Rolul arhitectului

Rolul arhitectului

02 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Rolul unui arhitect nu se rezuma, asa cum este perceput de obicei, la schitarea imobilului si realizarea proiectului. Propunerea unei solutii arhitecturale creativa, inedita si surprinzatoare, care sa se potriveasca in peisajul urbanistic al localitatii si sa valorifice la maximum suprafata de teren pe care o ai la dispozitie, este doar unul dintre modurile in care arhitectul te poate ajuta atunci cand iti ridici o casa.
 
Arhitectul este responsabil de rezistenta si soliditatea cladirii. Alege solutii pentru acoperis, inclinare, materialele care vor inveli acoperisul. Calculeaza solicitarile la care vor fi supusi capriorii, tinand cont de greutatea acoperisului dar si a stratului de zapada care se depune iarna. Propune materialele optime de constructie, solutii pentru ventilatie, iluminarea naturala a casei, organizarea anexelor (garaj, subsol, boxa, podul casei), a cailor de acces (din strada principala pana la imobilul tau, daca este cazul), racordarea imobilului la utilitati (gaze, energie electrica, canalizare si apa potabila). In cazul in care accesul la aceste utilitati se afla la distanta mult prea mare, tot arhitectul propune solutii pentru forarea unei fantani si montarea unui hidrofor pentru a-ti asigura apa potabila, solutie pentru fosa septica, adaptata numarului de persoane care vor locui in imobil dar avand grija sa nu afecteze panza freatica sau solutie pentru butelia de gaz petrolier lichefiat.
 
Arhitectul iti poate recomanda o echipa de constructori profesionisti care sa-ti livreze lucrarea la timp si sa nu te incarce la costul materialelor. Tot el iti poate face un calcul estimativ al lucrarii si se poate ocupa de toate demersurile administrative si de obtinerea tuturor aprobarilor. In plus, iit poate prezenta decoratori de interioare
In cazul in care decizi sa faci modificari unui imobil deja construit, arhitectul iti va indica ce pereti poti elimina fara sa afectezi structura de rezistenta a cladirii.
Este important sa alegeti un arhitect pe care sa-l puteti aborda si dupa finalizarea proiectului.
 

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Bogdan

12 septembrie, 11:38

Si rolul inginerului de rezistenta care mai este, sa toarne beton in fundatii? Nu mai dezinformati daca nu stiti ce vorbiti. E plina tara de atotstiutori care defapt nu stiu nimic! Va rog sa va mai interesati care este rolul arhitectului inainte sa promovati astfel de mesaje!

Mircea

01 septembrie, 09:07

Arhitectul nu este niciodata responsabil de rezistenta si soliditatea cladirii. Imi pare rau ca pe un site care doreste sa informeze eventualii beneficiari de case ii dezinformeaza. Trebuie facuta o diferenta foarte clara intre arhitect si inginerul proiectant. Partea care ii revine arhitectului ii cea de dimensiuni,volume, valoare estetica iar inginerului proiectant cea de rezistenta si stabilitate.

Alte articole

Construirea casei in regim propriu Construirea casei in regim propriu
Ce trebuie sa stii despre schimbul imobiliar Ce trebuie sa stii despre schimbul imobiliar
POT si CUT Diferente POT si CUT Diferente
Documentele de care ai nevoie pentru a obtine autorizatia de construire Documentele de care ai nevoie pentru a obtine autorizatia de construire
Amplasarea casei pe teren in regim cuplat Amplasarea casei pe teren in regim cuplat
Ce este POT si ce este CUT Ce este POT si ce este CUT

Vezi mai multe articole