Pentru a depasi socul interzicerii subventiei la caldura,

06 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Trei miliarde euro pentru izolare si contorizare
 
Obligativitatea de a elimina subventiile la plata energiei termice, cu incepere din ianuarie 2007, si alinierea pretului gazelor naturale la nivelul celui international, dau batai de cap guvernantilor. Aceasta masura va lovi populatia defavorizata si, in general, toti consumatorii casnici.
Pentru contracararea efectelor negative, un grup de lucru constituit la nivelul guvernului elaboreaza in aceste zile Programul de termoficare 2006-2009, a carui finantare va depasi 3 miliarde de euro. "Nu o sa mai avem un pret national de referinta al gigacaloriei, ci unul local de referinta, pentru stimularea producatorilor de energie termica.
De asemenea, cautam solutii pentru sprijinirea populatiei cu venituri scazute care nu poate acoperi factura la energie termica", ne-a declarat coordonatorul proiectului, vicepremierul Gheorghe Pogea.
Masurile luate urmaresc evitarea risipei de energie prin izolarea termica a locuintelor, stoparea scurgerilor din retelele de transport al apei calde etc. si oferirea unui serviciu de calitate, pentru care cetateanul sa plateasca doar ceea ce consuma.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Profit rapid din apartamentele low-cost Profit rapid din apartamentele low-cost
BASF creeaza liniste totala la Muzeul Guggenheim BASF creeaza liniste totala la Muzeul Guggenheim
PIATRAONLINE incepe anul cu investitii si proiecte aniversare PIATRAONLINE incepe anul cu investitii si proiecte aniversare
Constructiile au urcat anul trecut cererea de mobila pe piata locala Constructiile au urcat anul trecut cererea de mobila pe piata locala
inchirieri inchirieri
Primele blocuri de stat construite dupa 1989! Primele blocuri de stat construite dupa 1989!

Vezi mai multe articole