on

Plante cataratoare pentru o gradina de vis

15 mai, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu ajutorul plantelor cataratoare poti decora o bolta la intrarea in scara blocului, la intrarea in curte sau in gradina,o pergola sau un gard din fier forjat, dar poti decora si un perete al casei sau chiar tot exteriorul casei. Plantele cataratoare, indiferent daca sunt plante cu sau fara flori spectaculoase, creeaza o lume de basm in jurul locurilor pe care le decoreaza si le imbraca. Iata cateva recomandari de plante cataratoare, tu decizi care s-ar potrivi stilului tau, dar si casei si gradinii tale.

Iedera (Hedera Helix). Este o planta decorativa si cataratoare, care are o viata indelungata. Este ideala pentru a acoperi pergolele, gardurile si zidurile caselor. Aceasta planta are si un mare avantaj: este mereu verde. Mai exista si iedera bicolora, care are frunze verzi, cu marginea galben-crem. Foarte important, frunzele ei rezista si pe perioada iernii. Iedera bicolora se intinde foarte repede.

Glicina mov (Wisteria Sinensis)

 

 

 

Glicina mov (Wisteria Sinensis). Florile ei sunt spectaculoase si au un miros foarte frumos.Se catara foarte usor pe arbori si ziduri, dar si pe sarme, ceea ce ii confera un avantaj suplimentar. Se inmulteste foarte usor prin marcotaj. Prin seminte, inmultirea dureaza mai mult timp.
Clematitele (Clematis)

 

 

 

Clematitele (Clematis). Infloreste toata vara si prefera zonele mai ferite din gradina. Exista varietati de clematite care  infloresc frumos chiar si in locurile semiumbrite. Pot fi conduse chiar si pe peretii cu orientare nordica. Exista varietati cu flori colorate in culori deschise sau specii de clematite cu flori de dimensiuni mai mici, cum ar fi Clematis alpina sau Clematis macropetala. Fac flori inchise la culoare – flori albastre, violet sau rosii, dar si flori deschise – grena si alb. Unele clematite fac flori duble.Caprifoiul portocaliu (Lonicera Tellmanniana)
 

 

 

 

 

Caprifoiul portocaliu (Lonicera Tellmanniana). Florile acestei plante cataratoare sunt dispuse sub forma de rozeta si au culoarea chihlimbarului. Caprifoiul se catara usor si repede pe garduri si pergole. Florile au un parfum neobisnuit, care atrage atentia imediat.

Voi aveti astfel de plante? Si daca da, care sunt favoritele voastre?

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: flicker.com

Adauga un comentariu


2 Comentarii

ioana

25 mai, 14:37

Va multumim!
Glicina este favorita mea

RADU

21 mai, 21:12

Apreciez pozitiv toate informatiile pe care le postati. Sincer sa fiu ma intereseaza si consider ca faceti asolut totul pentru a ne duce existenta intr-o viata ambientala cat mai placuta si utila.Sunteti extraordinari ! Sa o tineti tot asa.FELICITARI !!!!

Alte articole

Trandafirii se planteaza in octombrie si noiembrie Trandafirii se planteaza in octombrie si noiembrie
Monilioza - Cum se manifesta aceasta boala a pomilor fructiferi si cum poate fi combatuta Monilioza - Cum se manifesta aceasta boala a pomilor fructiferi si cum poate fi combatuta
7 reguli de ingrijire a pomilor fructiferi 7 reguli de ingrijire a pomilor fructiferi
5 idei de amenajare a unui spatiu de relaxare in curte 5 idei de amenajare a unui spatiu de relaxare in curte
Rigola si drenajul liniar Rigola si drenajul liniar
Fuchsia Fuchsia

Vezi mai multe articole