on

Propunerile forumistilor Misiunea Casa: Cea mai avantajoasa solutie pentru invelirea casei

07 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vara este cunoscuta in lumea constructiilor drept cel mai potrivit anotimp pentru lucrarile de invelire a cladirilor, fie ca vorbim despre imobile noi sau discutam despre reabilitarea unor acoperisuri vechi. In consecinta, ca de obicei in aceasta perioada, se inmultesc si discutiile pe acest subiect de pe forumul Misiunea Casa. Noi am luat insa la verificat inclusiv discutiile mai vechi pe tema invelitorilor si am gasit un dialog foarte interesant si util, deopotriva, intre doi dintre forumistii nostri.

Discutia a pornit de la intrebarea lui matei2006, carea solicitat pareri in legatura cu intentia sa de a-si acoperi casa cu placa bituminoasa ondulata sau cu tabla.

”Vreau sa fac acoperisul casei si ma gandeam sa o acopar cu placa bituminoasa ondulata (cred ca asa se numeste), dar mi s-a spus ca sunt bani aruncati degeaba. De asemenea, mi s-a mai spus ca ar fi indicat sa iau tabla, deoarece nu ar exista diferente intre cele doua, mai putin diferenta de pret. Ce ma sfatuiti?”, a sunat mesajul forumistului Misiunea Casa.

La scurt timp dupa postarea intrebarii, acesta a primit o sugestie din partea una dintre membrii marcanti ai comunitatii noastre, danhome_52: “Salut! De tigla ce parere ai? Am vazut acoperis facut cu tigla veche, luata de la demolari, care a fost vopsita si care arata chiar foarte bine. Vopseaua lavabila este mai scumpa, dar se aplica un singur strat si are putere de acoperire mare.”

Desigur, solutia cu materialele recuperate de la cladirile demolate a parut una neasteptata, astfel ca matei2006 a cerut lamuriri suplimentare: “Nu stiu pe unde se fac demolari si am inteles ca la un acoperis de tigla trebuie folosit nu stiu ce fel de carton. Crezi ca daca o sa cumpar tigla voi iesi mai ieftin si voi obtine si calitate?”

Din nou, raspunsul lui danhome_52 nu a intarziat sa apara: “Pentru majoritatea solutiilor de acoperire sunt necesare astereala si folia pentru astereala. Astereala este suportul rigid (scandura 20-25 mm, placi OSB, placa rigips) care se monteaza pe capriori. Folia pentru astereala este o membrana impermeabila montata pe astereala, care nu permite patrunderea apei din exterior catre interior dar are o capacitate mare de difuzie favorizand eliminarea vaporilor de apa de sub acoperis. Aceasta se poate monta si direct pe capriori. Diferenta de pret se simte de aici incolo. Urmareste anunturile pentru materiale de constructii si poti gasi chiar cladiri pentru demolat in schimbul materialelor recuperate.”

Intr-adevar, la o simpla cautare pe internet a cuvintelor “materiale constructii demolari”, vor aparea zeci de rezultate relevante atat pentru tigla ceramica, dar si pentru alte materiale reutilizabile, precum nisipul, betonul concasat sau piese de tocarie din lemn. Desigur, achizitionarea unor materiale second-hand poate prezenta si riscuri, dar o inspectare atenta a acestora, realizata in prealabil, poate aduce avantaje imense atat constructorului, cat si demolatorului.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

danecdan

16 iulie, 15:11

Am un vecin care a vrut sa prelungeasca viata unui acoperis de tigla, vechi si a decis sa curete tigla si s-o vopseasca.
Din nefericire , acum la distanta de 2 ani , a decis sa schimbe invelitoarea de tigla cu una din tabla LINDAB.
Tigla veche tot veche ramane iar cind spre interior , incepe sa se rupa ciocurile de sustinere, tigla o i-a la vale lasind o ditamai gaura in acoperis. Toata munca cu curatirea si vopsirea, ( care nu este o treaba chiar asa usoara ) a fost in zadar. La toate astea adaugati si ....costurile manoperei si marerialelor.

Alte articole

Coama acoperișului – rol, tipuri, accesorii și montaj Coama acoperișului – rol, tipuri, accesorii și montaj
INVELITORI: Sindrile din lemn INVELITORI: Sindrile din lemn
Importanta montarii corecte a parazapezilor pe acoperis Importanta montarii corecte a parazapezilor pe acoperis
Sistemul de degivrare: cum sa protejezi jgheaburile de efectele inghetului Sistemul de degivrare: cum sa protejezi jgheaburile de efectele inghetului
Pregateste-te de iarna cu cele mai bune carlige de jgheab Pregateste-te de iarna cu cele mai bune carlige de jgheab
Rolul foliei anticondens Rolul foliei anticondens

Vezi mai multe articole