Reparatii in apartamente suportate din fonduri comune

21 august, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Constantin Brezniteanu (Bucuresti): E obligata asociatia sa suporte costul reparatiei zidariei dintr-un apartament atunci cand s-a intervenit la o magistrala, fie de alimentare cu apa, fie de colectare a apelor reziduale?
Daca respectivul proprietar nu a cauzat, fie si partial, prin modificari constructive sau faiantari speciale, fisurarea unei conducte magistrale, asociatia suporta din fondurile comune atat reparatia conductei, cat si refacerea zidariei din apartamentul respectiv. In situatia in care ies la iveala cu acest prilej si unele defectiuni ale instalatiei proprii ale respectivului apartament (tevi corodate, robineti care nu etanseizeaza) se face un deviz separat, iar costul acestei lucrari ii revine numai proprietarului, momentul depistarii defectiunii neavand nici o relevanta de asta-data.
 
Tanase Tatuta (Bucuresti): Din motive economice si din cauza ca fosta instalatie de interfon a fost distrusa prin ardere de niste rauvoitori, am refuzat sa beneficiez de o noua instalatie achitand doar costul cheii. Dupa sase luni iata ca presedintele comitetului considera ca trebuie sa particip si eu la aceasta cheltuiala, desi nu beneficiez de respectivul viciu. Este corect?
 
Daca lucrurile stau asa cum le-ati descris, solicitarea presedintelui comitetului nu este corecta. Cereti discutarea cazului in comitetul executiv si chiar in adunarea generala, fiind vorba evident de un abuz al respectivului presedinte.
 
C. Petrisor (Bucuresti): Ca o veritabila reminiscenta comunista, in asociatiile de proprietari se practica inca investigatia de tip cadrist, administratorii fiind curiosi sa afle daca lucrezi si unde sub pretextul ca au obligatia completarii unor carti de imobil. Mai exista oare asa ceva?
 
Da, mai exista. Si nu din capriciul unui administrator sau „curiozitatea” bolnavicioasa a altuia, ci pentru ca exista o lege a evidentei populatiei (nr. 105/1996) publicata in Monitorul Oficial nr. 237 din 30 septembrie 1996.

Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Orasenii sunt dispusi sa dea maximum 60.000 de euro pentru o casa la munte Orasenii sunt dispusi sa dea maximum 60.000 de euro pentru o casa la munte
JYSK prezinta trend-urile sezonului Toamna 2019 JYSK prezinta trend-urile sezonului Toamna 2019
Izolarea fonica, solutia ideala pentru relaxare deplina Izolarea fonica, solutia ideala pentru relaxare deplina
Laurent Jacquemin, noul CEO al Ariston Thermo Group Laurent Jacquemin, noul CEO al Ariston Thermo Group
Bucurestenii care si-au scos apartamentele vechi la vanzare nu mai vor sa lase din pret Bucurestenii care si-au scos apartamentele vechi la vanzare nu mai vor sa lase din pret
Tranzactiile din piata rezidentiala pot continua, daca agentii isi schimba abordarea - 25 februarie 2010 Tranzactiile din piata rezidentiala pot continua, daca agentii isi schimba abordarea - 25 februarie 2010

Vezi mai multe articole