Improspatarea designului interior cu investitii minime

11 septembrie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

V-ati plictisit de aspectul locuintei dumneavoastra si vreti sa schimbati designul interior fara sa cheltuiti prea multi bani. Nu este chiar atat de dificil pe cat pare la prima vedere. O prima solutie ar fi sa adaugati ceva culoare in designul interior al casei. Asta nu inseamna ca trebuie sa zugraviti.
 
Este suficient sa adaugati pe peretele central un tapet cu un decor, care, la randul lui, poate fi schimbat foarte des fara prea mari eforturi. Incercati sa mentineti culoarea dominanta din tabloul respectiv in designul interior din toate camerele. Schimbati ramele foto ale tablourilor cu unele in aceeasi nuanta, schimbati draperiile, cuvertura de pe pat si fetele de perna si folositi o panza in aceeasi culoare. Mai mult de atat,
design interior
puteti vopsi chiar si usile dulapurilor in aceasta culoare pentru a schimba cu adevarat designul interior. De preferinta, designul interior trebuie sa fie dominat de o culoare cat mai aprinsa. Daca nu stiti sigur cum sa folositi culorile pentru a evita riscul ca cea dominanta sa va copleseasca si sa va oboseasca, aplicati formula 60-30-10. Conform acesteia, culoarea predominanta trebuie sa acopere aproximativ 60% dintr-o camera, incluzand peretii. Cei 30% se refera la ramele geamurilor, draperii, covoare, iar 10% din designul interior trebuie sa fie nuante de accent.
 
Si daca vorbim de nuante de accent care sa va invie designul interior, acestea pot fi folosite fara nicio teama la draperii si perdele. Puteti chiar crea un set de draperii originale, in care sa folositi mai multe tipuri de materiale, dar care sa mentina acelasi ton de culoare. Iar faptul ca un obiect de mobilier este vechi si v-ati plictisit de el nu este un motiv suficient sa il aruncati. Vopsiti-l si il veti transforma intr-un punct de focalizare al designului interior. Mutati obiecte din sufragerie in hol si pe cele din hol in sufragerie. Cand veti intra pe usa casei veti avea astfel senzatia ca aveti un mobilier nou, iar designul interior va fi complet schimbat. Inlocuiti usile sifonierului cu usi culisante din sticla, si astfel il veti putea muta cu usurinta in living, iar in final veti constata ca sufrageria nu a devenit brusc mai mica asa cum v-ati fi asteptat. Cel putin din punct de vedere al aspectului, pentru ca daca va apucati de masurat, intr-adevar veti avea mai putin spatiu, dar oglinzile creeaza senzatia unei camere mai mari.
 
Nuantele de accent de care va vorbeam mai sus pot fi folosite si in cazul podelelor. Designul interior va fi cu totul altul daca inlocuiti o placa sau doua din parchetul din lemn de fag sau stejar cu unele colorate. Daca vi se pare prea complicat, puteti lipi peste placa de parchet o folie colorata speciala pentru lemn. La fel procedati si pentru a schimba designul interior in bucatarie si baie. Lipiti peste cateva placi de gresie si faianta bucati de vinil. Puteti crea contraste de culori de accent cu ajutorul acestor accesorii, iar astfel, aspectul retro pe care il va capata casa cu siguranta va improspata designul interior de care v-ati plictisit. Daca aveti la dispozitie un spatiu gol mai mare, cum ar fi mijlocul sufrageriei, folositi mai multe folii colorate pentru a delimita fiecare zona a camerei. Culoarea de accent folosita la podea trebuie sa aiba continuitate cu draperiile pentru a avea un design interior care respecta regulile creatorilor. Pentru a crea senzatia unui spatiu mai mare draperiile se prind de tavan si trebuie sa mature podeaua. Daca ele sunt prea scurte, lungiti-le pur si simplu adaugand o bucata de material in aceeasi culoare cu placile proaspat montate in podea.
 
Acestea sunt doar cateva dintre solutiile la indemana pentru a schimba designul interior al casei dumneavoastra fara a face investitii majore. Despre alte idei propuse de specialisti vom vorbi in saptamanile viitoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Top 5 tendințe în arhitectură în 2021 Top 5 tendințe în arhitectură în 2021
Casele pasive - o investitie care aduce economii Casele pasive - o investitie care aduce economii
Structuri arhitecturale din beton si fier Structuri arhitecturale din beton si fier
Casa flamboaianta - Partea I Casa flamboaianta - Partea I
Pentru un plus de personalitate da-i spatiului tau o nota de eleganta si stil folosind plinte decorative, cornise si brauri Pentru un plus de personalitate da-i spatiului tau o nota de eleganta si stil folosind plinte decorative, cornise si brauri
Podeaua de apa Podeaua de apa

Vezi mai multe articole