Invelitorile din tabla

Invelitorile din tabla

26 octombrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Acoperisul e o parte foarte importanta a casei tale, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu si structura casei, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei. Testa poate fi din tigle ceramice, din beton, sindrile bituminoase sau tigle metalice.
 
Alegerea materialului pentru acoperis tine cont si de stilul pe care vrei sa il adopti: clasic sau modern, rustic sau minimalist. De asemenea, profilul ales trebuie sa se armonizeze cu restul constructiei, atat din punct de vedere al tipului de material, cat si din punct de vedere al culorii si stilului.
Unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru invelitori este tabla, datorita unor calitati ce o fac potrivita pentru acest tip de sarcina, precum: durabilitatea, flexibilitatea, greutatea redusa, montarea rapida si aspectul estetic.
Trebuie sa alegi un acoperis adecvat propriilor nevoi, pentru a evita costuri suplimentare ulterioare. Pe langa acoperisul propriu-zis, este necesar un intreg sistem auxiliar ce contribuie la protejarea casei. Astfel, sistemele de invelitori, precum Ruukki sau Gerard, includ, pe langa profilele de tabla tip tigla sau tabla prefaltuita, urmatoarele elemente: sistem de jgheaburi si burlane, disponibil in mai multe culori, in functie de culoarea profilului, folie anticondens, accesorii de inchidere si etansare, elemente de ventilatie, necesare ca intregul imobil sa poata “respira”, accesorii de fixare de aceeasi culoare cu acoperisul, elemente de siguranta de tipul podet, scari pe acoperis, paratraznete si parazapezi.
Invelitoarile din tabla sunt potrivite atat pentru acoperirea imobilelor noi, cat si pentru renovarea acoperisurilor vechi sau ale caselor ce nu permit utilizarea unor materiale foarte grele, datorita unei structuri de rezistenta mai fragile.
Starea acoperisului trebuie verificata in mod regulat, pentru a te asigura ca acesta va fi functional o perioada cat mai indelungata. Dupa instalare, toate reziduurile metalice rezultate in urma operatiunilor de perforare a tablei trebuie indepartate de pe acoperis si din sistemele de burlane. Jgheaburile si burlanele trebuie curatate in fiecare an pentru a preveni infundarea lor. La primul semn de deteriorare a vopselei de pe acoperis, zona respectiva trebuie acoperita cu un strat proaspat.
E important ca un acoperis sa fie rezistent, sa isi pastreze culoarea in timp, sa ofere hidroizolare, termoizolare si izolare fonica, sa se monteze cu usurinta, sa nu necesite o intretinere costisitoare si sa ofere o garantie indelungata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mansarda - un loc doar al tau Mansarda - un loc doar al tau
Panourile solare flexibile sau cum energia solara tocmai a devenit mult mai accesibila Panourile solare flexibile sau cum energia solara tocmai a devenit mult mai accesibila
Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie
Protectia acoperisului la zapada Protectia acoperisului la zapada
“Pot monta tigla metalica peste membrana bituminoasa?” “Pot monta tigla metalica peste membrana bituminoasa?”
Acoperisul - sistemele parazapada Acoperisul - sistemele parazapada

Vezi mai multe articole