pardoseala neagra din lemn masiv

Pardoseala perfecta

08 noiembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ai inceput sa construiesti o casa sau sa o renovezi? Inainte sa te gandesti la dressing, lampi, culori, perdele si covorase trebuie sa te decizi asupra podelelor. Alegerea pardoselii este un pas important atunci cand construiesti sau renovezi pentru ca influenteaza atat gradul de confort, cat si stilul decorativ al casei.

Lemnul masiv. Poate nu e cea mai economica alegere, dar lemnul masiv este o investitie ce se amortizeaza in timp, aducandu-ti si nenumarate alte beneficii. Podeaua din lemn masiv asigura o mai buna calitate a aerului, este izolantoare si foarte rezistenta. De asemenea, lemnul poate fi reciclat sau refolosit in intregime la incheierea duratei de viata.

Pluta. Parchetul din pluta este alegerea ideala daca esti interesat de impactul pe care il produci asupra mediului. Pluta provine din scoarta stejarului de pluta ce este recoltata periodic, deoarece se regenereaza complet dupa fiecare decojire. Copacul nu este, deci, taiat sau ranit. Desi acest material este folosit in Spania, Portugalia si Tunisia de sute de ani, pluta a devenit populara si in restul lumii datorita durabilitatii, frumusetii si calitatii sale ecologice. Acest tip de lemn absoarbe zgomotul, ceea ce-l face un bun izolator fonic. De asemenea, pluta nu favorizeaza formarea mucegaiului si este rezistent la termite.

Parchetul laminat. Acest tip de pardoseala este versatil, usor de intretinut si are un pret rezonabil. In ziua de azi, parchetul laminat poate imita orice tip de esenta, piatra naturala sau chiar placa cermica. De asemenea, este usor de instalat si poate fi montat peste aproape orice tip de suport. Unul dintre dezavantajele parchetului laminat este faptul ca nu poate fi refinisat sau reparat. Dupa o anumita perioada, in functie de calitatea materialului, stratul superior se degradeaza si se zgarie.

Bambusul. Daca iti plac suprafetele din materiale naturale, vei fi atras negresit de bambus. Acesta are multe dintre avantajele pardoselii din lemn masiv, insa este mult mai ecologic. Planta bambusului are nevoie de 3-5 ani pentru a se maturiza, fata de copacii necesari pentru lemnul masiv care ajung la maturitate in peste 20 de ani. Alegerea bambusului nu este doar una de ordin stilistic. Acesta este un material dur si rezistent, ideal pentru zonele tranzitate ale casei.

Poate parea dificil sa gasesti tipul perfect de pardoseala, dar cu putina documentare vei putea alege varianta ce se potriveste stilului de viata, gusturilor si nevoilor tale.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

NICOL PETCU

12 noiembrie, 12:41

EU OPTEZ PENTRU UN STIL MINIMALIST PENTRU NOUA CASA,SUNT IN CAUTATRE DE PARDOSEALA PERFECTA NECESITATILOR NOASTRE SI STILULUI DE VIATA.AM AJUNS LA URMATOAREA CONCLUZIE;PARCHETUL MASIV ESTE PREA MULT PENTRU STILUL ALES,PARCHETUL LAMINAT E PREA PUTIN CALITATIV PENTRU O CASA CU COPII MICI ,GRESIA PREA RECE,IAR SOLUTIA SALVATOARE O VAD CA FIIND PARCHETUL STRATIFICAT(ACUM INSA IN FUNCTIE DE PRET SI MATERIALE STABILIM CATE STRATURI) CA NUANTA AR FI CEVA INTRE GRI SI MARO IAR CA FORMAT FASAII SIMPLE FARA MODEL ASENMENI SCANDUREI.CREDETI CA AM FACUT O ALEGERE POTRIVITA?

Alte articole

Montarea parchetului – actiuni premergatoare Montarea parchetului – actiuni premergatoare
Izolarea si montarea parchetului - Actiuni premergatoare Izolarea si montarea parchetului - Actiuni premergatoare
Mai mult spatiu pe orizontala: pardoselile suprainaltate Mai mult spatiu pe orizontala: pardoselile suprainaltate
Alegerea parchetului Alegerea parchetului
Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (II) Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (II)
Parchet laminat sau stratificat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele Parchet laminat sau stratificat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele

Vezi mai multe articole