Locuintele se pot cumpara la bursa

25 septembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tranzactionarea proprietatilor imobiliare intr-un cadru reglementat specific bursei de valori va fi posibila de luna viitoare.
 
Bursa de Valori Imobiliare (BVI) este un sistem de colaborare intre agentiile imobiliare prin schimbul de informatii despre proprietatile listate exclusiv la bursa. „BVI este un sistem care incearca introducerea exclusivitatii unei agentii imobiliare asupra unei proprietati. Prin aceasta bursa se incearca apropierea de sistemul american de listare a proprietatilor. Din punctul meu de vedere, bursa se aseamana mai mult cu un portal, iar numele de bursa este unul destul de pompos“, declara Liviu Ureche, specialist atestat in imobiliare (Certified International Properties Specialist).
 
Vinzarea sau cumpararea locuintelor pe aceasta bursa se va face exclusiv de agentii imobiliari, la cererea clientilor, fie ei cumparatori sau vinzatori de proprietati imobiliare. BVI va reuni, de asemenea, toti reprezentantii implicati intr-o tranzactie imobiliara, respectiv cumparatori, proprietari, agentii imobiliare, institutii de stat, agenti imobiliari, evaluatori si notari. „Bursa este functionala din luna iunie, insa pina acum a fost testata experimental. Speram ca, in citiva ani, bursa sa ajunga la punctul sau critic, astfel incit agentiile nelistate sa fie obligate sa listeze“, a spus Stefan Negritoiu, director IT, Bursa de Valori Imobiliare, conform agentiei NewsIn. Aceasta bursa va fi lansata oficial in luna octombrie.
 
Caracteristici
 
Conform site-ului oficial www.bvi.ro, Bursa de Valori Imobiliare este o institutie pentru tranzactionarea bunurilor imobiliare, care ar trebui sa dezvolte o piata cu un volum mare de tranzactionari, conform unor reguli stricte, compatibile cu standardele internationale.
 
Astfel, pentru a cumpara sau pentru a vinde o proprietate, persoanele interesate trebuie sa se adreseze agentiilor imobiliare, membri ai Bursei de Valori Imobiliare. Acestea au informatii complexe asupra proprietatilor listate prin intermediul unei platforme electronice comune. Toate ofertele si negocierile dintre cumparator si vinzator vor fi inminate in scris agentiilor imobiliare, pentru a se evita momentele de confuzie care intervin in comunicarea verbala. Controlul proprietarului asupra listarii si a tranzactionarii proprietatii sale, cadrul bine reglementat si posibilitatea ofertarii si a negocierii de catre cumparator sint doar citeva dintre caracteristicile acestei burse.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum ne vindem pamantul strainilor Cum ne vindem pamantul strainilor
Pavaj colorat si afara, si inauntru Pavaj colorat si afara, si inauntru
Cine se mai incumeta sa-si cumpere o casa Cine se mai incumeta sa-si cumpere o casa
Afaceri Afaceri
5 To Go si Art Safari Bucuresti lanseaza o colectie limitata de pahare de cafea, cu ocazia editiei 2018 a evenimentului de arta 5 To Go si Art Safari Bucuresti lanseaza o colectie limitata de pahare de cafea, cu ocazia editiei 2018 a evenimentului de arta
Miele provoaca bucatarii creativi cu noua gama SmartLine Miele provoaca bucatarii creativi cu noua gama SmartLine

Vezi mai multe articole