Rulourile pentru ferestre

14 septembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Rulourile pentru ferestre reprezinta o solutie foarte potrivita pentru protectia exterioara a geamurilor. Mai mult, aduc o nota de eleganta casei. Exista modele dotate cu accesorii de siguranta, ce nu permit, sub nicio forma ridicarea fortata din exterior. In modul acesta veti scapa de grija unei posibile patrunderi prin efractie. Pe langa aceste calitati, rulourile prezinta
si alte avantaje: o buna izolare fonica (este cunoscut faptul ca zgomotul, cu care deseori noi ne obisnuim, ne afecteaza serios sanatatea), izolare termica (se elimina posibilitatea pierderii de caldura), protejeaza fereastra de intemperii si ajuta la reglarea luminii din interiorul casei.
Cand comandati rulourile pentru ferestre, aveti posibilitatea de a alege intre cele cu actionare manuala, comanda realizandu-se cu un intrerupator simplu (sus-jos) sau un intrerupator cu cheie si cele cu telecomanda, cu unde radio (pentru a putea fi receptionata si peste obstacole).  De asemenea, pot fi simple sau pot avea in corporate plasa antiinsecte.
Indiferent de materialul ales (lemn, PVC, aluminiu), rulourile au o sina de fixare universala, care permite adapatarea la orice tip de ferestre (PVC, lemn sau aluminiu).
Este indicat ca, in momentul in care proiectati casa, sa prevedeti un slit pentru mascarea cutiei de rulou. Cand alegeti cutia veti avea in vedere dimensiunea tamplariei. Lamelele utilizate la rulourile casnice pot avea doua dimensiuni: cele de 37 mm inaltime si 8mm grosime, recomandabile pana la 180 cm lungime, confectionate din PVC sau aluminiu si umplute cu spuma poliuretanica, garantate pana la maximum 3 m lungime;  si cele de 56 mm, din aluminiu, cu spuma poliuretanica, avand o grosime 14 mm, fiind garantate pana la 4 m lungime. Cele din urma necesita cutie mai mare si motor. In situatia in care este nevoie de o interventie, aceasta se poate efectua oricand, prin intermediul capacului de revizie Prinderea cutiei de fereastra se face printr-o sina de aluminiu fixa.
In elementul de montaj al rulourilor se poate clipsa, daca doriti, o folie reflectorizanta cu infrarosu, aceasta avand rolul de bariera termica.
Exista, din fericire modele de rulouri care pot fi utilizate si in cazul ferestrelor cu un unghi de pana la 45 de grade. Prezinta avantajul de a combina sisteme oblice si drepte. Ofera posibilitatea realizarii unor structuri coloristice diverse, fiind, in acelasi timp silentioase, datorita sinelor de ghidaj din aluminiu, cu adaos din material plastic si etansare prin perii.
Instalarea, relativ simpla,, in orice situatie, indiferent ca este vorba despre constructii noi sau renovari, paleta coloristica larga, aspectul ingrijit pe care il confera, si nu in ultimul rand protectia pe care o asigura, fac ca alegerea rulourilor pentru ferestrele casei sa fie una inspirata si foarte avantajoasa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea I Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea I
Interviu cu Marius Ionescu Coordonator de Vanzari al Salamander Interviu cu Marius Ionescu Coordonator de Vanzari al Salamander
VEKA te invata cum sa-ti alegi corect ferestrele termoizolante VEKA te invata cum sa-ti alegi corect ferestrele termoizolante
Cum NU trebuie sa iti decorezi casa Cum NU trebuie sa iti decorezi casa
Necesitatea unei zile insorite: usile culisante VEKA Necesitatea unei zile insorite: usile culisante VEKA
Tipuri de usi Tipuri de usi

Vezi mai multe articole