on

Parchet laminat peste parchet laminat: cum se poate monta

17 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Inca din 2004, Forumul Misiunea Casa si-a construit reputatia de platforma unde amatorii si profesionistii din constructii si amenajari pot gasi consiliere avizata privitoare la lucrarile pe care le au in plan. De aceea, in continuare primim pe adresa redactiei intrebari si solicitari diverse de la cititorii nostri, carora incercam sa le raspundem si punctual, in cazul in care raspunsurile de pe forum sunt mult prea generale.

In aceasta perioada, renovarile sunt in toi, iar amenajarea pardoselilor este una dintre activitatile despre care se discuta cel mai mult. Recent, am primit un mesaj de la un cititor, in care eram intrebati daca se poate monta parchet laminat peste un alt strat de parchet laminat, vechi de 10 ani.

Intr-adevar, operatiunea este posibila, daca este montata in prealabil o folie PEE (polietilena expandata) sau o placa subtire de polistiren. Insa, inainte de a trece la asezarea efectiva a parchetului peste stratul vechi este necesara o verificare a felului in care inaltarea pardoselii poate afecta deschiderea usilor. In cazul in care distanta este la limita, ulterior exista posibilitatea ca acestea sa zgarie parchetul sau sa nu se mai deschida deloc.

Odata aceasta verificare efectuata, se poate trece la montarea parchetului nou.

Cum se monteaza parchetul?

In primul rand, suprafata pe care va fi montat parchetul trebuie curatata, uscata si bine nivelata. Apoi, parchetul trebuie lasat macar doua zile sa se aclimatizeze in camera unde urmeaza sa fie montat, deoarece acesta se poate dilata si contracta din cauza diferentelor termice. Montarea se va face pe lungime, spre principala sursa de lumina, iar la margini vor fi montate distantiere la o distanta de cativa milimetri. Ulterior, acestea vor fi scoase, iar in locul lor vor fi montate plintele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Faianta din casele noastre Faianta din casele noastre
Pardoseli din cauciuc pentru interior si exterior Pardoseli din cauciuc pentru interior si exterior
Pardoseala din lemn Pardoseala din lemn
Montarea parchetului – actiuni premergatoare Montarea parchetului – actiuni premergatoare
Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii
... tot de ce avem nevoie! ... tot de ce avem nevoie!

Vezi mai multe articole