Piata constructiilor va iesi din impas odata ce bancile vor acorda credite

04 noiembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Piata constructiilor va iesi din impas odata ce bancile vor acorda credite
 
In momentul de fata, piata bancara din lume se confrunta cu probleme serioase datorita faptului ca bancile nu mai au incredere sa acorde credite, dar aceasta dificultate este una temporara, a declarat Ulrich Paetzold (foto), director general al Federatiei Industriei Europene a Constructorilor (FIEC), pentru Curierul National. "In ceea ce priveste criza mondiala, aceasta a afectat in multe tari acordarea de credite din partea bancilor si consider ca este o problema temporara", a spus Paetzold.
Acesta a mai explicat ca firmele de constructii nu isi doresc sa se afle in aceasta postura, iar in momentul in care clientii vor obtine credite, si piata constructiilor va iesi din impas.
Potrivit directorului FIEC, "cand vor fi mai multi bani in viitor, oamenii vor redescoperi interesul de a dezvolta si de a investi bani in industria fizica".
El a mai spus ca, in momentul de fata asistam la o perioada in care oamenii sunt neincrezatori. Dar, in acest timp, companiile isi reevalueaza investitiile, astfel incat sa mearga mai departe si sa depaseasca aceasta situatie.
In viziunea lui Paetzold, Romania este o piata activa in ceea ce priveste sectorul constructiilor. "Din raporturile si statisticile noastre anuale am observat ca sectorul constructiilor din Romania reprezinta o piata activa unde au loc numeroase constructii, unde majoritatea dezvoltatorilor prezenti pe acest sector sunt straini", a mai completat Ulrich Paetzold.
Directorul FIEC este optimist in ciuda crizei
In ciuda faptului ca tabloul zugravit de situatia internationala este unul sumbru, directorul FIEC spune ca cei care fac parte din industria constructorilor nu trebuie sa fie intimidati de aceste lucruri. "Provocarile de astazi se regasesc in criza financiara ce este o amenintare pentru industria constructorilor, dar aceasta situatie nu trebuie sa ii sperie", a spus Paetzold.
El a mai precizat ca vede un mod de a iesi din aceasta stare in investirea in economia reala reprezentata de industria constructiilor.
Astfel de investitii vor crea locuri de munca si activitate economica crescuta. "Exista trei dimensiuni importante care trebuie atinse: economia de energie (eficienta energetica), combaterea schimbarilor climatice si dezvoltarea infrastructurii", a mentionat oficialul FIEC.
Economisirea energiei, o prioritate
In ceea ce priveste economia de energie, Ulrich Paetzold militeaza pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in proportie de 20% pana in 2020. "Pana in 2020 vrem sa reducem emisiile de gaze cu efect de sera cu pana la 20%. Acest procent sa se imparta pe fiecare an astfel incat pana in 2020 sa se ajunga la procentul de 20%. Statele membre s-au angajat sa faca acest lucru". O alta prioritate pentru Federatie sunt cladirile mai eficiente prin care se vrea a se incuraja cladirile care consuma putina energie sau genereaza energie. "Intentia de a dubla eficienta energetica este o tinta nerealista, deoarece tine de multe decizii de natura politica", a explicat directorul FIEC. Un alt punct important pe lista FIEC este imbunatatirea infrastructurii europene la care trebuie sa contribuie toate statele membre prin platirea unei taxe de drum, bani care sa se indrepte spre acest scop. Fara aceasta infrastructura, industria nu-si poate dezvolta potentialul total. Federatia Industriei Europene a Constructorilor este o organizatie care are 33 de membri ce provin din 28 de tari. Iar printre membrii Federatiei se numara si Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii (ARACO).
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Conceptul Drive In din magazinele HORNBACH - succesul unui proiect complet si complex de constructii si amenajari Conceptul Drive In din magazinele HORNBACH - succesul unui proiect complet si complex de constructii si amenajari
Grupul Wienerberger are performante bune in primul semestru din 2017 Grupul Wienerberger are performante bune in primul semestru din 2017
Statul vrea sa impulsioneze constructiile Statul vrea sa impulsioneze constructiile
Romanii isi fac case Romanii isi fac case
Caterata, proiecte de 250-300 milioane de euro Caterata, proiecte de 250-300 milioane de euro
Colliers: Preturile apartamentelor din Bucuresti au mai scazut cu 2% in ianuarie -19 Februarie 2009 Colliers: Preturile apartamentelor din Bucuresti au mai scazut cu 2% in ianuarie -19 Februarie 2009

Vezi mai multe articole