incalzire cu panouri radiante

Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate

04 decembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand faci o investitie pe termen lung este bine sa identifici toate alternativele, sa stii avantajele si dezavantajele fiecarei alternative, sa pui in balanta beneficiile si costurile, apoi sa iei cea mai buna decizie posibila. Evident ca de la aceasta regula nu face exceptie nici alegerea sistemului de incalzire a casei tale, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o investitie pe care o faci pentru o perioada foarte lunga de timp, de obicei de la 10 ani in sus. Din multitudinea ofertelor si variantelor de sisteme de incalzire aflate pe piata in acest moment, azi vom prezenta panourile radiante.Panourile radiante sunt considerate cele mai moderne si eficiente sisteme de incalzire ale momentului.

Panourile radiante au multe avantaje, cele mai importante fiind randamentul si consumul. Randamentul energetic al unui panou radiant este de 96-98% in conditiile in care consumul este cu 50% mai mic decat al oricarui alt sistem de incalzire care foloseste energia electrica. Functionarea sa nu depinde de presiunea gazelor iar, pe de alta parte, nu-i de neglijat evolutia pretului gazelor naturale, acestea scumpindu-se in ultimii ani cu mult mai mult decat s-a scumpit curentul electric.

In plus, panourile radiante sunt benefice pentru sanatatea celor din preajma lor. Imbunatatesc circulatia sangvina, vitalizeaza globulele rosii, cresc imunitatea organismului si au efect antibacterian, curata aerul din incapere, reduc stresul.

Mai mult decat atat, inlatura igrasia din camere, nu produc zgomot, praf, fum sau gaze toxice si nu au risc de explozie sau incendiu.

Pretul unui panou radiant nu-i tocmai mic, un panou cu o suprafata de 60x150 cm, capabil sa incalzeasca o camera cu o suprafata de 20-25 m2 costa aproximativ 550 euro. Dar daca pe langa toate aceste avantaje adaugam si durata medie de viata de 20-25 ani, putem spune ca investitia in panouri radiante merita.

Sursa pozei: multiheat-energysystems.co.uk

Adauga un comentariu


14 Comentarii

Ana Pop

25 iulie, 11:00

Privind situatia delicata a cresterii pretului gazelor ne putem indrepta atentia catre sistemul energetic care este alternativa mult mai viabila pentru consumatorul casnic. Unul dintre cei mai mari consumatori casnici de energie il reprezinta sistemul de incalzire .Panouri radiante sunt cu siguranta sistemul de incalzire al viitorului avand un randament foarte ridicat si un consum electric scazut.

Maria

19 decembrie, 23:22

Sunt frumoase si usor de montat ..dar... ce te faci cu blocurile mai vechi la care instalatia nu suporta prea multi consumatori ...mai ales asa de puternici...eu de exemplu am boiler si aer conditionat...dar nu le pot folosi in acelasi timp ,pentru ca mi-a luat foc panoul cu sigurante......deci conlcuzia or fi bune pentru cei care isi construiesc acum casele si isi pot realiza instalatia de la bun inceput pentru valori mari....

viorel 13/12/2012

13 decembrie, 16:47

Am panouri radiante de ceva vreme De cand a inceput vremea rece am inceput sa le folosesc, zilele acestea vecinul de la etajul superior mi-a " reprosat " ca podeaua lui este calda in dreptul zonei unde am panourile el asistand la montaj si deci stiind unde sunt amplasate. As putea monta folie izolanta ca pentru calorifere fara sa afectez puna functionare (ma refer la faptul ca unda de caldura reflectata sa nu afecteze panoul)

silviu

09 decembrie, 18:07

dar instalatia electrica din casa necesita caracteristici speciale daca firele de curent sunt din aluminiu sau din cupru

Adrian Andronache

09 decembrie, 18:03

@Victor: pai e simplu, 1MWh termic=1.05MWh electric=approx 1000 lei. (pretul energiei electrice la consumuri mai mari de 3kWh/zi este dublu fata de consumurile sub 3kWh/zi)
@Emil: Bineinteles ca nu e posibil; de fapt panourile radiante au fost initial gandite doar ca un supliment local, pentru a crea senzatia de caldura in zona folosita de o persoana, chiar daca in restul incaperii este mai rece. Asadar, pot fi folosite ca un supliment, dar in nici un caz pentru a incalzi casa. Dar in goana dupa clienti....
@toti: pai de aceea am comentat si eu, ca m-a enervat rau de tot chestiunea.. Si afirmatiile referitor la sanatate, care sunt exagerate,....Si pretul.....ceva de speriat!!!!!

VICTOR ANDREIAN

08 decembrie, 18:46

AR FI FOST INTERESANT SA SE SPECIFICE SI PRETUL PE MW TERMIC . NUMAI ASA PUTEM ALEGE VARIANTA OPTIMA

Emil

08 decembrie, 17:32

Pentru o locuinta in care am nevoie de o energie calculata de 19 kW pentru incalzire - ( cam atat ar fi pierderile de energie), mi-au fost oferite panouri de 180 - 250 W x 9 = 2250W adica 2,5 kW daca calculez puterea pt 20 m2 ( x 9 pt suprafata de 180 m2 ) care, conform ofertei vor reusi sa produca confortul termic necesar.
Ma intreb eu cum e posibil asa ceva ?
Din pacate sunt inginer termist si dupa calculele mele la pierderi de 19 kW si aport de 2,5 kW casa mi se va raci la aprox temperatura de afara in aprox 4 zile.
Puteti explica?

Olaru

08 decembrie, 14:28

Prognoza scumpirii gazelor naturale este de aproape 100%. Milioanele de locuitori din blocuri care și-au instalat cazane murale (de apartament) sunt captivi fata de gazele naturale singura lor alternativa fiind electricitatea. Panourile radiante nu au nevoie de proiecte si aprobări. Se cumpăra si se pun in funcțiune in camerele in care ai nevoie , atâta timp cât ai nevoie. Pe de alta parte producătorii de electricitate nu vor pierde ocazia de ași ridica si ei preturile, doar gazul metan este un combustibil important al termocentralelor.
Acesta este o analiza nu o reclama.
Olaru

iulian trofin

08 decembrie, 13:14

Pun , atentie, filme de panou radiant in tavane de cativa ani, in alta tara sub rigips de exemplu. Nu costa deloc atat si voi propuneti un panou mic la pret exorbitant. Daca nu prea foloseste lumea la noi, ptr ca acord, este rentabil, este pentru ca nu stie lumea de ele, dar sa vii cu preturile astea ca sa dai buful imediat nu-s de acord. E furt la drumul mare , cum fac toti cand aduc , importa ceva nou.

dorina puia

08 decembrie, 09:51

Ma intereseaza daca aceste panouri electrice pot fi folosite si in baie. Exista cumva modele cu suport de prosop ? Unde se pot vedea si cumpara ? multumesc !

Alte articole

Tipuri de seminee - Avantaje si Dezavantaje Tipuri de seminee - Avantaje si Dezavantaje
Probleme cu centrala termica? Un forumist a rezolvat situatia eficient Probleme cu centrala termica? Un forumist a rezolvat situatia eficient
Boiler Termoelectric - ce trebuie sa stii despre folosirea lui Boiler Termoelectric - ce trebuie sa stii despre folosirea lui
Centrala termica explicata de experti: despre reglarea corecta a presiunii si alte recomandari Centrala termica explicata de experti: despre reglarea corecta a presiunii si alte recomandari
Utilizarea robinetelor termostatice Utilizarea robinetelor termostatice
Eficientizarea consumului de energie Eficientizarea consumului de energie

Vezi mai multe articole