Pardoseala

Care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie? Dar daca plachezi cu marmura, ce adeziv ar fi bine sa folosesti? Cum montezi corect parchetul laminat? Dar pe cel clasic? Si cat de uscat trebuie sa fie parchetul? Sau ce solutii ai la dispozitie pentru a lipi mocheta sau linoleum pe pardoseala? La toate aceste intrebari, precum si multe altele, gasesti raspunsuri in aceasta sectiune.

Amenjare living tineret cu parchet masiv

Parchet masiv versus laminat versus stratificat, avantaje si dezavantaje

10 iunie, 2016

Avand in vedere multitudinea de tipuri, materiale si culori, alegerea parchetului nu-i deloc simpla. Cel clasic, din lemn masiv, pune in valoare amenajarile interioare sobre sau somptuoase, dar ofera si o varietate de forme si figuri geometrice in care poate fi montat. Parchetul laminat este ieftin si are un aspect modern, iar cel dublu sau triplu stratificat nu prea are dezavantaje. Sigur, daca iti doresti un anume tip de parchet, cum ar fi cel masiv din lemn de cires, mahon sau palisandru, de exemplu, atunci nu mai trebuie sa pui in cumpana avantajele si dezavantajele celor 3 tipuri de parchet. Parchetul masiv poate fi din esente autohtone precum stejar, salcam, frasin sau fag, dar si din lemn exotic precum mahon, eucalipt, cires, palisandru, maslin sau stejar brazilian. Parchetul din lemn…

mai mult >
Amenajare living room cu mocheta

7 argumente in favoarea mochetei

10 iunie, 2016

Daca pentru podeaua din baie si bucatarie nu prea ai optiuni, placile ceramice constituind cam singura solutie, pentru dormitor si living majoritatea oamenilor prefera parchetul, indiferent de tipul sau, putini luand in calcul si mocheta lipita pe pardoseala. Dar mocheta are o serie de avantaje, asa ca incercam sa tinem o pledoarie in favoarea ei. 1. Mocheta retine praful fin si alergenii pana la urmatoarea aspirare. Testele au demonstrat ca in camerele in care podeaua este acoperita cu mocheta exista cu 50% mai putin praf in aer decat in camerele cu parchet. Tocmai de aceea, o persoana care sufera de alergie la praf ar trebui sa aiba mocheta in camera. 2. Mocheta izoleaza cel mai bine atat fonic, cat si termic. Absoarbe sunetele in mod natural si pastreaza caldura, de aceea este recomandata…

mai mult >
Parchet laminat curatat cu mopul

Curatarea si intretinerea parchetului laminat

09 iunie, 2016

Fata de parchetul clasic, din lemn masiv, cel laminat are o serie de avantaje printre care se numara pretul mai mic si usurinta in montaj. In plus, nu trebuie raschetat si refinisat. Datorita acestor avantaje, parchetul laminat este astazi larg raspandit in casele noastre, asa ca se impun cateva sfaturi privind curatarea si intretinerea lui, pentru a ii prelungi cat mai mult durata de viata. Pentru intretinerea cotidiana este suficient sa indepartezi praful si mizeria de pe parchet cu ajutorul unui aspirator sau al unei maturi cu peri moi. Poti spala parchetul cu o solutie din apa si otet alb in care ai adaugat 3 picaturi de detergent lichid de vase, important este ca mopul sa fie doar umed, bine stors, astfel incat parchetul sa se usuce repede. Poti lasa ferestrele deschise astfel incat sa…

mai mult >
on

Profile trecere pe pardoseala

14 ianuarie, 2016

In cadrul lucrarilor de finisare a pardoselilor trebuie sa tinem cont de anumite detalii privind zonele de trecere de la un tip de finisaj la altul, de usile sau golurile de acces dintr-o camera in alta. Cum spunem in majoritatea articolelor pe care le supunem atentiei dumneavoastra, aceste detalii trebuie avute in vedere cat mai din timp, pe cat posibil inca din faza de planificare a lucrarilor. Toate aceste aspecte de care vom discuta in continuare sunt importante atat din punct de vedere al cerintelor tehnice impuse de diferitele tipuri de finisaje cat si datorita cerintelor legate de design, aspect etc. Cand spunem cerinte de ordin tehnic, avem in vedere ca anumite finisaje aplicate pe o suprafata mai mare impune prevederea rosturilor de dilatare. Astfel de finisaje sunt reprezentate de…

mai mult >
on

Solutia alternativa la sapa de egalizare

13 august, 2015

Solutia clasica de finisare a unei pardoseli, indiferent ca este spatiu umed sau nu, presupune turnarea unei sape de egalizare, la o grosime adecvata. Aceasta grosime depinde, in primul rand, de cota la care trebuie sa ajunga nivelul final al pardoselii, existenta unor instalatii de incalzire, scurgere, electrice in pardoseala, existenta unui sistem de termoizolare pe planseu etc. In functie de destinatia spatiului, se aplica un finisaj din parchet, gresie sau alte tipuri de placari pe care ni le dorim. Exista insa si alte modalitati de a monta gresie sau parchet pe o pardoseala izolata, fara a turna o sapa de egalizare. Procedura este des intalnita in cazul planseului din lemn, dar poate fi utilizata in orice situatie, mai ales daca este necesar sa salvam spatiu, atunci cand inaltimea nu…

mai mult >