Imprumuturi de nevoi personale fara ipoteca

19 septembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De la ce banca luam cel mai mare credit?
 
Perioada maxima de acordare a unui credit de nevoi personale fara ipoteca este un aspect important de stiut la solicitarea imprumutului. Cu cat aceasta perioada este mai mare, cu atat suma creditata va fi mai mare, iar rata lunara mai mica.
Perioada de creditare difera de la o banca la alta. Unele banci sunt dispuse sa ne imprumute pe maximum cinci ani, pe cand la altele ne putem intinde cu ratele si pe 10 ani. Exista si limite maxime ale creditului pe care-l putem obtine. De la unele banci putem imprumuta cel mult 5.000 de euro, pe cand altele ne ofera chiar si 20.000 de euro, fara garantii imobiliare.
 
Perioade maxime
 
Conform unei analize realizate de ghiseulbancar.ro, pe primul loc, cu o perioada maxima de creditare de 10 ani, se situeaza bancile: BCR, HVB Tiriac Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Finansbank si Volksbank. Urmeaza BRD la creditul Expresso Lejer, Alpha Bank la credite cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro si Banca Transilvania cu o perioada maxima de creditare de sapte ani. ABN AMRO este singura cu o perioada maxima de creditare de sase ani. Lista este incheiata de Raiffeisen, OTP, Piraeus Bank, BRD la creditul Expresso Standard si Alpha Bank pentru credite mai mici de 5000 de euro cu o perioada maxima de creditare de numai cinci ani.
 
Sume maxime
 
In privinta sumei maxime imprumutate, primul loc este impartit intre HVB Tiriac Bank si Banca ABN AMRO, amandoua oferind un plafon maxim de creditare de 20.000 de euro. Tare din spate vine Finansbank, cu o suma maxima de creditare de 15.000 de euro. Cea mai mare pondere in cazul sumei maxime de acordare o are suma de 10.000 de euro practicata de majoritatea bancilor: BCR, BRD, Raiffeisen, Unicredit, Alpha Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Volksbank, Piraeus. Codasa in privinta acestei sume maxime de creditare este OTP Bank, oferind un imprumut maxim de numai 5.000 de euro.
 
Credit prin telefon sau internet
 
Pentru solicitarea creditului, majoritatea bancilor impun necesitatea prezentarii la una dintre unitatile sale. Doar Bancpost si Banca Romaneasca ofera posibilitatea creditarii prin telefon. Prezentarea la banca fiind necesara doar pentru incheierea formalitatilor. Exista si posibilitatea comandarii unui credit prin internet precum in cazul BCR.
Toate bancile acorda credite in lei. Mai exista posibilitatea obtinerii imprumutului in euro (BCR, BRD, Raiffeisen, Unicredit, Banca Tiriac, ABN AMRO, Alpha Bank, Bancpost, Finansbank, Volksbank, OTP, Piraeus Bank), dolari (BCR, Banca Tiriac, Alpha Bank, Bancpost) sau franci elvetieni (OTP Bank).
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

periferie periferie
O jumatate de milion de romani vor arde gazul pe banii primariilor O jumatate de milion de romani vor arde gazul pe banii primariilor
Indienii de la Asmita Gardens aduc pe pia?a un showroom imobiliar cu apartamente la scara reala Indienii de la Asmita Gardens aduc pe pia?a un showroom imobiliar cu apartamente la scara reala
Targul PROJECT EXPO: Imobiliare aduce in prim plan Targul PROJECT EXPO: Imobiliare aduce in prim plan "casa verde" - 13 Februarie 2009
Tinerii in varsta de pana la 35 ani care detin o garsoniera ar putea accesa programul Tinerii in varsta de pana la 35 ani care detin o garsoniera ar putea accesa programul "Prima Casa"
Retrocedarile se plimba intre primariile Capitalei Retrocedarile se plimba intre primariile Capitalei

Vezi mai multe articole