on

Renovarea unei case afectata de umiditate – Procedura recomandata

10 mai, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Recent, am primit pe adresa noastra o noua solicitare din partea unui cititor Misiunea Casa, de la Ovidiu M., care ne-a cerut ajutorul in legatura cu renovarea unei case batranesti afectata anterior de infiltratii de apa. Mesajul lui suna astfel:

“Va rog frumos, daca puteti sa ma ajutati, sunt in impas. Am o casa batraneasca pe care m-am apucat sa o renovez. Camera de la strada are trei pereti afara, iar acolo am pus pluta batuta de 6 cm. Vreau acum sa fac interiorul. Doi pereti sunt din caramida si doi pereti sunt din pamant. Sunt ceva problema cu umiditatea. Mi s-a recomandat sa cimentuiesc interiorul si tavanul, pe un perete sa pun vata minerala, iar pe peretele care este mai mic, cel cu geam, sa nu pun vata minerala si sa-l las sa respire. Unii mesteri au zis sa pun si pe cel cu geam,  altii au zis ca nu. Camera este destul de mica, are aproximativ 3,50 pe 3,50. Ce ma sfatuiti, sa pun si pe celalat perete din exterior vata minerala sau sa-l las doar asa, cimentuit, cu pluta de afara? Imi este frica sa nu se creeze condens foarte mare si sa apara mucegaiul si astfel sa se strice rezistenta casei."

De precizat ca Ovidiu ne-a mentionat si ca o conducta a CET s-a spart chiar in fata locuintei cu pricina, iar primul rand de caramida a fost afectat de umezeala.

Cu aceste date in fata, nu ne-a fost dificil sa-i transmitem cititorului nostru indicatiile necesare in aceasta situatie:

Se vor lasa peretii sa se usuce cat timp se lucreaza la pardoseala. Apoi, se poate reface pardoseala prin utilizarea de polistiren extrudat pentru izolarea termica - fonic nu este cazul la acest tip de pardoseala. Daca se sapa pe pardoseala, vor trebui sa existe urmatoarele straturi:

  • pamant bine tasat
  • strat rupere capilaritate, sort 16-32 cm minim 10 cm grosime
  • termoizolatie din polistiren extrudat minimum 5 cm grosime,
  • strat hidroizolator, membrana bituminoasa - fara hidroizolatie, se utilizeaza doar o folie de polietilena ca strat de separare
  • strat beton armat cu plasa sudata de 6 mm
  • sapa egalizare cu sau fara termoizolatie (tot polistiren extrudat)
  • straturi finisaj (parchet, gresie etc.)

Intai se va realiza pardoseala si apoi se pot face lucrarile la peretii interiori. Izolatiile interioare se efectueaza dupa ce totul este uscat.

In cazul in care intampini probleme similare, poti aplica sfaturile de mai sus. Pentru orice alte intrebari din domeniul constructiilor si amenajarilor, te invitam sa consulti Forumul Misiunea Casa, locul unde sute de specialisti asteapta sa iti impartaseasca secretul amenajarilor de calitate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Renovarea bucatariei Renovarea bucatariei
Placarea peste faianta si gresia existenta Placarea peste faianta si gresia existenta
Reamenajarea Baii | Cat de des trebuie schimbate tevile, instalatia sanitara si termica? Reamenajarea Baii | Cat de des trebuie schimbate tevile, instalatia sanitara si termica?
Renovarea apartamentului iarna – o idee buna sau nu? Renovarea apartamentului iarna – o idee buna sau nu?
Lucrari de amenajare ce pot fi executate in timpul sezonului rece Lucrari de amenajare ce pot fi executate in timpul sezonului rece
Probleme care apar la finisarea suprafetelor: ce poti face pentru a le evita Probleme care apar la finisarea suprafetelor: ce poti face pentru a le evita

Vezi mai multe articole