Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

Aplicatiile lemnului compozit in constructii

12 mai, 2022

In proiectele de constructie, renovare sau amenajare se foloseste o varietate mare de materiale de constructii. In functie de stadiul proiectului, proiectantii, arhitectii, inginerii, constructorii si chiar beneficiarii finali se consulta si aleg diferite materiale in functie de rezistenta, greutate, durabilitate, calitate, pret si aspect. Bineinteles ca fiecare material folosit in constructii are avantajele si dezavantajele sale. Iar pentru fiecare material in parte exista diferite standarde care il pot face potrivit pentru diferite utilizari. Un material relativ nou pe piata materialelor de constructii este lemnul compozit, cunoscut si sub denumirea de WPC - Wood Polymer Composite. Ce este lemnul compozit? Lemnul compozit este un material care datorita avantajelor pe care le poseda si a…

mai mult >
on

In cat timp se usuca spuma poliuretanica?

10 mai, 2022

Tipuri de spuma poliuretanica, in functie de timpul de intarire Un produs care aduce numeroase avantaje utilizatorilor, spuma poliuretanica se foloseste in variate aplicatii din domeniul constructiilor, fiind alegerea ideala din punct de vedere al raportului calitate – pret, mai ales atunci cand vorbim despre proiecte de izolatie. Exista doua tipuri principale de spuma poliuretanica: pentru lipire si pentru constructii, iar dintre aplicatiile in care produsul se utilizeaza pot fi amintite montajul ferestrelor si usilor, umplerea si etansarea spatiilor sau izolatie termica si fonica. Atunci cand trebuie sa faca o alegere intre mai multe tipuri de spuma poliuretanica, unul dintre aspectele de care sunt interesati utilizatorii este timpul de uscare. Pentru a afla mai multe detalii referitoare…

mai mult >
on

Ce sunt profilele WPC si la ce le poti folosi

01 aprilie, 2022

WPC (Wood Polymer Composite) este unul dintre cele mai noi materiale de pe piata. Cunoscut si sub denumirea de lemn compozit, acesta reuseste sa impresioneze prin aspect, rezistenta, durabilitate, usurinta in montaj, costuri aproape zero de intretinere si o durata de viata intre 10 si 25 ani. Aparut pentru prima data in 1976 in Japonia, WPC este un material compozit obtinut in principal din faina de lemn, in proportie de peste 50%, si mase plastice. Lemnul compozit combina calitatile lemnului cu usurinta de prelucrare a materialului plastic si reuseste sa inlocuiasca cu succes lemnul natural, fara a exista un compromis in ceea ce priveste rezistenta sau aspectul. Lemnul compozit este ideal pentru amenajarile exterioare fiind mult mai durabil decat lemnul natural si avand nevoie de intretinere…

mai mult >
on

Soarecii si vata de sticla

26 ianuarie, 2022

Soarecii sunt rozatoare omnivore, inteligente, care se adapteaza extrem de usor la toate conditiile din mediu. Acestia, traiesc atat pe langa casa omului, cat si interiorul acesteia producand de cele mai multe ori pagube insemnate. Mai mult decat atat, pe langa pagubele materiale, atat soarecii, cat si sobolanii sunt purtatori de paraziti si boli infectioase pe care le pot transmite omului si animalelor. Este important sa stii ca soarecii cauta aceleasi lucruri ca oamenii, si anume: adapost, apa si mancare, dar aceste nevoi se amplifica in anotimpul rece, cand temperaturile scad considerabil. Cum soarecii se inmultesc rapid, trebuie sa gasesti o solutie prin care sa ii tii la distanta de casa ta. Insa, te-ai gandit vreodata ca acestia sunt atrasi chiar de materialele pe care le-ai folosit…

mai mult >
Hidroizolatie

Hidroizolatia buna te apara de umezeala rea

17 ianuarie, 2022

Baile, bucatariile, balcoanele si terasele reprezinta zonele dintr-o casa care sunt cele mai expuse umezelii. In consecinta, aceste suprafete au nevoie de o hidroizolatie corespunzatoare, care sa asigure o foarte buna protectie a suprafetelor suport. In constructii, hidroizolarea poate creste durata de viata a materialelor, precum betonul, fierul, vopseaua si multe altele. Ce este hidroizolatia Apa, chiar daca este lichida, sub forma de vapori sau condens are de cele mai multe ori capacitati distructive pentru constructiile din beton. Pentru a preveni efectul daunator al apei trebuie gasit un sistem eficient de hidroizolare, executat de regula cu membrane bituminoase. O asemenea lucrare nu trebuie lasata doar la latitudinea constructorului, ci trebuie facut un studiu hidrologic care va poate…

mai mult >