterne pe pamant. In timpul sezonului cald, plantele se aclimatizeaza, daca au fost tinute afara, la anumite conditii de lumina, temperatura si umiditate. Cu siguranta, au beneficiat de mult mai multa lumina si de un climat mai umed decat beneficiaza in mod normal in spatii inchise. De asemenea, s-au adaptat la fluctuatii de temperatura de pana la 20 de grade Celsius intre zi si noapte. Pe masura ce vremea se raceste, noptile devin mai lungi si aducem plantele in interior, mediul acestora de trai se confrunta cu schimbari bruste.…

mai mult >
Sfaturi pentru depozitarea sau colectionarea cartilor

Sfaturi pentru depozitarea sau colectionarea cartilor

16 noiembrie, 2012

Cu totii avem hobbyuri mai mari sau mai mici, costisitoare sau ieftine, carora le alocam timp si parte din viata si chiar casa noastra. Unii pescuiesc, altii merg la fiecare meci al echipei de fotbal favorite, multi dintre noi colectionam obiecte care au valoare materiala sau sentimentala. Timbre, carti postale, capace de la absolut toate berile din lume, machete de avioane, masini. In functie de obiectele pe care le colectionam, se intampla sa avem nevoie de conditii speciale pentru expunerea lor. Daca timbrele sunt tinute in clasoare, in cazul cartilor rare avem nevoie de mai mult decat biblioteci si rafturi. Cartile, cu cat sunt mai vechi, cu atat sunt mai pretentioase cand vine vorba de colectionarea lor. Paginile si legaturile se pot deteriora foarte usor sub actiunea factorilor de mediu.…

mai mult >
lemnul lichid

Lemnul lichid, materialul viitorului

06 ianuarie, 2011

Inventia apartine unei echipe de cercetatori de la Institutul de tehnologie chimica Fraunhofer (ICT) din Pfinztal (Germania) si reprezinta o alternativa ecologica la masele plastice obtinute din petrol. Substanta care sta la baza noului material denumit Arboform sau “lemnul lichid”este biodegradabila si se obtine prin combinarea celulozei, a plantelor industriale (canepa, in) si a ligninei. Considerata pana acum un element rezidual, obtinut in cadrul procesului de fabricare a hartiei, lignina era folosita drept combustibil, dar in ultimii ani cercetarile au aratat ca este o substanta care ofera taria lemnului, capatand forma unor granule ce pot fi topite. Astfel s-a obtinut un material din care se poate fabrica aproape orice, de la mobilier, accesorii, jucarii, inlocuirea carcaselor din…

mai mult >
Propriul furnizor de plante aromatice

Propriul furnizor de plante aromatice

09 iulie, 2010

Plantele aromatice, unele cunoscute sub denumirea de condimente, sunt necesare in orice bucatarie. Daca aveti langa casa o portiune de teren, oricat de mica, dar amplasata in bataia soarelui, aceste plante pot fi cultivate cu usurinta, scutindu-va de drumul pana la raionul de condimente de la magazin si oferindu-va, mai ales, un aliment intotdeauna proaspat si sanatos. O parte dintre ele fiind plante mediteraneene, pentru a avea o buna vegetatie au nevoie de mult soare si caldura. In plus, daca aveti o gradina mai mare, un colt amenajat cu astfel de plante vor intregi imaginea de ansamblu cu aspectul lor exotic si interesant. Iata cateva dintre ele. Menta Este o planta foarte rezistenta, perena si care se inmulteste prin divizarea radacinii. Se poate planta in orice perioada de dezvoltare…

mai mult >