Schimbare pompa centrala termica

O noua pompa pentru centrala termica scade costurile de curent

21 februarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Majoritatea centralelor termice din locuintele mono sau bifamiliale sunt prevazute cu pompe standard. Acestea functioneaza total neeconomic, avand un randament constant pe parcursul intregului an. In plus, adeseori sunt supradimensionate in raport cu eficienta lor. Acest lucru se intampla deoarece in faza de proiectare apare teama ca radiatoarele aflate la distanta mare de centrala sa nu dispuna de suficienta caldura.

Procedand astfel, se ajunge intotdeauna la situatia in care centrala termica utilizeaza mai mult curent electric decat e nevoie. Si, ca si cum nu ar fi de ajuns, cu cat sunt mai vechi, cu atat pompele au un grad de eficienta mai redus: ele nu redau decat 10% din energia electrica pe care o consuma. Asa ca e mult mai rational sa optati pentru montarea unei pompe cu reglare electronica, ce consuma evident mai putin curent electric. In acest caz turatia pompei poate fi schimbata, reglandu-se automat si debitul.

Daca e nevoie de mai putina caldura, de exemplu pe timpul noptii, debitul de agent termi pompat se reduce instantaneu. Aceste pompe isi adapteaza randamentul automat dupa necesitati. Prin instalarea lor, consumul de curent electric scade la aproximativ jumatate. Cele mai economice sunt insa pompele de mare eficienta, cu o eficacitate dubla.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reglarea presiunii apei intr-o centrala de apartament Reglarea presiunii apei intr-o centrala de apartament
Pompele de caldura Pompele de caldura
Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate
Panouri solare presurizate pentru apa calda menajera si incalzire Panouri solare presurizate pentru apa calda menajera si incalzire
Incalzirea casei cu salcie energetica Incalzirea casei cu salcie energetica
Cum sa ai apa calda si caldura si sa te coste zero lei Cum sa ai apa calda si caldura si sa te coste zero lei

Vezi mai multe articole