Marius Ionescu Coordonator de Vanzari al Salamander

Interviu cu Marius Ionescu Coordonator de Vanzari al Salamander

04 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vremea neobisnuit de rece si ploile abundente ne-au facut sa ne intrebam ce inseamna, de fapt, o casa eficienta din punct de vedere termic.

Am descoperit ca profilul ferestrelor, un detaliul pe care l-am putea trece cu vederea, are un impact semnificativ asupra confortului casei.

Marius Ionescu, Coordonator de Vanzari al Salamander ne povesteste mai multe in interviul urmator.

Profilele Salamander sunt comercializate de Smart Fenster, o companie relativ noua, dar cu o echipa in proportie de 80% formata din profesionisti cu experienta de peste 10 ani in domeniul tamplariei. Accentul este pus pe calitatea produsului, calitatea serviciilor oferite, dar si pe pregatirea colegilor nou veniti in colectiv. Smart Fenster pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse, solutii si culori pentru a veni in intampinarea celor mai exigente solicitari.

 

MisiuneaCasa.ro: Cum pot influenta ferestrele termoizolante oferite de Smart Fenster certificatele de performanta energetica devenite obligatorii pentru cei care doresc sa vanda sau sa inchirieze un apartament?

Marius Ionescu: Gama de ferestre si dotari pe care o oferim este foarte variata, de la variante standard pana la ferestre gandite special pentru case pasive cu pierderi de caldura foarte mici sub 0,75 W/mpK. Ferestrele sunt un element important in auditarea termica ce sta la baza alcatuirii Cartii Tehnice a imobilului, dar nu singurul. Ferestrele comercializate de catre Smart Fenster garanteaza prin Declaratiile de Conformitate si testele de laborator, coeficienti performanti de izolare termica ce pot cantari greu in decizia unui chirias sau a unui cumparator de apartament, mai ales ca, privind in urma, costurile de incalzire au crescut de la an la an, iar liberalizarea preturilor gazului anunta cresteri de pana la 11% la factura.

Practic, un certificat energetic cu o clasa de eficienta mai buna, garanteaza costuri de intretinere si incalzire mai mici pe perioada iernii si de ce nu, a verii, cand ne putem folosi de proprietatile geamurilor termopan moderne de a reduce efectul de sera cu procente care pot scadea sub 50%.

 

MisiuneaCasa.ro: Ce garantii de calitate prezinta produsele pe care le comercializati si cum poate fi clientul sigur ca alegerea facuta este cea corecta?

Marius Ionescu: Piata a fost si inca este saturata de mici producatori de ferestre, lucru ce se reflecta in numarul de cereri de interventie aparute in magazinele proprii asupra tamplariilor produse de firme ce nu isi mai pot respecta garantia.

Ferestrele si usile de interior comercializate de noi sunt produse in fabrica, dupa cataloagele furnizorilor de materie prima, caracteristica foarte importanta pentru produsul finit. Ferestrele iesite de pe o linie de productie se diferentiaza de cele produse in micile ateliere prin calitatea constanta si eliminarea erorii umane prin folosirea utilajelor complet automatizate.

Garantia calitatii produselor noastre consta in calitatea materiei prime, in modul de procesare al materiei prime, in superioritatea finisajelor si in profesionalismul colegilor nostri care masoara si monteaza. Aceasta ultima caracteristica este foarte putin luata in considerare de clientii „incepatori”, care comanda pentru prima data tamplaria, dar foarte cautata de cei care au aflat ca poate 50% din fereastra il reprezinta aceste 2 servicii.

 

MisiuneaCasa.ro: Care este criteriul de care trebuie sa tinem cont cand alegem: geamul, feroneria, profilul? Cum pot fi corelate toate aceste elemente astfel incat rezultatul sa fie cel dorit?

Marius Ionescu: Desigur, primul pas este sa ne analizam bugetul pe care il avem disponibil pentru aceasta investitie si de nevoile pe care dorim sa ni le satisfaca ferestrele. In functie de aceste 2 variabile ne putem orienta in alegerea ferestrelor.

Geamul este elementul ferestrei care ne confera confortul termic si fonic. Este important ca geamul termopan sa aiba cel putin o foaie de geam tratata pentru a reflecta caldura in interiorul casei (tip Low-E) sau optional si cu control solar si sa aiba argon in interior. In configuratia aceasta se obtine un coeficient de izolare termic de 1,0-1,1W/mpK. Geamul tripan, ideal este sa aiba o grosime a pachetului de minimum 40 mm, 2 foi de geam tratate pentru a retine caldura si desigur argon. Una dintre cele mai mari capcane prezente pe piata din Romania este geamul tripan, deoarece intr-o configuratie incorecta - de exemplu geamul tripan cu grosime de 32 mm, o singura foaie tratata tip Low-E cu argon intre foile de geam – izolarea este mai slaba decat in cazul geamului termopan (1,3-1,4W/mpk).

Feroneria este elementul care ne confera siguranta si garantia exploatarii corecte in cicluri repetate. Este important ca aceasta sa aiba o durata mare de viata si sa poata fi echipata cu elementele de siguranta suplimentare.
Variantele de feronerie utilizate de noi pot fi dotate cu elemente antiefractie – placute si role tip ciuperca, manere antiefractie ( Hoppe – Secustik),  cu elemente ce sporesc confortul – microventilatia (pozitionarea manerului la o pozitie de 45 grade ce permite aerisirea camerei cu un flux scazut de aer) sau cu elemente de siguranta pentru client – piesa antiactionare gresita, ce nu permite actionarea manerului decat in momentul in care geamul este inchis si evita deschiderile in 2 pozitii concomitent (batant si oscilobatant).

Profilul este elementul care ajuta la imbinarea si stabilitatea geamului si a feroneriei, dar si elementul ce asigura aspectul placut, estetic al tamplariei. Este important ca profilul sa aiba armatura din otel in interior care sa respecte cerintele din cataloagele de productie. Tamplaria comercializata de noi este armata cu otel zincat de 1,5 sau 2 mm. Armatura subdimensionata scade stabilitatea ferestrei si poate duce la „lasarea” geamului, iar cea supradimensionata duce la coeficienti de transfer termic ridicati, deoarece metalul este un bun conducator termic. Profilul poate fi alb sau imitatie lemn, colorat in masa.

Pentru configurarea ferestrelor trebuie tinut cont de ceea ce am enumerat si de nevoile de functionalitate ale fiecarui client. Recomand ca in alegerea configuratiei finale sa se apeleze la un consilier de vanzari cu experienta pe care il gasiti in magazinele specializate.

 

MisiuneaCasa.ro: In general clientii sunt interesati de raportul calitate-pret. Care ar fi criteriile pe care le recomandati acestora in alegerea ferestrelor de calitate?

Marius Ionescu: Important este ca ferestrele sa aiba o provenienta controlata – sa fie produse de o fabrica, sa se foloseasca materie prima (profil, sticla si feronerie) de calitate si desigur clientul trebuie sa beneficieze de servicii de consiliere, masuratoare si montaj profesioniste.
Apelarea la companii cunoscute pe piata pentru achizitionarea ferestrelor este foarte importanta in procesul luarii unor astfel de decizii.
Fereastra este un bun de utilizare indelungata, iar garantia oferita pentru produs este un alt criteriu care trebuie sa cantareasca mult in decizia cumparatorului.

 

MisiuneaCasa.ro: Care sunt in prezent principalele produse oferite de Smart Fenster?

Marius Ionescu: Smart Fenster a ales sa foloseasca pentru ferestrele pe care le comercializeaza profilele a 3 producatori cu traditie in Europa: Salamander, Rehau si Aluplast combinate cu feroneriile oferite de Roto si G-U. Sticla folosita in producerea geamului termopan este furnizat de Saint Gobain.

Profile Salamander

De asemenea, comercializam toata gama de accesorii pentru ferestre (rulouri exterioare, glafuri si plase de insecte) si ca produs aditional am introdus usile de interior din lemn.

 

MisiuneaCasa.ro: Care dintre acestea este cel mai solicitat de catre clienti?

Marius Ionescu: Clientii au inceput sa cunoasca si sa evite capcanele din piata si sa diferentieze un produs de calitate de unul cu pret scazut. Pentru apartamente, solicitarile clientilor se indreapta in general catre Rehau si Aluplast, culoarea alb, cu adancime de montaj de 70 mm.
In zona rezidentiala nou construita preferintele se indreapta catre profilele imitatie lemn Salamander Streamline 76.

 

MisiuneaCasa.ro: Ce tip de servicii asigurati?

Marius Ionescu: Desigur, oferim toate serviciile conexe achizitionarii si montarii ferestrelor. In cele 5 magazine proprii sau pe teren, consilierii de vanzari sunt pregatiti sa ofere detalii privind alegerea fiecarui element important al tamplariei. Inginerul de masuratori revizuieste oferta initiala, iar echipa de montaj, sub supravegherea inginerului de masuratori, face montajul propriu-zis. Totul este verificat selectiv de directorul de control montaje.

Ferestrele beneficiaza de garantii extinse de pana la 10 ani.

 

MisiuneaCasa.ro: Cum priviti importanta sistemului de termoizolare in ansamblul lui si cat de importanta este fereastra termoizolanta pentru eficienta intregului sistem?

Marius Ionescu: Eficienta sistemului de termoizolatie la o locuinta se traduce in costurile de intretinere. Diminuarea acestor costuri poate duce la recuperarea investitiei necesare termoizolarii intr-un timp scazut prin folosirea unor materiale de calitate. Nu putem vorbi insa de termoizolare fara inlocuirea ferestelor vechi cu unele performate termic.
Ferestrele sunt zona cea mai vulnerabila din punct de vedere al pierderii termice, si de aceea o fereastra trebuie sa aiba un coeficient termic cat mai scazut. Acesta se obtine minimum cu un profil cu adancime de montaj de 70mm (5 camere), cu o suprafata vitrata cel putin cu tratament cu oxizi metalici de tip Low-E si argon intre folie de geam si cu o feronerie care sa asigure o inchidere etansa a ferestrei.


MisiuneaCasa.ro: Va rugam sa ne prezentati cateva date despre companie (de interes pentru potentialul client).

Marius Ionescu: Compania are cifra de afaceri in crestere continua, in 2011 am depasit pragul de 1,000,000 euro, iar in 2012 vanzarile s-au indreptat catre 2,000,000 euro prin dezvoltarea canalelor de vanzare directa la constructiile noi si a celui de export.

Suntem prezenti in Bucuresti cu 5 magazine de prezentare dintre care 2 in centrele comerciale de tip hypermarket, in judetul Ilfov cu 4 agenti de vanzari, pe internet cu 2 consultanti disponibili online care pot raspunde intrebarilor si pot face calcule (www.smartfenster.ro si www.salamander-bucuresti.ro) . Incepand cu anul 2012 am dezvoltat divizia de export cu 3 agenti, in prezent avand contracte de distributie cu companii din Italia, Franta, Elvetia si Germania.
In toate punctele de vanzare clientii pot beneficia de plati de pana la 12 rate fara dobanda prin cardurile de cumparaturi cele mai folosite in Romania sau pot opta pentru varianta de plata amanata cu pana la 4 luni, dar cu montaj dupa incheierea contractului.

 

MisiuneaCasa.ro: De la demarare si pana astazi, ce ne puteti spune despre eficienta proiectului guvernamental de reabilitare termica?

Marius Ionescu: Programul de reabilitare este o idee buna, pusa in practica greoi. Desigur, ca pentru orice locatar de apartament reabilitat termic este un plus, un castig in costurile de intretinere, dar si in confortul personal.

Este insa important ca materialele folosite sa fie de calitate, si aici ma refer la segmentul de care ma ocup, ferestrele. In ultima perioada un numar mare de cereri de interventie asupra ferestrelor montate in cadrul reabilitarilor (reglaje, modificari, inlocuiri de garnituri etc.) au generat chiar o noua "meserie" printre fostii mici producatori de tamplarie PVC.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Necesitatea unei zile insorite: usile culisante VEKA Necesitatea unei zile insorite: usile culisante VEKA
Cum NU trebuie sa iti decorezi casa Cum NU trebuie sa iti decorezi casa
Influenta suprafetelor vitrate in proiectarea si constructia caselor Influenta suprafetelor vitrate in proiectarea si constructia caselor
Interviu cu Aurel Vlaicu - Director General al GEALAN Romania Interviu cu Aurel Vlaicu - Director General al GEALAN Romania
CIOC, CIOC! Ce usa alegeti, lemn sau metal? CIOC, CIOC! Ce usa alegeti, lemn sau metal?
Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea a II-a Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea a II-a

Vezi mai multe articole