on

Microbii din casa, obiectele si zonele pe care uitam sa le dezinfectam

09 decembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Microbii exista in casa ta, au existat dintotdeauna si vor continua sa existe. Evident, trebuie sa igienizezi periodic casa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa devii obsedat de curatenie si dezinfectie, ci doar sa-ti insusesti deprinderi mai sanatoase si sa ai grija la unele obiceiuri.

Maite Muniesa, cercetatoare in cadrul Departamentul de Microbiologie a Universitatii din Barcelona, a dat publicitatii un studiu care arata ca telefonul mobil contine mai multi microbi decat vasul de toaleta. Mai precis, daca in vasul de toaleta au fost identificati aproximativ 20 de microbi, pe suprafata telefonului mobil au fost identificati de 30 de ori mai multi, adica 600 microbi. Acum gandeste-te de cate ori ai pus telefonul mobil pe masa din bucatarie si de cate ori ai vorbit la telefon in timp ce mancai.

Iata o serie de intrebari care iti vor da de gandit. Cat de des schimbi buretele de spalat vase si laveta cu care stergi masa? Sa stii ca se umplu repede cu bacterii. Cat de des schimbi sau dezinfectezi periuta de dinti? Dar filtrele de cafea? Ai un copil mic? Cand i-ai dezinfectat ultima data jucariile? Stii bine ca jucariile stau pe jos iar copiii mici au obiceiul sa le bage in gura

Apropo, 20 % din infectiile alimentare sunt contractate in casa. Masa si blatul de bucatarie trebuie dezinfectate periodic. Pe aceste suprafete dezosezi un pui si tot aici tai apoi o rosie sau un castravete.

Zonele umede din casa sunt mediul propice in care se prolifereaza ciupercile si bacteriile. Prosoapele umede, cada de baie sau dus, vasul de toaleta, periuta de dinti, buretele de spalat vase si lavetele, toate acestea reprezinta “un paradis” pentru microbi, asa ca ai mare grija sa le dezinfectezi sau inlocuiesti periodic, dupa caz.

In concluzie, formeaza-ti obiceiuri sanatoase si ai mai multa grija pentru sanatatea casei tale si implicit pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ceresit Stop Mucegaiului, eficient de la prima pulverizare Ceresit Stop Mucegaiului, eficient de la prima pulverizare
Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta
Cum ne protejam de virusul COVID-19 Cum ne protejam de virusul COVID-19
Tu dezinfectezi sau doar cureti pardoselile? Afla care sunt pasii corecti. Tu dezinfectezi sau doar cureti pardoselile? Afla care sunt pasii corecti.
Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa
7 metode de a tine acarienii sub control 7 metode de a tine acarienii sub control

Vezi mai multe articole