Hotelul-scoica din Beijing

17 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Beijing este un oras cu o istorie de peste 3000 de ani a carui arhitectura traditionala este extrem de bine prezervata. In acelasi timp, peisajul orasului se schimba cu fiecare zi ce trece, iar arhitectura moderna ia forme nebanuite. Beijingul este renumit la nivel international pentru o viziune arhitecturala aparte ce duce la realizarea unor constructii futuriste si inovatoare.

Noile cladiri ale Beijingului par sa ia forme din ce in ce mai dramatice. O astfel de constructie este hotelul Yanqi Lake Kempinski ce urmeaza sa se deschida la sfarsitul anului 2014. Conform planurilor oficiale, hotelul va arata asemenea unui soare ce rasare, va avea o intrare ca o gura de peste, iar din laterala va semana cu o scoica – un simbol al norocului in cultura chineza.

A fost nevoie de 60 de zile pentru ca arhitectul Zhang Hai Ao si echipa sa internationala sa puna la punct planul cladirii. Aceasta foloseste panouri solare si alte tehnologii prietenoase cu mediul. Designul interiorului este creat de catre o firma de arhitectura interioara si ramane fidel celui mai extravagant lux.

Hotelul este plasat pe malul lacului Yangi si ofera vederi panoramice extraordinare ale muntelui Yanshan si a unei sectiuni a Marelui Zid. Intreaga constructie este acoperita in intregime cu panouri de sticla ce reflecta culoarea cerului si a lacului.
Piesa centrala din holul hotelului este o opera de arta realizata pe comanda ce se compune din mii de bucati sferice de sticla. Aceste bucati atarna asemenea unei perdele stralucitoare de-a lungul scarii principale.

Impresionanta constructie este o bijuterie a arhitecturii moderne atat in exterior cat si in interior.

Sursa: homeanddecor.com.sg

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Improspatarea designului interior cu investitii minime Improspatarea designului interior cu investitii minime
Gara de Nord Gara de Nord
Constructii vechi si noi Constructii vechi si noi
Muzeul Taranului Roman Muzeul Taranului Roman
Podeaua de apa Podeaua de apa
Parcul Carol Parcul Carol

Vezi mai multe articole