Pentru a depasi socul interzicerii subventiei la caldura,

06 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Trei miliarde euro pentru izolare si contorizare
 
Obligativitatea de a elimina subventiile la plata energiei termice, cu incepere din ianuarie 2007, si alinierea pretului gazelor naturale la nivelul celui international, dau batai de cap guvernantilor. Aceasta masura va lovi populatia defavorizata si, in general, toti consumatorii casnici.
Pentru contracararea efectelor negative, un grup de lucru constituit la nivelul guvernului elaboreaza in aceste zile Programul de termoficare 2006-2009, a carui finantare va depasi 3 miliarde de euro. "Nu o sa mai avem un pret national de referinta al gigacaloriei, ci unul local de referinta, pentru stimularea producatorilor de energie termica.
De asemenea, cautam solutii pentru sprijinirea populatiei cu venituri scazute care nu poate acoperi factura la energie termica", ne-a declarat coordonatorul proiectului, vicepremierul Gheorghe Pogea.
Masurile luate urmaresc evitarea risipei de energie prin izolarea termica a locuintelor, stoparea scurgerilor din retelele de transport al apei calde etc. si oferirea unui serviciu de calitate, pentru care cetateanul sa plateasca doar ceea ce consuma.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

186 de case 186 de case "sociale" de lux electorale
ANL construieste 500 de locuinte in Suceava ANL construieste 500 de locuinte in Suceava
Erste: Deficitul de locuinte este de 3,3 milioane mp Erste: Deficitul de locuinte este de 3,3 milioane mp
Cine nu incepe reabilitarea termica da banii inapoi Cine nu incepe reabilitarea termica da banii inapoi
In sapte zile ajung la Guvern ofertele pentru In sapte zile ajung la Guvern ofertele pentru "Prima casa" - 19 Iunie 2009
Locuinte incalzite cu zer si cu branza Locuinte incalzite cu zer si cu branza

Vezi mai multe articole