Pentru ca amenajarile necesita multi bani

11 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

O treime din bancile romanesti vin la Construct Expo Ambient
 
Cel mai spectaculos segment al pietei de constructii - cel de amenajari interioare si exterioare - va fi reflectat saptamana viitoare la Construct Expo Ambient. Expozitia internationala de materiale de finisaj, acoperiri murale si pardoseli, usi si ferestre, tamplarie, vitraje si decoratiuni se va deschide saptamana viitoare, pe 17 mai 2006 si, timp de cinci zile, peste 700 de firme din 18 tari vor expune in Complexul expozitional Romexpo, pe o suprafata de 55.000 mp, tot ceea ce este mai nou in domeniu.
Cum finisajele si amenajarile interioare sau exterioare constituie una dintre cele mai importante preocupari ale majoritatii oamenilor, vizavi de caminul in care isi petrec viata si, de cele mai multe ori, numai lipsa banilor sta in calea dobandirii unuia sau a amenajarii acestuia, organizatorii au avut grija ca vizitatorii sa gaseasca, tot aici, solutiile la problemele lor. Este vorba despre cel mai mare salon bancar dedicat finantarilor imobiliare - ExpoInvest, ce se va desfasura concomitent cu targul respectiv si in cadrul caruia vor putea fi comparate ofertele de creditare a 14 banci si institutii financiare. "Ca o noutate absoluta, la aceasta editie participa si cativa asa-zisi brokeri de credite imobiliare - firme de intermediere financiara ce ofera consultanta in vederea contractarii celei mai potrivite solutii de creditare. Aceste firme se comporta practic ca si doctorii de familie: le spui ce te doare si ei te trimit direct la specialistul care iti poate administra tratamentul adecvat suferintei tale", a aratat Sergiu Cone, director asociat Zero Cash, coorganizator al salonului. Tot in premiera pentru ExpoInvest, vor fi prezente si patru agentii imobiliare, ce vor propune proiecte de apartamente sau vile deja construite in zone rezidentiale.
Bancherii prezenti la prezentarea salonului de creditare spun ca, desi segmentul de credite imobiliare nu ocupa mai mult de 8-10% din volumul total de finantari acordate la nivel national, el va creste si toate bancile si-au suplimentat, pentru acest an, bugetele de credite imobiliare sau ipotecare. "Este vorba despre imprumuturi mult mai bine aspectate pe partea de garantii aduse de solicitanti, atat in ceea ce priveste imobilul care constituie aceasta garantie, cat si in ceea ce priveste avansul - acesta fiind constituit din economiile pe care, de regula, oamenii nu le risca. Deci sunt credite care confera mult mai multa siguranta bancilor, a afirmat Corneliu Cojocaru, reprezentantul BCR, partenerul principal al ExpoInvest. Din pacate, nivelul de finantare accesibil unei familii este mic. La un venit mediu net, ce poate fi probat cu acte, de 8,5 milioane lei vechi pe membru de familie, rata lunara nu poate depasi 180 de euro. Astfel ca, pentru o perioada de creditare de 25 de ani, imprumutul nu poate fi mai mare de 25.000-30.000 de euro. Acestea sunt posibilitatile medii ale romanilor de astazi. Cu toate acestea, oamenii fac rost de banii de care au nevoie. Si, desi produsele de creditare adresate persoanelor fizice sunt standard, se pot face diferite constructii financiare pentru a obtine solutia adecvata fiecaruia".
Mai trebuie spus si ca ofertele prezente aici nu se vor adresa numai persoanelor fizice, ci si IMM-urilor, dar si celor care au contractat deja credite ce au devenit intre timp prea scumpe si se pot refinanta.
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Isarescu: preturile din anumite zone pot fi \ Isarescu: preturile din anumite zone pot fi \"umflate\"
De unde ar putea veni relansarea pietei de centrale termice: programul Casa Verde si eliminarea subventiilor la caldura - 12 iulie 2010 De unde ar putea veni relansarea pietei de centrale termice: programul Casa Verde si eliminarea subventiilor la caldura - 12 iulie 2010
BCR Banca pentru Locuinte tinteste primul loc in piata BCR Banca pentru Locuinte tinteste primul loc in piata
Piata imobiliara isi continua declinul. Preturi mai mici cu 14% Piata imobiliara isi continua declinul. Preturi mai mici cu 14%
Cazacu: «Peste 40% din imobilele centrului istoric al Capitalei sunt in litigiu» Cazacu: «Peste 40% din imobilele centrului istoric al Capitalei sunt in litigiu»
EFORTURILE SAINT-GOBAIN DE COMBATERE A SCHIMBARILOR CLIMATICE AU FOST RECUNOSCUTE INCA O DATA DE  ORGANIZATIA CDP (CARBON DISCLOSURE PROJECT) EFORTURILE SAINT-GOBAIN DE COMBATERE A SCHIMBARILOR CLIMATICE AU FOST RECUNOSCUTE INCA O DATA DE ORGANIZATIA CDP (CARBON DISCLOSURE PROJECT)

Vezi mai multe articole