Rigola si drenajul liniar

24 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Drenajul liniar este considerat de catre multi specialisti cel mai eficace tip de drenaj.
Principiul acestuia consta in colectarea efluentiilor, de pe toata lungimea sistemului de rigole cu gratar. Spre deosebire de sistemele traditionale de drenaj punctiform, acest tip de drenaj confera urmatoarele avantaje: nu mai necesita  tevi subterane;  realizeaza in mod rapid
colectarea pe suprafata plana;  sunt usor de intretinut;  iar evacuarea efectuata este mult mai buna.
Din fericire, pe piata au aparut multe produse care nu necesita, in mod obligatoriu, interventia unui specialist, fiind vorba de rigole foarte usor de instalat, datorita sistemului de imbinare prin glisare. Oricine poate instala foarte usor rigolele in jurul locuintelor. Mai mult, desi instalarea acestor rigole nu presupune utilizarea vreunui instrument special sau material aditional, rezultatul va avea un aspect profesional.
 
Produsele si modul lor de utilizare
 
Gama de produse amintita cuprinde, pe langa rigole, camine colectoare adaptate la colectarea locala de apa (ex. sub un robinet de serviciu); stergatoare cu gratar instalat la pragul locuintelor, pentru colectarea apei de suprafata si eliminarea noroiului de pe incaltaminte.
Aceste produse pot fi utilizate, dupa cum am spus, in jurul locuintelor, gradinilor, la intrarea in garaje, in jurul curtilor, teraselor si piscinelor, precum si la intrarea in pivnite.
Scopul tuturor acestor variante este de a rezolva problemele legate atat de colectarea, cat si de evacuarea apei sau efluentilor de la suprafata. Produsele sunt usor de instalat. Ele pot fi conectate unele cu altele aproape instantaneu. Fixarea gratarelor se poate face manual. Materialul corespunde prezervarii ecosistemului, fiind reciclabil si neemitand poluanti. Insa, se pare, ca atuul sau principal este longevitatea sa exceptionala, in raport cu lucrarile din beton clasic.
 
Materialul Poliacron, din care sunt realizate produsele, este un amestec de rasini si compusi minerali, turnat in forme foarte precise si supus unor controale foarte severe, ceea ce garanteaza o fiabilitate a produselor. Astfel, se obtine o mare rezistenta mecanica si chimica, impermeabilitate completa, insensibilitate la ger si suprafete netede.
 
Rigolele din beton, cu o latime interioara cuprinsa intre 10 si 30 cm, cu lungimea de 1 m, cu gratar din otel sau fonta, se pliaza perfect necesitatilor unei locuinte. Ele sunt, in acelasi timp, dotate cu elemente integrate de ancorare in beton, pentru prevenirea deplasarii pe verticala si cu o structura hexagonala, pentru a impiedica deplasarea pe orizontala in beton sau nisip, in timpul montajului. Sunt ideale pentru : terase verzi, terase si acoperisuri circulabile, fatade, zone de intrare in balcoane sau terase si, de asemenea, sunt adecvate accesului in scaun cu rotile.
 
Atentionari speciale
 
Daca intentionati sa folositi aceste rigole la terase sau instalari similare ce contin iarba sau flori, este indicat sa nu le pozitionati direct de-a lungul gazonului sau terenului necompact. Sa aplicati cel putin o dala de piatra intre rigola si orice gazon sau teren necompact. Acest lucru permite evacurea, evitand eroziunea.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea de toamna a gradinii (II) – Sfaturi de plantare a lavandei de la profesionisti Amenajarea de toamna a gradinii (II) – Sfaturi de plantare a lavandei de la profesionisti
Cum combati mucegaiul de zapada Cum combati mucegaiul de zapada
Luna iulie in gradina si livada Luna iulie in gradina si livada
Trendurile de design exterior ale anului 2022 Trendurile de design exterior ale anului 2022
Vara si gradinile au nevoie de vacanta Vara si gradinile au nevoie de vacanta
Gradina vesnic verde. Incalzirea in exterior Gradina vesnic verde. Incalzirea in exterior

Vezi mai multe articole