Igienizare apartament

Igienizarea apartamentului

28 iunie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In momentul in care achizitionezi o locuinta, inainte sa o mobilezi si sa te muti in ea, ai doua variante: fie o renovezi complet, fie o igienizezi. Nu te poti muta intr-o locuinta care nu a fost igienizata in prealabil deoarece asta poate afecta sanatatea familiei tale. O locuinta curata iti ofera o satisfactie si un sentiment de placere atunci cand intri in casa. Imaginea locuintei este imaginea pe care altii o au despre tine atunci cand intra pentru data in casa ta.

Ok, sa presupunem ca ai achizitionat un apartament mobilat si vrei sa pastrezi gresia, faianta, mobila, tot. Cum poti sa igienizezi peretii, mobila din bucatarie, sufragerie si dormitor, gresia, faianta, bucataria, baia, pachetul fara sa afectezi vopseaua de pe pereti si suprafata mobilei? Incercam sa raspundem la aceasta intrebare in materialul urmator.

Pentru a igieniza gresia si faianta poti folosi diverse substante de tip detartrant precum Nufarul de la farmec. Atentie, detartrant il poti folosi doar pe portelanuri, NU si pe suprafete din acril sau email. Daca ai o cada de baie din acril, nu o igieniza cu  substante de tip detartrant

Daca peretii sunt zugraviti cu vopsea lavabila, atunci ii poti igieniza folosind o solutie compusa din 250 grame de amoniac, 125 mililitri de otet alb, 65 grame de bicarbonat de sodiu si 4 litri de apa calda. Iti recomandam sa cureti in prealabil peretele de praf, folosind o carpa umeda, iar solutia de curatare sa o testezi intai pe o mica suprafata de perete, una care in mod normal este ascunsa de mobila.

Parchetul si mobila le vei curata cu solutii speciale pentru lemn, majoritatea au si efect dezinfectant si anti-bacterian. Pentru dezinfectarea vasului de toaleta, a chiuvetelor si a cazii din baie poti folosi orice produs de curatenie din hypermarket.

Nu uita sa incepi curatenia de sus, de la tavan, si sa continui cu ea pana jos, la podele. Acestea vor fi ultimele igienizate. In cazul in care folosesti produse chimice, este important sa citesti eticheta si sa le aplici folosind manusi de protectie, eventual o masca pentru gura si ochelari pentru a-ti proteja ochii.

Confortul si sanatatea familiei si prietenilor tai sunt cele mai importante, de aceea trebuie sa tratezi cu responsabilitate maxima igienizarea casei tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi
Secretele curateniei impecabile Secretele curateniei impecabile
Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea a II-a) Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea a II-a)
De ce este important sa aerisim frecvent casa? De ce este important sa aerisim frecvent casa?
Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre
Plante care purifica aerul din camera Plante care purifica aerul din camera

Vezi mai multe articole